Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Gaming > Jocuri PC > Oldies but goldies

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 26-04-2006, 22:47   #81 (permalink)
75% apa

Doctor Bonez's Avatar

oh, ce nostalgie m-a luat... primul primul a fost prehistoric 2, pe pc (n-am avut atari/hc). apoi prince of persia 2, spear of destiny, lotus... f19...

of...

"In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry
and been widely regarded as a bad move." (Douglas Adams)

Doctor Bonez is offline    Reply With Quote
Old 26-04-2006, 23:34   #82 (permalink)
3dfx collector

RaverX's Avatar

Nu bag mana in foc, dar primul joc pe care mi-l amintesc ca l-am jucat pe PC a fost Outrun (joc cu masini, mi-a placut foarte mult). Tot in acceasi perioada am jucat primul joc in retea, cred ca se numea netwars (ceva cu nave spatiale). Astea se intamplau la inceputul anilor '90, ce vremuri, 386 era procesor foarte tare, pe 32 biti

RaverX is offline    Reply With Quote
Old 27-04-2006, 12:28   #83 (permalink)
Nick anterior: Orfz

Skyes's Avatar

1 pc un Pentium MMX... numai stiu configuratia exacta dar nu era foarte stralucit... pt '97 era bun... atunci ma jucam Warcraft 2 cred... si NFS 2... primele mele jocuri...

Skyes is offline    Reply With Quote
Old 29-04-2006, 23:08   #84 (permalink)
Darth Ocelot

Ocelot's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ocelot
Golden Axe cu ce era? Ca-mi suna cunoscut.
L-am gasit. Asta e cel pe care-l tineam minte Ce grafica misto

Ocelot is offline    Reply With Quote
Old 30-04-2006, 00:14   #85 (permalink)
Registered User

HC - Load Runner -> cel mai tare joc din istoria gamingului :P
PC - Red Alert 1

Ubikk is offline    Reply With Quote
Old 30-04-2006, 00:31   #86 (permalink)
Registered User

takeda's Avatar

HC - am uitat, probabil Chucky Egg sau ceva din seria Dizzy
PC - Wolfenstein "3D" urmat la foarte scurt timp de Dune 1

takeda is offline    Reply With Quote
Old 30-08-2006, 12:16   #87 (permalink)
H2H

H2H's Avatar

Ma uitam aseara pe threadu' asta si mi-am adus aminte cate nopti am pierdut cu GODS de la Bitmap Brothers prin 93.
Asa ca de aseara pana acum am lasat balta tot si am indoit tastatura pe el

H2H is offline    Reply With Quote
Old 30-08-2006, 15:05   #88 (permalink)
Registered User

noob_one's Avatar

Primul joc care l-am jucat pe pc a fost Age of Emipres(cel mai vechi),si Jedi Knight

noob_one is online now    Reply With Quote
Old 30-08-2006, 15:10   #89 (permalink)
manic driver

3rr0R's Avatar

Prince of persia 1,golden axe,wolfenstein 3d,ce vremuri...

3rr0R is offline    Reply With Quote
Old 30-08-2006, 18:09   #90 (permalink)
Registered User

Jocurile le incepusem cam catre 91 ,abia picase cortina,eu meream prin baruri si jucam jocuri,abia ajungeam la manete,ma mai si curenta cate un joc d'ala
Pe pc o fost prince of persia,pretenul avea un 286 si la el ne jucam gramada,numa sa terminam jocul
Bigidiu eram pe atunci,apoi pe la sfarsitul lui 92 am primit cadou de la niste cunostine de a lu mama din germania un nintendo,mare chestie era atunci sa ai nintendo si asa am intrat in lumea jocurilor
Primul joc nu pot spune 100% sigur cum se chema,abia aveam 6 ani cand ma jucam alea cu maneta,dracu stie cum se chemau jocurile,nu stiam sa le joc,numa bagam fisele si butonam si eu pe acolo cum puteam,abia de apucam manetele

nosferat is offline    Reply With Quote
Old 31-08-2006, 07:24   #91 (permalink)
Banned

