Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 02-01-2008, 18:52   #4941 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Stukov View Post
Ce caruta de bani ? La ~1500RON gasesti LCD-uri de 20", 1600x1200 cu panou S-IPS sau S-PVA care bate orice Diamondtron, Trinitron, etc. 1, 2 exemple. Asta daca tot s-a divagat despre monitoare.
s-a tot discutat si pe alte forumuri de asta. dar un LCD sa echivaleze cu un CRT bunut costa peste 4500lei!! minim eizo color edge.

valio is offline    Reply With Quote
Old 02-01-2008, 18:55   #4942 (permalink)
Moderator

dtancu's Avatar

valio, arata-mi te rog un LCD peste Eizo Color Edge.
In 2005 a existat o tentativa laudabila a lui LaCie cu modelele 321, care s-au apropiat cel mai mult de seria CG de la Eizo. In 2007 n-a mai existat concurenta pentru Eizo pe domeniul profesional. Apple Cinema Display au ramas in urma la contrast si luminozitate (desi au o reproducere f. buna a culorilor), Sony a lasat-o balta cu seria Artisan etc.

Btw, daca cineva vrea sa vada cum arata Dumnezeu in lumea monitoarelor LCD, voila:

http://www.eizo.com/products/graphics/cg241w/index.asp

2000 EUR in Romania

Last edited by dtancu; 02-01-2008 at 19:13..

dtancu is offline    Reply With Quote
Old 02-01-2008, 18:55   #4943 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Quote:
Originally Posted by raz View Post
pana si flicker!!!!! mi se pare superior oricarui LCD vazut pana acum. Da am zis filicker, pentru ca pus la 120HZ mi se pare mult mai putin deranjant decat un LCD...
Eh, aici exagerezi un pic, un LCD nici macar nu stie ce-i aia flicker, având în vedere ca, cristalele lichide nu se sting/aprind dupa vreun baleiaj de tun sau mai stiu eu ce, ele sunt aprinse în permanenta, de altfel de-aia nici nu conteaza frecventa pe care pui un LCD, în afara de filme. De aia un CRT la 60 Hz e durere de ochi, iar un LCD la 60 Hz e gigea.

EMI is offline    Reply With Quote
Old 02-01-2008, 19:14   #4944 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by dtancu View Post
valio, arata-mi te rog un LCD peste Eizo Color Edge.
In 2005 a existat o tentativa laudabila a lui LaCie cu modelele 321, care s-au apropiat cel mai mult de seria CG de la Eizo. In 2007 n-a mai existat concurenta pentru Eizo pe domeniul profesional. Apple Cinema Display au ramas in urma la contrast si luminozitate (desi au o reproducere f. buna a culorilor), Sony a lasat-o balta cu seria Artisan etc.
tot eizo fireste. am vrut sa spun(sorry) defapt ca de la min 4500lei, caci sunt si de 20000lei, varful.

Old 02-01-2008, 19:22   #4945 (permalink)
Registered User

Da NEC ce are? Vezi descriere si pret la noi.
Eu acum 3 ani am dat 30mil pe un AG Neovo de 19" (la pret de distributie!), asa ca acum nu mi se pare deloc scump Nec-ul.

han solo is offline    Reply With Quote
Old 02-01-2008, 19:31   #4946 (permalink)
Moderator

dtancu's Avatar

Pai ce sa aiba? O rezolutie si o diagonala mai mica si un timp de raspuns usor mai slab.
Insa in general discutia intre NEC si Eizo tine de conditiile de garantie si calibrare/recalibrare. Opinia general acceptata e ca in Europa NEC au conditii aftersale mai dezavantajoase.
Poate parea un criteriu pueril pentru cineva care se gindeste sa puna jocuri/filme pe un LCD, insa pentru targetul acelor modele e primordial sa se asigure ca recalibrarea se poate face rapid de catre un tehnician al Eizo sau Nec, fiindca sunt foarte putini cei care-si permit sa cumpere o solutie de calibrare profesionala.

