Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 10-05-2007, 18:46   #2001 (permalink)
Registered User

gcristi's Avatar

Quote:
Originally Posted by vasib95 View Post
Puricii albastri nu au nicio legatura cu imaginile remanente. Puricii sunt de la calitatea proasta a semnalului, iar cu imaginile remanente, vezi ca am spus cate ceva mai in spate. Daca plasma are vga 15 pini, poti s-o legi linistit printr-un cablu adecvat, dar nu cred ca vei gasi de 18 m. Eu am reusit s-o leg cu un asemenea cablu de vreo 6 m. Placa video nu ma lasa sa fac decat clona iar calc. vede cele doua monitoare ca pe unul singur. Nu pot sa setez separat rezolutiile. Am setat 1024/766 la 85 Hz, care se pare ca e singura la care plasma merge cat de cat.Problema e ca monitorul poate mai mult, dar daca schimb se schimba si la plasma, si nu e bine. Totusi rezultatele sunt acceptabile. Cu toate acestea, pentru filme e mai bun home cinema-ul cu HDMI. Printre alte avantaje, poti face un surround virtual, care e destul de interesant.
-------------------- Am facut niste poze cu niste materiale HD. Nu sunt cine stie ce, am facut freeze si cred ca la unele m-am apropiat prea tare.
Solutia: placa din generatia 7600(probabil si 7300) si setata in dual view(se seteaza in mod separat rezolutia si refresh-ul pt. fiecare monitor-TV), solutie testata de mine.

gcristi is offline    Reply With Quote
Old 10-05-2007, 22:27   #2002 (permalink)
Registered User

h0stile's Avatar

Quote:
Originally Posted by tartacuta View Post
Spuneti-mi si mie va rog ce setari trebuie sa fac la placa video pt. a vedea un film divx pe tot ecranul plasmei (samsung 42c7h). Mentionez ca am conectat-o la calc. pe intrare component (3 RCA), filmele hd de la MICRSOFT se vad ok, cele DVD tot ok, dar la filmele divx am doua dungi negre in stinga si dreapta imaginii.Placa este 7600gt de la ASUS.
instaleaza bsplayer si cind te uiti la un film apasa O. asta ar trebui sa umple tot ecranul.
I'mma do the things / That I wanna do / I ain't got a thing / To prove to you / I'll eat my candy / With the pork and beans / Excuse my manners / If I make a scene / I ain't gonna wear / The clothes that you like / I'm finally dandy / With the me inside / One look in the mirror / And I'm tickled pink / I don't give a hoot / About what you think

h0stile is offline    Reply With Quote
Old 11-05-2007, 11:02   #2003 (permalink)
Registered User

salutare
am vazut in carf un lcd Samsung 32R71B care e la promotie si e la 3000 ROn
se merita luat modelu ala sau se merita modelul nou de la samsung 32R81B care l-am vazut la 3600 RON

am mai vazut la unele magazine ceva de genu BX care e diferenta fata de B simplu?

LecitinaH is offline    Reply With Quote
Old 11-05-2007, 11:26   #2004 (permalink)
Registered User

yoshy262's Avatar

Thumbs up

LecitinaH - clar modelul 32R81B este superior lui 32R71B

o sa fiu injurat..

intrucit pina acum mi-au trecut prin mina 2 bucati 32r73bd te sfatuiesc sa-ti iei o plasma

nu stiu de ce am ramas cu impresia ca lcd-urile nu-s chiar ''miezu''in materie de tv.. pe plasma se vede mai clar,culori mai ''calde'' nu se vede pixelat..etc

Parerea mea..nu aruncati cu pietre
The machine - C2D E8400@AC Freezer 7 PRO/ Samsung 920N/ 4 Gb ddr2 800 Corsair/ Gigabyte P35C-DS3R/ 1x320 gb, 1X400gb, 3x500gb, 1x500gb 32mb buffer/ 2 dvd-rw/ Leadtek 8800gt 512 ddr3/Creative platinum SE/ Carcasa Thermaltake Soprano - 2x coolere Nexus RealSilent 12"/ sursa THERMALTAKE 600W/ UPS APC 1400W@45 MINUTE BACK-UP POWER

yoshy262 is offline    Reply With Quote
Old 11-05-2007, 11:37   #2005 (permalink)
Fyl

Fyl's Avatar

cu siguranta ca s-a mai discutat (insa e prea mult de cautat, ar fi bine sa se desparta topicul asta in mai multe), am o nelamurire cu privire la geometria imaginii 16:9 sau 4:3 pe o plasma cu 1024x768 (4:3) de ex., ecranul fiind wide pixelii sint dreptunghiulari nu patrati nu ?

in cazul asta o imagine 4:3 cum este afisata pe pixeli dreptunghiulari ?
ca daca ar face 1:1 s-ar vedea wide ... logic ma gindesc ca trebuie sa ia imaginea sursa de 4:3, s-o scaleze in jos (spre 3:3 sau mai mic chiar, n-am calculat exact raportul) si s-o afiseze pe un numar mai mic de pixeli decit rezolutia ecranului, insa acei pixeli fiind dreptunghiulari o sa se vada o imagine 4:3 pe ecran cu benzi negre stinga dreapta ? corect sau nu ?

similar o imagine 16:9 (de ex. 720p) se va scala la 4:3 (rezolutia ecranului) dar pixelii find dreptunghiulari o sa se vada 16:9 de fapt fara nici o banda pe nici o latura ... corect sau nu ?

Fyl is offline    Reply With Quote
Old 11-05-2007, 11:45   #2006 (permalink)
Registered User

andymandy's Avatar

daca pui un film hd pe un dvd normal, imaginea o sa fie mai misto decat la un film normal, sau nu? imaginea pe plasma logic

andymandy is offline    Reply With Quote
Old 11-05-2007, 12:16   #2007 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by andymandy View Post
daca pui un film hd pe un dvd normal, imaginea o sa fie mai misto decat la un film normal, sau nu? imaginea pe plasma logic
Nu ai spus cu ce vrei sa redai acest film hd pus pe un dvd normal. Daca vrei sa-l redai cu un player dvd obisnuit, nu-l va recunoaste. Mie nu mi-a recunoscut trailerele hd puse pe un cd-rw(doar audio).Cineva vorbea despre rata de compresie mare.
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
Quote:
Originally Posted by Fyl View Post
cu siguranta ca s-a mai discutat (insa e prea mult de cautat, ar fi bine sa se desparta topicul asta in mai multe), am o nelamurire cu privire la geometria imaginii 16:9 sau 4:3 pe o plasma cu 1024x768 (4:3) de ex., ecranul fiind wide pixelii sint dreptunghiulari nu patrati nu ?

in cazul asta o imagine 4:3 cum este afisata pe pixeli dreptunghiulari ?
ca daca ar face 1:1 s-ar vedea wide ... logic ma gindesc ca trebuie sa ia imaginea sursa de 4:3, s-o scaleze in jos (spre 3:3 sau mai mic chiar, n-am calculat exact raportul) si s-o afiseze pe un numar mai mic de pixeli decit rezolutia ecranului, insa acei pixeli fiind dreptunghiulari o sa se vada o imagine 4:3 pe ecran cu benzi negre stinga dreapta ? corect sau nu ?

similar o imagine 16:9 (de ex. 720p) se va scala la 4:3 (rezolutia ecranului) dar pixelii find dreptunghiulari o sa se vada 16:9 de fapt fara nici o banda pe nici o latura ... corect sau nu ?

Ne-ai bagat in ceata cu rationamentul asta! Forma pixelului nu are nicio legatura cu raportul imaginii, nu are cum sa influenteze acest raport. In manualul plasmei scrie despre formatele de imagine si ce face plasma cu ele. Vezi ca s-a mai scris anterior despre asta, la unele dvd-uri vei avea benzi negre orizontale si nu vei putea scapa de ele decat prin pierderea calitatii sau a scrisului. Dupa vreo luna de utilizare a plasmei te vei obisnui si vei sti care este cea mai buna metoda de vizionare a unui material.

