Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 17-02-2008, 19:04   #5741 (permalink)

suitaroh's Avatar

pey e pozitionat asa, ca sa vada mai bine pe geam...probabil ca are vedere la playboy mansion...

suitaroh is offline    Reply With Quote
Old 17-02-2008, 19:06   #5742 (permalink)
Registered User

yorks6's Avatar

In ultimul timp nu mai e nimic fain la tv, asa ca merita tratat ca atare

yorks6 is offline    Reply With Quote
Old 17-02-2008, 19:06   #5743 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Eu sunt extraterestru si ma uit cu ceafa.

Aia normali stau pe canapeaua de pe care e facuta poza, adica în fata tv-ului. E totusi un salon cu 2xcanapele si 2x fotolii, în care s-a integrat HC-ul.

EMI is offline    Reply With Quote
Old 17-02-2008, 20:21   #5744 (permalink)
Registered User

yorks6's Avatar

Sorry dude, dar fotoliile si masa aia suspendata trebuie sa dispara de acolo. Nu arata bine deloc.
Cand vei avea o masa pentru tv, poti sa iei fotoliile si sa le pui in partea dreapta (unde este canapeaua acum), si canapeaua eventual sa fie in fata tv'ului. Si atunci sa vezi ... cinema la tine acasa. Ai putea sa colorezi putin si peretii ... albul ala, parca face parte din alt decor. As face o culoare inchisa ... cel putin peretele unde este tv'ul, si in rest poate sa fie mai deschis.

Old 17-02-2008, 20:29   #5745 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

- peretii sunt în renovare, salonul va fi gata în primavara - vara asta, trebuie sa-l recablez (ethernet, tel, tv, boxe, video), sa-i refac învelisul, tavanul - e de munca - dar situatia tv-ului e cvasi definitiva
- fotoliile alea sunt pentru (o parte din) invitati, nu pentru cei ce se uita la televizor. Alea reprezinta doar 2 locuri din 8 disponibile, care întregesc un semicerc mai mare care nu se vede în poza
- nu ma intereseaza masa tv, ce sa fac cu ea ? Am tot ce trebuie, etajera aia e facuta pe masura aparatelor, de mine personal, din lemn de teck (a trebuit sa chiulesc 2 zile de la scârbici doar pt asta ), permite situarea boxei centrale si a subwooferului, a aparatelor av, e perfecta
- am deja cinema acasa, nu vad unde e problema
- am deschis o lista în carnetzel, cu cei care se leaga de pozele mele ; grija mare

Old 17-02-2008, 21:21   #5746 (permalink)
Registered User

yorks6's Avatar

Ah pai de ce nu spui ca tu ai facut-o
Atunci poti sa o pastrezi. E excelenta haha. Doar ai muncit la ea.
Faza cu fotoliile e tare.
Unii din invitati stau acolo, iau ceilalti care se uita la tv, in partea cealalta. In felul asta, cei din fata, au impresia ca ceilalti se uita la ei ... dar de fapt ei se uita la tv.

Ce culoare vrei sa vopsesti?

Old 17-02-2008, 21:43   #5747 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Bai, ia mai comentati si la ceilalti useri, ca mie mi-ati facut parul cretz cu interpretarea detaliilor, ba shemineul e nusticum (de ce apare în poza, uaaa e noul brand al lui EMI), ba fotoliile-s cu spatele (nu mai bine întorceam tv-ul cu faţa la perete ?).

Am trecut pe lista userilor nepoliticosi majoritatea participantilor pe topic, stiu ei de ce.

Pt faza cu salonul : eu nu am vocatie sa fac home cinema pentru toate cele 8-10 locuri disponibile, doresc sa am locuri asezate pentru cât mai multe persoane daca e cazul, dar pentru întâlniri clasice. Home cinema-ul e optimizat pentru doar 3-4 locuri, de fapt doar pentru 2, adica pentru mine si pentru chestia cumplita, temuta si terorizanta numita în termeni populari nevasta.

Cât despre culoarea salonului, nu stiu exact acum, va fi un tapet special cu doua zone pe verticala.

Old 18-02-2008, 00:06   #5748 (permalink)
Registered User

salutare tuturor, intentionez sa-mi achizitionez o plasma panasonic si as avea cateva intrebari, as vrea sa o montez pe perete si vreau sa stiu care ar fii diagonala optima pt vizionare de la aproximativ 2,5 metri si la ce inaltime trebuie montata ? mentionez ca ma voi uita la tv si la filme pe dvd in special, ms mult

Last edited by dandaniel240; 18-02-2008 at 00:35..

dandaniel240 is offline    Reply With Quote
Old 18-02-2008, 07:35   #5749 (permalink)
Registered User

yorks6's Avatar

Diagonala poate sa fie de 42", 50" 65", fara probleme.
Problemele apar din cauza contrastului/luminozitatii. Daca sunt prea ridicate, atunci devine obositor. Dar asta se poate intampla si daca ai avea un ecran de 10".
In rest, legat de inaltimea la care trebuie montat... in momentul cand stai pe fotoliu / canapea, nivelul ochilor trebuie sa fie la jumatatea ecranului. Sau chiar putin mai sus, in niciun caz mai jos... ca doar nu vrei sa te uiti in sus la tv.

Ai auzit EMI? E prea sus, domnule, e prea sus.
Fac invitatii febra la gat daca se uita la tv.

Old 18-02-2008, 08:20   #5750 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by EMI View Post
Daca acel coleg forumist era eu, aia nu era masuta av, era doar o masa provizorie de pus sculele pe ea, pâna la noi idei de aranjare. O dispunere mai recenta ar fi asta.
cred ca se aud ca din canal boxele alea pe care le-ai obstructionat asa barbar.
sfat, boxele de genul ala se pozitioneaza cu totul altfel si nu se pun asa aproape de ziduri ca basul devine necontrolat. de asemenea nu se pun paralel, ci intr-un astfel de unghi incat sa fie indreptate spre ascultatorul care se afla intre ele. e pacat de ele, oricat de bune sau rele ar fi, sa le pozitionezi asa rau.

nu stiu cum te uiti la tv-ul ala pus asa straniu.
sorry ca te critic, dar deh, tu ai pus poza

Mandea is offline    Reply With Quote
Old 18-02-2008, 10:22   #5751 (permalink)

suitaroh's Avatar

yup, tre` sa spun si eu ceva:
1. daca as fi un invitat de`al tau(si probabil ca nu voi fi, dupa postul asta) m`as simti stresat in fotoliu, cu un ecran de 50`` deasupra capatzanii
2. tv`ul e pus in partea opusa geamului, daca nu ma insel.
3. nu arata nicicum acolo tv`ul cocotzat pe fotolii
...parerea mea

suitaroh is offline    Reply With Quote
Old 18-02-2008, 11:37   #5752 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by EMI View Post
Bai, ia mai comentati si la ceilalti useri, ca mie mi-ati facut parul cretz cu interpretarea detaliilor, ba shemineul e nusticum (de ce apare în poza, uaaa e noul brand al lui EMI), ba fotoliile-s cu spatele (nu mai bine întorceam tv-ul cu faţa la perete ?).

Am trecut pe lista userilor nepoliticosi majoritatea participantilor pe topic, stiu ei de ce.

Pt faza cu salonul : eu nu am vocatie sa fac home cinema pentru toate cele 8-10 locuri disponibile, doresc sa am locuri asezate pentru cât mai multe persoane daca e cazul, dar pentru întâlniri clasice. Home cinema-ul e optimizat pentru doar 3-4 locuri, de fapt doar pentru 2, adica pentru mine si pentru chestia cumplita, temuta si terorizanta numita în termeni populari nevasta.

Cât despre culoarea salonului, nu stiu exact acum, va fi un tapet special cu doua zone pe verticala.
@EMI... nu te lua dupa ei, sunt doar gelosi pe ideea ta futurista de dispunere a sunetului si imaginii intr-un cuibusor liber ales, eu ca sa le fac pe plac as intoarce, doar pt o poza, fotoliile cu fata la TV, dar nu le-as da nici mai in fata nici mai in spate, ba hiar un pic mai in fata, intoarse fiind, cred ca ar fi mai nimerit!

LSDaddicted is offline    Reply With Quote
Old 18-02-2008, 12:11   #5753 (permalink)
Registered User

yorks6's Avatar

Flavinho a pus o poza excelenta.
Dar lumea e prea ocupata de poza cealalta... oricum, trebuie sa recunosc, ca poza lui EMI iti atrage atentia mai mult.
E genul de poza care merita forward pe email.
10x pentru 'creativitate'.

Old 18-02-2008, 13:40   #5754 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

M-am trezit la 12, si dupa ce am apasat pe Power On (PC), cât timp boota janghina, îmi ziceam ca o sa gasesc o gramada de scuze pe topic, baietii nu vor sti cum sa ma împace, ca îsi vor manifesta regretul si vor lauda ceea ce ieri nu le placea.

Când colo ...

Quote:
Originally Posted by yorks6 View Post
in momentul cand stai pe fotoliu / canapea, nivelul ochilor trebuie sa fie la jumatatea ecranului. Sau chiar putin mai sus, in niciun caz mai jos... ca doar nu vrei sa te uiti in sus la tv.

Ai auzit EMI? E prea sus, domnule, e prea sus.
Fac invitatii febra la gat daca se uita la tv.
Nu-i o mare problema, ca e chiar asa cum ai spus tu, centrul ecranului e un picutz mai sus de orizontala, si e privit de la 3,6 metri deci nu se holba nimeni în sus.

Apropo, în planurile initiale distanta de vizionare era de 2,6 metri, acum a crescut, deci sunt nevoit sa-l schimb cu un 52" (minim) sau 60" (recomandat). Primul tv a fost luat sub presiunea WAF-ului, acum îmi dau timp si relaxare ca sa aleg dupa cum îmi tuna, spre vara, dupa ce va aparea noua generatie anuntata la CES2008.

