![]() |
| | #201 (permalink) | ||
|
dap ma inselam, dtancu tare ash vrea sa vad si eu un x2000 deasta pe un xbox, problema e ca mie imi plac diagonalele mari, iar acum o sa am o sufragerie de 30 mp2, si nust ce sa fac, tare imi e ca un 40" o sa para mic si cand ma gandesc k e 100 de mil ma uit la poza asta DSCF0413_resize.JPG photo - lapino photos at pbase.com ; My home cinema Photo Gallery by lapino at pbase.com ; si tare imi vine sa vb cu nic ala de trimite din america lucruri, k un optoma deasta sau mitsubishi hd1000u costa 1000$ plus 100 comisionul lui plus k o mai fi drumul sa zicem 200 = 1300 si ies aproape de 3 ori mai ieftin ca un X, evident nu voi avea 1080p , dar nust dak asta justifica diferenta de pret de inca 1700 dolari , n-am mai calculat si ecranul k il pun direct pe perete pt inceput, iar dak am grija de lampa , cu o vizionare de 6 ore pe zi ma tine 1 an si o luna , iar o lampa noua costa 400 dolari
__________________ no sig | |||
|
| | #202 (permalink) | ||
|
phat, sufrageria mea are 6x5 m deci to 30 mp. Din cei 6 m lungime imi ramin cam 4 m de la ecran la ochi, fiindca imi maninca si canapeaua + fotoliile niste spatiu, plus masuta de TV care are in spate caloriferul si nu ma pot apropia prea mult. La 4 m distanta acel 40" e exact ce trebuie. Proiector....intotdeauna am avut reticente. In primul rind problema de lumina in camera, daca iti bate lumina e naspa. Apoi, ala nu e TV, n-are tuner, iti trebuie o solutie externa ca sa te uiti la TV. X2000-ul mi s-a parut superb insa nu cred ca justifica diferenta de pret fata de W. E mai mult design, sunetul Virtual Dolby Prologic II fata de Virtual Surround (care oricum nu ma intereseaza ca il trec prin Z5500 ) si PIP. In rest panel-ul e identic cu W-ul. | |||
|
| | #203 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2005 Location: orasul de 5 stele |
merci dtancu, dar imi trebuie neaparat mare. daca mai pun 10 milioane (deci 40 in total), ce imi recomanzi la 32 inci ? (am vazut SAMSUNG LE32T51B si Panasonic TX 32 LE 60E-P)
__________________ Mucha Lucha ! | ||
|
| | #204 (permalink) | ||
|
puricele , eu am samsung LE23T51B deci exact ce ai zis tu dar in 23", nu pot sa compar cu panasonic-ul pt k nu l-am vazut si nici nu am citit despre el, insa it pot spune cum e samsung-ul, pe cablu tv dak ai semnal bun se vede acceptabil, te poti uita fara probleme, iar pe semnal HD gen xbox360 sau dvd player e perfect, nu ai deloc ghosting sau artefacte. iar tinanad cont de pret, 40 mil eu zic k merita , aproape atat a fost asta knd l-am luat eu
|
| | #205 (permalink) | ||
| Quote:
Panasonic nu sunt prea renumiti pentru LCD-uri, ci pentru plasme. Singura problema la acel Samsung e ca n-are HDMI si mi se pare ca nici tuner digital n-are, dar ca panel ar trebui sa fie oricum mai bun decit Vortex-ul ala | |||
|
| | #206 (permalink) | ||
|
dap nu are HDMI, dar sincer pana nu o sa iau un PS3 nici nu simt lipsa la hdmi ![]() @dtancu eu de cand ma stiu am fost fan proiector (sa ai cinema la tine aksa probabil va fi dificil de instalat oricum nu sunt inca sigur , astept sa vina ianuarie si sa vad ce preturi o sa fie si dc bani dispun.