Old 02-01-2008, 19:42   #4947 (permalink)
Alexei

Quote:
Originally Posted by valio View Post
s-a tot discutat si pe alte forumuri de asta. dar un LCD sa echivaleze cu un CRT bunut costa peste 4500lei!! minim eizo color edge.
Vorbeam de alternative la Samsung Diamondtron sau ceva din clasa asta, nu la Eizo sau mai stiu eu ce monitoare cu gamut aproape perfect. Oricum, pt. unul care nu tine sa aiba acasa un monitor cu o redare ideala a culorilor, exemplele date de mine sunt excelente. Si vorbesc din proprie experienta atat pe modele CRT Trinitron/Diamondtron de 21-22", cat si pe acele LCD-uri de 20".

Stukov is offline    Reply With Quote
Old 02-01-2008, 19:43   #4948 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by han solo View Post
Da NEC ce are? Vezi descriere si pret la noi.
Eu acum 3 ani am dat 30mil pe un AG Neovo de 19" (la pret de distributie!), asa ca acum nu mi se pare deloc scump Nec-ul.
Si Nec e bun, as fi luat NEc daca aveau si wide, gama profi..iar pt calibrat ai nevoie de un spyder2pro, pe care am dat 180$ din usa. aici nu stiu cat e. dealtfel tot acolo si eizo ala de 4500lei aici, acolo e 1175$(2900lei)... asta e romanica.

Old 02-01-2008, 19:54   #4949 (permalink)
Moderator

dtancu's Avatar

Spyder e bun pentru acasa, freelancing etc. Am si eu unul, doar ca pe mine m-a costat 260 USD, cu tot cu PrintFIX Plus.
Intr-o firma serioasa de DTP se umbla insa cu jucarii care costa multe mii de $, gen Eye-One XT.

Old 02-01-2008, 20:16   #4950 (permalink)
Registered User

Sal tuturor si La multi ani ! Am citit toate cele 244 pagini ale forumului si pot sa spun ca am invatat destul de mult. Am cautat toata luna Decembrie un Panasonic PV 70 de 37 sau 42 si mi-a fost imposibil sa gasesc. Asteptam luna ianuarie sa pot sa cumpar unul din acetse 2 modele dar din noaptea de Rev. sunt atras foarte mult de unTelevizor LCD Sony Bravia KDL−40 S2530 pe la 3700 lei. Deja sunt in ceata
total. Il folosesc pt cablu tv, + dolce + ceva dvd-uri. Ce sfat (idee care o sa tin seama) imi dati: Plasma Pany sau Lcd - ul SONY.
Multumesc anticipat si Sarbatori Fericite !!
Ps. dar acest model Televizor LCD Samsung Bordeaux II Plus LE40R81B ???
Please help me !!!

eiustinian is offline    Reply With Quote
Old 02-01-2008, 20:32   #4951 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by EMI View Post

Nu e asa simplu, pentru ca WAF vrea televizor pe masura salonului, adica ceva mare (46"-50"), Full HD ca vrea si filme. Daca ma prezint cu o pocnitoare ieftina mi-l face guler.

Deci pedeapsa asta a intervenit neanuntata, de-aia fac eu scandal si ma revolt , eu ma pregateam psihologic si financiar pentru la anul sau mai târziu.
...pune si tu o poza cu ea[dinsa]...sa vedem ...!!!!...e chiar asa merituoasa????

iloa is offline    Reply With Quote
Old 02-01-2008, 20:49   #4952 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

http://forum.computergames.ro/attach...4&d=1192561613

Old 02-01-2008, 21:49   #4953 (permalink)
Registered User

yorks6's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dum View Post
Doresc sa-mi cumpar o plasma cu diagonala de minim 42'' si nu ma pot decide intre LG 42PT81 cu HDD si un Panasonic TH 42 PV70. Mentionez ca il voi folosi la CATV, DVD si PS3.
Despre Panasonic am auzit ca fac cele mai bune plasme dar ma incanta ideea la LG ca are HDD, intrare USB cu DIVx 6. Voi ce parere aveti ?
Eu zic sa-ti cumperi Panasonic TH 42 PV70. Se vede mult mai bine decat LG. Si eventual iti cumperi un dvd recorder. Nu-mi place ideea de multifunctional sau omul bun la toate.... Mai bine sa faca un lucru dar bine, decat 10 si rele...

