Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Gaming > Jocuri PC > Oldies but goldies

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 12-01-2004, 11:32   #21 (permalink)
MentoSan in MentoSana

Daemon's Avatar

Vad ca nu zice nimeni nimic de Rebestar, de Formula 1, de StarPilot, de Phantis, de Raid over Moscow, etc...

Preferatul meu: Lords of Chaos. E facut de acelasi nene care a facut si Rebelstar si Laser Squadron pe ZX80 si Magic & Mayhem 1&2 si X-COM UFO 1&2 de pe PC (belea de jocuri)

http://www.mobygames.com/developer/s...eloperId=1322/

Haidetzi sa multumim in cor pentru cele trei lucruri sfinte: Spectrum ZX80, Julian Gollop si programul TF COPY!

Daemon is offline    Reply With Quote
Old 12-01-2004, 15:13   #22 (permalink)
Moderator

eu am inceput pe un commodore 64.. il aveam de la varu-meu si rula jocuri de pe caseta si de pe discheta. trebuia sa ne tarasca mama de langa el(pe mine si pe fratele meu). jucam ceva "turtles nu stiu cum" si "bruce lee smtg". pe mine ma fascina faptul ca jocul iti cerea numele cand reuseai sa-l termini. mi se parea aproape fantastic.. primul calc adevarat a fost un 486dx4(big leap..) pe care jucam wolf3d, dune, si o multime de alte joculete mici dar super faine. apoi a venit vremea jocurilor in retea(la scoala).. descent, warcraft1, doom1. vinerea anuntam ca nu mai ajung acasa si sa ma astepte mama doar sambata pe la amiaza... deh.. erau vremuri mai putin stricte si portarul juca si el
acum aproape ca nu mai sunt jocuri care sa fie atat de captivante ca cele vechi. joc goldies pe emulator aproape la fel de mult ca jocuri noi.

ild12 is online now    Reply With Quote
Old 02-12-2004, 19:50   #23 (permalink)
Registered User

misu183's Avatar

Prima data cind am vazut un calculator era prin 1989-1990 in cls a12a.
Eram la scoala si a adus profu de fizica un HC90 legat la un TV alb-negru Diamant.
Ne-a facut o banala demonstratie de afisare a unor clasificari la o lectie de fizica in termodinamica.
Era un amarit de programel in Basic pe care i-l facuse un elev de la profilul de informatica din cadrul liceului dar la vremea aceea parea ceva nemaivazut.
Nici cei din clasa de info nu aveau acces la asa ceva iar profu iti dadea impresia ca manevreaza un OZN.
Mare minune!

Urmatorul an am mers apoi la facultatea de TCM si acolo am vazut prima retea de 8-10 calculatoare IBM 286 cu monitoare alb-negru.
Server-ul avea un HDD cu o capaciate "imensa". Ma indoiesc ca depasea 20 Mb.
Va dati seama?
Eram cite 4-5 omuleti ingramaditi la fiecare terminal, atunci am auzit prima oara de LOGIN si LOGOUT si de Password (ne miram ca prostii de ce cind tastezi parola nu se afiseaza pe ecran).
Nu exista Windows.
Sistemul de operare era MS-DOS si abia daca stiam numai sa tastam comenzi de intrare in programe.
Formatarea unei amarite de diskete deja era prea mult pt noi si doar citiva aveam vreuna in care sa ne salvam marile "lucrari".
Cu timpul ne-au invatat sa editam un text cu WordStar, sa facem scheme logice pe baza unui algoritm, programe in Fortran'77 si Basic ca doar ne cerea in sesiune.
Cu toate astea exmenele in anul I la PUC le-am dat numai scris.
Am facut scheme logice si programele pe hirtie de ne-au iesit parul rpin caciula.
Ma indoiesc ca programele facute de noi ar fi mers vreodata daca le puneam pe un PC.
In camine nu existau calc IBM PC.
Unii dintre colegii nostri aveau HC90, Cobra, Vector si nu erau prea multi.
Imprumutam calculatoarele de la o camera la alta, incarcam jocuri cu casete audio si ne jucam nopti intregi.
A doua zi aveam niste fetze buhaite si ochii in cap ca la melc.
Nu de putine ori dadeau erori la incarcarea jocurilor de pe caseta si de fiecare data trebuia sa o luam de la capat.
Era clar ca injuraturile erau la ordinea zilei.
Casetofoanele rusesti erau atunci la mare cautare pt ca aveau posibilitatea sa reglezi pozitia capuli de citire a benzii cu o surubelnita.
Cu alea succesul era garantat dar nu tot timpul dispuneai de o asemenea scula.
Au mai trecut 2-3 ani si ni s-a aratat pt prima oara in laborator la facultate un 486 cu un monitor color.
Auzi dom'le!Monitor color!
Parea ca e adevarata revolutie!
Il tineau incuiat intr-un cabinet si bineinteles ca nu il atingeau decit profii si asistentii.
Noua ni l-au aratat asa ca la muzeu.
Era ca un privilegiu.
Cam tot pe atunci ni se preda la scoala Winows 3.2 despre care nu realizam care e marea difrenta.
Cam pe atunci mi-a luat si eu din piata de la rusi primul calc Byte cu o memorie "fantastica" de 48Ko care ca sa-l leg la TV a trebuit sa-i fac o modificare de modul electronic.
Il am si acum aruncat pe un dulap dar nostalgia ma determina de fiecare data sa nu-l arunc la gunoi.
Cine stie poate vreodata cineva va face un muzeu sau colectie.
L-am folosit pina in 97 chiar daca aparuse Win95 si PC 586, dar si atunci erau cazuri izolate.

