Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Gaming > Jocuri PC > Oldies but goldies

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 17-10-2003, 00:35   #41 (permalink)
Registered User

Phlorin21's Avatar

ma declar maestru in :
chuckie2, exolon, penetrator, spy2
o sa-mi mai aduc eu aminte.. am pastrat unele dischete de hc.. pot sa mai fac ceva cu ele ? (3.5 inch :P aveam cu ce :>)
adica pot sa transfer jocurile/fisierele cumva ?

Phlorin21 is offline    Reply With Quote
Old 19-10-2003, 01:09   #42 (permalink)
Registered User

MiniMe's Avatar

Erau bestiale vremurile alea... Am jucat si eu seria Dizzy si stiu ca se zvonea atunci ca ar mai fi niste Diziuri pe linga alea oficiale, si ce le mai doream... Mai tineti minte SimCity... jucam ca nebunu pana imi aparea in oras, si acum tin minte, "brownouts detected" si imi cadea tot curentul electric... Si cate jocuri ... Lor le datorez ochelarii pe care ii port acum
Btw, voi cum faceati rost de jocuri? Tot cu seria Viksoft? Eu cu amicii mei ne smecherisem si mergeam la "schimbat" de casete. Ce faceam, cumparam o caseta cu jocuri o jucam si daca nu ne placea ne duceam inapoi la magazin si ziceam ca e stricata caseta. Vanzatoarea neo schimba de cele mai multe ori. O faza tare a fost cand unul din prietenii mei a pus in locul unei casete cu jocuri, una cu muzica populara si a dat-o pe asta in loc Ne-a mers ceva treaba pana au inceput sa ne cunoasca vanzatoarele... dar deja atunci jucasem aproape toata colectia Viksoft
Si inca ceva, revistele, remember? Ramtop cu 2 numere aparute si Bit?

MiniMe is offline    Reply With Quote
Old 20-10-2003, 16:44   #43 (permalink)
Forensic Engineering

Jaxx's Avatar

http://www.computergames.ro/forum/sh...0&pagenumber=2

Assassin, nu este posibil cumva sa reunim cele 2 threaduri?

Jaxx is offline    Reply With Quote
Old 07-11-2003, 05:20   #44 (permalink)
Registered User

toata seria Dizzy a fost colosala si am jucat-o luni de zile, da joc de actiune fain mi s-a parut saboteur

ce vremuri, innebuneai langa casetofonul ala turbat.....nice

rakdula is offline    Reply With Quote
Old 07-11-2003, 11:44   #45 (permalink)
Registered User

Phlorin21's Avatar

marfa sistemul de copiat casetele.. cam dadea rateuri dupa 5 copieri.. folosind ca original ultima caseta copiata.. hehe
ma, dar si acuma am niste nelamuriri: ca sa copiezi dischetele o faceai imediat cu un program "dip" (vb de jocuri) , si casetele le trageai cu casetofonul, dar de pe caseta pe discheta ce-i mai faceai ? sau invers ?
nu va solicitatzi prea mult neuronul, ca si-asa am vandut hc-ul :>

Phlorin21 is offline    Reply With Quote
Old 20-04-2004, 01:00   #46 (permalink)
Registered User

IR Babuin's Avatar

Super thread oameni buni.
Am fost si eu HC freak dar aveam un model ca m ciufut, HC88 care avea tastatura ca de PC cu Space mare etc. Aveam diskete de 5,25 si destule jocuri. Se incarca repede, dezavantajul era ca nu puteam sa fac schimb cu alti jucatori. Nici nu puteam sa umblu in jocuri sau sa salvez ceva schimbari in joc. Era misto tastatura dar m-a cam limitat.

Personal ma declar maestru in BruceLee, Minermaniac, Cuckie egg sau Dan dare1. Super jocuri, ma jucam luni intregi.

Cit despre jocuri monumentale, a terminat cineva vreodata tot jocul XOR? Nenorocirea aia cu mastile, gainile si bombele. Crima totala era jocul ala.

Acum pun si o intrebare. Printre ultimele jocuri pe care le-am vazut pe HC (inainte de revolutia PC) a fost o chestie, cu un individ care trecea prin diferite epoci, se lupta etc etc. La un moment dat printre ultimele nivele zbura si trebuia sa evite niste capate de mort care ii veneau din fata. In final se lupta cu un mare monstru. Mor de nervi da nu mai stiu cum se numea. Poate ma lamureste cineva pe aici.