Vezi niste reviews pentru plasma LG... cam slabut.
http://www.hdtvorg.co.uk/reviews/reviews_main.aspx

yorks6 is offline    Reply With Quote
Old 02-01-2008, 21:51   #4954 (permalink)
raz

raz's Avatar

Quote:
Originally Posted by Stukov View Post
Vorbeam de alternative la Samsung Diamondtron sau ceva din clasa asta, nu la Eizo sau mai stiu eu ce monitoare cu gamut aproape perfect. Oricum, pt. unul care nu tine sa aiba acasa un monitor cu o redare ideala a culorilor, exemplele date de mine sunt excelente. Si vorbesc din proprie experienta atat pe modele CRT Trinitron/Diamondtron de 21-22", cat si pe acele LCD-uri de 20".
hai batem la pariu ca exemplele tale sunt mai slabe decat un diamondtron sau trinitron ? Pai nici nu are rost sa comparam, numai daca ne uitam la datele tehnice, contrast, culori, rezolutii, timp de raspuns sunt sub trini/diamondtron.

Quote:
Originally Posted by EMI View Post
Eh, aici exagerezi un pic, un LCD nici macar nu stie ce-i aia flicker, având în vedere ca, cristalele lichide nu se sting/aprind dupa vreun baleiaj de tun sau mai stiu eu ce, ele sunt aprinse în permanenta, de altfel de-aia nici nu conteaza frecventa pe care pui un LCD, în afara de filme. De aia un CRT la 60 Hz e durere de ochi, iar un LCD la 60 Hz e gigea.
Well, uite ca am lucrat undeva si mi-au pus la dispozitie un LCD Yiama 19" de vreo 14 milioane, nu mai stiu ce model, ideea era ca tot timpul cat am lucrat la ei (~juma de an), ma dureau ochii de muram din cauza flickerului. Ca era la 60hz ca la 75hz , tot una pentru ochii mei. Stiu si eu faza ca teoretic lcd-ul nu flickere, dar uite ca ala creea impresia de flicker.
Cand ajungeam acasa si ma uitam la crt-ul pus pe 100hz sau 120hz, mi se parea relaxare totala pe langa ala...

raz is offline    Reply With Quote
Old 02-01-2008, 21:54   #4955 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Inseamna ca modelul ala de LCD era bolând.

Old 02-01-2008, 21:56   #4956 (permalink)
Alexei

Quote:
Originally Posted by raz
Pai nici nu are rost sa comparam, numai daca ne uitam la datele tehnice, contrast, culori, rezolutii, timp de raspuns sunt sub trini/diamondtron.
Eu discut din experienta, nu din date tehnice. Oricum ca geometrie si in general la image crispness, chiar ca nu are rost sa comparam tehnologii din epoci diferite. Si spui ca tii CRT-ul in mai mult de 1600x1200 ?
Quote:
Originally Posted by raz
Stiu si eu faza ca teoretic lcd-ul nu flickere, dar uite ca ala creea impresia de flicker.
Cand ajungeam acasa si ma uitam la crt-ul pus pe 100hz sau 120hz, mi se parea relaxare totala pe langa ala...
Doh, no comment. Daca si la flicker CRT-ul tau bate un LCD, ce sa mai spunem...

