Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 03-03-2008, 15:37   #5941 (permalink)
made in romania

Laur's Avatar

Quote:
Originally Posted by -Misa- View Post
http://www.marketonline.ro/televizoa...-lcd-lg-27lc2r

merita? ce alternative am la banii astia?
unul de 82 cm. sharp, lg...
mai sapa ca vei gasi.
later edit== sau vezi la media galaxy plasma lg de 82 la 2100 ron. e si in 20 de rate fara dae.

Laur is offline    Reply With Quote
Old 03-03-2008, 17:16   #5942 (permalink)
Banned

aha, k, multumesc. Voi mai cauta

Misa is offline    Reply With Quote
Old 03-03-2008, 19:28   #5943 (permalink)
Registered User

Location: curand peste hotare daca o mai tine tara asta tot asha
salutare,

in primul rand recunosc ca m-am inselat. se pare ca nu au scazut preturile asa cum am sperat eu dupa sarbatori. Am tot asteptat dar...

Asa ca m-am hotarat sa iau ceva. Am fost cu laptopul la mine si am testat faimosul pv70p si apoi TH-42PY70P.

Diferenta de pret e mare dar cum nu-mi cumpar in fiecare zi tv si se vad bestial divx-urile pe ambele televizoare m-am oprit la TH-42PY70P.

Mai am un singur hop: recomandarea voastra

Asa ca va rog dati-va cu parerea. La pretul asta, aprox 6000 RON as putea lua ceva mai bun?

Foarte important: am dolce - o sa am probleme cu burn in de la sigla dolce sau deja la TH-42PY70P nu se mai pune deloc aceasta problema?

mentionez ca voi folosi cam 50%- cablu dolce; 30-40% divx-uri; si restul jocuri sper consola sau oricum de pe computer ceva ceva

Mersi mult pentru sfaturi

Ajustatoru

PS: mentionez ca stau cam la 3 metri de televizor in casa. e prea aproape pentru diagonala asta?

PS2: stiu ca nu e voie de reclama dar rog pentru cine a avut experiente ok cu furnizorii sa-mi spuna si mie pe PM de unde sa cumpar. thnx a lot.

Last edited by Il Ajustatore; 03-03-2008 at 19:43.. Reason: am uitat sa scriu ceva

Il Ajustatore is offline    Reply With Quote
Old 04-03-2008, 08:18   #5944 (permalink)
Registered User

Am instalat provizoriu Samsung-ul LE32R88, care se prezinta excelent. Sincer sa fiu, dupa ce am citit atatea si ma uit la plasma de aproape un an, nu ma asteptam sa se vada asa de bine Digi TV si Dvix-urile redate din calculator. De materialele HD ce sa mai zic, bestial. Sa stiti ca astia de la Samsung stiu sa faca LCD-uri. Initial ma gandeam sa ma orientez si spre Sharp sau Sony, insa cand am vazut cat de groase sunt in comparatie cu Samsung, am renuntat( vreau sa-l pun pe perete in dormitor). Semnalul tv nu se vede chiar ca pe plasma dar eu spun ca merita banii. Designul e mai reusit decat la Panasonic si am vazut pentru prima data o telecomanda ale carei butoane se ilumineaza partial. Pacat ca semnalul de la Digi pentru a doua camera nu are aceeasi calitate cu cel care intra in plasma prin scart. Uitasem, in manual nu am mai vazut chestia cu setarile pentru situatia in care tv-ul e pus pe perete.

vasib95 is offline    Reply With Quote
Old 04-03-2008, 10:21   #5945 (permalink)
Registered User

yorks6's Avatar

Recomandarea mea este sa mai astepti o luna sau 6 saptamani... pana apare noua serie. Cred ca esti prea aproape de noua serie ca sa iei ceva vechi.
Pana la urma daca tot ai asteptat 3 luni, ce mai conteaza o luna...
In rest, Panasonic este o alegere excelenta. Daca este intuneric in camera, se vede superb. Altfel, ziua poti sa-l folosesti linistit pe post de oglinda. Lumina reflecta in el si vezi cam tot ce e in camera ... in special la imaginile care au un fond negru. Dar asta depinde si de cat de luminata e camera si de pozitia tv'ului. De ex. daca este fata in fata cu geamul atunci e clar... nu-ti mai trebuie oglinda.

Burn in , nu cred ca o sa ai, dar retentie sigur.
Mai ales daca o sa ai sigla dolce, pe toate posturile. In fine, se duce daca pui altceva ... un joc, un film sau chiar break in dvd.

Acum in ceea ce priveste distanta, poti sa iei linistit si mai mare de 42".
Toata lumea o sa-ti spuna ca dupa cateva minute/ore/zile 42" o sa ti se para mic. Eu as merge linistit pe 50" sau 58" la distanta de 3m.
Poti sa ai un disconfort daca ai luminozitate si contrast prea sus. Dar daca le ti undeva pe la 50% , nu vei avea probleme cu ochii. Nu este deloc ca un crt.

Eu am luat de la www.3tech.ro , si am fost foarte multumit, inclusiv de pret. Au respectat conditiile de livrare si tv'ul a ajuns la timp si in conditii excelente.

yorks6 is offline    Reply With Quote
Old 04-03-2008, 11:08   #5946 (permalink)

mobutu's Avatar

Cica Pioneer se gandeste sa renunte la productia de panouri plasma (asadar adio kuro) si eventual sa-si procure panourile de la Panasonic ... deasemenea vor avea si LCD de la Sharp:
http://news.yahoo.com/s/ap/20080304/ap_on_hi_te/japan_pioneer
http://www.reuters.com/article/technologyNews/idUSTFA00301620080304?feedType=RSS&feedName=technologyNews
http://translate.google.com/translate?hl=en&u=http://www.watch.impress.co.jp/av/docs/20080304/pioneer.htm

mobutu is offline    Reply With Quote
Old 04-03-2008, 11:10   #5947 (permalink)
Registered User

deja s-au dat linkuri la stirile astea , sunt noutati vechi. cu siguranta isi vor procura panourile de la panny, dar doar pt modele pana in 42" inclusiv.

Mandea is offline    Reply With Quote
Old 04-03-2008, 11:35   #5948 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by yorks6 View Post
In rest, Panasonic este o alegere excelenta. Daca este intuneric in camera, se vede superb. Altfel, ziua poti sa-l folosesti linistit pe post de oglinda. Lumina reflecta in el si vezi cam tot ce e in camera ... in special la imaginile care au un fond negru. Dar asta depinde si de cat de luminata e camera si de pozitia tv'ului. De ex. daca este fata in fata cu geamul atunci e clar... nu-ti mai trebuie oglinda.
Cand eu spuneam lucrurile astea luam ban si eram facut pusti care vorbeste din vizitele la Mall. Cand sfatuiam oamenii sa se orienteze la un TV corespunzator conditiilor din propria locuinta mi se spunea ca vorbesc de lucruri demne de Mythbusters. Macar tu ca posesor de PV70 poti avea dreptul la opinie fara sa fii batjocorit. Sper ca ai avut posibilitatea sa pozitionezi TV-ul corespunzator pentru ca imi aduc aminte ca si eu ti-am recomandat plasma si n-as fi vrut sa-ti dau un sfat prost.
Ma retrag cateva zile pana imi expira urmatorul ban pentru ca mi-am exprimat opiniile civilizat dar cineva nu suporta sa fie contrazis si crede ca tot ce nu corespunde propriilor pareri este flame.

avlad is offline    Reply With Quote
Old 04-03-2008, 11:40   #5949 (permalink)
Registered User

E cineva posesor de plasma LG de 32' ? Nu de alta dar sunt interesat sa aflu pareri de la un posesor. Cu toate ca voi fi atacat cu pietre, cred ca voi alege aceasta plasma in detrimentul unui LCD de 32" Samsung. Motive ? Vizionare preponderenta de Dolce, DVD si divx. Parerea voastra cam care ar fi ?