Dupa 97 fenomenul a luat amploare iar restul cum au evoluat calc in urmatorii ani stiti si voi.

misu183 is offline    Reply With Quote
Old 07-12-2004, 13:08   #24 (permalink)
Registered User

decron's Avatar

Quote:
Originally Posted by first_bluebull
bah nenica, si eu ma jucam pe un HC 90 in vremurile alea vechi de tot (pe vremea lu' ceausescu)
dude, nu vreau sa par carcotas dar cum te jucai tu la HC90 inainte de 90. Eu ma jucam la hc 87 abia in 88 si tocmai ce aparuse.

decron is offline    Reply With Quote
Old 08-12-2004, 22:58   #25 (permalink)
Nick anterior: Keeper_Gismo

gismo's Avatar

Location: In temnita intunecata creata cu truda si sudoare de loialii mei supusi
Inceput cu Cobra.
Dupa ce-l resetez pot alege meniul 1(cel normal), 2(nu stiu ce face) si 3.Are F1,F2,F3,scroll lock,numlock(cu toate ca nu functioneaza). Butoane pentru CapsLock,GraphMode, NewMode, buton Caps+1,CAPS+0,CAPS +5,CAPS+6,CAPS+7,CAPS+8.
Mai complex decat CHIP 3, pe care am avut onoarea sa tastez de cateva ori.Peste cativa ani m-am dus la un prieten acasa care avea HC2000... Color, cu discheta de 3,5'... cat am fost la el, numai LOAD "nume joc".... in plus, se mai vedea si color !
Dupa ceva timp, am aflat ca-l vinde. Cat o mai bateam pe mama la cap sa-mi dea bani pt. el... Cu 4000 de lei prin '92 sau '93..'r-ar el de HC !
La Cobra n-am cip pt color,dar nu deranjeaza !
Cate probleme am avut cu lamelele alea de contact .... cate s-au rupt si cate am schimbat...
Posesor Cobra in stare de functionare perfecta caut alt HC pentru taste !(d'oh!)
P.S.: mai am si casete! Deci maine, tragem un individual ?

Last edited by gismo; 09-12-2004 at 00:12..

gismo is offline    Send Message via Xfire to gismo Reply With Quote
Old 13-12-2004, 00:17   #26 (permalink)
Registered User

iuliand's Avatar

Primul meu computer a fost un commodore64 adus de afara. M-am jucat pe el la greu, i-am stricat ambele joystickuri si am mai cumparat altele dupa aia... . Noroc ca aveam si o multime de casete pentru el. Ah ce m-am mai jucat la Frantic Fredie, Batman si mai era un super joc in care te plimbai cu jeepu si cu elicopteru daca jucai la dublu (nu mai stiu cum se cheama). Marele dezavantaj al lui commodore64 era ca daca vroiai sa si programezi trebuia sa stii un "basic v2" pe care nu l-am inteles niciodata intrucat semana mai mult cu asambler decat cu basic...
Apoi mi-am luat un HC90 cred... intrucat toti amicii mei aveau HC si eu nu puteam sa schimb jocuri cu ei (cu toate ca HC avea max 8 culori pe cand comodore avea max 16 culori ). M-am jucat si pe ala nitzel pana cand mi-am luat PC, un 486... tocmai aparuse si eram foarte mandru ca al meu era cu coprocesor matematic pe cand amicii mei nu aveau... (de, era ca si cum as zice ca al meu avea accelerator ). Dintre toate joacele care le-am jucat pe el cel mai mult mi-a placut seria doom si seria UFO.
Si de atunci a inceput seria upgrade-urilor constante... toate lumea stie povestea.

Nostalgiile astea au asa un gust dulce-amarui cand ma uit la monstrul din ziua de azi pe care ruleaza winxp...

iuliand is offline    Reply With Quote
Old 13-12-2004, 22:08   #27 (permalink)
Registered User

misu183's Avatar

Quote:
Originally Posted by decron
dude, nu vreau sa par carcotas dar cum te jucai tu la HC90 inainte de 90. Eu ma jucam la hc 87 abia in 88 si tocmai ce aparuse.
Mosu'
Am terminat liceul in vara lu' 91.
Am facut eroare de 1 an.
Ce vrei?
Virsta...
Oricum era un HC 90 si daca ma crezi sau nu pe mine oricum nu-mi tine de cald.
Eu mi-am dat si io cu parerea ca doar de aia e forum.
Crezi ca stateam sa pierd timp si tastez ca idiotu' amintiri care nu ar fi fost adevarate?
Vremurile de atunci sunt pt mine de mult apuse.

misu183 is offline    Reply With Quote
Old 18-02-2008, 10:49   #28 (permalink)
Registered User

Arhiva softuri HC

Salut,

Am creat pe site-ul http://www.invatasingur.ro/arhiva_z80 o arhiva cu carti, jocuri si alte softuri romanesti pentru HC.
Daca cineva doreste sa participe, este binevenit.
Din arhiva lipsesc in acest moment mai multe lucruri, printre care si jocurile de pe casetele RECOOP.
Daca aveti vreo caseta cu jocuri sau programe romanesti, tot ce trebuie sa faceti este sa o inregistrati in format wav (prin cablu de transmisie de la casetofon catre placa de sunet) si apoi sa ma contactati, o sa o convertesc eu.
Pe mine ma puteti gasi la nickxyzt@gmail.com

Numai bine.

nickxyzt is offline    Reply With Quote
Old 14-03-2008, 09:49   #29 (permalink)
Registered User

e super mijto ideea

logia is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Gaming > Jocuri PC > Oldies but goldies

Thread Tools

Posting Rules