Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 23-04-2008, 18:34   #6601 (permalink)
Registered User

oldshooterman, renunta, sustii o aberatie si il mai si induci pe user in eroare. faci niste confuzii majore, ti-am explicat cu propriul tau citat cum sta treaba, nu te mai chinui. tu te referi la cu totul altceva.
insa un ecran cu tuner hd si cu rezolutia 300:400 de exemplu, nu e un tv hd ready si cu asta basta.
42pv80 ESTE un tv hd ready.

Mandea is online now    Reply With Quote
Old 23-04-2008, 18:37   #6602 (permalink)
Registered User

Nu stiu de unde ia oldshooterman textele alea, dar clar sunt scrise de cineva care traieste pe alta planeta. Ce scrie acolo nu are nici o legatura cu realitatea. E o copilarie sa crezi ca HD Ready are vreo legatura cu prezenta vreunui tuner incorporat
.

whitecat is offline    Reply With Quote
Old 23-04-2008, 19:04   #6603 (permalink)
Registered User

XTCPlus's Avatar

avand in vedere ca exista televiune OARECUM digitala, iar semnalul este transmis prin intermediul unui cablu SCART, unde intervine acel TUNER HD READY de care zici tu ?

sau altceva, ce legatura are TUNERUL HD READY sau TUNER FULL HD atunci cand semnalul provine de la un DVD Player sau mai mult de la un Blu RAY

nu iti inteleg rationamentul

Later edit: HD ready concerns the abilities of television receivers to display high-definition pictures. sursa:http://en.wikipedia.org/wiki/HD_ready

unde zice de tuner ?

Tamron 17-50mm f2.8
Canon EF 50mm f1.4
Canon EF 70-200mm F4 L
Canon Speedlight 430EX

XTCPlus is offline    Reply With Quote
Old 23-04-2008, 19:05   #6604 (permalink)
Registered User

Am scris pe pagina ceealalta: "HD Ready" inseamna un TV care suporta HD dar nu are tuner HD incorporat. Nici macar nu sinteti atenti la ce se scrie. Daca Tv-ul cu pricina are rezolutie HD (care e de mai multe feluri) dar nu are tuner HD incorporat (de obicei are un tuner SD) , atunci e "HD Ready", daca are si tuner HD incorporat e HDTV. Scrie peste tot si e si logic. "HD Ready" refers to any display that is capable of accepting and displaying a high-definition signal at either 720p, 1080i or 1080p using a component video or digital input, and does not have a built-in HD-capable tuner. Am specificat ca nu are treaba cu rezolutia pentru ca daca spui ca ai un Tv HD Ready nu e destul ca sa se deduca si ce rezolutie are (fiind mai multe posibilitati). Inseamna doar ca daca vrei sa vezi Tv-HD iti trebuie tuner extern HD pentru Tv-HD. Se pare ca aveti o problema serioasa in a intelege un lucru simplu si explicat pe larg.
Cu alte cuvinte, daca cumperi un TV HD Ready si vrei sa vezi programe Tv-HD, iti trebuie un tuner extern HD (intre antena si tv), iar daca iei un HDTV bagi cablul de antena direct in TV pentru ca are el tuner HD. Semnalul care vine din surse de gen DVD Player sau Blu-Ray nu are treaba cu problema in discutie!
http://en.wikipedia.org/wiki/HD_ready

oldshooterman is online now    Reply With Quote
Old 23-04-2008, 19:11   #6605 (permalink)
Registered User

edit: eu pricep unde bati tu, dar tu o iei de la coada la cap, respectiv tu spui ca e hd ready pt ca nu are tuner hd si accepta semnal hd. si asa este. dar are legatura cu rezolutia, pt ca nu ar accepta semnal hd daca nu ar fi de minim 720 pe verticala (mai bine zis ar accepta, dar degeaba).
daca are aceasta rezolutie este deja hd ready, fara sa te mai intereseze tunerul, daca mai are si tuner hd e deja hd tv. multimea hd tv-urilor este inclusa in cea a tv-urilor hd ready, fiind in mod evident mai putine.

Last edited by Mandea; 23-04-2008 at 19:26..

Old 23-04-2008, 19:37   #6606 (permalink)
Registered User

Nu "eu spun", e o conventie internationala. Daca te duci la magazin si iti cumperi un TV pe care scrie "HD Ready" trebuie sa sti ca mai ai nevoie si de un tuner extern HD daca vrei sa te uiti la Tv-HD. Dupa care se pune problema rezolutiei care poate fi FULL-HD sau mai mica, dar faptul ca vezi pe raft un Tv pe care scrie HD Ready nu-ti spune nimic despre rezolutia ecranului!

Old 23-04-2008, 19:41   #6607 (permalink)
Registered User

ba da, iti spune, iti spune ce intreba userul caruia i-am raspuns eu. iti spune ca are minim 720 pe verticala. el nu a pus problema de tv-hd. cu asta tot vii tu si ne-o bagi in ochi si sincer, m-am cam saturat.
de asemenea, nu scrie in ultima vreme hd ready pe alea full hd, pe alea scrie direct full hd tocmai pt ca are o mare legatura cu rezolutia.

Old 23-04-2008, 20:10   #6608 (permalink)
Registered User

Full-HD inseamna 1080p, si daca nu scrie HD-Ready inseamna ca are tuner HD incorporat, pentru ca in ultima vreme Tv-urile Full-HD au tuner incorporat. ""HD ready 1080p" (not equivalent to Full HD)."

Old 23-04-2008, 20:11   #6609 (permalink)
Registered User

si care e legatura cu postul la care m-am referit eu???????

Old 23-04-2008, 20:18   #6610 (permalink)
Registered User

Nu ar trebui sa te superi. E vorba doar de intelegerea nomenclaturii! (de ex. HDTV Full HD are aceeasi rezolutie cu "HD ready 1080p", doar ca in plus are si tuner HD)

Old 23-04-2008, 20:27   #6611 (permalink)
Registered User

dar nu ma supar. doar ca deja userul caruia eu i-am raspuns, nu a mai inteles nimic saracul.

Old 23-04-2008, 21:38   #6612 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by adyx06 View Post
salut!
am citit mare parte din acest thread dar totusi nu m-am lamurit foarte tare.
as vrea sa achizitionez un lcd de 82 cm, din ce am citit cam toti recomanda Samsungul din clasa R. eu pusesem ochii pe LG 32LC51, mai ales ca e la oferta pe la mai multe magazine (bugetul ar fi cam 20 mil)
diferenta de pret mi se pare destul de mare(6-7 mil), credeti ca si diferenta de calitate este la fel de mare?
Rog eventual posesorii acestui model de LG sa spuna cateva impresii. va multumesc!
TV-ul va fi folosit in special pt cablu-UPC, ocazional filme de pe dvd player si eventual pe la ceva jocuri de pe PC.
nici un sfat? pls

adyx06 is offline    Reply With Quote
Old 23-04-2008, 23:50   #6613 (permalink)
Registered User

Daca intelegi in engleza poti sa-ti faci o idee despre LG 32LC51 intr-un review destul de detaliat facut de un proprietar: http://www.komplett.ie/k/ki.aspx?sku=335671

Old 24-04-2008, 10:23   #6614 (permalink)
Registered User

Treaba e asa, restul e marketing:

1. HD Ready are o rezolutie de aprox 1000 X 700 pixeli
2. Full HD are o rezolutie de aprox 2000 X 1000 pixeli
3. In acest moment nu exista in Romania nici un post TV care sa emita HD (aaaa.....cred ca totusi PROTV are unele emisiuni). A nu se face confuzie cu emisia digitala care o au vreo 5-6 posturi prin Bucuresti.
3. Toate televizoarele au TV Tuner incorporat (altfel nu s-ar numi televizoare), decit ca acest TV Tuner este unul analogic, cam cum sunt cele din orice TV
4. Intr-adevar, daca o sa apara posturi care emit HD, va fi necesar un TV Tuner separat, pt a receptiona aceste semnale
5. Televizoarele HD Ready care scriu pe ele 1080i sau alte alea pot reda un semnal 1080i dar ii fac o conversie pentru a fi afisat pe rezolutia pe care o pot afisa ele. Si la conversie dispare adevaratul avantaj si logica a cumpararii unui TV plat (am glumit: mai sunt dimensiunea mai mare a ecranului decit la CRT, este in "fashion" )
6. Logica cea mai adevarata (pentru mine) a cumpararii unui asemenea TV este de a vedea filme in format HD (fie ca sunt 720 sau 1080)....in rest nu e nici o imbunatatire a imaginii fata de un CRT. Devine combinatie "mortala" numai combinat cu un player HD sau cu un calculator.

Mihai

mcmihai003 is offline    Reply With Quote
Old 24-04-2008, 10:28   #6615 (permalink)
Registered User

va incepe toata seria de la tvr (1, 2, cultural etc) sa emita HD cica (am prins un interviu zilele trecute). cat de curand. faza e ca trebuie sa retransmita si cablistii plus ca iti trebuie STB HD. ca tunerul ala digital HD la care se refera oldshooterman e din ala DVB-T. si desi se va emite HD si terestru, va fi mai mult o chestie de nisa. probabil in 2 ani hd-ul va prinde puternic. totul e sa prinda putin ca dupa aia va fi isterie, or sa vrea toti.

Old 24-04-2008, 11:03   #6616 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by 4midabil View Post
As dori sa achizitionez o plasma de 37" si m-am oprit in cele din urma la Panasonic. Problema e ca nu ma decid intre 37pv70 si 37pv80. Care sunt diferentele notabile intre cele doua ? Merita diferenta de pret mai ales ca pv70 are deja vechime si e rodat, pe cand pv80 e inca la inceput (vezi dungile verzi de la primele modele pv70) ? Daca e sa cumpar din Bulgaria, garantia e valabila si in Romania ?
Anyone ?

4midabil is offline    Reply With Quote
Old 24-04-2008, 11:40   #6617 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mandea View Post
faza e ca trebuie sa retransmita si cablistii plus ca iti trebuie STB HD
Cablistii pot începe transmisia HD fara sa astepte DVB-T HD. Actualmente în Fr cablistii au lansat HD si abia la vara sau (toamna, ca au întârzieri) urmatoare intra DVB-T HD.

Pt cablu HD, ajunge un modem de cablu HD, conectat la tv prin HDMI.

De altfel cred ca asta va fi evolutia si în Ro.

EMI is offline    Reply With Quote
Old 24-04-2008, 15:07   #6618 (permalink)
Moderator

dtancu's Avatar

Ma fratilor, in pana mea....nici nu mai tin minte de cite ori v-am pus specificatia EICTA referitoare la HD-Ready, dati si voi un search inainte sa bajbaiti prin termeni.

http://www.eicta.org/index.php?id=32&id_article=50

dtancu is offline    Reply With Quote
Old 24-04-2008, 15:24   #6619 (permalink)
Registered User

mi se pare ciudat la plasme, rezolutia de 1024x768 pe un tv cu raport de 16:9, si parca e pacat ca pt un film 1280x720 se face rescaling (pana in 1024)

ytrewq is offline    Reply With Quote
Old 24-04-2008, 15:26   #6620 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Eh, nu mai suci si tu cutzitu-n rana. Plus ca panasonicarii de 1024 sunt un grup cu care e preferabil sa fii prieten.

EMI is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Thread Tools

Posting Rules