IR Babuin is offline    Reply With Quote
Old 20-04-2004, 11:22   #47 (permalink)
Nick anterior: VUX

Mitzone's Avatar

au as juca in multi laser squadron si lord of chaos.
"Augh! You are even uglier than I had thought possible! Can't you see you are making me sick? Please, foul creature, turn your head, or better yet, put a sack over it. Never mind, i have adjusted my display so it is dim enough to be tolerable. In answer to your question, our response is simple. We VUX do not share this range of motionand it appears as though your neck is brokenand you are a jabbering corpse. Ugh!"
Mitza.ro@Gmail.com

Mitzone is offline    Reply With Quote
Old 20-04-2004, 13:03   #48 (permalink)
Registered User

Adriana's Avatar

Acum pun si o intrebare. Printre ultimele jocuri pe care le-am vazut niste capate de mort care ii veneau din fata. In final se lupta cu un mare monstru. Mor de nervi da nu mai stiu cum se numea. Poate ma lamureste cineva pe aici.[/quote]

Cred ca e vorba de Return to Castle Wolfenstein ....

Adriana is offline    Reply With Quote
Old 20-04-2004, 22:13   #49 (permalink)
Nick anterior: VUX

Mitzone's Avatar

pe HC??
"Augh! You are even uglier than I had thought possible! Can't you see you are making me sick? Please, foul creature, turn your head, or better yet, put a sack over it. Never mind, i have adjusted my display so it is dim enough to be tolerable. In answer to your question, our response is simple. We VUX do not share this range of motionand it appears as though your neck is brokenand you are a jabbering corpse. Ugh!"
Mitza.ro@Gmail.com

Mitzone is offline    Reply With Quote
Old 21-04-2004, 00:51   #50 (permalink)
MentoSan in MentoSana

Daemon's Avatar

Preferatele... aoleu cate sunt:
Lords Of Chaos, Laser Squadron, Rebelstar II, Raid over Moscow, Starpilot, Saboteur 1, Edd the Duck, Wec Le Mans, Match Day 1, Star Quake, Star Shooter, Phantis, Basket M, Run the Gauntlet, Badlands, Barbarian, Fist, Tiger, Smash TV , Renegade 2, Nether Earth, Ollie&Lisa 3, High Noon etc... si preferatul meu, TF Copy .

EU pot sa spun ca am facut un joc in Spectrum, chiar 2 Dicksy 1 si Dicksy 2 . Erau facute in basic si mai am doar pe 1, si erau un fel de Mario.

A, si mai facusem 1, da' erau ca astea de celular, Alien something, cu un bratz care prindea alieni pe care le dadea drumul un OZN.

Va provoc la un Laser Squadron sau un Lords Of Chaos hotseat daca va tzine!

Daemon is offline    Reply With Quote
Old 22-04-2004, 01:54   #51 (permalink)
Registered User

IR Babuin's Avatar

Quote:
Cred ca e vorba de Return to Castle Wolfenstein ....
ha ha ha, nu. Vorbeam de ceva 2D care se juca pe HC. Chiar asa sclerozat nu sint, imi aduc aminte ce am jucat acum 1-2 ani

IR Babuin is offline    Reply With Quote
Old 12-05-2004, 17:21   #52 (permalink)
Registered User

Gravedigger's Avatar

Primul contact cu HC a fost in 85, si aveam un HC85 cu extensie de memorie la 128..... vai ce vremuri.
Primul joc a fost Bily Bong, un joc care a fost jucat de mine la nebunie, tin minte ca ma jucam pe un tv alb negru sport si la cat de mult ma jucam dupa un timp aveam impresia ca il vad color...