Old 02-01-2008, 22:02   #4957 (permalink)
Registered User

yorks6's Avatar

Quote:
Originally Posted by eiustinian View Post
Sal tuturor si La multi ani !
Asteptam luna ianuarie sa pot sa cumpar unul din acetse 2 modele dar din noaptea de Rev. sunt atras foarte mult de unTelevizor LCD Sony Bravia KDL−40 S2530 pe la 3700 lei. Deja sunt in ceata total. Il folosesc pt cablu tv, + dolce + ceva dvd-uri. Ce sfat (idee care o sa tin seama) imi dati: Plasma Pany sau Lcd - ul SONY.
Multumesc anticipat si Sarbatori Fericite !!
Ps. dar acest model Televizor LCD Samsung Bordeaux II Plus LE40R81B ???
Please help me !!!
Evident tot plasma In special pentru cablu tv si dvd.
Sony Bravia KDL−40 S2530 este cam slab, in special pentru SD.
Daca tot vrei LCD, atunci poti sa cumperi Samsung Bordeaux II Plus LE40R81B. Este cu mult peste modelul Sony.

yorks6 is offline    Reply With Quote
Old 02-01-2008, 22:06   #4958 (permalink)
raz

raz's Avatar

Stukov:
Si eu vorbesc din experienta proprie. Ti-am zis la work aveam un lcd, am prieteni care au lcd-uri de 21,24 wide-uri, hp sau delluri care au costat cat o casa(~1000E). Pe langa faptul ca albul e e nesaplat si negru e gri inchis, mi se par groaznice. E funny ca tipul avea un 19 trinitron si dell-ul puse unul langa altul (dual view). Da era crisp lcd-ul dar era de toata jena la contrast comparativ cu crt-ul. Nu mai vorbesc de timpul de raspuns, si unghiuri...

Legat de Yiama ala, ma durea capul si ochii de la el. Poate tu in viata ta ai stat la 60hz pe crt de aia ti se pare mare desfatare sa stai la lcd. Mie nu, am stat numai la 100 si 120 hz. Plus ca fac Cad/3D si liniile de la wireframe aratau ciudat rau pe LCD din cauza dot pitchului mare sau ce naiba avea lcd-ul. Trebuia neaparat sa bag AA in wireframe ca sa fiu in stare sa le vad calumea. O fi fost ala un monitor mai prost (poate era TN ?), dar din ce am vazut pe la prieteni nu prea mi-a placut nimic. Singurul care cat de cat parea ok, era un monitor de laptop de 17" care avea o rezolutie ceva de genul 1600 sau chiar mai mare (pe un dell).

Old 02-01-2008, 22:15   #4959 (permalink)
Alexei

Daca te uitai pe linkuri vedeai ca eu nici macar nu vorbeam de wide-uri, nici eu nu le agreez, ci de 20" cu 1600x1200 care face cel mai mic dot-pith pe un LCD pt. desktop din cate stiu eu (0.255 mm). Spui ca lucrezi in CAD (ca si mine de altfel), atunci eu zic ca o geometrie impecabila oferita de LCD ar fi mult mai de folos decat afisarea cat mai fidela a jdemii de culori. Ca idee, am lucrat mult timp pe Trinitron de 21 si 22", si acum pe HP LP2065 (panou S-IPS de 8ms cu unghiuri impecabile). Nu m-as mai intoarce la CRT nici batut.

Old 02-01-2008, 22:30   #4960 (permalink)
raz

raz's Avatar

huh tie nu-ti placea geometria la trinitron ? Pai domnle, ala iti poti regla daca ai monitor cat de cat pro/semi-pro ca sa-i zic asa. Pe al meu am zeci de setari pentru colturi, mijloc, laterale,trapez, etc, nu mai zic de convergenta, focus, etc.

Legat de dot pitch, well, al meu de 19" merge pus la 2048x1536. Nu zic ca e lucrabil in rezolutia asta din cauza refreshului, dar la 1600x1200@85hz e perfect utilizabil cu toate ca textul e cam mic -deci deranjant (lucrul care se intampla si la alea de 20" care le-ai recomandat....parerea mea - poate o rezolutie intermediara ar fi fost mai buna pt ele).

Probabil ca intr-un final tot la ColorEdge o sa ajung...

Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Thread Tools

Posting Rules