Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Notices

Reply
LinkBack Thread Tools
Old 20-11-2007, 22:11   #4001 (permalink)
Alexei

Quote:
Originally Posted by avlad View Post
Nu am afirmat nicaieri ca imaginea lcd e mai buna decat plasma.
Si totusi de ce ai ales LCD in pofida unei plasme mai mare ca diagonala, dar cam de acelasi pret, sau chiar mai ieftine ? Doar din cauza (eventualei) retentii ?

Stukov is offline    Reply With Quote
Old 20-11-2007, 22:16   #4002 (permalink)
Moderator

dtancu's Avatar

Plasmele Kuro sunt nec plus ultra la ora actuala dupa parerea mea si a multora mult mai priceputi ca mine. Daca mi-as permite as lua una numai asa, de nebun, lasind la o parte remanenta si consumul.

Dincolo de asta, cu cit urci mai mult in gama de pret si performanta, cu atit esti mai pretentios si mai putin dispus sa accepti defectele inerente oricarei tehnologii.
Daca ma duc sa cumpar un X3500 si bag in el 3000 EUR sunt foarte putin dispus sa accept un banding, oricit de usor, sau un backlight bleeding, fiindca discut de dumnezeul LCD-urilor la ora actuala si pentru banii respectivi ma astept sa fie cit mai aproape de perfectiune.
Daca ma duc sa cumpar o plasma Kuro 508D, devin foarte sensibil la riscul de burn-in fiindca dau 4000 EUR pe ea si innebunesc sa stiu ca stau cu frica in sin.

Astea insa sunt opiniile celor suficient de nebuni sa dam sumele respective pe ceva de top. Un consumator normal uitindu-se la un x3500 isi va aduna limba de pe jos, o va baga la loc in gura alaturi de falca demontata si va pleca acasa. Idem in fata unui Kuro. Pentru acel consumator normal exista gama PV70/PV700 a lui Panasonic, sau gama S3000/D3000 a lui Sony. La nivelul respectiv de pret anumite defecte de imagine sau de tehnologie sunt considerate acceptabile atit de catre producatori cit si de catre consumatori.
Sa nu uitam ca nivelul de pret mediu in domeniul panelurilor HD nu este stabilit de piata din Romania ci de cu totul alte piete, cu putere de cumparare mult mai mare.

dtancu is offline    Reply With Quote
Old 20-11-2007, 22:28   #4003 (permalink)
Banned

Da, asa e Monky, am mai studiat piata si am ramas inmarmurit de preturi.
Pai, un 42 plasma, e mai ieftin decit aceeasi dimensiune LCD.

Despre interlaced, n-as spune ca ar fi, dar cred ca tu stii mai bine, daca doresti, tv-ul este Schneider DTV100, destul de vechi...

Eu unul, m-am hotarat, datorita tie, multumesc, cred ca in luna cadourilor voi achizitiona plasma respectiva...
Acum, ca romanul intreb si eu, exista ceva optiuni, sau ce iau, e minimum ?

Jollyjoker is offline    Reply With Quote
Old 20-11-2007, 23:33   #4004 (permalink)
Registered User

Eu din cate stiu toate TV-urile CRT sunt interlaced, pt. a se salva bandwith. Plasmele au fost primele care au folosit progressive scan-ul. E simplu de vazut daca e interlaced sau nu. Verifica pozele de mai jos si o sa intelegi.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Interlace.jpg
Views:	190
Size:	145.6 KB
ID:	280922   Click image for larger version

Name:	Interlacingani2.gif
Views:	191
Size:	51.4 KB
ID:	280923  

MonkY is offline    Reply With Quote
Old 20-11-2007, 23:55   #4005 (permalink)
Banned

Ok, cred ca am inteles, dar sa stii ca eu nu vad la nici o imagine in miscare asemenea ziguratii, cum sunt in poza cu biciclistii...

