![]() |
| | #6541 (permalink) | ||
|
Cine are un certificat de garantie pentru un PV70P sau orice plasma Panasonic pe aproape l ? Ca pe al meu nu-l gasesc acuma. Va rog mult, sa se uite cineva sa-mi zica si mie daca cumva in garantie scrie : ca iti pierzi garantia daca conectezi un computer prin HDMI la plasma !!!! Prietenului unui prieten i s-a ars portul sau cumva placa tv-ului si astia de la garantie nu vor sa-l repare pe motivul asta, ca hdmi nu trebuie conectat la PC. Mie mi se pare un MARE bullshit romanesc, deci va rog sa va uitati putin pana il gasesc pe al meu...
__________________ Pentax K100D ; Pentax SMC-FA 50mm f/1.4 ; Takumar 135mm f/2.5 ; Tamron SP AF 28-75mm f/2.8 ; Pentax SMC-DA 18-55mm f/3.5-5.6 ; Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 ; Metz 58 AF-1 | |||
|
| | #6542 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jun 2006 | Quote:
| ||
|
| | #6544 (permalink) | ||
|
Deci eu nu gasesc mama ei de garantie, cred ca am dat-o la contabila cu factura...Nu se poate uita nimeni cu panasonic ? In manual scrie ceva de genul VGA e pt PC si HDMI e pentru dvd/satelit (un bullshit parerea mea), si ca nu e "recomandat" (sau ceva de genul) conectarii pc-ului la hdmi, dar vreau sa stiu ce scrie exact in garantie...
__________________ Pentax K100D ; Pentax SMC-FA 50mm f/1.4 ; Takumar 135mm f/2.5 ; Tamron SP AF 28-75mm f/2.8 ; Pentax SMC-DA 18-55mm f/3.5-5.6 ; Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 ; Metz 58 AF-1 | |||
|
| | #6545 (permalink) | ||
| Quote:
| |||
|
| | #6547 (permalink) | ||
|
Pai tipului cica din start i-au zis: daca ai legat pc-ul la hdmi gata ai pierdut garantia, placa te costa 10 mil and so. Cica i-au confirmat-o si aia de la centru (panasonic.ro ?) sau ceva de genul asta.... Mie nu mi-a venit sa cred treaba asta, eu in locul lui as fi facut un scandal monstru.
|
| | #6549 (permalink) | ||
| Quote:
Ca sa afle si altii cum sa faci si cum sa nu faci pt a evita astfel de probleme.
__________________ You Suck!!! | |||
|
| | #6552 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jun 2006 | In manualul in engleza (nu-l am pe cel in romana la indemana), la sectiunea despre conexiunile HDMI, scrie asa: "Use with a PC is not assumed." Destul de vag si interpretabil. Dar cum spuneam, daca vor sa se lege de ceva, vor gasi motiv. Incearca la alt service.
| ||
|
| | #6553 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2004 Location: curand peste hotare daca o mai tine tara asta tot asha |
ai pm Quote:
| ||
|
| | #6554 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Dec 2007 | Quote:
in al doilea rand ce scrie in carte este doar ca titlu informativ, nu reprezinta nimic oficial, 3 certificatul de garantie contine doar modelul, seria si timpul de garantie al produsului, atat si nimic mai mult(la panasonic), 4 prietenul tau nu a sunat la panasonic.ro, o fi sunat la alt service, panasonic.ro nu prea da detalii, te intreaba ce are, si iti spune unde trebuie sa-l duci sa-l repari, orice conector, in perioada de garantie, daca stii cum sa vorbesti/procedezi va fi schimbat fara alte intrebari sau discutii | ||
|
| | #6555 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jun 2006 | Quote:
"Garantia isi va pierde valabilitatea in urmatoarele cazuri: a) defectarea produsa ca urmare a nerespectarii instructiunilor de utilizare [...] prescrise in manualul de utilizare." Ar trebui sa vorbim in cunostinta de cauza, daca e sa ajutam omu'... | ||
|
| | #6556 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca |
Nivelul si tipul semnalului livrat prin HDMI e standardizat, nu cred ca exista vreo restrictie in ceea ce priveste conexiunea la PC prin HDMI. Cunosc un caz concret in care cei care asigura service Panasonic au invocat "defectiunea din cauze externe" (sugerind un soc de tensiune) pentru a nu beneficia de garantie in cazul unei reparatii costisitoare (defectiuni cauzate de cedarea sursei) la un TV normal. Sint escroci, si daca nu vor sa asigure garantia, magazinul de unde e cumparat produsul are obligatia se rezolve problema. Un simplu telefon la OPC va lamureste cu ce e de facut.
| ||
|
| | #6557 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Aug 2004 |
problema e ca daca calculatorul nu e introdus intr-o priza cu pamantare, carcasa (masa) calculatorului are tensiunea de 110V~ ; (datorita celor doua condensatoare din sursa de alimentare a calculatorului, al caror punct comun e legat la carcasa, si celelate terminale la bornele prizei de 220V ~). asa ca daca cablul de hdmi se introduce in televizor , si calculatorul are introdus stecherul intr-o priza fara pamantare, atunci e ca si cum ai pune pe mufa de intrare de HDMI a televizorului 110V~ (uneori daca nu e prea multa lumina se vede si o scanteie la conectare), ceea ce poate duce la arderea intrarii de hdmi a tv. (desi curentul e mic sub 1mA, totusi socul e mare pt. intrarea HDMI, pt corpul uman e suportabil, se simte doar usoara furnicatura, daca se pune o mana pe carcasa metalica a PC si cealalta pe perete de ex.) pt a evita fenomenul de mai sus, pot fi urmatoarele solutii: - conectarea cablului de HDMI , cu calculatorul scos din priza. (ar trebui acest lucru respectat intotdeauna). - folosirea unei prize cu pamantare in stare buna la calculator. - daca nu e posibila o priza cu pamantare atunci eu scot afara cele 2 condensatoare din sursa PC - sunt pozitionate intr-un colt al placii cu piese din cutia metalica a sursei-arata ca 2 nasturi albastri, fiecare avand 2 terminale)... si dupa ce se repara tv (se pune alta placa cu intrari HDMI), trebuie respectate indicatiile, ca in caz contrar se pot strica din nou, intrarile HDMI...
__________________ Rebel XT | ||
|
| | #6558 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Apr 2007 | def da este un 37pv7 acum miam refacut impamintarea la prize , miam luat protectie priza si ptr cablu coaxial si retea ....nush daca conteaza dar sa fie acolo...chair si cei de la panasonic romania miau zis cauza care ar fi putut duce la un asemenea defect si m-au sfatuit sa cumpar asa ceva -------------------- Editare ulterioară -------------------- Quote:
Last edited by kris2k; 18-04-2008 at 08:45.. Reason: Automerged Doublepost | ||
|
| | #6559 (permalink) | ||
| Quote:
| |||
|
| | #6560 (permalink) | ||
|
vad ca toata lumea e incantata de solutia cu scoterea condensatoarelor...dar uitati ca e mai importanta PRIZA CU IMPAMANTARE care este o solutie muuult mai buna pentru ca de aia un stecher de calculator are impamantare, adica are 3 fire special pentru a fii folosit intr-o priza shuko, daca nu exista acel fir de impamatare se trage separat din impamantarea casei care sigur trebuie sa existe si sa functioneze pe deasupra, asta nu numai pentru calculator sau sa nu se "arda" hdmi-ul, ci si pentru viata voastra
| |||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |