Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Gaming > Jocuri PC > Oldies but goldies

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 04-04-2006, 19:18   #101 (permalink)
Registered User

brosky's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oby One
mey mey mey....
ce fun mai este sa joci un joc cu cheaturi ????

Acuma stau sa imi amintesc de ELITE...... vai frate ce super joc..
Mind blowing ca sa zic asa.....
Imi stimula imaginatia calatorind in spatiu de nu se poate.....
Si acest joc a ocupat o mare parte din timpul de joc

Elite este si va ramane multa vreme, unul din cele mai originale si mult jucate.

Tzin minte ca si eu jucam luni intregi la el, si chiar si acuma mai joc, normal pe emu...

brosky is offline    Send Message via Google Talk to brosky Reply With Quote
Old 24-04-2006, 17:39   #102 (permalink)
Registered User

fantomel00's Avatar

Sunt dezamagit ca printre toate numele sonore pe care le-am citit n-am auzit si eu mai deloc de "Last Ninja 2" (cel mai belea joc cu nivele dupa parerea mea).Chiar l-ati dat asa repede uitarii?Ce naiba, alaturi de Saboteur2 (cel mai belea joc fara nivele) era cel mai frumos realizat joc de pe ZX Spectrum.Ca sa nu mai mentionez de o droaie altele:Chase HQ,ChevyChase,The way of the tiger,Spy Hunter,Match of the day,Gryzor,ATV ,etc etc. Din seria Dizzy cel mai mult mi-a placut Dizzy 5-Spellbound, si Dizzy Prince of the YolkFolk.Desi evident ca le-am terminat pe toate (niciunu cu cheat).Doamne cata rabdare aveam pe vremea aceea )

fantomel00 is online now    Reply With Quote
Old 06-05-2006, 20:13   #103 (permalink)
Nick anterior: Dj_B

Ciuby's Avatar

nu stiu exact cat timp mi-au mancat, dar pe vechiul si iubitul HC 91 jucam f mult pool si renegade2... mai aveam unu cu o scoala, unde puteam sa fac o gramada de prostii, SchoolTime sau ceva de genu... super

Ciuby is offline    Reply With Quote
Old 25-03-2007, 16:50   #104 (permalink)
Registered User

Seymour at the movies

In ceea ce priveste Seymour, m-am decis acum ceva vreme sa fac un remake dupa acel joc. Si mie mi-a placut mult.
Ar trebui sa fie gata prin Decembrie 2007.

Am atasat un screenshot al editorului asa cum arata acum.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot.JPG
Views:	94
Size:	507.2 KB
ID:	202130   Click image for larger version

Name:	Screenshot 2.JPG
Views:	65
Size:	509.8 KB
ID:	202131  

Marlo is offline    Reply With Quote
Old 26-03-2007, 09:24   #105 (permalink)
Registered User

IceC0ld's Avatar

hehehehe, nice editor.
What you used for it? Delpi, VB, Visual C?
True mastery transcede any particular art. It stems from mastery of oneself - the ability, developed throgh self-discipline, to be calm, fully aware, and complety in tune with oneself and the surroundings. Then, and only then, can a person know himself.

IceC0ld is offline    Reply With Quote
Old 28-03-2007, 03:18   #106 (permalink)
Senior Jedi

Oby One's Avatar

Thumbs up

Marlo... FOARTE TARE.
Ar fi super de super tare sa faci iar un astfel de joc.
Iti tinem pumnii sa il termini mai repede
Te rog sa ne mai anunti din cand in cand de progresul tau.

Oby One is offline    Reply With Quote
Old 02-04-2007, 18:43   #107 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by IceC0ld View Post
hehehehe, nice editor.
What you used for it? Delpi, VB, Visual C?
VB6, yeah. It took me 5 months to build it to the present status. And it changed a LOT during the coding process. And I am sure it will further change. It's kind of frustrating considering all the extra-stuff that won't be needed in the game (editor specific features) that take up 80% of the coding.. I estimate a targeted framerate of 35 with the HQ2X filter turned on (Considering I did not use DirectX but GDI api). Other rendering engines currently implemented: Interlace 2X, 3X, RGB effect, Scale 2X, and the biggest processor hog: HQ2X. But it's well worth it (I say).

Quote:
Originally Posted by Oby One View Post
Marlo... FOARTE TARE.
Ar fi super de super tare sa faci iar un astfel de joc.
Iti tinem pumnii sa il termini mai repede
Te rog sa ne mai anunti din cand in cand de progresul tau.
Mersic de apreciere! Sigur va tin la curent. Oricum, preconizez ca o sa-mi ia restul anului ca sa-l termin. O sa lansez jocul, evident gratuit, cu un story scurt in preajma Craciunului (Dar oricum, nu minuscul). O sa-mi mai ia 3-4 luni pana fac jocul mare.. Care o sa FIE mare si episodic. Promit un scenariu frumos. Scenariul are pana acum 31 de pagini. Si e tinut bine in Dirk's safe
Dureaza mult pentru ca din pacate nu prea am timp asa mult, si sunt foarte metodic cu el. Acuma am terminat complet modulul de harta si e optimizat si pentru viteza si spatiu. Urmeaza animatiile, modurile de coliziune, triggers-urile si.. Cam atat mai important. E primul joc pe care il fac, si multe lucruri trebuie sa le invat din mers..

Oricum, mai trimit screenshot-uri diverse daca e ok si cu adminii..

Old 02-04-2007, 18:51   #108 (permalink)
Senior Jedi

Oby One's Avatar

Grafica sper sa fie cat mai asemanatoare cu cea de HC .... and the sound also
Faci si versiune de Hc ? sau doar de pc ...?

Old 02-04-2007, 19:13   #109 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Oby One View Post
Grafica sper sa fie cat mai asemanatoare cu cea de HC .... and the sound also
Faci si versiune de Hc ? sau doar de pc ...?
Grafica este la origine de 24 biti (compresie png si impachetare cu criptare ), dar am sa evit nuantele apropiate, si am sa pastrez genul de grafica Amiga. Mi se pare cel mai potrivit (Adica cel care apare in acele screenshot-uri.)

Nu sunt desenator, insa ma descurc in ultima vreme. Am si furat multa grafica, ce e drept, din versiunea de PC a lui Seymour. Stiu ca nu e frumos, insa am sa trec numele celor care au contribuit initial in Credits.. Consider ca e de bun simt

Nu fac versiune de HC. N-am mai lucrat de ani de zile in cod masina pe Spectrum. Si cred ca as fi foarte frustrat sa vad toate limitarile acelei masini, obisnuit deja cu PC. Mai ales ca nu sunt un programator foarte bun de jocuri. Specialitatea mea sunt aplicatii desktop. A fost o chestie interesanta sa ma vad in pozitia in care sa fie nevoie sa optimizez repetat codul de randare.

Dar includ niste filtre care sa dea un feeling de consola. O sa includ si grayscale (desi nu vad cine l-ar folosi.. Farmecul e de cele mai multe ori in culori.)

La muzica sunt groaznic.. Nu am compus in viata mea 2 note nici ca mid-uri, nici ca nimic pe calculator!! Si stiu ca e o parte esentiala.. Insa nu am idee ce sa fac momentan.. O sa incerc sa platesc pe cineva sa-mi compuna o coloana sonora. Si ai sa razi, insa in functie de diverse zone ale jocului stiu si cum as vrea sa sune muzica. Insa din pacate nu e prioritate acum. Cea mai nasoala e stabilirea corecta a modulului de coliziune. Aici gresesc multi si pierd din feeling-ul jocului, pentru ca personajul se misca prea repede sau aiurea.

Old 03-04-2007, 13:36   #110 (permalink)
mz
V-am prins, vrajitoarelor!

mz's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dj_B View Post
nu stiu exact cat timp mi-au mancat, dar pe vechiul si iubitul HC 91 jucam f mult pool si renegade2... mai aveam unu cu o scoala, unde puteam sa fac o gramada de prostii, SchoolTime sau ceva de genu... super
Skool Daze se numea.
A existat si o continuare, Back To Skool (Skool Daze 2), in care, ca noutati aveai posibilitatea de a cotrobai prin banci, putand gasi pistol cu apa si fumigene. Totodata, alaturi de scoala ta exista una de fete. Mai chiuleai de la ore si iti faceai veacul pe acolo

