Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Gaming > Jocuri PC > Oldies but goldies

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 16-07-2004, 09:06   #61 (permalink)
Registered User

Primul joc pe care l-am jucat pe hc a fost err ... Commando. Apoi ar mai fi jocultete jucate care mi se apr si acum tari:

Hero quest 1&2
Lords of midnight
Nether Earth (FRATE -REMAKE!!!!!!)
Target:Renegade (la dublu e ucigas)
Dizzy (toate - vreo 7 sau 8 )
Bruce Lee - cred ca l-am terminat de vreo 1000 de ori - e o chestie de perfectiune
Saboteur 2
Ricks Dangerous (1 si mai putin 2)
Chuckie Egg

si apoi alea care au fost tari dar nu m-au ocupat atata:
Bomber jack
Grizzly
Myst (super joc!!!!!! incredibil pantru vremea aia)
Seymour
Jack the Nipper
Pyjamarama
Manic Miner
Harrier
ScubaDive
Sentinel (recunosc - l-am jucat prea putin)

Si in sfarsit cele pe care le-am gasit (si au aparut si ele) cam cand se cam terminase cu hc:
Renegede 3
Narco Police
Dandare 3
After the war 1&2

Ufff.... Brings tears to my eyes!
Am un emulator si cateva zeci de joculete - dar parca nu-i tot aia

Horza is offline    Reply With Quote
Old 18-07-2004, 02:36   #62 (permalink)
Registered User

reeven's Avatar

Am si eu o intrebare la voi,am gasit niste emulatoare,si am gasit jocuri pe computergames dar scrie la majoritatea ca merg online,eu pot sa le joc single?

Laptops: Dell XPS 1330, Dell Latitude D-410, Toshiba A215-16G.

reeven is offline    Reply With Quote
Old 18-07-2004, 04:07   #63 (permalink)
Registered User

reeven's Avatar

Da,merg,dar parca nu au acelasi farmec ca pe HC.

Laptops: Dell XPS 1330, Dell Latitude D-410, Toshiba A215-16G.

reeven is offline    Reply With Quote
Old 19-07-2004, 11:10   #64 (permalink)
Registered User

IceC0ld's Avatar

of course not, nu mai e atmosfera aia

IceC0ld is offline    Reply With Quote
Old 26-07-2004, 14:16   #65 (permalink)
Registered User

IceC0ld's Avatar

"Looking back several years I can only ask myself: why did we love those games so much? Because we didn't know any better? Probably so. But then again, nothing can change the beautiful memories and give back the countless hours we spent playing what we thought was the greatest game ever made. Does this sound unfamiliar to you? Probably, if you have never experienced it."

Old 13-08-2004, 16:45   #66 (permalink)
Registered User

dracushorul's Avatar

load "".... Enter ce vremuri ....of of

dracushorul is offline    Reply With Quote
Old 13-11-2004, 05:51   #67 (permalink)
ţacau

catau's Avatar

da shi reglai capul casetofonului pana facea dungile alea si nu 2 culori...clar atunci incarca...dizzy...big nose in sua...etc
Rocks board: Burton Cruzer.

catau is online now    Reply With Quote
Old 17-11-2004, 17:25   #68 (permalink)
Registered User

korben's Avatar

Elite - cam un an am jucat la el

p'orma NetherEarth or sumthin muuult si ala

korben is offline    Reply With Quote
Old 18-11-2004, 10:16   #69 (permalink)
Registered User

Rabban's Avatar

Eagle's nest:cam 2-3 luni si Lords of midnight : cam jumate de an.Asta da joc,l-am terminat de vreo 4 ori cu statistici pe hartie ..cati soldati a omarat ala,care e cel mai bun Lord,etc. Ehhh,alea da vremuri.Mai am si acum caseta cu el.

Rabban is offline    Reply With Quote
Old 18-11-2004, 12:32   #70 (permalink)
Registered User

decron's Avatar

@ IceC0ld
1943-ul l-am terminat cu un prieten cu trei fise. Eu eram sidekick si la seful final m-a distrus si el a bagat si a doua fisa sa il termine. Pe HC nu-mi aduc aminte sa il fi terminat desi stiu ca la 1942 ajunsesem la final.

Oricum PC-ul nu o sa se ridice din punctul meu de vedere niciodata la nivelul HC-ului lucru explicabil prin factorul nostalgie pentur mine. Din primul moment cand faceam "informatica" in 1987 la clubul pionerilor cu Saboteur ca obiect de studiu principal si pana in momentul in care am pus frumos tate casetlee si le-am lasat sa zaca acolo unde zac si acum daca nu mi le-a rescris sormea cu Ozone si 3SE intre timp pot spune ca am fost in al noualea cer.

@Gravedigger
Pana acum esti singurul tip de care am auzit sa se joace de mai demult decat mine. Bravos. Respectele mele. Ar mai fi si un prietend e al meu care s-a initia cu cateva saptamani inainte ca era mama lui profa de info la parcul pionerilor dar nu se pune.

decron is offline    Reply With Quote
Old 05-12-2004, 23:32   #71 (permalink)
Nick anterior: Keeper_Gismo

gismo's Avatar

Location: In temnita intunecata creata cu truda si sudoare de loialii mei supusi
Saboteur 2.... cata saliva-mi curgea cand se incarca..Inca mai am harta pe un caiet a nivelului 4.... br!brrr! brrrmm!
Bomber man ? Saboteur 1 ?
Dar cel mai mult ma jucam in Basic... programarea ma-sii !

(10 LET a$="parola":INPUT "Introduceti parola:",b$;:IF b$=a$ THEN GO TO 20:GO TO 1
(20 CLEAR:LET a=INT(RND*10):INPUT "Ghiceste Numarul:";b:IF b=a THEN PRINT "Ai Ghicit !":PAUSE 300:GO TO 20)
Asa ceva nu se va uita!

L Space Break into progam 10:4

Last edited by gismo; 06-12-2004 at 00:29..

gismo is offline    Send Message via Xfire to gismo Reply With Quote
Old 06-12-2004, 10:54   #72 (permalink)
Registered User

IceC0ld's Avatar

Quote:
Originally Posted by decron
@ IceC0ld
1943-ul l-am terminat cu un prieten cu trei fise. Eu eram sidekick si la seful final m-a distrus si el a bagat si a doua fisa sa il termine. Pe HC nu-mi aduc aminte sa il fi terminat desi stiu ca la 1942 ajunsesem la final.
Ce inseamna ca ai ajuns la final la 1942 ?
1942-ul avea 40 de planse din cate-mi aduc aminte, si doar 3 vieti;
Si crede-ma, ca de la plansa 30 (pleca de la 40) in jos era chiar sadic.
Lansau aia niste bombe care ieseau din nori si le vedeai exact cand te loveau
Cel mai mult am ajuns pana la plansa 18 (deci 22 de planse), si deja devenise mult prea greu. Nu zic ca nu se poate termina, dar probabil trebuia sa joci cateva luni la el

Old 20-12-2004, 12:59   #73 (permalink)
Registered User

grAS's Avatar

Io cel mai mult am jukat (vb de jok in continuu fara orpire) Chukie Egg==> 3zile si jumate in continuu (pusesem si un ventiulator mare de casa pe HC sa nu se topeasca ) dupa care i-am dat puaza si m-am culckat, din greseala am oprit ventilatoru ca ma enerva zgomotu si cand m-am skulat a doua zi alimentarea de la el era muci, se topise ... a trebuit sa ma chinui sa fak alta. Ca perioada de jok in continuu cred ca elite am jukat., mult timp dupa aparatia PC (cel putin pe la mine) n-am vazut jok mai tare). Elite era tare pentru vremea respectiva, concept, idee, si avea la taste active nene de te durea capu.

grAS is offline    Reply With Quote
Old 28-12-2004, 13:12   #74 (permalink)
NomLabz Inc.

nero36's Avatar

io n`am avut HC, in schimb am avut CIP03, despre care aflasem ca era mai "bazat" decat anumite HC`uri...nush` de ce se zicea asha, ca avea vreo 48K de memorie, daca nu ma inshel...
anyway, shtiu ca ma jucam mult Eagle's Nest shi Saboteur, pluuus ca in ultimul an de viatza al CIP`ului facusem rost de Robocop, shi eram foarte mandru de asta
singura problema o reprezenta maica`mea care imi facea scandal cand se incarca jocu` de pe caseta, ca o deranjau tziuiturile alea...

nero36 is offline    Reply With Quote
Old 28-12-2004, 17:09   #75 (permalink)
Registered User

decron's Avatar

Quote:
Originally Posted by IceC0ld
Ce inseamna ca ai ajuns la final la 1942 ?
1942-ul avea 40 de planse din cate-mi aduc aminte, si doar 3 vieti;
Si crede-ma, ca de la plansa 30 (pleca de la 40) in jos era chiar sadic.
Lansau aia niste bombe care ieseau din nori si le vedeai exact cand te loveau
Cel mai mult am ajuns pana la plansa 18 (deci 22 de planse), si deja devenise mult prea greu. Nu zic ca nu se poate termina, dar probabil trebuia sa joci cateva luni la el
poate varianta cu fise era altfel. stiu ca am jucat peste o ora. Tipul de care iti spuneam era fenomenal iar eu sunt probabil fara niic un fel de urma de modestie un sidekick iesit din comun. Faza e ca noi am terminat jocul intr-o dimineata cand nu erau decat cativa la sala. Seara cand am venit toata lumea auzise isprava noastra si ne-au felicitat. Au fost nist emomente incredibile. Exact aceeasi situatie am avut-o tot la un joc cu fise cu acelasi tip cand am terminat Aliens. Am rejucat ambele jocuri ulterior pe pc insa nu a mai fost acelasi feeling. Oirucm cel mai tare feeling era fara indoiala pe HC. Nu stiu de ce dar defender of the crown sau dizzy pur si simplu nu aveau egal. Sa nu mai vorbesc despre alte titluri ca incep sa plang si sa cad in melancolie

decron is offline    Reply With Quote
Old 28-12-2004, 17:25   #76 (permalink)
Banned

Doişpe's Avatar

Da Road Runner atzi bagat? Ca io l-am jucat cam 3 sapt cate 6-7 ore pe zi. Odata mi se bulise casu, ce tragedieee. M-am dat de ceasu mortii sa fac rost de unu imprumut.

Doişpe is offline    Send Message via Google Talk to Doişpe Reply With Quote
Old 06-04-2005, 10:35   #77 (permalink)
Registered User

_greu's Avatar

Stie cineva sa existe o versiune de Dizzy contemporana?? un remake sau ceva.. e sigurul joc care mi-a placut cu adevarat.. mi-a tocat nervii pe vremea respectiva.. si sa il joci fara vietzi infinite mi se pare un act prea masochist..

_greu is offline    Reply With Quote
Old 06-04-2005, 10:48   #78 (permalink)
Registered User

IceC0ld's Avatar

nope, no new version of dizzy;
yep, era stresant sa o iei mereu de la capat, dar daca stiai ce sa faci, iti ajungeau si vietile alea 3 ale lui, ca doar nu era shooter ca sa-ti trebuiasca cine stie ce skilluri sa treci de aia care-ti luau din energie. doar ca dupa un timp oboseala si nervii te faceau sa nu mai joci chiar asa bine
Cel mai mare a fost dizzy 5 aka spellbound dizzy, la care chiar daca stiai exact ce sa faci iti lua aproape 2 ore ca sa-l termini. Si fazele naspa erau cu obiectele alea ascunse (cirese/stelutze/diamante ... etc), la care daca n-aveai harta inebuneai cautandu-le.
True mastery transcede any particular art. It stems from mastery of oneself - the ability, developed throgh self-discipline, to be calm, fully aware, and complety in tune with oneself and the surroundings. Then, and only then, can a person know himself.

Old 06-04-2005, 12:48   #79 (permalink)
oni
Registered User

_greu, exista dizzy si pe PC (cele vechi, de Code Masters), dar si pe alte platforme.

Daca vrei niste remake-uri du-te la http://www.retroremakes.com/, si cauta pe lista la D. O sa gasesti o gramada, exista pana si unul 3D.

Dizzy-uri diferite de cele produse de Code Masters exista pe niste site-uri specializate dizzy (google it), si au fost produse in Rusia pentru sinclair spectrum (HC). Tre' sa stii ruseste sa le termini... Practic folosesc aceeasi grafica si obiecte, dar au harti diferite.

oni is offline    Reply With Quote
Old 07-04-2005, 08:59   #80 (permalink)
Registered User

axterix's Avatar

Target renegade in dublu era tare kool
mai ales pe la sfarsit cand venea tipu ala inalt cu tacu de biliard
ca batai trageam, oh doamne
MSI K9N | DualCore AMD Athlon 64 X2, 2600 MHz (13 x 200) 5200+| Asus GeForce 8600 GT 256/128 | Asus DVD-RW | WD 250GB | Kingmax 2x1024 MB DDR2-800 | Thermaltake Soprano Black | Creative Audigy SE 7.1 24BIT | Hercules XPS 2100 | Samsung 920N

axterix is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Gaming > Jocuri PC > Oldies but goldies

Thread Tools

Posting Rules