Acum o intrebare... cum se numeste jocul in care erai cu o echipa de robotei mici care mergeau unul in spatele celuilalt si trebuiau sa omoare tot felul de chestii si sa se fereasca de tot felu de capcane, si primul ii controla pe ceilalti... Era cu o grafica izometrica.... THX

Former Known as Hell-o-Moto

Gravedigger is offline    Reply With Quote
Old 17-05-2004, 13:39   #53 (permalink)
Pro Termal 81

Am@DEUS's Avatar

Eu prin 90` am pus mina pe revolutionarul meu CIP 03 ...iar primu joc care l-am vazut a fost BUG EYES . Nici nu imi venea sa cred cit de marfa se vedea la televizoru meu color! Eram atit de entuziasmat ca abia treceam de prima misiune la jocu asta
Apoi au venit joacele mai "complicate" gen Dizzy. Dizzy III l-am terminat fara coade ; vorbea cu un amic la telefon sa ne ziceam ce am mai descoperit nou la Dizzy. Pe atunci ne vindea casete chiar Silviu ( PGL ) care statea chiar linga blocu nostru..le vindea cu 500 de lei . am luat de la el 2-3 Dizzy parca:-D
Devoram toate revistele de gen (Hobbit). Bagam si POKEuri la joace :-D
Cita caterinca era.
Si acum am pastrat CIP 03 meu si ma mai joc din cind in cind pe el asa de dragu vremilor trecute ( chiar incarc de pe caseta:-D)

Am@DEUS is offline    Reply With Quote
Old 26-05-2004, 14:01   #54 (permalink)
oni
Registered User

Gravedigger, cred ca jocul tau este neither earth. Daca e asa, aici ai un review: http://www.ysrnry.co.uk/articles/netherearth.htm

si un remake pe PC: http://www.braingames.getput.com/nether/default.asp

oni is offline    Reply With Quote
Old 27-05-2004, 11:47   #55 (permalink)
Registered User

IceC0ld's Avatar

good old days,
imi aduc aminte ca primul joc care l-am jucat pe hc a fost dan dare
Cred ca am jucat vreo cateva saptamani la el si tot nu l-am terminat.
Si dupaia a urmat seria de dizzy. Primul a fost Dizzy Prince of YolkFolk.
Am jucat cu fratimeo la el vreo doua saptamani ca sa-l terminam. Haha, era misto ca atunci cand unul din noi nu mai reusea sa joace (ca era chiar stresant sa te plimbi prin planse ore in sir si sa nu mai stii ce sa faci), venea celelat si continua.
Trebuie sa recunosc ca dizzy-urile au fost foarte misto. La restul de dizzy-uri a fost cam greu. Singurul care l-am terminat fara ajutor a fost Dizzy 3 (Fantasy Island dizzy). Dizzy 5 e chiar criminal. L-am jucat de atatea ori si dupa ce l-am invatat aproape pe de rost, mi-a luat cam 2 ore ca sa-l termin, desi stiam exact tot ce am de facut. Oare de ce ne placeau asa mult jocurile alea, cu toate ca nu aveau grafica jocurilor de acuma ? Probabil ca am jucat mult prea mult dupaia, si nu mai e sentimentul ala care-l ai cand intalnesti "something new and exciting". Am jucat de curand pe PC Legacy of Kain : Defiance si mi-a placut destul de mult (desi am vazut niste review-uri care nu prea il vorbeau de bine), dar parca totusi nu mai e sentimentul ala care-l aveam cand ma jucam pe hc ore in sir, zi de zi, incercand sa termin un joc. Cel putzin cand jucam T. Renegade la dublu cu un prieten, era superb.

Quote:
Originally Posted by Oby One
Tocmai ca NU puteai salva era tot farmecul....
stiu ca va place sa va ascundeti in spatele salvarilor....faceti un pas salvati inca unul iar salvati... si tot asa....darmi se pare o forma de lasism......

Cat despre cheaturi ????? EU???? EXTREM de rar am folosit asa ceva ... 0ffff rar.....

Nu vad nici o distractie in a fi god a trece prin pereti si a ajunge la finish in 5 secunde ....
Agree with that. Se pierde tot farmecul unu joc daca folosesti cheaturi. Dar trebuie sa recunoastem, ca mai existau si jocuri imposibil de terminat (de exemplu, nu cred ca a reusit cineva sa termine 1942 sau tetris 2 fara cheaturi; hahaha, imi aduc aminte ca la tetris 2 dupa ce terminai 99 de nivele, itzi scria : "Amazing. U finished the game. That means u cheated or u are not human. Anyway, FUCK YOU !!!"), la care vroiai totusi sa le vezi finalul. Si atunci inevitabil cautai disperat u cheat sau un POKE ca sa vezi sfarsitul jocului. Iar la alte jocuri, precum seria Dizzy, la care incercai in primul rand sa rezolvi puzzel-ul, daca aveai vietzi infinite puteai sa te concentrezi mai mult asupra rezolvarii, decat sa mai stai sa ai si grija vietzilor pierdute.
Meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeemorieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeees

IceC0ld is offline    Reply With Quote
Old 27-05-2004, 12:28   #56 (permalink)
Pro Termal 81

Am@DEUS's Avatar

Doamne ce vremuri...
Si tocmai pentru a pastra atmosfera am pastrat CIPu 03 al meu!
Prima mea "retea" am avut-o chiar de cind aveam CIP 03.Cu un amic din bloc am tras cablu intre calculatoare si trimiteam "semnal" ca sa comunicam....Ziceam ceva si trimiteam "beeeep"

Am@DEUS is offline    Reply With Quote
Old 27-05-2004, 12:43   #57 (permalink)
Registered User

IceC0ld's Avatar

eeh, eu nu am mai pastrat hc-ul, dar am emulator si o gramada de jocuri.
Oricum, acum mi se par destul de lame pentru ca joc in general war3, dar le mai joc din cand in cand.

IceC0ld is offline    Reply With Quote
Old 18-06-2004, 14:45   #58 (permalink)
Registered User

felix's Avatar

Quote:
Originally Posted by Gravedigger
Acum o intrebare... cum se numeste jocul in care erai cu o echipa de robotei mici care mergeau unul in spatele celuilalt si trebuiau sa omoare tot felul de chestii si sa se fereasca de tot felu de capcane, si primul ii controla pe ceilalti... Era cu o grafica izometrica.... THX

highway encounter
Guitar stuff: Epiphone Les Paul Ultra lefthand sunburst (with Gibson Alnico pick-ups) | Epiphone Les Paul Custom LH (with EMG-HZ pick-ups) | Yamaha 421DL LH | Johnson JG 624CEN | 70's Doublesix | Rocktron Gainiac | Boss GT8 | Ibanez MS10 | Jim Dunlop GCB95 Wah | Cheri CB50 amp | GHS strings
Computer: AMD A64 3200+ | MSI K8N Neo 4-F | 1GB DDR333 | Radeon AX1600Pro | Maxtor 80GB | WD 40GB | Seagate 160GB | Leadtek Winfast Expert | Sony CRX230 | LG DVDWr | SB Live 5.1 | Samsung 913N | Antec 3000B

felix is offline    Reply With Quote
Old 18-06-2004, 14:50   #59 (permalink)
Registered User

felix's Avatar

Quote:
Originally Posted by IR Babuin
Acum pun si o intrebare. Printre ultimele jocuri pe care le-am vazut pe HC (inainte de revolutia PC) a fost o chestie, cu un individ care trecea prin diferite epoci, se lupta etc etc. La un moment dat printre ultimele nivele zbura si trebuia sa evite niste capate de mort care ii veneau din fata. In final se lupta cu un mare monstru. Mor de nervi da nu mai stiu cum se numea. Poate ma lamureste cineva pe aici.
nu cumva e.... rygar ?
Guitar stuff: Epiphone Les Paul Ultra lefthand sunburst (with Gibson Alnico pick-ups) | Epiphone Les Paul Custom LH (with EMG-HZ pick-ups) | Yamaha 421DL LH | Johnson JG 624CEN | 70's Doublesix | Rocktron Gainiac | Boss GT8 | Ibanez MS10 | Jim Dunlop GCB95 Wah | Cheri CB50 amp | GHS strings
Computer: AMD A64 3200+ | MSI K8N Neo 4-F | 1GB DDR333 | Radeon AX1600Pro | Maxtor 80GB | WD 40GB | Seagate 160GB | Leadtek Winfast Expert | Sony CRX230 | LG DVDWr | SB Live 5.1 | Samsung 913N | Antec 3000B

felix is offline    Reply With Quote
Old 27-06-2004, 02:35   #60 (permalink)
Registered User

baubautz's Avatar

Cel mai tare joc a fost nether earth, joc cu care mi-am pierdut vreo 6 luni... la a doua baza era cel mai greu....

baubautz is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Gaming > Jocuri PC > Oldies but goldies

Thread Tools

Posting Rules