Later Edit: Aruncand o privire aici http://www.crashonline.org.uk/23/backtoskool.htm am constatat ca jocul avea mai multe noutati decat am stiut eu

mz is online now    Reply With Quote
Old 03-04-2007, 16:18   #111 (permalink)
FallenAngel

Fallen's Avatar

Era un joc FIST, dar pe misiuni. Cat puteam sa ma joc jocul acela. Stie careva cum se numeste?
[Creative Sound Blaster Audigy SE][Logitech X-530][Samsung 2032BW 20"]

Fallen is offline    Send Message via Google Talk to Fallen Reply With Quote
Old 05-04-2007, 11:54   #112 (permalink)
mz
V-am prins, vrajitoarelor!

mz's Avatar

In cazul in care ati jucat atat Skool Daze cat si Back to Skool, fara a avea vreodata habar ca aceste jocuri ar avea un final (ca mine asa ) uitati-va aici:

http://video.google.com/videoplay?do...45081918468643
http://video.google.com/videoplay?do...05510952886158

mz is online now    Reply With Quote
Old 14-04-2007, 11:20   #113 (permalink)
Registered User

lord_wader's Avatar

cel mai mult mi-a placut sa joc bubble boubble,renegade 2, river raid,rainbow island,green berets,exolon,dan dare si altele. frumoase vremuri. inca mai am casete cu jocuri si un hc 91 functionabil, sta prafuit prin dulap.ocupa spatiu inutil
Attached Images
File Type: bmp exolon.bmp (2.25 MB, 21 views)

lord_wader is offline    Reply With Quote
Old 14-04-2007, 11:24   #114 (permalink)
SSJViper

T.rac3Er's Avatar

io am un HC91 cu discheta, dar are o problema cititorul de dischete..
prostule!!!

T.rac3Er is offline    Reply With Quote
Old 15-04-2007, 16:54   #115 (permalink)
Registered User

IceC0ld's Avatar

Quote:
Originally Posted by T.rac3Er View Post
io am un HC91 cu discheta, dar are o problema cititorul de dischete..
Arunca-l si ia-ti un emulator de spectrum pt. pc. Jocuri de HC gasesti destule pe net.
True mastery transcede any particular art. It stems from mastery of oneself - the ability, developed throgh self-discipline, to be calm, fully aware, and complety in tune with oneself and the surroundings. Then, and only then, can a person know himself.

Old 16-04-2007, 01:40   #116 (permalink)
Senior Jedi

Oby One's Avatar

Foarte bine ca ai dat linkul video de pe google... ca sa ne reamintim si noi cum era acel joc.
Eu nu am avut rabdare sa il termin

Old 27-04-2007, 12:22   #117 (permalink)
Registered User

mihai.alexandru's Avatar

Apropo...De jocul Cronos n-am auzit nimic pe aici!
Foarte tare jocul! Primul joc cu nava spatiala pe care l-am jucat...Offf...Daca i-as gasi verisunea de PC!

mihai.alexandru is online now    Reply With Quote
Old 27-04-2007, 14:28   #118 (permalink)
Registered User

IceC0ld's Avatar

du-te ma, ca zynaps si r-type erau mult mai tari decat Chronos.
Daca vrei sa joci iar chronos, cauta pe google "spectrum emulator" si pe urma cauta si jocuri de spectrum.

Old 27-04-2007, 16:08   #119 (permalink)
FallenAngel

Fallen's Avatar

Ice, e mult prea urat sa le joci pe pc... E prea misto hcu, pacat ca nu-l mai am
[Creative Sound Blaster Audigy SE][Logitech X-530][Samsung 2032BW 20"]

Fallen is offline    Send Message via Google Talk to Fallen Reply With Quote
Old 27-04-2007, 22:31   #120 (permalink)
Registered User

IceC0ld's Avatar

eeeh hai, e la fel ca pe HC, da si tu monitorul in 16 culori si o sa ai acelasi feeling ... sau nu. Normal ca nu mai e la fel, pentru ca ti s-au schimbat standardele si plus de asta ai schimbat si televizorul cu monitorul :P

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Gaming > Jocuri PC > Oldies but goldies

Thread Tools

Posting Rules