![]() |
| | #1 (permalink) | ||
|
Am o placa de baza Gigabyte cu sunet AC97 integrat. Problema e ca nu exista drivere functionale pentru DOS. Sau, cel putin, eu nu am gasit. Fara DOSBox sau VDMSound de sub Windows, exista vreo posibilitate de a rula jocuri vechi cu sunet de sub DOS pur in absenta acestor drivere? Un emulator, ceva? Sau trebuie sa-mi cumpar placa de sunet?
__________________ Ou sont les jeux d'antan? | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
Si eu am cam aceeasi problema, insa nu m-am agitat foarte tare sa o rezolv....nu sunt foarte bun la chestii tehnice, insa in lipsa unui raspuns mai bun , poti verifica cred in BIOS o optiune undeva care se leaga de placa de sunet pentru a functiona in DOS...ceva legat de traditionalele 220 5 1 ....bafta
__________________ Wanted dead or alive for being a bad.......... | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
Ce-ti mai pot recomanda sa incerci e sa dai setup-ul la respectivele jocuri si sa incerci diferite placi pe care le ai acolo...cele mai mari sanse sunt la Soundblaster si Microsoft SOund System , folosind valorile 220 5 1 (astea cred ca sunt la AC , poti incerca si cu 7 in loc de 5 )...la unele mie imi mai merge macar sunetul , sau la unele muzica, la altele ambele dar baraie urat....cred ca e chestie de noroc
__________________ Wanted dead or alive for being a bad.......... | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
Recomandare: gaseste o placa PCI cu C-Media CMI8738-SX - sa fie doar SX [adica versiunea de 4 canale, nu 6]. Cu placa asta si driverele pe care le gasesti pe net [cauta pachetul 6.44], merge perfect ca un SoundBlaster 16 [si suna f bine]. Eu am o aplicatie de DOS care nu merge decat cu driverele ei si lucreaza direct in hardware. Am pacalit-o pana si pe asta sa mearga cu CMI-8738 :P Pentru jocuri, e cea mai buna alegere. Am jucat pana si Aladin, Commander Keen, Day Of The Tentacle, etc... Iar astea sunt f pretentioase ![]() I love old games ![]() Bafta | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
Uau. Exact un CMI8738SX mi-am luat - SX - inainte sa vad post-ul tau Damn coincidence! Nu l-am incercat inca, n-am avut timp zilele astea... si trebuie sa caut driverele. BTW, AC97-le e musai sa fie Disabled din BIOS daca boot-ez DOS si incarc doar driverele CMI? (am DOS7.1 bootabil pe CD) Abia astept sa am timp si sa rejoc Anvil of Dawn. Cu sunet de data asta
__________________ Ou sont les jeux d'antan? | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
| Quote:
Daca nu te descurci de drivere bune, da-mi un PM si-ti trimit versiunea pe care o folosesc eu [am program de sunet sub DOS si-l folosesc cu driverele alea ca se aude chiar f bine ]Anvil Of Dawn - nu stiu jocul. Da' daca stie de SB16, te-ai scos | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|