TzapInferno's Avatar

Super thread ? Am shi uitat... cine l`a initziat ? Cel mai mare respect pentru acel user, whoever he might be !
Nici nu spun cat de mult ma suprinde ca am vazut useri care au avut activitate shi pe H.C. !
Ok deci eu am inceput ( acasa ) pe la varsta de 6 ani cu un H.C. 90 ( sau era 91 ? ) shi pentru putzin timp ( foarte putzin chiar ) m`am zbatut cu un casetofon, cu jocurile acelea pe casete audio ( damn, that was some really old stuff ) ! Chiar, does <<< load "" >>> ring a bell ? Atunci am avut doar vreo 3 - 4 jocuri ( casete adica ) insa ma jucam doar la unu`, un Pac Man, daca nu cumva era chiar THE ORIGINAL Pac Man, la cat de vechi era !
Apoi prin `92 asha cred, am pus mana shi eu pe un floppy disk din`ala mare shi greu ( cred ca avea vreo 20 - 30 de kile, nu ? ) shi am avut primele mele diskete, 4 la numar. Mi`aduc aminte ca erau gri shi mi le cumparase tatal meu, eu inca nu shtiam de unde, eram doar fericit ! Pe astea primele 4 am jucat prima data Saboteur. Apoi : Fist, Chronos, Oracle, Combat, shi altele !
Dupa aia am mai primit 4 diskete, de data asta albe, tot de la tatal meu. Pe astea erau jocuri care mi`au placut mai mult, cred ca erau mai noi shi deci m`au atras mai mult ! Printre ele : Turtles Ninja ( eram cam obsedat de jocu` asta, cred ca l`am terminat de 20 de ori, il faceam pe "time limit" in sensu` ca incercam sa`l fac mereu cat mai repede posibil, shtiu ca cel mai repede l`am terminat in 40 de minute ), Warrior, ATV, Snoopy ( asta cred ca a fost primu` "adventure" pe care l`am jucat in viatza mea de fapt, mi`a placut enorm de mult ) shi multe altele ! Dupa un timp nu mai shtiu cum am aflat shi ma duceam singur in Pipera, la "ICE Felix S.R.L." shi cumparam de acolo singur diskete, erau o gramada, intr`un loc de parca eram la capatu` lumii ( bine, eram shi mic... ) ! In total shtiu ca am avut vreo 60 de diskete ( nu toate cu jocuri ) shi deci in total sute de jocuri, erau vreo 15 - 16 pe o singura disketa parca, and for some weird reason I`ve always bought 4 at a time until the last buy !
In acelashi timp am inceput shi activitatea "outdoors", pe la sali din`alea imputzite pe unde veneau totzi tziganii shi totzi aurolaci sa`tzi ceara "o fisa" sau sa se bage peste tine "sa jucatzi la dublu" ! Pe la inceput i`am lasat, pana intr`o zi cand fiind prea nervos, l`am dat pe unu` cu capu` de ecran efectiv shi un shut`n cur shi de atunci nu shtiu cum naiba da` n`am mai avut probleme ! Printre jocurile "Arcade", care erau mult mai palpitante decat H.C.u` meu pentru mine, fiind color shi fiind mult mai mishto ca aspect, ar fi : bineintzeles Street Fighter 2, la care eram ca un fel de maestru ( cu Ryu shi cu Ken ) shi deshi erau multzi care jucau bine ( tot cu ashtia 2 ) le cam rupeam capu` tuturor ( de fapt era doar unu` care ma batea, cu Honda shi cu Blanka, da` era cam geek baiatu` ), Metal Slug X ( sau o varianta asemanatoare, nu`mi mai aduc exact aminte ), MK1, MK2 ( la MK2, trecand timpu` shi eu primind primu` meu PC cadou la aniversarea de 10 anishori, veneam cu lista de lovituri de`acasa shi faceam Fatalitatzi sau alte finishing move`uri p`acolo, ma admirau totzi, se minunau ca la un miracol cand vedeau asha ceva ) Tekken 1 ( mama asta pentru mine era deja STATE OF THE ART ) Fatal Fury a.k.a King Of Fighters ( dadeam cu Terry Bogart de ziceai ca nu`i adevarat ), multe din`alea la dublu gen Double Dragon... Double Dragon, Final Fight, Punisher shi altele, nu`mi aduc aminte de toate acum ! Cel mai mishto era insa vara cand mergeam la mare, eu mergand NUMAI in Neptun, ajungeam acolo in centru, nu shtiu daca shtitzi, unde pe marginea unui magazin mare erau FOARTE MULTE jocuri din`astea "Arcade" shi o puneam pe maica`mea sa`mi ia cate 50 - 100 de fise sa ma joc pana crap. Eh shi atunci incepea distractzia, cand se adunau zeci de altzi copii in spatele meu shi se uitau cum le inchid, ce bine joc shi ce departe ajung la orice ash juca !
Dupa aia, in mai `94 am primit cadou de ziua mea ( cand am implinit 10 ani ) primu` meu PC, era adus nu shtiu de unde shi era cica "cel mai jmeker" in momentu` respectiv, un Pentium 1, la 100 Mhz, 16 Mb RAM ( am mai luat eu inca 16 dupa aia, ala a fost primu` meu upgrade facut vreodata la un PC ), HDD 2.1 GB shi restu` nu mai shtiu... doar ca primu` meu CD`ROM a fost unu` de 8x shi a fost componenta care "mi`a mancat viatza" cel mai mult, de atunci shi pana in ziua de azi !
Pe el am avut "stoc" nishte jocuri. Daca va spun ce o sa ramanetzi masca, cred ca erau cele mai TARI jocuri pe care le`ash fi putut avea in acel moment ! Deci : Maniac Mansion : Day Of The Tentacle ( gata, v`am spart ), Doom 1, Heretic 1, MK2 shi inca cateva, nu`mi prea mai aduc aminte ! Oricum eu numai la astea 4 ma jucam, e clar. Dupa aia au venit shi super jocurile Duke Nukem 3D ( mama cat am iubit jocu` asta ), Quake, Descent, Full Throttle, Fallout 1 shi asha mai departe.
Prin alte partzi, adica nu acasa, am jucat alte jocuri shi mai vechi, pe "286" shi "386" la un club de informatica pe care`l frecventam. Prince Of Persia 1, Lotus, Wolfenstein, Golden Axe, The Lost Wikings, Commander Keen ( 3, 4 shi 5 ), Dyna Blaster, Supaplex nu mi`a placut niciodata deci nu l`am jucat, shi alte jocuri !
Cam asta ar fi, pana in ziua de azi am la activ sute ( poate chiar mii ) de jocuri terminate shi deshi am o varsta ( aproape 23 ) inca imi continui acest hobby cu aceeashi pasiune ! Acum sunt in pragu` unu` experiment personal, shi anume... m`am intors putzin in timp ( adica din anu` 2000 incoace ) pentru a juca nishte jocuri pe care le`am ratat, shi care trebuie neaparat adauga in palmaresu` meu. Momentan ma joc American McGee`s Alice dupa care voi sta o perioada destul de lunga ( shi sper sa merite ) pe Planescape : Torment ( daca chiar e ca Fallout 2, sau mai bun ca Fallout 2 cum au spus unii, atunci o sa stau chiar FOARTE MULT calare pe el ) !
Dupa asta urmeaza Undying shi Arcanum. Spre rushinea mea am trecut nepasator pe langa ele.
Am shi o intrebare, Sanitarium merita ? E chiar asha mishto cum se spune ? Ce atzi putea sa`mi spunetzi despre el ?
Hai ca asta ar fi cam tot, la cat am scris... nici nu cred ca`shi va irosi cineva timpu` sa citeasca atat !

TzapInferno is offline    Reply With Quote
Old 13-09-2006, 23:31   #92 (permalink)
Registered User

Grim Ripper's Avatar

HC : Pocket Monster
PC: the famous Prince of Persia si desigur Hercules
Upon it sat a shape, black-mantled, huge and threatening. A crown of steel he bore, but between rim and robe naught was there to see, save only a deadly gleam of eyes: the Lord of the Nazgûl. To the air he had returned, summoning his steed ere the darkness failed, and now he was come again, bringing ruin, turning hope to despair, and victory to death. A great black mace he wielded.

Grim Ripper is offline    Reply With Quote
Old 18-09-2006, 16:46   #93 (permalink)
Registered User

whosyourdady's Avatar

Smile

Wolfenstein 3D

whosyourdady is offline    Reply With Quote
Old 18-09-2006, 20:28   #94 (permalink)
Lord of Trance

TrancerDJ's Avatar

Prince of Persia back in 92 when I was 5... 286... RULLED

SISTEM: DELL Inspiron 1501, AMD 64 X2 TL-58 1,9 GHz, 2 GB DDRAM 2, HDD 160 GB, Altec Lansing 2.0
PHONE: Nokia E65 Black | MP3: iPod Nano 3G 8Gb Silver

TrancerDJ is offline    Send Message via Google Talk to TrancerDJ Reply With Quote
Old 23-09-2006, 21:48   #95 (permalink)
Registered User

FCBARCELONA's Avatar

Doom.

