![]() |
| | #6642 (permalink) | ||
| Quote:
| |||
|
| | #6643 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca |
Da, m-am atacat putin pentru ca majoritatea sar sa-si dea cu parerea fara sa studieze problema. "HD Ready" se refera strict la lipsa tunerului HD incorporat. Bine-nteles ca mai are niste specificatii secundare. Normal ca daca vorbim de echipamente HD rezolutia ecranului e "undeva" in domeniul HD! (dar notiunea de "HD Ready" nu defineste o rezolutie specifica, unii au inteles - multumesc de sprijin - multi care inteleg nu intra in discutii daca vad ca nu au cu cine...)
| ||
|
| | #6644 (permalink) | ||
|
Faza e ca ne-am fi lipsit de toate aceste precizari, cel putin mie mi se rupe de definitia vreunui zimbru ca HD Ready înseamna fara tuner, pâna acum m-am înteles cu toti forumistii de aici când venea vorba despre un panel HD Ready sau Full HD, stiam cu totii ce rezolutii se ascund în spate. Sper ca o sa renunti odata la faza cu tunerul, poate ca antevorbitorii nu au fost suficient de clari, dar TUNERUL E PARALEL CU DISCUTIILE NOASTRE DESPRE REZOLUTIA TELEVIZOARELOR.
__________________ Negrişorul roz | |||
|
| | #6646 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Dec 2003 |
Oldshooterman are perfecta dreptate dar problema este ca multi nu realizeaza ca plasma pany cu ecran G11 nu o sa afiseze transmisiile TV in HD fara un tuner de 300 eur. Cum spunea unu: "mi se rupe; daca-l leg la calculator se vede super." La noi nu ieste inca TV in HD (cu exceptia prote(x)ve) | ||
|
| | #6647 (permalink) | ||
|
Nici macar un Pioneer Kuro de 8000 euro nu o sa afiseze transmisiunile HD fara un tuner HD separat. Si nu, tunerele externe HD nu costa 300 euro, iar când va fi disponibila transmisia HD în Ro (DVT-B) vor fi sub 50 euro daca nu sub 20.
|
| | #6648 (permalink) | ||
E regretabil daca consideri ca sintem in "tabere" diferite, ca nu ne putem intelege, etc...Informatiile tehnice precise nu au legatura cu afinitatile personale. Referitor la ce ai spus mai sus: "Advanced 50-inch KURO with Digital DVB-T Tuner"..."Integrated digital DVB-T tuner, with a CI Slot, which means that you don’t require an additional decoder box: everything is integrated in one body. This is ideal if you don’t want a ‘hardware’ invasion in your living room..."
| ||
|
| | #6649 (permalink) | ||
|
Tu traiesti în lumea textelor sterpe, eu traiesc în lumea reala unde nici un model de Kuro (cel mai bun si mai scump tv din lume la ora asta) nu are tuner HD, iar CI nu e pentru tunere ci pentru carduri pt programe criptate, de altfel nu stiu daca ai reusit sa pricepi faptul ca 98% din televizoarele plate (plasma, lcd, hd ready, full hd) comercializate în momentul asta NU au tuner HD. Serios acum, cum faci sa gasesti doar texte din alea care "explica totul aiurea" ?
|
| | #6650 (permalink) | ||
Printre specificatii:...TV Tuner: Integrated Digital (DVB-T) and Analogue... http://www.pioneer.co.uk/uk/products...8XD/index.html "Paste Fericit!" la toata lumea...
| ||
|
| | #6653 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca | Quote:
, dar asta rezulta daca nu te intereseaza ce inseamna "HD Ready"! (sper ca macar stii de gluma!)
| ||
|
| | #6654 (permalink) | ||
|
Câteva linii mai jos de termenul înconjurat cu rosu : Resolution (horizontal x vertical) : 1365x768. Evident ca e HD-Ready. Orice veteran de pe topic ti-ar fi spus ca modelul ala e HD-Ready, ca are tuner digital SD, si ca restul teoriilor sunt în surplus. Uff. Am dezintegrat pisica în bataie, mi-a trecut momentan, acum sper ca mâine n-o s-o luam de la capat, e si ea o fiinta vie ce naiba.
|
| | #6655 (permalink) | ||
Si variantele Full HD sint tot "HD Ready 1080p"...Apropo' in EU se comercializeaza ceva modele cu Tuner HD incorporat sau nu? (asa, ca idee) In USA sint destule de la o gramada de firme cunoscute si mai putin cunoscute. (rezolutia 1366/768 nu implica evidenta ca e "HD Ready", uite un exemplu cu tuner HD incorporat: "Viewsonic N3235w LCD HDTV" la rezolutia de 1366/768)
| ||
|
| | #6656 (permalink) | ||
|
Din generatia 2007 sunt doua modele Sony, doua Philips, si parca un Sharp. Acum, în 2008, tocmai se lanseaza noile modele si cam fiecare fabricant va avea cel putin un model cu tuner HD (de obicei modelul high-end). Apropo de HD, în unele tari UE (ex : Franta) va fi interzisa comercializarea televizoarelor fara tuner HD începând de prin septembrie 2008. Asa ca se prefigureaza game batarde, care au în plus tuner HD, special pentru aceste tari. Un exemplu concret : Panasonic PZ80 e noul model de plasma Full HD (eat this ) cu tuner DVB-T normal, iar PZ81 e modelul PZ80 cu tuner DVB-T HD, special pt Franta (si alte tari în aceeasi situatie).De ce m-as complica sa pronunt/scriu "HD Ready 1080p" în loc de Full HD, termen încetatenit pe teren si fara risc de confuzie ? Acum pisica cere daune morale si materiale ca am îndoit-o în bataie, cred ca mâine îi mai dau o runda doar ca sa se astâmpere.
|
| | #6657 (permalink) | ||
[quote=EMI;38274550] De ce m-as complica sa pronunt/scriu "HD Ready 1080p" în loc de Full HD, termen încetatenit pe teren si fara risc de confuzie ? Pentru ca e o chestie de nomenclatura. Full HD se refera la rezolutia 1920/1080 in afisare progresiva (1080p). "HD Ready 1080p" se refera la un TV capabil sa proceseze si sa afiseze semnal 1080p dar nu are tuner HD incorporat iar "HD TV 1080p" e TV-ul complet care manipuleaza semnalul 1080p si are si tunerul HD incorporat. Nu eu am inventat toata povestea si nu am nici o vina daca asta e! Toata porcaria cu "HD Ready" a fost lansata ca sa poata vinde TV-uri cu ecrane de inalta rezolutie (in domeniul de rezolutii HD-TV), pe care sa se poata urmari transmisiunile normale de TV si in plus sa primeasca semnale HD de la diferite alte dispozitive (PC, console de jocuri, Playere HD) pentru a vizualiza materialele de inalta rezolutie. "Ready" se refera la posibilitatea de a putea urmari si emisiunile TV HD daca exista sursa, dar numai prin intermediul unui tuner HD intermediar intre sursa si TV-ul despre care vorbim. (deci oricum facem, ajungem tot la tunerul ala HD care e sau nu inclus, asta e!) Pe de alta parte, faptul ca lipseste tunerul HD respectiv e un lucru bun pentru ca reduce pretul de cost al TV-ului in situatia in care degeaba ar fi tunerul daca nu este semnalul...(in zonele unde televiziunile inca nu transmit in HD) http://www.eicta.org/index.php?id=731 | ||
|
| | #6659 (permalink) | ||
Ai pus o intrebare si eu am raspuns. Poate sint persoane interesate sa cunoasca despre ce e vorba (in paginile anterioare s-au scris o gramada de fantezii pe tema asta). Din partea mea problema poate fi considerata inchisa. (si nu mai chinui pisica... )
| ||
|
| | #6660 (permalink) | ||
|
Ai spus ca trebuie sa ne complicam viata pentru ca e o chestie de nomenclatura. Aici nu sunt de acord, e ca si cum ai posta pe aria Auto despre Logan folosind termeni de cod "X90", "D90", sau ca si cum ai povesti despre o firma mentionându-i numarul de imatriculare în loc de brandul comercial. Totul a culminat cu nenorocitul ala de tuner, fix de asta nu mai puteam noi pe forum, ca nu integram corect formularea distinsa care combina rezolutia, tunerul, culoarea, rezistenta la scapat pe jos etc. Mi-am lasat pisica cu sechele pentru nimic, dar chiar pentru nimic.
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|