4midabil is offline    Reply With Quote
Old 04-03-2008, 11:54   #5950 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by 4midabil View Post
E cineva posesor de plasma LG de 32' ? Nu de alta dar sunt interesat sa aflu pareri de la un posesor. Cu toate ca voi fi atacat cu pietre, cred ca voi alege aceasta plasma in detrimentul unui LCD de 32" Samsung. Motive ? Vizionare preponderenta de Dolce, DVD si divx. Parerea voastra cam care ar fi ?
Parerea mea este sa faci cumva si sa iei macar de 37'' (nu cred ca e o diferenta foarte mare de pret). Marimea conteaza

sobolanul is offline    Send Message via Google Talk to sobolanul Reply With Quote
Old 04-03-2008, 12:37   #5951 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by sobolanul View Post
Parerea mea este sa faci cumva si sa iei macar de 37'' (nu cred ca e o diferenta foarte mare de pret). Marimea conteaza

Este diferenta cum se gandeste la plasma LG cea de 81 care e pe la 2000ron. Din pacate nu e nici macar Hd-Ready.
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
Quote:
Daca nu o sa ai nevoie de hd, pt televiziunea nostra si dvd/divx e ok, dar vezi sa nu regreti ca nu ai luat macar hd-ready, poate o sa vrei vreodata sa o legi la calculator si sa vezi ceva hd sau ajungem si noi in secolul 21 cu televiziunile noastre minunate

Last edited by seru; 04-03-2008 at 12:37.. Reason: Automerged Doublepost

seru is offline    Reply With Quote
Old 04-03-2008, 12:47   #5952 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by yorks6 View Post
Recomandarea mea este sa mai astepti o luna sau 6 saptamani... pana apare noua serie. Cred ca esti prea aproape de noua serie ca sa iei ceva vechi.
.
Mersi mult yorks6. Sincer nu cred ca mai astept. Oricum peste catva timp imi propun sa iau si un al doilea televizor si sincer daca iau acum 1920x1080 nu stiu daca noua serie imi aduce atat de mult in plus incat sa merite asteptarea. Si oricum banuiesc ca o sa fie mai scumpe. ...dar ca sa fiu sincer m-am cam plictisit sa tot astept dat fiind ca predictiile nu mi se prea indeplinesc.

Oricum, mersi mult pentru sfaturi.

Toate bune,

Ajustatoru

Old 04-03-2008, 12:59   #5953 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Il Ajustatore View Post
Mersi mult yorks6. Sincer nu cred ca mai astept. Oricum peste catva timp imi propun sa iau si un al doilea televizor si sincer daca iau acum 1920x1080 nu stiu daca noua serie imi aduce atat de mult in plus incat sa merite asteptarea. Si oricum banuiesc ca o sa fie mai scumpe. ...dar ca sa fiu sincer m-am cam plictisit sa tot astept dat fiind ca predictiile nu mi se prea indeplinesc.

Oricum, mersi mult pentru sfaturi.

Toate bune,

Ajustatoru

S-o dat un link pe pagina anterioara: http://www.lcd-compare.com/televiseu...TH-42PX80E.htm
Asa cum a zis yorks6, sunt si eu de parere ca ar trebui sa astepti pana prin aprilie chiar si pt modelul Hd-Ready.

Old 04-03-2008, 13:02   #5954 (permalink)
Registered User

mai am inca o dilema

TH-42PY700PA

sau

TH-42PY70PA

din cate inteleg eu diferenta este la contrast (5000:1 vs 10000:1 ...culmea contrast mai bun la varianta mai ieftina). cel scump are in plus PIP si alte jucarii din astea.

So...ce sa fac ce sa fac?

Old 04-03-2008, 13:06   #5955 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Il Ajustatore View Post
mai am inca o dilema

TH-42PY700PA

sau

TH-42PY70PA

din cate inteleg eu diferenta este la contrast (5000:1 vs 10000:1 ...culmea contrast mai bun la varianta mai ieftina). cel scump are in plus PIP si alte jucarii din astea.