FCBARCELONA is offline    Reply With Quote
Old 11-10-2006, 04:02   #96 (permalink)
Registered User

Question

Quote:
Originally Posted by TzapInferno View Post
Super thread ? Am shi uitat... cine l`a initziat ? Cel mai mare respect pentru acel user, whoever he might be !
Nici nu spun cat de mult ma suprinde ca am vazut useri care au avut activitate shi pe H.C. !
Ok deci eu am inceput ( acasa ) pe la varsta de 6 ani cu un H.C. 90 ( sau era 91 ? ) shi pentru putzin timp ( foarte putzin chiar ) m`am zbatut cu un casetofon, cu jocurile acelea pe casete audio ( damn, that was some really old stuff ) ! Chiar, does <<< load "" >>> ring a bell ?

imi pare rau ca aveam o caseta defecta cu testoasele si n-am apucat sa joc deloc... de fiecare data se incarca cu erori! eu inca mai am hc-ul!! eu n-am avut bafta sa-mi cumpere nimeni floppy disk darLOAD really rings a bell!! golden axe erac cred cel mai tare joc pe hc!! da chiar am imbatranit!!

DENTYS is offline    Reply With Quote
Old 11-10-2006, 12:56   #97 (permalink)
FallenAngel

Fallen's Avatar

Cat m-am chinuit sa aflu comanda LOAD "" pentru casetofon :|... stateam cu el in casa si nu stiam ce sa fac
[Creative Sound Blaster Audigy SE][Logitech X-530][Samsung 2032BW 20"]

Fallen is offline    Send Message via Google Talk to Fallen Reply With Quote
Old 17-10-2006, 11:13   #98 (permalink)
Registered User

Velkan's Avatar

Dune 2000, prin '98. Eram atat de bun incat habar n-aveam sa dau de sageata in jos ca s-apara new construction options in panel. Rezultatul: prin nivelu' patru aia veneau cu tancuri si eu ma aparam cu infanteria.

In paralel cu Dune 2000 jucam Need for Speed III.

Velkan is offline    Reply With Quote
Old 24-10-2006, 17:24   #99 (permalink)
Tor
Registered User

Tor's Avatar

Treaba cu jocurile cu manete a fost prima manie. Sala aia intre Universitate si Piata Unirii - Player`s Club
Vai in ce hal era incarcatul jocului la HC ! Deja stiam dupa sunet daca o sa mearga jocul sau nu Nu suna cum trebuie - stop, rew, play din nou
O gagica din clasa avea HC (era ultimul racnet) ... cu dischete - din alea mari, primele PC daca mai tineti minte aveau si ele ... slotul mare si slotul mic care e si acum - Nu mai tin minte ce jucam pe HC .. Saboteur suna cunoscut
Gameboyul a fost super tare, nu mai dormeam si ma dureau degetele de la taste
Primul contact cu PC - Prince of persia si Raliul ala, cu grafica oribila si aproape imposibil de controlat F1Racing parca . Prima manie PC - Warcraft 1 (nu exista mouse dreapta ... ca sa ii muti trbuia m+click si mi se pare ca daca nu erau direct atacati nu atacau singuri inamicul de langa ei ) , apoi Transport Tycoon
Au urmat "jocurile pe televizor" - unele facaturi gen "Terminator", apoi Nintendo si Sega
Sega Game Gear - ecran color ..
Salt radical, inapoi la PC - Descent,Dune, Age of empires , Duke Nukem jucat doar din taste, fara mouselook , la sala din Rosetti, aia , prima din Buc, apoi la NewAge la Foisor
Si apoi in sfarsit acasa primul PC - din bucati , Playstation ,vandut cel vechi si luat PS2 ...

Ah !! Am uitat de asta : Prima oara cand joc Starcraft , iau zergul, si vad acolo : OVERLORD ! Maaama ce tare suna .. OOOVERLORD ! Si imi fac 30 de OOOVERLORZI ! Si ma duc sa il atac pe amicul meu care nu stia sa faca mai mult de goliati ca nu intelegea requirementele de cladiri . Si facuse si el vreo 6 goliati Si cand vad ca are doar 6 si eu 30 de OOOOVERLORZI zic : "il rulez" si atac ! Va dati seama ca juma de an nu am mai jucat "porcaria aia de Starcraft" . De abia dupa aia am inceput sa ii rup pe genunchi pe bajetii din Coradi, asta pana a aparut Bunker (asa isi zicea pe atunci Armand, jidanashu) care ne rula pe toti

Tor is offline    Reply With Quote
Old 24-10-2006, 17:27   #100 (permalink)
Banned

unul era prince of persia, iar pe al doilea... nu-mi amintesc cum il cheama... era cu o broscuta care tb sa sara de pe o frunza de nufar pe alta si cand murea se auzea o melodie comunista

charlize21 is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Gaming > Jocuri PC > Oldies but goldies

Thread Tools

Posting Rules