Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 18-04-2008, 15:28   #6561 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by sorrow View Post
Poate ar fi bine sa punem si o poza, doua cu acele condensatoare care pot fi eliminate sa nu se faca greseli. Totusi ...prin eliminarea lor ce se pierde? care este rostul lor in schema originala?
nu am o sursa sa-i fac poza, dar condensatoarele sunt in coltul cel mai apropiat al placii de cablaj imprimat-acolo unde intra cablul de alimentare cu 220~. se scoate doar capacul cutiei metalice a sursei, si prin miscarea condensatoarelor stanga dreapta de cateva ori se rup picioarele condensatoarelor si ies afara- nu trebuie desfacut tot si nu trebuie pistol de lipit. se pune inapoi capacul sursei si se prinde in carcasa calculatorului.
ce rol au condensatoarele totusi...? din cate stiu eu ele previn incarcarea electrostatica a carcasei calculatorului, fata de reteaua de 220V~, sau cu alte cuvinte sa nu apara diferente de tensiune electrostatica intre primarul si secundarul transformatorului de ferita din sursa de alimentare (sa strapunga rezistenta de izolatie dintre primar si secundar), ceea ce eu nu am constata practic niciodata sa se intample. de exemplu alimentatoarele de laptop nu au condensatoarele alea deoarece stecherul e normal fara pamantare, si nu s-a strapuns niciodata izolatia transformatorului din sursa,
oricum daca la tv se pune PC prin HDMI sau VGA, si se pune si antena de cablu care are masa impamantata, odata cablurile toate conectate carcasa pc e la pamantare...
daca vreti sa fiti perfectionisti, si nu aveti priza cu pamantare, recomand scoaterea condensatoarelor din sursa de alimentare si legarea carcasei calculatorului cu un fir litat de cupru la pamant;(adica un capat al firului se prinde cu un surub in spate la carcasa PC, si celalalt se leaga la pamant-la o bucata de metal ingropata in pamant, sau pt cei de la bloc legat la teava de calorifer, cu un colier de exemplu, dar zona unde e colierul sa fie fara vopsea ca sa faca contact electric bun).

plop is offline    Reply With Quote
Old 18-04-2008, 19:47   #6562 (permalink)
Moderator

Ivan's Avatar

32R88 sau 32R81B?

De fapt, care e diferenta?

Ivan is offline    Reply With Quote
Old 18-04-2008, 21:30   #6563 (permalink)
Nick anterior: X-White

wisepiggy's Avatar

r88 are tuner digital.

wisepiggy is offline    Reply With Quote
Old 18-04-2008, 21:45   #6564 (permalink)
Registered User

gs_man_yak's Avatar

un hd ready ajunge pe post de monitor sau trebuie un full hd?

gs_man_yak is offline    Reply With Quote
Old 18-04-2008, 22:17   #6565 (permalink)
Registered User

full hd. e prea putin hd ready la diagonalele astea. eu am 1280*1024 pe un crt de 17. extrapoleaza si tu pt un 26,32 etc si vezi ca hd ready e prea putin.
sper ca ai unde sa te dai mai in spate.

Mandea is online now    Reply With Quote
Old 19-04-2008, 08:40   #6566 (permalink)
Moderator

Ivan's Avatar

Quote:
Originally Posted by X-White View Post
r88 are tuner digital.
Multam.

Asta inseamna cumva ca e musai ca providerul de cacaturi programe teve sa-ti dea semnal digital? Sau merge si batranul CATV?

Old 19-04-2008, 12:50   #6567 (permalink)
Nick anterior: X-White

wisepiggy's Avatar

Merge si cu catv. Tunerul digital de ajuta doar cu antena externa separata.

wisepiggy is offline    Reply With Quote
Old 19-04-2008, 13:54   #6568 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Iar tunerul ala digital e doar SD.

EMI is offline    Reply With Quote
Old 19-04-2008, 22:44   #6569 (permalink)
Moderator

Ivan's Avatar

Deci e inutil. Deci R88 sau R81B e tot aia. Right?

Old 20-04-2008, 00:26   #6570 (permalink)
Registered User

phat_sua's Avatar

dap, e cam inutil tunerul ..poti sa vezi doar 6 canale SD cu el, daca stia si HD era o chestie

phat_sua is offline    Send Message via Google Talk to phat_sua Reply With Quote
Old 20-04-2008, 13:54   #6571 (permalink)
Registered User

Salut, eu as vrea sa achizitionez un LCD Sony KDL 40D3500 din Romania, Bucuresti insa m-a socat ceva.
Cum e posibil ca in Romania pretul sa fie cu mult mai mare (exagerat de mare, ba chiar nesimtit de mare) fata de cel din Europa?
Daca imi poate da si mie o explicatie pertinenta cineva sau macar o parere, va rog, ca eu nu inteleg.
Exemplu:
LCD Sony 40D3500:
Luxemburg, pret 1150 Euro, http://www.sonycenter.lu/sony-prod-1010-77.html
Franta, 1042 Euro, http://www.pixmania.com/fr/fr/685742...;CodePromo=oui

Romania, pret 1690 Euro, http://www.sonycenter.ro/televizor-l...500-p1093.html si la fel la Flanco.
La Mediagalaxy este 1900 euro.