Quote:
Originally Posted by Mandea
cred ca se aud ca din canal boxele alea pe care le-ai obstructionat asa barbar.
sfat, boxele de genul ala se pozitioneaza cu totul altfel si nu se pun asa aproape de ziduri ca basul devine necontrolat. de asemenea nu se pun paralel, ci intr-un astfel de unghi incat sa fie indreptate spre ascultatorul care se afla intre ele. e pacat de ele, oricat de bune sau rele ar fi, sa le pozitionezi asa rau.
Uite un om nesuferit dar care da sfaturi bune. Da, ai dreptate, însa :
- basul acestor boxe iesea prin lateral (Jamo s606), iar lateralul e ... obstructionat total. Acum ia uita-te pe poza, între cele doua fotolii, jos de tot. Ce vezi ? Un 32 centimetri 400W 20 Hz suparat rau de tot. In final basii nu sunt o problema.
- nu le pun în unghi, e un detaliu de perfectionism la care renunt din considerente practice diverse.
- daca era sala HC dedicata, altfel se punea problema, însa asa trebuie facut un compromis, mai bine de atât nu se poate.

Quote:
Originally Posted by Mandea
nu stiu cum te uiti la tv-ul ala pus asa straniu.
sorry ca te critic, dar deh, tu ai pus poza
Pare straniu în poza, si mai ales pare mic, dar nu e deloc neplacut în realitate, poate o sa mai fac niste poze si cu restul ansamblului (deja aud din public -Nuuu Nuuuuu !)

Quote:
Originally Posted by suitaroh
1. daca as fi un invitat de`al tau(si probabil ca nu voi fi, dupa postul asta) m`as simti stresat in fotoliu, cu un ecran de 50`` deasupra capatzanii
Ecranul nu e deasupra capatzânii alora de stau în fotoliu, e la perete, iar fotoliul prin grosimea lui deplaseaza invitatul la 20-30-40 cm de perete.
Din pacate nici macar nu e un 50" (rusine ), e un 46" zapacit pe care abia astept sa-l schimb cu ceva decent.
Te-am trecut si pe tine pe lista.

Quote:
Originally Posted by york6
E genul de poza care merita forward pe email.
Te-am trecut cap de lista.

Inca mai astept scuze, de nimeni nu v-ati mai legat în halul asta, discriminarea e evidenta, dosarul se îngroasa, n-as vrea sa fiu în locul vostru.

Old 18-02-2008, 13:46   #5755 (permalink)
Registered User

cum zici tu, EMI. din proprie experienta am constatat ca diferenta de pozitionare a boxelor dintre corect si foarte prost e uriasa, te poti trezi ca vrei sa le schimbi ca nu se aud bine si de fapt motivul e altul.
fotoliile alea puse sub tv, cel putin in poza, atrag privirea si spre ele si in loc sa privesc doar ecranul, privesc si fotoliile. cred si daca m-as uita la el, mi-ar intra cumva in raza vizuala.
bine, vb. eu care am alte probleme de genul asta

Old 18-02-2008, 13:54   #5756 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

In curând o sa mi se spuna ca fotoliile alea atrag spiritele rele care-l ciupesc de fund pe cel ce vrea sa se uite linistit la tv.

Old 18-02-2008, 13:56   #5757 (permalink)
Registered User

acuma trebuie sa recunosti si tu ca pozitia lor e destul de stranie, raportat la cum le pune lumea de obicei. nu zic ca ai avut sau nu motive, ci doar ca socheaza pozitia. de aici si atatea comentarii. refuz sa cred, insa, ca nu te asteptai la comentarii dupa ce ai pus poza aia

Old 18-02-2008, 13:59   #5758 (permalink)
Registered User

Originally Posted by suitaroh

Ecranul nu e deasupra capatzânii alora de stau în fotoliu, e la perete, iar fotoliul prin grosimea lui deplaseaza invitatul la 20-30-40 cm de perete.

...nu-i nicio problema, poate sa le dea o scindurica de aia gen frizerie numai la cei care doresc sa se uite la TV!!!

iloa is offline    Reply With Quote
Old 18-02-2008, 14:01   #5759 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Pai eu am spus deja ca fotoliile alea sunt ultimele folosite, si doar daca sunt multi invitati, fara legatura cu privitul la tv. Am spus deja ca aia care privesc la tv stau pe o canapea în fata acelui ansamblu din poza. Si da, ma asteptam la comentarii, dar de genul "ce misto", "genial", "uau ce fain". Dar nu-i nimic, va tin minte.

Old 18-02-2008, 16:37   #5760 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

La cererea fanilor , alte poze cu aranjarea tv-ului în salonul în ruina.

PS. gânditi-va de doua ori înainte sa comentati orice
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	salon4.jpg
Views:	182
Size:	169.0 KB
ID:	310741   Click image for larger version

Name:	salon5.jpg
Views:	188
Size:	182.7 KB
ID:	310742