Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 27-01-2008, 14:12   #5501 (permalink)
Registered User

fleosc acuma, ce crezi ca sunt biblioteca ambulanta sa tin minte toate denumirile ilogice?
era unul destul de scump oricum. super-nesuper eu nu mi-as lua. prefer diagonala mai mica da sa am culorile si contrastul cu adevarat bune. erau prea fade culorile pt gustul meu.

Mandea is online now    Reply With Quote
Old 27-01-2008, 14:18   #5502 (permalink)
Registered User

Cred ca uitati un amanunt. Negrul la VP e dat de lipsa de lumina ambianta. Orice lumina parazita in incapere sterge din calitatea imaginii. Cu VP se pot obtine imagini cu diagonale imposibil de obtinut prin alte metode si la preturi accesibile. In cinematografele moderne se folosesc VP iar senzatia obtinuta prin vizionarea unui film pe ecran mare nu se compara cu nimic obtinut pe orice plasma. Problema e ca trebuie intuneric!

oldshooterman is online now    Reply With Quote
Old 27-01-2008, 14:43   #5503 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by EMI View Post
Come on hans solo, ai vazut si tu un VP si acum deduci ca toate sunt naspa. Asta când marii pasionati worldwide folosesc VP si nu LCD/Plasme.
Man, iar ne contrazicem fara sens. Am spus ca la 1000Euro cat costa modelul asta e mult mai bun un PV70. Pur si simplu imaginea nu avea claritate/definitie, era naspa.
N-am prea vazut mare diferenta fata de un Benq la 20mil, de asta am spus ca nu merita banii.
Ca sunt si proiectoare bune/profi nu neg. Am spus ca si aici brand-ul si tehnologia nu e suficiente (destul de des auzi proverbe ,,mama, e proiector Bravia", ,,are imagine super") iar realitatea e cu totul alta.
Am vazut pe intuneric totul, ideea e ca un proiector chiar nu ai cum sa-l testezi in magazin ca sa-ti faci idee.

han solo is offline    Reply With Quote
Old 27-01-2008, 18:39   #5504 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Ok, mea culpa, trebuia sa spui ca vorbesti de un proiector doar hd ready si ieftinache.

In alta ordine de idei, fratilor, am descoperit ca m-am sclerozat. Bine, unii dintre voi mi-o aruncau în faţă de mult timp, dar acum e oficial. Deci când am ajuns în Fr, si multi ani dupa aceea, unul din motivele mele de nervi erau filmele dublate (voce franceza, adica bruce willis care zghiara în franceza - imposibil de asociat cu realismul). Era motivul meu de disconfort nr.1. Ieri primesc tembelizorul, si dau sa pun un film, în durerea mea, Harry Potter (cine n-are WAF sa-si cumpere ...). Ei bine, pun direct voce originala, mândru nevoie mare. La care mi s-a zbârlit parul sesizând cât de irealista (!) era vocea engleza. Efectiv m-am sclerozat, am ajuns sa consider ca vocea naturala e franceza. Am pus deci vocea dublata si am reusit sa vad filmul. Aviz amatorilor, în tinerete eram ce eram, si acum am ajuns ce am ajuns.

EMI is offline    Reply With Quote
Old 27-01-2008, 18:46   #5505 (permalink)
made in romania

Laur's Avatar

Quote:

In alta ordine de idei, fratilor, am descoperit ca m-am sclerozat. Bine, unii dintre voi mi-o aruncau în faţă de mult timp, dar acum e oficial. Deci când am ajuns în Fr, si multi ani dupa aceea, unul din motivele mele de nervi erau filmele dublate (voce franceza, adica bruce willis care zghiara în franceza - imposibil de asociat cu realismul). Era motivul meu de disconfort nr.1. Ieri primesc tembelizorul, si dau sa pun un film, în durerea mea, Harry Potter (cine n-are WAF sa-si cumpere ...). Ei bine, pun direct voce originala, mândru nevoie mare. La care mi s-a zbârlit parul sesizând cât de irealista (!) era vocea engleza. Efectiv m-am sclerozat, am ajuns sa consider ca vocea naturala e franceza. Am pus deci vocea dublata si am reusit sa vad filmul. Aviz amatorilor, în tinerete eram ce eram, si acum am ajuns ce am ajuns.

De cand esti in Franta? probabil de multi ani si asta explica multe...inclusiv chitrosenia..