Nu e strigator la cer?

techno is offline    Reply With Quote
Old 20-04-2008, 15:02   #6572 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Hehe, ala e modelu meu, un tanc sovietic. Cine stie de ce e asa scump în Ro, poate nu e importat oficial si atunci canalele paralele de distributie îi umfla pretul. Dar cât e un sony 40W3000, sau 40X3500, adica modelele superioare ?

In Europa de est nu era comercializat modelul T3500 în locul lui D3500 ?

Daca Sony nu te vrea client, nu are rost sa te cramponezi, mai sunt marci bune.

Old 20-04-2008, 15:50   #6573 (permalink)
Registered User

Drankon's Avatar

Nu e vorba de Sony ci de smecherii care "reprezinta" Sony in RO ... Oricum nici o noutate multe TV LCD/Plasme sunt mai scumpe la noi binsior fata de restul UE.

Drankon is offline    Reply With Quote
Old 20-04-2008, 18:06   #6574 (permalink)
Registered User

Banzay's Avatar

In UE relativ ok, dar ma uit in SUA, la bestbuy de exemplu, si sunt niste preturi de te sperii, diferente de sute de euro/dolari fata de ce e pe la noi la toate produsele.

Banzay is offline    Reply With Quote
Old 20-04-2008, 20:29   #6575 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by techno View Post
Salut, eu as vrea sa achizitionez un LCD Sony KDL 40D3500 din Romania, Bucuresti insa m-a socat ceva.
Cum e posibil ca in Romania pretul sa fie cu mult mai mare (exagerat de mare, ba chiar nesimtit de mare) fata de cel din Europa?
Daca imi poate da si mie o explicatie pertinenta cineva sau macar o parere, va rog, ca eu nu inteleg.
Exemplu:
LCD Sony 40D3500:
Luxemburg, pret 1150 Euro, http://www.sonycenter.lu/sony-prod-1010-77.html
Franta, 1042 Euro, http://www.pixmania.com/fr/fr/685742...;CodePromo=oui

Romania, pret 1690 Euro, http://www.sonycenter.ro/televizor-l...500-p1093.html si la fel la Flanco.
La Mediagalaxy este 1900 euro.

Nu e strigator la cer?
Si ce te impiedica sa ti-l comanzi din UE? Ca doar esti cetatean european...

k-man is offline    Reply With Quote
Old 20-04-2008, 21:14   #6576 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by k-man View Post
Si ce te impiedica sa ti-l comanzi din UE? Ca doar esti cetatean european...
garantia (on site)?

ytrewq is offline    Reply With Quote
Old 20-04-2008, 21:38   #6577 (permalink)
Registered User

Eu nu l-as comanda nici de la Sibiu, e un magazin online de acolo cu pretul cel mai bun (http://www.plasme-lcd.ro/TV/detalii/...0HDpixeli-16/9). Daca ziceti ca e reclama puteti sa stergeti link-ul, insa astea sunt rezultatele unui studiu de piata personal.
Inainte sa-l cumpar vreau sa-l testez, de pixeli, de banding, de clouding, de backlight si daca nu imi convine ceva sa nu-l cumpar. Nu vreau sa ajunga acasa, sa constat ceva si apoi sa ma plimb cu el. Stiti si voi ca televizoarele LCD au tot felul de probleme, eu prefer sa-l iau pe acela cu cele mai putine. Si ca marca, Sony eu zic ca sta cel mai bine la calitate. As prefera insa si Toshiba insa modelele bune nu se gasesc la noi.
Oricum hai sa mai zicem ca sunt mai scumpe la noi, dar si cel mai ieftin de pe piata sa fie EXAGERAT de scump fata de cele din UE? Chiar asa, noi nu suntem in UE?

Old 20-04-2008, 21:41   #6578 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Quote:
Originally Posted by techno View Post
Inainte sa-l cumpar vreau sa-l testez, de pixeli, de banding, de clouding, de backlight si daca nu imi convine ceva sa nu-l cumpar.
Asa am vrea cu totii, dar ma îndoiesc ca e realizabil, chiar si în alte tari.

Old 20-04-2008, 23:21   #6579 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by EMI View Post
Asa am vrea cu totii, dar ma îndoiesc ca e realizabil, chiar si în alte tari.
Cum adica? Intr-un magazin cu showroom din afara nu poti sa-l testezi?

Old 20-04-2008, 23:27   #6580 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Pe ala de pe raft, da. Dar când cumperi, ti se da factura, treci cu ea prin casa, apoi te duci la raionul de livrare unde ti se înmâneaza noul tau televizor, în ambalaj, sigilat.

Daca s-ar fi putut cumpara pe testate, nu mai urlau occidentalii pe forumuri ca au banding si clouding.

In schimb daca defectul e evident, chemi tehnicianul la tine, remarca defectul si ti-l schimba scurt. Doar de-aia îi zice garantie on site.

Advertisment
frosmoJoacă-te cu folos!

Pe Frosmo îţi transformi câştigurile în premii!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Thread Tools

Posting Rules