Last edited by vasib95; 11-05-2007 at 12:16.. Reason: Automerged Doublepost

vasib95 is offline    Reply With Quote
Old 11-05-2007, 12:34   #2008 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by vasib95 View Post
Nu ai spus cu ce vrei sa redai acest film hd pus pe un dvd normal. Daca vrei sa-l redai cu un player dvd obisnuit, nu-l va recunoaste. Mie nu mi-a recunoscut trailerele hd puse pe un cd-rw(doar audio).Cineva vorbea despre rata de compresie mare.
--------------------
[
e in primul rand vb de faptul ca e codat cu alt codec audio/video materialul hd. iar dvd playerul tau in mod sigur stie sa decodeze anumite tipuri de fisiere insa nu si hd. rata de compresie mare e cum ar veni o consecinta a faptului ca e codarea foarte puternica dar nu din cauza asta nu ti-l decodeaza.

Mandea is offline    Reply With Quote
Old 11-05-2007, 13:22   #2009 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Mandea View Post
e in primul rand vb de faptul ca e codat cu alt codec audio/video materialul hd. iar dvd playerul tau in mod sigur stie sa decodeze anumite tipuri de fisiere insa nu si hd. rata de compresie mare e cum ar veni o consecinta a faptului ca e codarea foarte puternica dar nu din cauza asta nu ti-l decodeaza.
Sunt mai multe probleme cu redarea materialelor HD:
- rezolutie nesuportata (pe primul loc in cazul meu)
- codec nesuportat (H263)
- bitrate prea mare(merge cu intreruperi, sunet desincronizat)
Cam astea sunt problemele cu playerul meu.

marius_ar is offline    Reply With Quote
Old 11-05-2007, 13:35   #2010 (permalink)
Registered User

adica playerul tau dvd reda materiale hd dar in conditii improprii? eu ma refeream la dvd player stand alone.

Mandea is offline    Reply With Quote
Old 11-05-2007, 14:48   #2011 (permalink)
Registered User

Eu discutam de DVDPlayer standalone, nu de calculator (player soft).
Playerul meu stand-alone nu suporta rezolutii mai mari de 720x576, indiferent de tipul fisierului (avi, mpg).

marius_ar is offline    Reply With Quote
Old 11-05-2007, 15:00   #2012 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by yoshy262 View Post
LecitinaH - clar modelul 32R81B este superior lui 32R71B
ok,32R81B e superior ca e mai nou dar se merita diferenta de 600 RON pentru ce aduce in plus?

LecitinaH is offline    Reply With Quote
Old 11-05-2007, 15:01   #2013 (permalink)
Registered User

h0stile's Avatar

pai normal ca nu suporta pentru ca aia e rezolutia standardului PAL. ia-ti un dvd cu upscaling daca vrei rezolutie mai mare.
I'mma do the things / That I wanna do / I ain't got a thing / To prove to you / I'll eat my candy / With the pork and beans / Excuse my manners / If I make a scene / I ain't gonna wear / The clothes that you like / I'm finally dandy / With the me inside / One look in the mirror / And I'm tickled pink / I don't give a hoot / About what you think

Old 11-05-2007, 15:08   #2014 (permalink)
Fyl

Fyl's Avatar

http://www.avstore.ro/ro/produse/vid...inch-Plasma-TV

Samsungul asta cum de e cu ~1400 RON mai ieftin decit Panasonicul de mai jos, cica ar fi G10 ambele, chiar merita atita diferenta ?