So...ce sa fac ce sa fac?
Contrastul e mai mic la cea scumpa din cauza unei suprafete care iti face ecranul sa nu mai fie "oglinda" ci mat cum e la lcd-uri. Panel-ul e identic din cate stiu eu.

Old 04-03-2008, 13:14   #5956 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by seru View Post
Contrastul e mai mic la cea scumpa din cauza unei suprafete care iti face ecranul sa nu mai fie "oglinda" ci mat cum e la lcd-uri. Panel-ul e identic din cate stiu eu.
Pai bun si care-i recomandarea. sa merg pe ala mai scump sau pe ala mai ieftin. mersi mult de tot (pe mine ma atrage faza cu picture in picture la ala mai scump...poate mai scap si eu de "tradati in dragoste" a lu nevasta-mea...)

Old 04-03-2008, 13:14   #5957 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by sobolanul View Post
Urmatorul e la 42" si e deja 3000 ron. Faza cu HD-ready nu stiu ce sa zic, momentan nici nu prea am pe ce rula calumea materiale HD iar daca o chesti full HD sau HD ready inseamna sa stau cativa ani cu o calitate proasta pe cablu, nu prea are noima. Ala de 42" vad ca e hd ready, numai ca ma tem sa nu fie prea mare de 42". distanta nu cred ca va fi mai mare de 2m. Mai e si Panasonicul ala de 37", dar e urat si nu are intrare de VGA. Un LCD ma tem ca nu m-ar satisface la capitolul cablu tv. In magazinele gen Media Galaxy sau DOmo / Flanco / Altex au si cablu tv sau o sursa asemanatoare cablului tv pentru a putea analiza imaginea in astfel de conditii ?

4midabil is offline    Reply With Quote
Old 04-03-2008, 13:34   #5958 (permalink)
Registered User

Poate sunt putin offtopic(rog moderatorii sa ma ierte) dar am si eu o dilema. Sunt in postura de a-mi schimba placa video pe calculator (configuratia actuala e un x2 la 4800, 2gb rami, MB Asus cu chipset nVidia 570 ultra, si un gf 6600 vechi de vreo 3 ani). Calculatorul e folosit in special pt filme(dvd, 720p, 1080p) si mai putin pt jocuri(unu la nu stiu cat timp). Bugetul e pe undeva la 350ron si m-am axat spre 8600 gt silent de la asus(tind spre silent din motive de liniste in camera) sau sapphire 2600xt gddr4. Am citit comapratii intre nvidia si ati in materie de hd playback(inclusiv cea de pe tomshardware in care nvidia era varza fata de ati in materie de noise reduction, film resolution Loss, video resolution loss, etc) dar as vrea sa ii rog pe cei care poseda una din cele 2 placi sau le-a testat pe amandoua(poate sa fie si un ati 2600xt cu gddr3 in materie de hd playback fiind la fel) sa sa isi dea cu parerea. Sistemul de operare folosit este windows xp.
Ideea e daca e mare diferenta la vizionare 720p/1080p pe o plasma de 42 panasonic intre cele 2 placi mai sus amintite sau nu.
Accept si PM-uri in eventualitatea ca e offtopic

Old 04-03-2008, 13:39   #5959 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mandea View Post
deja s-au dat linkuri la stirile astea , sunt noutati vechi. cu siguranta isi vor procura panourile de la panny, dar doar pt modele pana in 42" inclusiv.
Se pare ca nu vor mai fabrica deloc panouri plasma.

EMI is offline    Reply With Quote
Old 04-03-2008, 14:20   #5960 (permalink)
Registered User

Quote:
Ma gandeam si eu la asa ceva dar cand am vazut ce rezolutie are aceasta plasma am luat Samsung LE32R88 si cum spuneam mai inainte nu regret deloc. Totusi daca vrei plasma o sa mai faci ceva economie, dar ai grija la viitor. Cand s-a ajuns deja la Full HD, tu te intorci inapoi? Dupa cum spuneam, Digi tv se vede destul de bine pe acel LCD, cred ca si Dolce s-ar vedea la fel.

vasib95 is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Thread Tools

Posting Rules