Laur is offline    Reply With Quote
Old 27-01-2008, 19:13   #5506 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Quote:
Originally Posted by raz View Post
postul tv e lipit de rama din stanga, pe cand teletextul are un spatiu in dreapta. Nu e mare imaginea postului dar daca poate sa faca asa ceva, ma gandesc ca ar putea sa faca si alte tipuri de zoom out...o sa mai incerc combinatii, who knows
http://forum.computergames.ro/attach...5&d=1199444734
Ah raz sa-ti traiasca vecinii, relatarea ta a fost providentiala pentru rezolvarea dilemei diferentei distantei de vizionat între SD si HD. Pentru ca daca alegi distanta optima X pentru Full HD, numai bine ce s-a terminat filmul HD si trebuie sa te dai de 2x mai departe ca sa vezi emisiuni/filme SD fara sa numeri pixelii.

M-am rugat lui Allah ca jaful meu sa aibe o functie similara de zoom out, si se pare ca Allah e baiat tare bun, daca i-a oferit-o pe tava unui pacatos ca mine.

La mine functia e PAP (picture along picture) care se poate afisa între o intrare (AV/HDMI) si un tuner integrat (analogic/digital).

Pe scurt, dintr-o imagine cu diagonala de 117 cm se poate face o imagine mai mica, cu diagonala de 80 cm. Aceasta poate fi privita în SD fara sa fie nevoie sa te dai în spate. Apoi, dupa ce revii pe HD, dezactivezi PAP si gata.

Atasez o poza cu imaginea originala/micsorata.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	img_full.jpg
Views:	165
Size:	175.0 KB
ID:	302786   Click image for larger version

Name:	img_partiel.jpg
Views:	168
Size:	160.4 KB
ID:	302787  

Old 27-01-2008, 20:14   #5507 (permalink)
blu ray

novi's Avatar

Foarte misto SEMINEUL!

novi is online now    Reply With Quote
Old 27-01-2008, 22:23   #5508 (permalink)
made in romania

Laur's Avatar

nu stiu man, dar sa-ti iei de 117 si sa vezi juma de ecran, indiferent ca-i pe sd, mi se pare un afront adus unui asemenea panel..

Old 27-01-2008, 22:28   #5509 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

De parca l-as folosi doar pe SD.

Edit : iar solutia ta pentru a combina distanta ideala pentru SD si distanta ideala pentru HD, este ? Iei canapeaua în spinare la fiecare switch channel ?

Old 27-01-2008, 23:26   #5510 (permalink)
made in romania

Laur's Avatar

nu stiu...probabil a-si folosi o distanta convenabila pt amandoua transmisiile..oricum, personal, ideea ta nu pare in regula...

Old 27-01-2008, 23:42   #5511 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Nici mie nu-mi pare în regula ideea ta (diferentele sunt prea flagrante), deci suntem chit.

Old 27-01-2008, 23:44   #5512 (permalink)
Registered User

Quote:
Edit : iar solutia ta pentru a combina distanta ideala pentru SD si distanta ideala pentru HD, este ? Iei canapeaua în spinare la fiecare switch channel ?
Pai solutia ar fi sa iei un TV bun si pe SD, nu doar HD. Dar solutia cu canapeaua ramane totusi mult mai ieftina.

avlad is offline    Reply With Quote
Old 27-01-2008, 23:59   #5513 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Stim amândoi ca un tv bun pentru Full HD si lafel de bun pentru SD nu exista. Ceea ce exista sunt doar upscalari mai mult sau mai putin reusite. Cine a vazut un film în 1080p stie ca nu-l va vedea nici pe departe asemanator în 480i, oricât de beton ar fi upscalerul, fie el si Perfect Pixel sau Bravia Pro. Si apoi, una e imaginea de ecran de cinema, si alta e studioul de stiri, pe al doilea nu e musai sa-l vad intrându-mi în odaie. Iar în final, de ce as da de doua ori mai multi bani pentru un rezultat imperfect, când alternativa e strigator de simpla ?

Cred ca am uitat sa precizez ca stau la 2m50 de ecran deci faza cu ecranul SD de numai 80 cm diagonala îmi convine de minune, lafel si ecranul Full HD de 117 cm diagonala. Mi-as stirbi renumele imaculat de puturos irecuperabil daca ar fi sa ma ostenesc sa misc canapeaua. Eu va zic ca am dat de nirvana, functia Zoom Out pe care o cautam (speram) dinainte de a lua televizorul, iar voi nu si nu.

Old 28-01-2008, 00:07   #5514 (permalink)
Registered User

Quote:
Stim amândoi ca un tv bun pentru Full HD si lafel de bun pentru SD nu exista. Ceea ce exista sunt doar upscalari mai mult sau mai putin reusite. Cine a vazut un film în 1080p stie ca nu-l va vedea nici pe departe asemanator în 480i, oricât de beton ar fi upscalerul, fie el si Perfect Pixel sau Bravia Pro.
Pai e evident. HD se va vedea mult mai bine si de la 4 metri si de la 2 metri. Acum depinde ce vrei sa vezi, porii si firele de par ale actorilor sau filmul?
Eu ma uit la 32 de la 2,8 m aproximativ si nu ma mai deranjez sa ma misc pentru HD, oricum diferenta e enorma si pe mine ma multumeste pe deplin. Desigur ca incep sa-mi doresc ceva mai mare, dar mai asteptam sa dospeasca tehnologia, banii, etc. :P

avlad is offline    Reply With Quote
Old 28-01-2008, 00:15   #5515 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Quote:
Originally Posted by avlad View Post
HD se va vedea mult mai bine si de la 4 metri si de la 2 metri
Hehe, daca o imagine (sa zicem HD, dar poate avea orice denumire) se vede bine de la 2 metri, iar eu ma uit la ea de la 4 metri, înseamna ca am dat bani degeaba pe o diagonala mai mare sau pe o rezolutie mai mare, înseamna ca nu mi-am optimizat cumparatura.

Dpmdv distanta ideala optimizata pentru o rezolutie data e la câtiva centimetri (sau treaca de la mine, decimetri) mai departe de distanta-prag de la care ochiul uman nu mai distinge pixelii.

Eu unul aplic acest reper. N-am chef, bani si fumuri sa iau o diagonala mare cu multi-multi pixeli ca sa ma uit de la o distanta de la care s-ar fi vazut lafel de bine si jumate din acei pixeli sau cu o diagonala mai mica si mai ieftina.

Quote:
Originally Posted by avlad View Post
Eu ma uit la 32 de la 2,8 m aproximativ si nu ma mai deranjez sa ma misc pentru HD, oricum diferenta e enorma si pe mine ma multumeste pe deplin.
Ai zis bine, pe tine. Pe mine ma multumesc alte distante. Având în vedere ca ma asez la o distanta unde ma simt cel mai bine si ca sunt pe banii mei, consider ca mi-am atins obiectivul. Btw, la mine materialul (de fapt softul) HD e predominant, iar achizitia am facut-o, dupa cum am precizat deja, cu HD în cap, nu cu SD.

SD-ul care se vede si el impecabil gratie lui Zoom Out e un bonus.

Old 28-01-2008, 00:40   #5516 (permalink)
HMB
Registered User

HMB's Avatar

Vreau sa cumpar 'Plasma TV Panasonic 42PV7' - asta-i bugetul meu. Problema e ca pe site-ul romanesc al panasonic [aici] scrie ca nu are conexiune la PC (adica 'intrare PC'). Stiu ca are HDMI. Intrebarea mea [n00b, I know] e vreo problema? Trebuie neaparat o mufa speciala pentru PC sau pot conecta PC-ul prin HDMI? E vreo diferenta (in calitate)? Placa mea video e 8800GTS, are doua mufe OUT, ambele la fel. Am gasit cablu DVI-HDMI ... o sa mearga?

Pot vedea simultan si pe TV si pe monitor?

HMB is offline    Reply With Quote
Old 28-01-2008, 00:44   #5517 (permalink)
Registered User

NutsOfSteel's Avatar

EMI, solutia la dilema ta cu HD/SD este extrem de simpla: nu te mai uita la chestii SD! Solutia asta merge. Pana si pe taica-miu l-am convis sa o aborde si nu a regretat

Atat timp cat sunt oameni care se uita la chestii SD, SD va continua

NutsOfSteel is offline    Reply With Quote
Old 28-01-2008, 00:48   #5518 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Unde ai citit tu ca as avea o dilema cu SD/HD ? Eu tocmai raportam ca totul s-a aranjat cum nu se poate de bine.

Old 28-01-2008, 02:07   #5519 (permalink)
Registered User

LCD vs PLASMA vs OLED. Un articol destul de succint, dar in cuvinte mari spune tot ce era de spus.

MonkY is offline    Reply With Quote
Old 28-01-2008, 05:43   #5520 (permalink)
Registered User

Salut,
Doresc sa achizitiones si un un LCD TV si in proportie de 95% deja am luat o decizie, respectiv un Sharp Aquos LC-52XL1E
Specificatii tehnice:
http://www.sharp.eu/cps/rde/xchg/SID...2_ENU_HTML.htm

As dori sa cunosc parerile voastre in privinta calitatii lui etc... Fiind fan Sony imi calc peste inima alegand un Sharp dar raportul calitate/pret mi se pare extrem de bun.
L-am comparat cu binecunoscutele modele de 46" de la Sony si acestea erau la acelasi pret desi sunt mai mici si conform specificatiilor tehnice sunt mai slabe... What's the catch ??

Multumesc anticipat

andrei_esp is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Thread Tools

Posting Rules