|
| | #207 (permalink) | ||
|
[quote=phat_sua;36502739]dap nu are HDMI, dar sincer pana nu o sa iau un PS3 nici nu simt lipsa la hdmi ![]() QUOTE] O sa simti cind vei dori un player Blu-Ray/HD-DVD sau chiar DVD normal conectat pe o iesire ca lumea, nu pe analogic. Iar un upscaling la 1080p, ala iti va merge numai pe HDMI. Insa in cazul lui purice e perfect, el vrea in principal cablu (SD) deci nu cred sa-l afecteze prea tare. | |||
|
| | #208 (permalink) | ||
|
da purice si eu zic sa-l iei e perfect pt ce ai tu nevoie. pana o sa apara ceva pe hdmi sa ia omul de rand mai e , doar cablu e 70 euro pai dak vreau blu-ray imi iau ps3 si invers, dak iau ps3 am blu-ray, investesc in tv si consola pt joace, insa sa dau 1000 pe un blu-ray sau hd-dvd stand alone nu ma tenteaza deloc, poate cand or ajunge si ele 2-300 euro si titluri in magazine la noi cu 10-20 euro , mai ti minte cand aparusera dvd-urile, ma uitam si visam la ele erau 700 de mii bucata la holywood music and film, o gramamda de bani atunci, pretul lor a scazut pt k se puteau pirata asa usor iti zic eu , dak la astea o sa fie problema cu piratarea o sa intre greu pe piata, dar oricum eu nu miash lua ceva fara hdmi prin simplul fapt k o sa iau ps3, altfel traiam bine fara hdmi cel putin 3-4 ani , tv ala l-a luat tata k vroia cva in dormitor si nu se pricepe ,
|
| | #209 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Apr 2005 |
Stai linistit cu HDMI poti avea HD si fara prin conexiunea COMPONENT. X-Box 360 are numai component si poate furniza semnale pina la 1080i iar placile video noi de PC au toate iesire component HD. Blue-Ray nu este o optiune demna de luat in seama nici macar pentru teste sau divertisment , singurul disponibil la noi este la comanda la Panasonic la fix 70 milioane.Eu il consider deocamdata o gluma proasta. | ||
|
| | #210 (permalink) | ||
|
Stai linistit fara HDMI daca nu ai auzit inca de HDCP. O sa fie distractiv cand cu toata conexiunea pe COMPONENT pe care o ai, nu o sa te poti uita la filme HD pe blue-ray sau hd-dvd din simplul motiv ca filmele care au inceput sa apara cer protectie HDCP. Sigur, exista convertoare HDMI-Component dar sa va ateptati sa dati ceva pe ele. In opinia mea e o decizie proasta pe termen mediu si scurt sa nu-ti iei televizor cu HDMI acum, mai ales ca mai toate modelele noi au asa ceva.
__________________ "Christianity, and nothing else, is the ultimate foundation of liberty, conscience, human rights, and democracy, the benchmarks of Western civilization. To this day, we have no other options [than Christianity]. We continue to nourish ourselves from this source. Everything else is postmodern chatter." - Jürgen Habermas Galerie Foto | |||
|
| | #211 (permalink) | ||
| Quote:
Cind PS3 va apare in martie playerele Blu-Ray vor incepe sa devina accesibile. Dar chiar nediscutind de Blu-Ray, orice DVD-player cit de cit cu pretentii in ziua de azi care face upscaling la DVD-urile normale are iesire pe HDMI. | |||
|
| | #212 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2005 Location: orasul de 5 stele |
merci tuturor pentru raspunsuri. am vazut ca au si mufa D-SUB. sa inteleg ca pot conecta si pc-ul acolo ? in alta ordine de idei, semnalul tv care il am eu nu e dintre cele mai grozave. pe CRT isi face treaba cat de cat (mai are ghosting, zgomot, defocalizat pe unele canale, moire, alte bazdaganii, etc.), dar am inteles ca pe LCD se vede tot. cat am vazut prin magazine (numai acolo am avut ocazia), toate se vad rau, nu am vazut niciunul oglinda (nici macar cele de peste 100 de milioane). stiu ca astia de la magazine isi bat joc si conecteaza aparatele in cel mai prost mod cu putinta, facut parca sa alunge clientii, nu sa-i atraga, dar e maximum ce am putut obtine. asa ca dupa ce am vizionat o gramada de tv-ul LCD si plasma, pe la o alta gramada de magazine, am plecat bou si m-am intors vaca. toate se vad cu blur, culori sterse si moire. drept e ca acolo, la magazine si CRT-urile tot asa se vad. deci sint intr-o mare dilema. mai e si incertitudinea intre plasma si lcd, dar pentru asta inteleg ca exista topic separat si nu vreau sa intru in detalii. nu stiu de ce plasma e asa mare (peste 100 cm diagonala) si nu stiu care e mai potrivita pentru cablu tv nu dintre cele mai grozave (dar nici dintre cele mai naspa). sa raman la CRT ? sa iau LCD ? sa iau plasma ? inca odata merci pentru raspunsuri. si daca ati putea spune daca pot cupla pc-ul la intrarea d-sub v-as fi recunoscator. am vazut ca unele au intrare DVI, dar scrie clar ca la DVI nu se pot cupla iesirea de la placa video a unui PC (nu stiu de ce). pe de alta parte, am vazut un TV Samsung slim (care era CRT, dar slim), care avea intrare de 1080i (sau ceva de genul asta). asta ce o mai fi ? arata ca o mufa de IEE1394.
