![]() |
| | #262 (permalink) | ||
|
Cred ca doar partile laterale; adica daca am inteles bine intrebarea: cand il pun 4:3 se vede pe toata inaltimea dar am benzi negre in stanga si dreapta.
__________________ "Christianity, and nothing else, is the ultimate foundation of liberty, conscience, human rights, and democracy, the benchmarks of Western civilization. To this day, we have no other options [than Christianity]. We continue to nourish ourselves from this source. Everything else is postmodern chatter." - Jürgen Habermas Galerie Foto | |||
|
| | #263 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2005 Location: orasul de 5 stele | Quote:
la mine la wide screen, lucrurile sint si mai turtite. si am vazut si pe alte televizoare crt la fel. de ex. fine print-ul la reclame nici nu se vede. (scrisul ala care defileaza pe la reclame, sau realitatea tv, randul de jos) Filmele pot fi in fel si chip. De ex. Star Wars are 2.35:1. tv-urile crt au tot felul de moduri (14:9, 16:9, tile-in, etc.)
__________________ Mucha Lucha ! | ||
|
| | #264 (permalink) | ||
|
Apropo de plasma si LCD vedeti http://www.plasma-lcd-facts.eu/home/ Iar in razboiul plasma vs LCD e un singur castigator: cumparatorul. Calitatea creste iar preturile scad. Ati vazut ultima oferta de Pana 42" la 47mil ? http://www.cel.ro/televizor-plasma-p...c-th_42pv60e-l
__________________ Nothing smart to say ... | |||
|
| | #265 (permalink) | ||
|
flavian, atentie mare ca ala e un 42PV60E, n-are picior nici kit de montare pe perete. Simplul fapt ca-i adaugi piciorul in forma de H (42PV60EH) iti dubleaza pretul Asta e tzeapa clasica la Panasonic, vind de regula plasmele fara sistem de montare.Cris, nu la asta ma refeream. Cind il treci in mod "Wide", iti lateste imaginea peste tot (Adica si in centrul ecranului sunt oamenii mai 'grasuti" un pic) sau efectul de deformare se observa numai in laterale? Last edited by dtancu; 03-12-2006 at 10:37.. | |||
|
| | #266 (permalink) | ||
|
Hai ca acuma chiar cauti nod in papura cu picioru ala... In primul rand mi se pare mai normal sa lasi omul sa aleaga ce vrea, picior sau suport de perete. In al doilea rand, un picior nu prea trece de 200eur nici pentru plasmele de 50, vezi aici https://www.neomax.ro/sub_gama.php?i...b9005ea020c00f In al treilea rand, romanu' descurcaret isi poate face la comanda un sistem de prindere custom pentru mobila/peretele/camera proprie care nu cred sa treaca de 100eur. Asta daca nu ai vreun parinte/vecin/cunostinta cu aparat de sudura si bormasina )
|
| | #267 (permalink) | ||
|
Nu caut deloc nod in papura. Eu de exemplu n-am cum sa-l pun in perete, n-am unde. Deci e obligatoriu cu picior. Picioarele alea de la Neomax le stiu si eu, insa te risti sa cumperi TV-ul fara stand si apoi sa-ti dea aia de la Neomax tzeapa ca nu-ti aduce nimeni picior separat din afara? Sau ca nu ti se potriveste la modelul tau? Nu uita ca traim in Romania. Eu personal nu ma apuc sa dau mii de coco pe un TV ca sa fac apoi pe minitechnicus cu bormasina prin mobila. | |||
|
| | #268 (permalink) | ||
|
Bine, tu oricum iti iei in ianuarie Sony la pret dublu cu tot cu picior si o sa fii fericit cu toate petele de culoare, ghostingul si backlight leakage (pe care W2000 "nu le mai are") Pe mine probabil ma va face fericit la anul o plasma fara picior montata pe peretele din spatele biroului de un minitehnicus ![]() Fiecare cu alegerea lui si preferintele lui. Peace !
|
| | #269 (permalink) | ||
Good luck la pseudo-720p & burn-in.Nu e vorba de picior, la banii de 40W2000 gaseam oricum un 42PV600 cu tot cu picior in Franta sau Germania, insa plasma in doi ani de-acum incolo dispare ca optiune viabila pentru HD la diagonale sub 50". Va ramine o optiune foarte buna pentru SD, nu insa pentru semnal 1080i/1080p. | |||
|
| | #270 (permalink) | ||
|
Ah, nu uita ca la banii de 40W2000 vorbim de 50" cu 1366*768, nivel de negru necontestat pe nici un forum si suprafata cu 50% mai mare. Altfel e clar, orice monitor PC / TV de bucatarie sau camera copilului va fi LCD, plasma nici pana acum nu ataca acest segment de piata. Plasmele 50"-65" 1080p care au inceput sa apara vor ramane si pe viitor solutia ideala pentru un living rafinat. Insa nu voiam sa revenim la vechile polemici, ci exemplul cu 42" era doar un best-buy la ora asta si cel mai important aspect: PRETUL de 47 mil IN ROMANIA, deci aproximativ 1300eur cat e si pe idealo.de Voiam sa atrag atentia ca incepem sa intram si noi IN RANDUL LUMII. Pe site la flamingo, acelasi model are inca pretul afisat de 120 mil !!!
|
| | #271 (permalink) | ||
| Quote:
Plasmele scumpe vor ramine cele 1080p in viitor, insa pentru omul de rind vor fi intangibile citiva ani. | |||
|
| | #272 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2006 |
Mi-am luat in urma cu 2 luni un Panasonic TH 42" PA60E. Am dat 80 de mil. pe el la Altex, acum vad ca a ajuns pretul fix la jumatate (la un magazin online) In fine...problema e alta, tocmai am terminat perioada de rodaj 2 luni cu vizionare in medie de 3-4 ore pe zi. As vrea sa stiu cum sa-l setez cel mai bine (mod dinamic/cinema/normal; contrast; luminozitate; temperatura culori; sharpness; etc.)... Am inteles ca exista programe de calibrare pentru astfel de parametri, care pot fi scrise pe un CD, dar dupa aceea, nu stiu practic cum se procedeaza pentru a obtine ceea ce vreau eu... Orice idee e binevenita | ||
|
| | #273 (permalink) | ||
| A, nu. Peste tot sunt la fel de grasuti; e uniforma latirea.
__________________ "Christianity, and nothing else, is the ultimate foundation of liberty, conscience, human rights, and democracy, the benchmarks of Western civilization. To this day, we have no other options [than Christianity]. We continue to nourish ourselves from this source. Everything else is postmodern chatter." - Jürgen Habermas Galerie Foto | |||
|
| | #274 (permalink) | ||
|
cris super tare k ai postat pozele, o sa va pun si eu cu samsung-ul meu, oricum mai bine puneai de pe xbox ![]() eu personal m-am hotarat, ma setasem pe W pt k e per total perfect (parerea mea) dar insa e LCD si nu imi place efectul sters care e dat de coating-ul antiglare ecranului, imi place mai mult cel de la plasma, gen cum au unele laptopuri acum (chiar dak tre sa ai intuneric in camera ca altfel te vezi in el), insa chiar dak o plasma pare perfecta ca pretz si dimensiune fata de W , ce-a de 50" de la panny ce te faci knd iti ramane imprimat pe ecran HP-ul sau gloantele de la un joc. asa k i`m going big, imi iau Optoma HD70 la mai putin de jumate din pretul unui W sau o plasma de 50" ps: protv transmite in HD ![]() ps2: e bine k suntem diferiti si fiecare avem alte pareri si preferinte, astfel putem invata uni de la alti
__________________ no sig | |||
|
| | #275 (permalink) | ||
|
Man, nu-ti lua ceva cu lampi ca sa te uiti la televizor normal. E mare bataie de cap imho. Flaviu, site-ul ala care l-ai postat e reclama la plasme? Ca vad ca in josul paginii site-urile recomadate sunt numai si exclusiv cei mai mari producatori de plasme. Oricum e stupid sa-ti faci o parere dupa niste poll-uri cu intrebari atat de biased. Ce-i mai tare Porsche sau Subaru Impreza? 67% au spus Porsche. Da, dar Porsche nu poate fi condus pe teren accidentat asadar e complet inutil sa-ti iei Porsche daca vrei sa conduci pe teren accidentat (adica jocuri in cazul nostru). Ah, Porsche prinde 100 in 5.2sec? OK, Impreza poate prinde in 5.6sec; care-i relevanta? Da, plasma are 15% "calitatea imaginii mai buna" whatever that means... Plasma are negrul cel mai negru. Fac ceva pe negrul ala. De ce? Pai fiindca pe mine nu ma intereseaza sa am toata imaginea intunecata ca sa am negrul cel mai negru. Da, daca nu stiai, ca sa ajungi la negrul ala cu contrastul plasmei (sau al lcd-ului) trebuie sa stai pe cel mai jos nivel de luminozitate globala; asta e, mie imi plac imaginile luminoase, bright, cat mai aproape de crt. Eu nici pe crt nu aveam negrul cel mai negru, nu vreau sa ma chinuiesc sa disting detaliile, dar asa sunt eu. Anyway, incetati cu prostiile astea. Plasmele nu sunt cele mai tari, cum nici lcd-urile nu sunt cele mai tari. Ambele au avantaje si dezavantaje, it's a fact! Cand vad un site insa in care se spune numai ce avantaje nemaivazute au plasmele dar nu se spune nimic de dezavantaje ba mai mult, vorbesc de "probleme" ale lcd-urilor de-acum 4-5 ani (cum ar fi ghosting-ul, hello?! s-a rezolvat demult problema asta, mai faceti un update neica) pai in mod normal incep sa-mi pun intrebari serioase. phat, sticla aia stralucitoare de pe laptopuri si plasme e misto insa daca te uiti ziua la asa ceva scade contrastul in mod drastic. Ma uiti zilnic in drum spre servici la plasmele de prin farmacii sau baruri, ziua. Nu vezi nimic aproape, mai ales daca e o zi cu soare.
__________________ "Christianity, and nothing else, is the ultimate foundation of liberty, conscience, human rights, and democracy, the benchmarks of Western civilization. To this day, we have no other options [than Christianity]. We continue to nourish ourselves from this source. Everything else is postmodern chatter." - Jürgen Habermas Galerie Foto Last edited by Cris; 04-12-2006 at 08:59.. | |||
|
| | #276 (permalink) | ||
|
Fiecare isi ia ce vrea. Sincer, daca nu eram obsedat cu jocurile nu stiu daca eram foarte convins pe LCD. Plasma e o alegere inca buna, chiar daca rezolutia la diagonale sub 50" lasa de dorit. Problema e ca nu vreau sa stau cu teama ca mi se imprima logourile de la canalele TV, munitia si life-ul de la jocuri etc prin colturile ecranului, vorba lui phat. Nici sa fac run-in 2 luni de zile cu contrast/luminozitate sub 50% etc. De asemenea n-am chef sa-mi faca plasma downscaling de la 1080p la semi-720p pentru Blu-Ray/HD-DVD/PS3/Xbox360. Multa lume discuta de avantaje/dezavantaje etc. dar ce nu vrea nimeni sa spuna e ca principala problema e pretul. O plasma 42" astazi costa jumatate cit un LCD de top. La fel si Optoma-ul lui phat. | |||
|
| | #277 (permalink) | ||
|
vb lui dtancu dak nu eram obsedat de jocuri ... luam plasma@am 22 de ani, plec dim de aksa si ma intorc seara de la servici, prefer sa ies pe afara prin oras sau club decat sa stau sa ma uit la tv, (pt asta insa ma multumesc cu un samsung 23" lcd il pun in dormitor si ma uit la protv la stiri dak e) insa dak vreau sa vad si eu un film sau sa ma joc un xbox360/ps3 ma duc pana in sufragerie ma pun comod in canapea si dau drumul la proiector, cred k stiti si voi cum e sa vii seara aksa obosit, cat de putin timp mai ai pt jocuri (de multe ori nici nu e chef) - oricum ce vroiam sa zic e ca fiecare are alt caz si alte nevoi , eu pt asta imi iau proiector si mi-am luat sistem cu Dolby Digital, pt putinul timp pe care il petrec jucandu-ma sa am o experienta WoW, iar eu cred k o sa am un wow mai mare pe 80" decat pe 40" , dak nu imi iese combinatia si nu sunt multumit, il vand si imi iau lcd ![]() cris nu ma int cum se vede pe lumina pt k nici nu imi pun problema de lumina, eu o sa-mi iau cele mai negre draperi din negria sa fie bezna la mine knd ma uit, chit k e plasma lcd sau proiector
__________________ no sig Last edited by phat_sua; 04-12-2006 at 12:07.. | |||
|
| | #278 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Apr 2005 Location: Bucuresti |
Referitor la preturi s-a ajuns deja la un nivel ridicol de mic. Poate pentru unii pare inca un vis sau mult peste posibilitati dar tin sa va reamintesc preturile de fix acum un an cind eu cautam asa ceva si cind am vazut niste ciudateni incredibile:la Panasonic era de vinzare un CRT din seria Acuity cu rezolutie ...833 linii dar nu HD ready sau compatibil HD la o diagonala impresionanta 36" dar vizibili doar 86 cm cu o greutate de peste 80Kg ce costa... ei bine, 130 milioane!Linga el era plasma SD de 37" (94cm vizibili) care se vedea evident mult mai bine cu orice semnal si care costa 75 milioane, aproape jumatate.La JVC era tot un CRT 32" cistigator EISA ce costa 89 milioane.Plasma PV500 42" HD Ready depasea lejer 150 milioane iar LCD-urile la SONY erau jenate si costau in jur 190 milioane iar modelele de 40" erau rare. Daca mergem mai departe in timp in anii "90 puteam gasi tv-uri la 72 cm produse de firme sacre pe atunci ca Sony sau PANA ce costau lejer peste 1200 $ , preturi la care sint acum plasme de 37" sau chiar 42".Chiar imi amintesc ca am cumparat atunci un tv-u de 54cm Panasonic cu salariu intreg de pe un an, acum pot cumpara o plasma cu salariu pe 2 luni. | ||
|
| | #280 (permalink) | ||
| Moderator Join Date: Aug 1999 |
florica, preturile alea mari de la noi se datorau taxelor vamale de 42% si adaosurilor comerciale uriase si de abia in ultimul rand costului tehnologiei.
__________________ Sometimes oi just sits and thinks. Sometimes oi just sits. | ||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |