![]() |
| | #6561 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Aug 2004 | Quote:
ce rol au condensatoarele totusi...? din cate stiu eu ele previn incarcarea electrostatica a carcasei calculatorului, fata de reteaua de 220V~, sau cu alte cuvinte sa nu apara diferente de tensiune electrostatica intre primarul si secundarul transformatorului de ferita din sursa de alimentare (sa strapunga rezistenta de izolatie dintre primar si secundar), ceea ce eu nu am constata practic niciodata sa se intample. de exemplu alimentatoarele de laptop nu au condensatoarele alea deoarece stecherul e normal fara pamantare, si nu s-a strapuns niciodata izolatia transformatorului din sursa, oricum daca la tv se pune PC prin HDMI sau VGA, si se pune si antena de cablu care are masa impamantata, odata cablurile toate conectate carcasa pc e la pamantare... daca vreti sa fiti perfectionisti, si nu aveti priza cu pamantare, recomand scoaterea condensatoarelor din sursa de alimentare si legarea carcasei calculatorului cu un fir litat de cupru la pamant;(adica un capat al firului se prinde cu un surub in spate la carcasa PC, si celalalt se leaga la pamant-la o bucata de metal ingropata in pamant, sau pt cei de la bloc legat la teava de calorifer, cu un colier de exemplu, dar zona unde e colierul sa fie fara vopsea ca sa faca contact electric bun).
__________________ Rebel XT | ||
|
| | #6571 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2007 |
Salut, eu as vrea sa achizitionez un LCD Sony KDL 40D3500 din Romania, Bucuresti insa m-a socat ceva. Cum e posibil ca in Romania pretul sa fie cu mult mai mare (exagerat de mare, ba chiar nesimtit de mare) fata de cel din Europa? Daca imi poate da si mie o explicatie pertinenta cineva sau macar o parere, va rog, ca eu nu inteleg. Exemplu: LCD Sony 40D3500: Luxemburg, pret 1150 Euro, http://www.sonycenter.lu/sony-prod-1010-77.html Franta, 1042 Euro, http://www.pixmania.com/fr/fr/685742...;CodePromo=oui Romania, pret 1690 Euro, http://www.sonycenter.ro/televizor-l...500-p1093.html si la fel la Flanco. La Mediagalaxy este 1900 euro. Nu e strigator la cer? | ||
|
| | #6572 (permalink) | ||
|
Hehe, ala e modelu meu, un tanc sovietic. Cine stie de ce e asa scump în Ro, poate nu e importat oficial si atunci canalele paralele de distributie îi umfla pretul. Dar cât e un sony 40W3000, sau 40X3500, adica modelele superioare ?In Europa de est nu era comercializat modelul T3500 în locul lui D3500 ? Daca Sony nu te vrea client, nu are rost sa te cramponezi, mai sunt marci bune.
__________________ E-adevarat, sunt tânar / Dar pentr-un suflet mare / Valoarea nu aşteaptă / Ca vârsta s-o măsoare | |||
|
| | #6575 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jun 2006 | Quote:
| ||
|
| | #6577 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2007 |
Eu nu l-as comanda nici de la Sibiu, e un magazin online de acolo cu pretul cel mai bun (http://www.plasme-lcd.ro/TV/detalii/...0HDpixeli-16/9). Daca ziceti ca e reclama puteti sa stergeti link-ul, insa astea sunt rezultatele unui studiu de piata personal. Inainte sa-l cumpar vreau sa-l testez, de pixeli, de banding, de clouding, de backlight si daca nu imi convine ceva sa nu-l cumpar. Nu vreau sa ajunga acasa, sa constat ceva si apoi sa ma plimb cu el. Stiti si voi ca televizoarele LCD au tot felul de probleme, eu prefer sa-l iau pe acela cu cele mai putine. Si ca marca, Sony eu zic ca sta cel mai bine la calitate. As prefera insa si Toshiba insa modelele bune nu se gasesc la noi. Oricum hai sa mai zicem ca sunt mai scumpe la noi, dar si cel mai ieftin de pe piata sa fie EXAGERAT de scump fata de cele din UE? Chiar asa, noi nu suntem in UE? | ||
|
| | #6580 (permalink) | ||
|
Pe ala de pe raft, da. Dar când cumperi, ti se da factura, treci cu ea prin casa, apoi te duci la raionul de livrare unde ti se înmâneaza noul tau televizor, în ambalaj, sigilat. Daca s-ar fi putut cumpara pe testate, nu mai urlau occidentalii pe forumuri ca au banding si clouding. In schimb daca defectul e evident, chemi tehnicianul la tine, remarca defectul si ti-l schimba scurt. Doar de-aia îi zice garantie on site.
__________________ E-adevarat, sunt tânar / Dar pentr-un suflet mare / Valoarea nu aşteaptă / Ca vârsta s-o măsoare | |||
|
| Advertisment | |
| Pe Frosmo îţi transformi câştigurile în premii! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |