Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Notices

Reply
LinkBack Thread Tools
Old 07-05-2007, 13:59   #1981 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by CrissX View Post
Oricare ar fi aceasta diferenta nu poate justifica 10mil. in plus.Am comandat deja un PV70. Sigur 71 sunt produse in Ger., de unde probabil vine si codul 71.
Eventual, pentru Germania. Daca nu ma insel, toate plasmele Panasonic comercializate in Europa sunt produse in Cehia.

vasib95 is offline    Reply With Quote
Old 07-05-2007, 14:01   #1982 (permalink)
WRT
Registered User

S-a tot discutat despre distante optime de vizualizare si cat trebuie sa fie de mare displayul ...versus rezolutia folosita. Poate va intereseaza la ce concluzie au ajuns unii :

http://www.carltonbale.com/2006/11/1080p-does-matter/

WRT is offline    Reply With Quote
Old 07-05-2007, 14:12   #1983 (permalink)
Registered User

mda: So, most consumers will not be able to see the full benefit of their 1080p TV. suficienta concluzia asta.

Mandea is online now    Reply With Quote
Old 07-05-2007, 14:17   #1984 (permalink)
Registered User

Imi recomanda si mie cineva un model de LCD ieftin - fara tuner - (dar care sa poata prelua semnal de la un DVD Recorder cu tuner TV integrat) in gama 22-24" ?
Multam!

MMMMM is offline    Reply With Quote
Old 07-05-2007, 21:12   #1985 (permalink)
Moderator

dtancu's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mandea View Post
mda: So, most consumers will not be able to see the full benefit of their 1080p TV. suficienta concluzia asta.
Intrebarea mult mai interesanta e alta.
Stiind ca ai un ecran care nu e 1080p, cit de bine stie acel ecran sa scaleze in jos un semnal de intrare 1080i sau p ? Pentru ca toate transmisiile HD in Europa la ora actuala sunt 1080i, iar filmele Blu-Ray/HD-DVD, 1080p.
Ce ar trebui sa se intrebe lumea nu e: "se vede oare diferenta de rezolutie in plus pe un ecran 1080p?" ci "cit de prost scaleaza in jos ecranul meu 720p un semnal de intrare 1080p".

dtancu is offline    Reply With Quote
Old 07-05-2007, 21:16   #1986 (permalink)
Registered User

Personal prefer sa fac bicubic resampling in computer, sa am lucrurile sub control . Iar diferenta de calitate la scalare este din pacate majora .

Scuba is offline    Reply With Quote
Old 07-05-2007, 22:34   #1987 (permalink)
Registered User

Si pe mine ma tenteaza modelul respectiv. Totusi nu Dolce mi se pare relevant cum se vede... La noi DTH-urile transmit la rezolutii slabe pentru a incapea cat mai multe posturi/tp. Nu ai si tu un receiver cu patch sa arunci o privire pe Premiere sau D+ ca acolo ar fi interesant cum se vede. Inca ceva, un DVD clasic cum se vede, dar un XVID ?

Quote:
Originally Posted by tonyto333 View Post
Mi-am luat si eu o plasma SAMSUNG PS-42C7HX (are 106cm)
Am o problema - mi-am pus Dolce si nu se vede lacrima cum ar fi trebuit. Se vede ca si cum ai rula un filmultet tras cu telefonul pe calculator si ii dai 200%. cumva pixelizat....
Stiti cumva cum sa reglez sa se vada bine?

TheAce is offline    Reply With Quote
Old 08-05-2007, 01:10   #1988 (permalink)
Registered User

Ma puteti ajuta si pe mine va rog frumos cu niste sfaturi referitor la problema mea de la pagina 19 a linkului.Multumesc.(07-05-2007,23:26)Televizoarele HD si consolele

Last edited by gabi nechita; 08-05-2007 at 01:35.. Reason: Automerged Doublepost

gabi nechita is offline    Reply With Quote
Old 08-05-2007, 10:17   #1989 (permalink)
Registered User

h0stile's Avatar

Quote:
Originally Posted by TheAce View Post
Si pe mine ma tenteaza modelul respectiv. Totusi nu Dolce mi se pare relevant cum se vede... La noi DTH-urile transmit la rezolutii slabe pentru a incapea cat mai multe posturi/tp. Nu ai si tu un receiver cu patch sa arunci o privire pe Premiere sau D+ ca acolo ar fi interesant cum se vede. Inca ceva, un DVD clasic cum se vede, dar un XVID ?
Am vazut Dolce in Media Galaxy pe un lcd Samsung de 66cm. Se vede infect. Nu m-as uita la asa ceva nici daca m-ar plati ei pe mine. Nu ma mira ca pe plasma se vede nasol.
I'mma do the things / That I wanna do / I ain't got a thing / To prove to you / I'll eat my candy / With the pork and beans / Excuse my manners / If I make a scene / I ain't gonna wear / The clothes that you like / I'm finally dandy / With the me inside / One look in the mirror / And I'm tickled pink / I don't give a hoot / About what you think

h0stile is offline    Reply With Quote
Old 08-05-2007, 22:16   #1990 (permalink)
Registered User

C8V5S's Avatar

As vrea si eu un sfat din partea voastra, vreau un LCd TV de 81cm, 500 luminozitate, contrast minim 1000 si m-am oprit la urmatoarele 3 modele:
- Samsung LE-32S81
- Panasonic Viera TX-32LM70P
- Sony BRAVIA KDL-32 S2530

In principal va fi folosit pe post de tv (UPC), monitor-legat la un laptop si ocazional pt un PS2. Eu tind spre Sony, pentru ca am fost foarte multumit de un model Trinitron, apoi spre Panasonic, iar in final Samsung(care are DNIe). Ierarhia se poate schimba, in functiile de sfaturile voastre si de ce voi vedea pe viu in magazin. Multumesc

C8V5S is offline    Reply With Quote
Old 09-05-2007, 08:53   #1991 (permalink)
Registered User

Ce legatura are faptul ca ai fost multumit de un Trinitron cu tv-urile de azi?
Acum doi ani Sony aveau o gama de LCD si plasme absolut de rusine.
Legat de cum se vad divx-urile ... pe LCD se vad mai rau decit posturile tv, adica foarte prost, fapt usor de observat chiar si pe monitoarele de PC de diagonale mari peste 22".
Pe plasma situatia e ceva mai buna datorita faptului ca imaginea se formeaza asemanator cu CRT si se estompeaza problemele compresiei, cea mai buna imagine folosind divx am vazut-o pe o plasma cu rezolutia nativa 480p de 37" , diagonala jucind un rol important la dimensiuni mari imaginea fiind din ce in mai proasta, rezolutia divx rar depasind 350 pe verticala.

florica is offline    Reply With Quote
Old 09-05-2007, 11:29   #1992 (permalink)
Registered User

andymandy's Avatar

salut.
am cautat cat am putu prin threadul asta dar nu am gasit ce ma intereseaza. stie cineva ce fel de cablu imi trebuie sa conectez placa video la plasma. in manualul plasmei zice ca nu e indicat sa folosesc dvi-ul. deci vreau sa stiu pe tv out ce cablu imi trebuie si ce mufe, cum se cheama adica. tv outul are mufa cu 7 pini (ati radeon 9550). in plasma unde intra? pot sa ii pun scart, sau doar la s video pot sa o cuplez? imi mai trebuie cablu de sunet intre pc si plasma? are ceva daca distanta e cam 18 m, intre cele doua? eventual si niste preturi..

andymandy is offline    Reply With Quote
Old 09-05-2007, 17:47   #1993 (permalink)
Registered User

h0stile's Avatar

andymandy, vezi si tu ce iesire ai pe placa video (in manual) insa cred ca ai s-video. o sa ai nevoie de un cablu s-video - scart in cazul in care plasma nu are s-video, insa 18m e cam muilt. poti sa iei mai multe cabluri, insa e posibil sa ai degradari ale semnalului pe parcurs si, de ex, sa vezi numai alb-negru. in plus o sa ai nevoie de un cablu audio cu un jack de 3.5mm pe care poti sa il bagi in iesirea pentru casti a boxelor sau un line-out-ul placii de sunet pentru boxele front. in partea cealalta cel mai probail vei avea nevoie de 2 RCA-uri pe care le vei conecta la mufele plasmei. eventual spune si tu ce plasma ai si mai vedem.

in alta ordine de idei, am fost nevoit sa comand din state un cablu component de 10m (35ft) pentru ca din cite se pare in RO nu exista asa ceva. vine in vreo 2 sapt si costa cam 1.35mil, insa merita.
I'mma do the things / That I wanna do / I ain't got a thing / To prove to you / I'll eat my candy / With the pork and beans / Excuse my manners / If I make a scene / I ain't gonna wear / The clothes that you like / I'm finally dandy / With the me inside / One look in the mirror / And I'm tickled pink / I don't give a hoot / About what you think

h0stile is offline    Reply With Quote
Old 09-05-2007, 19:00   #1994 (permalink)
Registered User

andymandy's Avatar

samsung 42c7h. e ok ca e mare, dar imaginea nu se compara cu crt-ul. si in plus imi mai face si niste purici albastri (imagini remanente cica se cheama). cred ca decat sa ma complic cu cabluri de tot felul, mai bine imi iau un dvd cu hdmi, si pun totul pe dvd. de iptv ce se aude, il baga inesul luna viitoare?