__________________ Mucha Lucha ! | ||
|
| | #213 (permalink) | ||
|
Nu exista intrare 1080i, nu stiu ce era chestia pe care ai vazut-o. Oricum, 1080i la SlimFit (samsung-ul de care vorbesti) e o mare pacaleala. Toate magazinele pe la care am umblat inainte sa-mi iau Bravia-ul avau o calitate execrabila a semnalului SD. Cand ii intrebam de ce se vede asa si nu-si regleaza tv-ul/cablul ziceau ca e de la cablu si nu au ce sa-i faca. Dar nici nu-i interesa sa faca ceva. Asa ca am inceput sa caut pe internet, sa vad si eu poze de la altii cu cum se vede cablul TV normal. Ei bine, la oamenii care au LCD si isi regleaza tv-ul/cablul se vede lacrima. In conescinta m-am dus la depozitul Sony, am platit, si mi-am luat cutia cu televizorul; fara sa ma mai uit prin magazine la cum se vede ca am vazut destul. Acasa am tunat televizorul cu DVD-ul Avia (pentru contrast, luminozitate, etc.) si cu un colormetru pe care-l am pentru monitoare de calculator (pentru culori). Mi-am pus si conectori cum trebuie la cablul de-afara, am si antena de satelit pe casa. Concluziile le-am mai spus de cateva ori pana acum: - Cablul analogic care vine de pe strada la mine se vede lacrima, ca pe un CRT normal de dimensiunile LCD-ului. - Programele care vin de pe satelit de la DigiTV, MaxTV si FocuSat se vad in generalmai prost decat cele de pe cablu. din 3 motive: imagine soft (adica tulbure), lipsa de contrast si macro-blocuri de compresie. Programele de satelit transmise de straini se vad mai bine spre excelent-lacrima. Eu unul sunt mai mult decat multumit cu ce am. Am culori naturale (nu fete rosii sau vinete) contrast bunicel si nici urma de ghosting sau alte artefacte. Singura problema la modelul meu de Bravia e sunetul, care ar fi putut fi mai bun. Pana cand o sa apara televizoarele cu OLED-uri sau SED-uri la preturi decente eu sunt linistit. Cred.
__________________ "Christianity, and nothing else, is the ultimate foundation of liberty, conscience, human rights, and democracy, the benchmarks of Western civilization. To this day, we have no other options [than Christianity]. We continue to nourish ourselves from this source. Everything else is postmodern chatter." - Jürgen Habermas Galerie Foto | |||
|
| | #214 (permalink) | ||
HDCP ?? cine e interesat de asa ceva, ai gasit cumva vreun material ce contine asa ceva si nu a putut fi reprodus ? Deja sint "plictisit" de cite zeci de filme si documentare HD am urmarit pina acum in ulima jumatate de an in formate de PC .ts.wmv.mkv cu rezolutia de 1080i sau 1080p cu o imagine ce frizeaza absurdul, mai frumoasa decit in realitate, cu sunet DD sau DTS. Sint unii care asteapta pina la anu sa apara playere HD (cu HDCP?!) , poate inca un an sa apara si citeva titluri...care probabil vor fi deja obosite si vechi inca de la lansare.Spre dezamagirea unora playerele BR nu vor cunoaste o cadere dramatica a preturilor numai sistemul optic costa 500 $ si ar trebui sa se vinda ca pinea calda ca sa asistam la o reducere sesizabila la pret, iar la preturile actuale numai citiva oameni fara discernamint vor achizitiona asa ceva. Pentru purice:la urmarit programele tv de pe cablu ca si pentru DVD cea mai buna solutie este, fara nici cea mai mica indoiala, o plasma cu rezolutia 852/480 adica SD deoarece nu face scalare, orice alceva ce produce o prelucrare a imaginii va degrada calitatea imaginii.Nu trebuie sa iti faci probleme cu semnalul Tv, tunerele din plasma sint deosebit de bune incomparabile cu orice alt receptor tv fabricat vreodata. Pentru utilizare pe PC exista solutii mai bune, in modul text sau chiar jocuri displayurile LCD fac treaba buna dar cind vine vorba de filme tot plasma e top. | ||
|
| | #215 (permalink) | ||
| Quote:
Gindeste-te ca nimeni nu cumpara un LCD sau o plasma pentru citeva luni de zile, ci pentru citiva ani. Eu personal n-am de gind sa dau 94 mil pe un Bravia 40W2000 ca sa-l schimb mai devreme de 4-5 ani. In intervalul asta de timp PS3 va ajunge accesibil ca pret, playerele HD-DVD si Blu-Ray de asemenea. La ora actuala exista sute de titluri Blu-Ray + HD-DVD pe piata, nimeni nu te impiedica sa ti le cumperi online daca intr-adevar vrei. In 4-5 ani televiziunea HD va incepe incet-incet sa intre si la noi, daca nu in mod oficial atunci macar prin recivere satelit HD, cam-uri Dragon etc. Tu judeci ca si cind investitia ar fi pentru 6 luni de zile, insa nu vad nici un avantaj in a cumpara astazi o plasma SD pentru urmatorii 4-5 ani. | |||
|
| | #216 (permalink) | ||
|
purice , se vede mai bine cablul tv pe Plasma pentru k plasma are o rezolutie nativa mai mica decat lcd-ul. de asemenea plasma iti ofera o imagine mai de televizor iar lcd-ul o imagine mai de monitor de calculator sunt de acord cu dtancu iei un tv pt 5 ani insa in astia 5 ani personal nu as da banii pe un blu-ray sau hd-dvd, k o sa am ps3 si implicit blu-ray e o coincidenta, nici eu nu ash lua fara HDMI, insa puricele din ce ne-a descris el eu zic ca poate sa traiasca si fara foarte linitit
|
| | #217 (permalink) | ||
Eu spun sa stai linistit cu BR.DVD playerele au avut nevoie de 3 ani sa sa impuna timp in care preturile nu au scazut foarte mult din 97 de la aparitie cind un player costa cam 800$ sa ajuns in 2000 la 4-500$ iar ajutorul pentru impunerea formatului a venit din parte industriei de film care a sustinut un sigur format nu mai multe concurente, cu extrem de multe titluri.Preturi de 2-300$ pentru un player decent au aparut cam la 5 ani de la aparitie. Numarul de titluri BR este in jur de 60 iar HD-DVD sint 160 si costa in jur de 30$ discul , nici nu vreau sa ma gindesc cite sint disponibile pentru Romania si la ce pret. Despre console de jocuri chiar nu am ce comenta ,nu au exsitat nici o cadere dramatica de pret, pretul s-a mentinut ridicat chiar si SH. Implicatiile in legatura cu pretul pentru un sistem HD incepind de la playere, tv, abonamente pentru HDTV, sau accesorii, nu sint deloc decente uite un articol foarte scurt: http://news.softpedia.com/news/HD-TV...Down-41073.sht Si apropo de pentru cit timp cumperi un display...eu nici nu ma gindesc sa tin un astfel de display 5 ani, tehnologia avanseaza atit de rapid incit minunatia de LCD de azi e deja o relicva in 3 ani. | ||
|
| | #218 (permalink) | ||||||
| Quote:
Ma uit frumos pe televizor, de pe player, cu boxele in jurul meu. Alte culori, alta calitate. Quote:
Pana la sfarsitul anului se vor vinde probabil 700.000 de playere Blue-Ray (ca nu pot produce destule PS3-uri la ritumul la care se vand) iar la anul vor fi milioane pe piata, inclusiv in Romania. Oricum, cine-si ia Plasma sau LCD, sa nu-mi spui tu ca nu are bani de un player. Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Iar in al doilea rand, mai repet odata, cine are bani de plasma si lcd are bani si de player. De-asemenea, nu compara situatia de pe piata la aparitia DVD-ului cu cea de-acuma. Atunci nu existau fabrici suficiente si industrie dezvoltata suficient pe segmentul discurilor optice, acum e aproape supra-productie. BD si HD-DVD sa nu crezi ca sunt facute in alte fabrici complet noi si ca toata industria o ia din nou de la capat. Nici vorba. BD si HD-DVD beneficiaza din plin de capacitatile de productie existente deja, dupa atatia ani de DVD. Deja au aparut cred de 10 ori mai multe titluri HD decat au aparut pe DVD la lansare. Iar Sony e casa de filme. Si una f.importanta. Si nu pricep o chestie: te plangi ca pretul unui player blue-ray e prea mare dar imi spui ca tu nu-ti iei plasma pentru mai mult de 2 ani, adica ai bani sa arunci pe televizoare de 3-4 ori mai scumpe dar nu ai pentru un player HD. Ceva nu merge aici.
