![]() |
| | #6661 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca |
Pentru tine care stii o gramada de lucruri treaba e simpla, dar pentru altii care habar n-au de nimic in domeniu e nevoie de "nomenclatura" care contine termeni standardizati pentru a nu crea confuzii. Tu postezi pentru tine si prietenii tai care stiu si ei care-i treaba, sau ca sa clarifici pentru altii anumite probleme de care au nevoie? Nu vezi ca-si cumpara unii tot felul de TV-uri si ulterior nu stiu nici macar cu ce cabluri sa le conecteze la diferite surse de semnal? Sau ca PV nu scoate semnalul acceptat de TV, etc...Eu cred ca pentru asta e forumul, pentru un schimb de informatii utile si cit mai precise, daca se poate.
| ||
|
| | #6663 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Apr 2005 |
Parerea este ca folosirea termenilor HD-Ready, Full-HD nu implica in nici un fel tunerul tv continut. Tunerul onbord este momentan util indiferent ca este analog sau DVB-T dar in persepectiva va ramane un accesoriu inutil.Transmisile complete vor inceta dupa 2012, in forma analogica, singura optiune valabila ramane cablul digital sau DTH.Oricare din aceste solutii exclud tunerul inclus in TV-u.DVB-T HD sau SD este un moft si nu poate fi luat in considerare pentru cele cateva posturi ce vor fi sau nu disponibile in functie de zona geografica. Exemplu concret: http://www.xomy.com/shop-uk/plasma-d...prod_2283.html Acolo este specificat :"Panasonic TH-58PH10BK 58-inch HD Ready Plasma Monitor" adica HD-Ready pentru un monitor! fara nici un tuner tv. Paste fericit! | ||
|
| | #6664 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca | florica, esti un exemplu perferct de ignoranta, daca imediat dupa atitea pagini de dezbateri inca mai poti sa afirmi asa ceva! (da, prin definitie unele monitoare si proiectoare video moderne intra in categoria respectiva...)
Last edited by oldshooterman; 27-04-2008 at 09:56.. | ||
|
| | #6665 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Apr 2005 |
" Toata porcaria cu "HD Ready" a fost lansata ca sa poata vinde TV-uri cu ecrane de inalta rezolutie (in domeniul de rezolutii HD-TV), pe care sa se poata urmari transmisiunile normale de TV si in plus sa primeasca semnale HD de la diferite alte dispozitive (PC, console de jocuri, Playere HD) pentru a vizualiza materialele de inalta rezolutie." Asta ai afirmat. Pe monitoare HD Ready nu poti urmari posturi tv normale cum scrii, deoarece nu au nici un fel de tuner. Definitia oficiala nu face nici o referire la tuner: "HD ready concerns the abilities of television receivers to display high-definition pictures. The term has had official use in Europe since January 2005 when, EICTA (European Information, Communications and Consumer Electronics Technology Industry Associations) announced the requirements for the label." Sigura referire la tuner se face specific pentru USA fapt absolut irelevant pentru noi:" In the USA, "HD Ready" refers to any display that is capable of accepting and displaying a high-definition signal at either 720p, 1080i or 1080p using a component video or digital input, and does not have a built-in HD-capable tuner" Citatele sunt din likul lui dod0. | ||
|
| | #6666 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca |
"Pe monitoare HD Ready nu poti urmari posturi tv normale cum scrii, deoarece nu au nici un fel de tuner." Si unde ai gasit tu ca ar fi problema. "Notiunea" despre care vorbim se refera la faptul ca echipamentul in discutie poate procesa si afisa semnale in domeniul HD-TV si nu are tuner HD. Nu are legatura cu prezenta sau absenta unui tuner SD si nici macar cu prezenta sau absenta unor componente pentru procesarea si redarea sunetului. Deci pot fi "HD Ready" si TV-uri, si monitoare, si proiectoare video! Daca vrei sa vezi posturi tv normale folosesti tuner tv-SD extern.
| ||
|
| | #6667 (permalink) | ||
|
Foarte interesanta dezbaterea, va rog, continuati, stau cu sufletul la gura sa aflu sfarsitul. Moare ala rau? Sorry pentru sarcasm, dar cred ca EMI a explicat destul de limpede ca publicul (adica eu) nu este interesat de numele latin al televizorului ci de imaginea afisata de dansul.
__________________ The most overlooked advantage to owning a computer is that if they foul up there's no law against wacking them around a little. | |||
|
| | #6675 (permalink) | ||
|
Umblă nişte zvonuri cum că Matsushita/Panasonic ar cumpăra Sanyo ... http://www.reuters.com/article/marketsNews/idUST28751320080427 | |||
|
| | #6676 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2003 | Samsung Ps42c91h
cer si eu eu o parere in legatura cu asa ceva: http://www.mediagalaxy.ro/catalog/it...d=&itemId=3053 merita banii? | ||
|
| | #6679 (permalink) | ||
|
Mi-am luat o teapa imensa! Mi-am luat de la Domo din Cora TH42PV70 cu 3700ron. Dupa care am inceput sa-mi caut stand pentru el. Asa am ajuns in Domo din Titan, unde, la 3800ron, aveau TH42PV70 + stand original. Standul original, daca vrei sa-l cumperi separat, costa 2000ron!!! In plus ma super enerveaza ca nu are buton de schimbat intre programul actual si ultimul program vizionat.
__________________ Club Fuchsia (ID:club_fuchsia, 0721.88.24.85) | |||
|
| | #6680 (permalink) | ||
| Quote:
| |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|