Si ca tot vreau sa fiu util, poate iti foloseste acest link...
http://www.nxp.com/#/aip/aip=[aip=200258]|pp=[v=d,t=aip,i=200258,fi=,ps=0]|[0][0]

Asta e tv-ul meu, cu deosebirea ca e 4:3 al meu...

http://www.dtvforum.info/index.php?showtopic=18847

Old 21-11-2007, 00:44   #4006 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Stukov View Post
Si totusi de ce ai ales LCD in pofida unei plasme mai mare ca diagonala, dar cam de acelasi pret, sau chiar mai ieftine ? Doar din cauza (eventualei) retentii ?
Eu cand m-am decis sa intru in era plasma/lcd ma gandeam la un 26. Desigur ca destul de repede m-am decis sa trec la 32. Din pacate anul trecut cand mi-am redecorat apartamentul nu prea am tinut cont de viitorul TV si in biblioteca mea nu intra nimic peste 32. Asa ca un 40 ar fi fost plasat pe peretele opus ferestrei. In plus extrem de rar ma uit la TV in intuneric. Deci probleme mari cu controlul luminii. Pe langa teama de burn in/retentie la folosire pe PC, divixuri, programe TV cu sigle proeminente. Mi s-a parut lcd-ul mai robust si mai fiabil in timp. Sint si oarecum Sony fanboy avand numai crt-uri Sony prin casa fara cea mai mica problema in peste 10 ani de utilizare intensa, desi in era plasma/lcd treaba asta cu fiabilitatea Sony nu stiu cat mai e de valabila. Mi-a mai placut si designul minimalist mat.
Am plecat in Bulgaria dupa un 40 pentru ca D3000 nu exista la inceputul lui august la noi pe piata dar n-am gasit asa ca e bun si asta, n-am mai avut nici rabdare sa astept asa ca am zis ca nu e cazul sa ma intorc cu mana goala. In urmatorii 3,4 ani va merge la fetita mea care va dori un TV in camera ei si eu imi voi putea cumpara un TV de 40 sau mai mare mult mai bun si mai ieftin decat exista acum pe piata, cu mult mai putine probleme, fie el plasma, lcd, sed, oled sau ce-o mai fi atunci. Pana una alta eu sint multumit si nu regret deloc alegerea facuta.

avlad is offline    Reply With Quote
Old 21-11-2007, 08:20   #4007 (permalink)
Alexei

Multumesc pt. raspuns. Intr-o situatie similara ma gasesc si eu acum, din lipsa de spatiu, nu prea pot sa ma gadesc ma diagonale prea mari...

Old 21-11-2007, 11:07   #4008 (permalink)
Registered User

u am luat 37pv7 ptr ca inca nu aveam bani ptr ceva mai mult adik 42pv70 (care e cel mai bun cotat) si pot spune ca e super ok televiorul , dvd se vede bine divx trase bine se vad nesperat de bine iar hd numai spun parca esti chiar acolo , e super tv daca nu ai mari pretentii adik se merita pe deplin daca nu ai banii necesari. Eu il am conectat pe hdmi (vreo 60 ron cablu dvi-hdmi) accepta orice fel de semnal , singura chestie care numi place e scalarea ...adik tre sa ma joc eu ca sa fac sa ce vada un movie pe tot ecranul(sau cel putin nam descoperit eu inca cum se face) si in functie de movie nu se acopera tot ecranul mai ramin dungi sus si jos dar nedaranjante....ar mai fi de spus dar e tv este super ok....singurul lucru care imi pare rau e ca mias fi dorit poate diagonala de 42 macar sa vad cum e dar iti trebuie cel putin 4m distanta ptr diagonala aia (zic eu ca sa nu fie deranjant ptr ochi

kris2k is offline    Reply With Quote
Old 21-11-2007, 11:13   #4009 (permalink)
sat
Registered User

Quote:
Originally Posted by magai_fancy View Post
panasonic 42pv70 sau samsung 42c91 ? le-am vazut doar prin magazine reglate prost si pe semnal aiurea..le-a vazut altcineva prin casa ? eventual side-by-side..mersi
Am butonat eu un Panasonic 42pv70p avea semnal de intrare de la Digi. Pot sa-ti spun ca am ramas placut surprins de calitatea imaginii afisate chiar daca erai aproape de TV. Il recomand cu caldura dupa ce am vazut ce poate.

http://sateliti.blogspot.com/2007/11...au-lcd-ul.html

sat is offline    Reply With Quote
Old 21-11-2007, 13:46   #4010 (permalink)
Registered User

[quote=sat;37705378]Am butonat eu un Panasonic 42pv70p avea semnal de intrare de la Digi. Pot sa-ti spun ca am ramas placut surprins de calitatea imaginii afisate chiar daca erai aproape de TV. Il recomand cu caldura dupa ce am vazut ce poate.

Digi de la digitv DTH sau digi cablu?
Stiu ca dth-rile de la noi sunt jalnice dpdv al calitatii transmisiei, fata de alti provideri vestici. Pe un alt forum cineva scria ca digitv se vedea groaznic pe modelul de mai sus (pe conexiunea scart-scart).
Poate nu ar fi lipsit de interes daca cineva confirma sau infirma acest lucru, si nu numai pentru panny, dat fiind faptul ca multi suntem abonati si la DTH-rile mioritice.
THX!

vibeo is offline    Reply With Quote
Old 21-11-2007, 14:31   #4011 (permalink)
Registered User

Location: curand peste hotare daca o mai tine tara asta tot asha
tot nu am inteles de ce este mai bine sa iei lcd pentru jocuri decat plasma. poate cineva sa ma lamureasca?

multumesc mult

Il Ajustatore is offline    Reply With Quote
Old 21-11-2007, 14:44   #4012 (permalink)
Banned

Eu nu pot sa inteleg cum poti sa te joci pe un ecran de 90-100 de cm...

Old 21-11-2007, 14:48   #4013 (permalink)
Registered User

Location: curand peste hotare daca o mai tine tara asta tot asha
foarte simplu: pui "monitorul" ceva mai departe. cred ca ar fi foarte interesant in rts uri de aia ma intereseaza. si oricum tre sa-mi iau tv nou. dar on topic nu poate cineva sa ma lamureasca? multumesc inca o data si inca o data

Il Ajustatore is offline    Reply With Quote
Old 21-11-2007, 16:13   #4014 (permalink)
ELP
Registered User

@dtancu,@MonkY...Ce diferenta e intre KDL−32 S3000 si KDL−32 D3000 ....si daca merita diferenta de pret ?

Last edited by ELP; 21-11-2007 at 17:30..

ELP is offline    Reply With Quote
Old 21-11-2007, 16:23   #4015 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Il Ajustatore View Post
tot nu am inteles de ce este mai bine sa iei lcd pentru jocuri decat plasma. poate cineva sa ma lamureasca?

multumesc mult
poate te lamureste avlad, se pare ca stie el ca "plasma mai are pana sa ajunga lcd-urile" la treaba asta.
scuze, nu m-am putut abtine

Quote:
Originally Posted by avlad View Post
Te poti juca evident orice si pe plasma, dar nu se compara totusi cu lcd. Macar aici poti spune si tu ca plasma mai are pana sa ajunga lcd-urile daca tot vrei sa fi obiectiv.

greenplayer2 is offline    Reply With Quote
Old 21-11-2007, 17:51   #4016 (permalink)
Alexei

Quote:
Originally Posted by Il Ajustatore View Post
cred ca ar fi foarte interesant in rts uri de aia ma intereseaza.
Eu zic ca e tocmai pe dos. In concursurile de pro-gameri de Starcraft de ex., care e definitoriu pt. genul RTS, monitoarele nici macar nu sunt prea mari, gen 19" sau pe-acolo...

Old 21-11-2007, 18:34   #4017 (permalink)
Registered User

stammi's Avatar

Domnilor, in continuare eu intampin probleme in vizionarea filmelor de pe PC pe plasma. Deci de pe o placa ATI RAdeon 9600 PRO printr-un cablu DVI-HDMI catre plasma Philips 42PF5331 nu pot vedea titrarea cu nici un player. Pe monitorul calculatorului se vede titrarea, pe tv nu.
Am avut inst driverele ATI Catalyst, cu care vedeam intr-adevar titrarea, dar pierdeam din imagine un chenar de 3-4 cm de jur imprejur, nu era chiar deranjant dar nu puteam juca jocuri mai noi. Acum am inst driverele de la Omega care am inteles ca sunt mai bune, merg si jocurile, gen Call of Duty 4, dar nu am titrare pe TV. Ce ar fi de facut?
Singurul mesaj care v-ar ajuta sa va lamuriti e cand rulez filmul cu Media Player Clasic si spune asa:
"To load subtitles you have change the video renderer type and reopen the file. DirectShow: VMR7/VMR9 renderless or Haali's, RealMedia: Special renderer for RealMedia, or open it through DirectShow, QuickTime: DX7 or DX9 renderer for QuickTime, ShockWave: n/a."
Ce inseamna asta, ce setari trebuie sa fac? Nu am gasit nici un DirectShow in calculator. Luminati-ma, va rog!

stammi is offline    Reply With Quote
Old 21-11-2007, 19:04   #4018 (permalink)
Registered User

stammi, din ce spui tu se pare ca player-ul pe care-l folosesti are setat ca "video render" pentru output-ul catre plasma un mod VMR9 Renderless Exclusive Fullscreen, diferit de "video render"-ul pentru monitor/primary. In mod fullscreen exclusiv nu se mai poate randa nimic peste imaginea video, daca subtitrarile nu sunt incluse in fluxul video n-or sa se vada. Nu sunt familiarizat cu MPC, dar ai putea incerca sa vezi daca exista o optiune de schimbare pentru "video render" si sa experimentezi. Poate te ajuta cineva care cunoaste MPC. Ai putea sa mai incerci si alte playere care e posibil sa fie mai configurabile, iti recomand Zoom Player. Nu in ultimul rand e posibil sa fie o problema de configurare a driverelor (recomand o configurare dual screen cu extinderea desktop-ului nu clone, theatre etc nu mai stiu ce optiuni sunt pe ati) sau un bug in versiunea de drivere pe care ai instalat-o.

greenplayer2 is offline    Reply With Quote
Old 21-11-2007, 19:10   #4019 (permalink)
Registered User

Well, Monky si eu am studiat side by side PV70 cu LCD-uri nu de top, aka Samsung (fara LED backlight). Sursa era un mediastream pentru HD, respectiv cablu analog. Nu am ramas inmarmurit de nici un contrast fenomenal al PV70, desi diferenta era la nivelurile de gri. In schimb Sammy avea o imagine mult mai ,,stralucitoare" (cu bune si rele).
Din ce am citit eu pe Avforums PY70 NU stie 24p, se asteapta fie un firmware, fie urmatoarele modele de la Panny (deh, marketing).

So, eu la acelasi pret am avut de ales intre aceeasi diagonala, Philips 42PFL9632 si Panasonic PY70... Grea decizie, insa pot sa pun pariu ca nu-mi va fi rusine side by side nici in SD nici (mai ales) in HD...
Cat despre defecte, oricine citeste AVForums e tentat sa nu mai cumpere nimic. Eu nu vorbesc de imbecilii de la reprezentantele noastre, spun ca din pacate nu prea am vazut model de TV care sa nu fi avut probleme.

Cat despre Pioneer... e ca si cum ai compara in domeniul audio Sony cu Pioneer sau cu Bose, Denon, etc. Poti gasi modele la preturi similare (compari un ES de la sony cu un entrylevel de la altii). Pentru majoritatea e o scula care face exact acelasi chestii, pentru cunoscatori...

han solo is online now    Reply With Quote
Old 21-11-2007, 19:23   #4020 (permalink)
Registered User

stammi's Avatar

Am reusit sa vad subtitrarea bifand optiunea VMR9 renderless** , acelasi lucru l-am facut si in BSplayer care e playerul meu favorit si acum merge, dar in mod clone. As mai incerca sa-l fac extended desktop dar mi-e frica sa nu-l stric iarasi. Daca stie cineva cum sa lucreze cu ATI Tray Tools il rog sa ma ajute si pe mine, pe privat,daca nu pe acest thread. Oricum, multumesc greenplayer2.

stammi is offline    Reply With Quote
Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Thread Tools

Posting Rules