__________________ "Christianity, and nothing else, is the ultimate foundation of liberty, conscience, human rights, and democracy, the benchmarks of Western civilization. To this day, we have no other options [than Christianity]. We continue to nourish ourselves from this source. Everything else is postmodern chatter." - Jürgen Habermas Galerie Foto | |||||||
|
| | #219 (permalink) | ||
| Quote:
In cazul asta evident ca schimbi doua plasme SD cu banii pe un LCD 1080p, dar nu discutam de aceeasi clasa de produse. Pour info, 40W2000 e primul LCD care a surclasat Panasonic 40PV60-ul la calitate imagine. | |||
|
| | #220 (permalink) | ||
Faci supozitii fara suport in aprecieri , nu uita ca eu lucrez in domeniu si pot sa iti spun ca majoritatea care isi cumpara PDP sau LCD mai ales modele scumpe sint interesati sa le foloseasca exclusiv pe post de TV nici vorba de playere HD poate doar sa mai conecteze un dvd-player amarit cumparat acum citiva ani conectat pe compozit ca sa vada filmarile de la nunta sau botez in nici un caz filme artistice. In alta ordine de idei sint si amariti care fac un efort financiar supraomenesc sa cumpere visul de o viata si nu mai au bani nici de un hamburgher 3 ani de la cumparare, asa ca de playere de sute sau mii de euro nici nu poate fi vorba. "Alte culori, alta calitate"... de unde stii ,ai vazut vreodata cum se vede un BR in comparatie cu o placa video? chiar pe forum s-a arat cum placile video actuale pur si simplu umilesc orice player dvd pina in 2000$ si pina acum nu am auzit lucruri prea bune despre playerele HD. Pina acum a existat o singura comanda de player BR la Panasonic care a fost anulata rapid dupa ce clientul a studiat oferta de discuri existente, nu disponibile. Hai sa iti explic cum vad eu achizitia de displayuri in momentul actual. Cine vrea sa foloseasca la maxim tehnologia existenta TV-DVD poate cumpara un panou SD cum este plasma cu o investitie minima, jumatate din cit costa un LCD full HD, obtinind o calitate pe aceste surse superioara panourilor sofisticate iar peste 3-4 ani cind va exista intradevar o varietate de surse HD, poate sa vinda jucaria unuia mai amarit care vrea un panou plat sa urmareasca tv-ul si atunci poate sa cumpere cu o suma mult mai mica decit acum, punind si bani obtinuti din vinzare, un adevarat panou HD nu ca cele de acum. Cine cumpara acum un panou LCD HD, da o gramada de bani, se va chinui inca ani buni cu tv-normal va investi bani gramada in playere si discuri exotice in speranta ca va justifica investitia si dupa 3-4 ani minunatul display va fi o relicva iar detinatorul nu va vrea sa accepte ca exista ceva mult mai performant si mult mai ieftin dar nu va fi dispus sa treaca la upgrade ca doar a facut o investitie initiala costisitoare. | ||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|