Old 11-05-2007, 15:14   #2015 (permalink)
Registered User

yoshy262's Avatar

LecitinaH
in afara de specificatii e panelul de generatie mai noua (cauta pe net specificatii )

deci..dupa cite vad eu 32r81b - greutate mai mica ,contrast mai mare ,brightness - mai mare,panel de generatie mai noua

Samsung - LE-32R81B 32 inch LCD TV
Technical specifications
Aspect ratio 16:9
Diagonal 32 inch (82 cm)
Resolution 1366 x 768
Contrast 8.000:1
Brightness 550 cd/m²
Response time 8 ms
View angle 178°/178°
Sound 2 x 10 Watt
Dimensions (HxWxD) 54,1 x 80,0 x 9,1
Weight 10,8 kg
Warranty 2 years

Samsung - LE-32R71B 32 inch LCD TV
Technical specifications
Aspect ratio 16:9
Diagonal 32 inch / 81 cm
Optimal resolution WXGA (1366 x 768)
Brightness 500cd/m²
Contrast 5.000:1
View angle 178°/ 178°
Sound RMS 2 x 10 Watt
Weight 14,8 kg
Warranty 2 years
The machine - C2D E8400@AC Freezer 7 PRO/ Samsung 920N/ 4 Gb ddr2 800 Corsair/ Gigabyte P35C-DS3R/ 1x320 gb, 1X400gb, 3x500gb, 1x500gb 32mb buffer/ 2 dvd-rw/ Leadtek 8800gt 512 ddr3/Creative platinum SE/ Carcasa Thermaltake Soprano - 2x coolere Nexus RealSilent 12"/ sursa THERMALTAKE 600W/ UPS APC 1400W@45 MINUTE BACK-UP POWER

yoshy262 is offline    Reply With Quote
Old 11-05-2007, 15:22   #2016 (permalink)
Fyl

Fyl's Avatar

btw, mobila mea din sufragerie permite un TV cu inaltime maxima de 80cm, multe din plasmele de 42" au aproape atit, e ok sa tin o plasma care n-are loc de 'respirat' in sus ?

Old 11-05-2007, 19:23   #2017 (permalink)
Registered User

h0stile's Avatar

plasma (cel putin Panasonicu) trebuie sa aiba minim 10cm in orice directie in afara de spate unde minimul e 7cm. asta scrie in manual. din cite stiu samsungul respectiv nu stie decit de 60Hz. mergi pe Panasonic pentru ca mergi la sigur. pentru comparatii vezi pe lcd-compare.com

Old 11-05-2007, 19:40   #2018 (permalink)

mobutu's Avatar

Quote:
Originally Posted by Fyl View Post

Samsungul asta cum de e cu ~1400 RON mai ieftin decit Panasonicul de mai jos, cica ar fi G10 ambele, chiar merita atita diferenta ?

De la Panasonic consideră modelul TH-42PV70P care este identic cu TH-42PV71F dar pretul este ~4500RON, TVA inclus. Ăsta-i modelul de luat de la Panasonic din .ro.

mobutu is online now    Reply With Quote
Old 11-05-2007, 20:26   #2019 (permalink)
Fyl

Fyl's Avatar

mda, am mai citit si eu , Samsungul cu 100Hz e peste 5000 si el
cit despre 70P fata de 71F, din ce am citit pe hdtvtest.co.uk 70Pul nu are 100Hz, din seria 70 doar E-ul are

naspa cu distantele minime in jurul lui (cu toate ca ma asteptam oarecum), tre' sa ma gindesc bine la ce o sa fac

Old 12-05-2007, 00:16   #2020 (permalink)
Registered User

andymandy's Avatar

stie cineva care e treaba cu tv outul? am luat un cablu care are la un capat o mufa cu 7 pini pentru tv outul de la pc si la celalalt o mufa rca pentru video in din plasma. placa video e ati 9550. problema e ca imi afiseaza desktopul si atat. nici o iconita nici o aplicatie nimic. doar desktopul.

andymandy is offline    Reply With Quote
Advertisment
frosmoJoacă-te cu folos!

Pe Frosmo îţi transformi câştigurile în premii!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Thread Tools

Posting Rules