Old 10-05-2007, 00:19   #1995 (permalink)
Registered User

gcristi's Avatar

Quote:
Originally Posted by andymandy View Post
salut.
am cautat cat am putu prin threadul asta dar nu am gasit ce ma intereseaza. stie cineva ce fel de cablu imi trebuie sa conectez placa video la plasma. in manualul plasmei zice ca nu e indicat sa folosesc dvi-ul. deci vreau sa stiu pe tv out ce cablu imi trebuie si ce mufe, cum se cheama adica. tv outul are mufa cu 7 pini (ati radeon 9550). in plasma unde intra? pot sa ii pun scart, sau doar la s video pot sa o cuplez? imi mai trebuie cablu de sunet intre pc si plasma? are ceva daca distanta e cam 18 m, intre cele doua? eventual si niste preturi..
Pentru distante de conectare audio-video mari poti folosi:
http://www.elstar.ro/?page=shop/flyp...5a133da3de7629

gcristi is offline    Reply With Quote
Old 10-05-2007, 08:33   #1996 (permalink)
Registered User

Quote:
samsung 42c7h. e ok ca e mare, dar imaginea nu se compara cu crt-ul. si in plus imi mai face si niste purici albastri (imagini remanente cica se cheama). cred ca decat sa ma complic cu cabluri de tot felul, mai bine imi iau un dvd cu hdmi, si pun totul pe dvd. de iptv ce se aude, il baga inesul luna viitoare?
Puricii albastri nu au nicio legatura cu imaginile remanente. Puricii sunt de la calitatea proasta a semnalului, iar cu imaginile remanente, vezi ca am spus cate ceva mai in spate. Daca plasma are vga 15 pini, poti s-o legi linistit printr-un cablu adecvat, dar nu cred ca vei gasi de 18 m. Eu am reusit s-o leg cu un asemenea cablu de vreo 6 m. Placa video nu ma lasa sa fac decat clona iar calc. vede cele doua monitoare ca pe unul singur. Nu pot sa setez separat rezolutiile. Am setat 1024/766 la 85 Hz, care se pare ca e singura la care plasma merge cat de cat.Problema e ca monitorul poate mai mult, dar daca schimb se schimba si la plasma, si nu e bine. Totusi rezultatele sunt acceptabile. Cu toate acestea, pentru filme e mai bun home cinema-ul cu HDMI. Printre alte avantaje, poti face un surround virtual, care e destul de interesant.
-------------------- Am facut niste poze cu niste materiale HD. Nu sunt cine stie ce, am facut freeze si cred ca la unele m-am apropiat prea tare.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	picture 001.jpg
Views:	110
Size:	1.47 MB
ID:	220679  

Last edited by vasib95; 10-05-2007 at 08:55.. Reason: Automerged Doublepost

Old 10-05-2007, 10:47   #1997 (permalink)
Registered User

Incerc sa pun si celelalte poze!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	picture 007.jpg
Views:	75
Size:	1.50 MB
ID:	220705   Click image for larger version

Name:	picture 009.jpg
Views:	73
Size:	1.51 MB
ID:	220706   Click image for larger version

Name:	picture 010.jpg
Views:	67
Size:	1.35 MB
ID:	220707   Click image for larger version

Name:	picture 013.jpg
Views:	70
Size:	1.39 MB
ID:	220708  

Old 10-05-2007, 11:03   #1998 (permalink)
Registered User

andymandy's Avatar

sunt imagini remanente: dungi, purici, sigle de la posturile anterior vazute, toate facute pe albastru. nu sunt foarte puternice si nici tot timpul, dar oricum. cat despre conexiune, cred ca o sa incerc un cablu tv out to svideo inainte sa iau un dvd cu iesire hdmi. tu de unde ai facut rost de imaginile alea hd?

Old 10-05-2007, 11:22   #1999 (permalink)
Registered User

Quote:
sunt imagini remanente: dungi, purici, sigle de la posturile anterior vazute, toate facute pe albastru. nu sunt foarte puternice si nici tot timpul, dar oricum. cat despre conexiune, cred ca o sa incerc un cablu tv out to svideo inainte sa iau un dvd cu iesire hdmi. tu de unde ai facut rost de imaginile alea hd?
Tot nu inteleg cum e cu dungi purici si sigle facute pe albastru. Eu am explicat anterior ce am constatat. Cel mai intersant "remanent" au fost niste dungi (decolorate, practic mai deschise) in locul unde a fost scrisul timp de 100 minute cat a durat vizionarea unui DVD. Dupa ce tv-ul a mers pe semnal tv si dvd fara scris, respectivele dungi au disparut. Materiale HD le-am gasit pe net, sub forma unor trailere de filme. Pentru altceva incearca peer-to-peer. Sa stii ca in realitate se vede mult mai bine decat in pozele ce le-am pus.

Old 10-05-2007, 18:17   #2000 (permalink)
Registered User

tartacuta's Avatar

Spuneti-mi si mie va rog ce setari trebuie sa fac la placa video pt. a vedea un film divx pe tot ecranul plasmei (samsung 42c7h). Mentionez ca am conectat-o la calc. pe intrare component (3 RCA), filmele hd de la MICRSOFT se vad ok, cele DVD tot ok, dar la filmele divx am doua dungi negre in stinga si dreapta imaginii.Placa este 7600gt de la ASUS.

tartacuta is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Thread Tools

Posting Rules