Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

Thread Tools
Old 01-05-2008, 20:43   #6701
Registered User

raz, nu spun ca la camerele sd ar fi acelasi lucru ca la cele hd. Cat despre rezolutia HV20:
http://www.camcorderinfo.com/content...rformance.htm#
Testul e destul de profi/repetabil, doar ca nu spune pe ce-l vede...

Normal/de asteptat ca LCD-ul a iesit mai slab decat plasma in testele respective. Numai ca plasmele de la Panasonic, chiar si cele mai noi, nu stiu sa le faci deinterlacing corect, chestie care nu e mare lucru, le bagi printr-un player care face el asta bine (de ex. un PS3).

han solo is online now    Reply With Quote
Old 01-05-2008, 22:39   #6702
Registered User

E foarte buna rezolutia la camera in discutie si se vede excelent pe un ecran care poate afisa 1080p. E obtinuta la filmarea statica va fi foarte greu ca alta camera din aceeasi clasa sa obtina o rezolutie orizontala sensibil mai mare (teoretic s-ar mai putea obtine sub 100 de linii pentru ca formatul HDV foloseste 1440 de pixeli anamorfici pe orizontala, pe verticala e atinsa deja limita de linii fara artefacte). As vrea sa vad o transmisie aeriana sau pe cablu FULL-HD care sa se vada mai bine pe un HD-TV 1080p.

oldshooterman is online now    Reply With Quote
Old 01-05-2008, 23:18   #6703
made in romania

Laur's Avatar

Quote:
Originally Posted by florin73 View Post
--------------------
... intre timp am citit si eu manualul de instructiuni si am dat de acel picture overscan. care imi intinde un pic imaginea dar nu suficient.tot mai ramane ~1.5-2 cm si sus si jos de banda neagra. cum pot intinde imagine si mai mult in sus si in jos? nu conteaza ca pierd din ea in laterale.
despre ce overscan vorbesti? unde l-ai gasit mai exact in meniu?

Laur is offline    Reply With Quote
Old 02-05-2008, 10:05   #6704
Registered User

oldshooterman, eu ma refer la comparatia cu un bluray sau hddvd care in mod real poate afisa rezolutia fullhd. Mie mi se pare o tampenie upscalingul respectiv numai ca e camera 1080(i) cand aceeasi rezolutie poate fi afisata bine-mersi la 720p (avand in plus avantajul unei compresii mai mici si a lipsei interlacing-ului si a problemelor aferente).
Eu unul am ochii pe un SR11 vs TG3 VS SD9 (sa nu aud de casete) dar din fisierele originale pe care le-am vazut... mai stau oleaca poate.
Ca sa fiu ontopic, strict pentru camerele video actuale si transmisiunile HD, un 720p cred ca e suficient. In plus vechea discutie, un 1080 fara minim 42" si o serie de surse ,,serioase" plus procesari corespunzatoare in TV (100Hz, deinterlacing) e inutil.

Old 02-05-2008, 12:28   #6705
Registered User

Sint de acord cu tine, in principiu. Cu camere video accesibile ca pret nu o sa obtii imagine la calitatea celei vazute pe un Blu-Ray (materiale originale HQ). In schimb un ecran 1080p e util si la dimensiuni sub 42" daca se intentioneaza si utilizarea lui pentru PC.

Old 02-05-2008, 13:43   #6706
Registered User

kiphtea69's Avatar

Am comandat zilele trezute un 37pv80. Urmeaza sa-mi vina luni. Precizez ca l-am comandat dupa spusele voastre, fara sa-l vad vreodata la lucru (vazusem numai 42"). Azi am fost la MG si l-am vazut pe asta de 37 si mi se pare foarte mic plus ca nu are intrare VGA si nici PIP. Cred ca in cele din urma schimb comanda in un 42pv8, voi ce ziceti ? Care sunt diferentele intre cele doua in afara de contrastul nativ de 15 respectiv 10 mii ?

kiphtea69 is offline    Reply With Quote
Old 02-05-2008, 16:08   #6707
Registered User

XTCPlus's Avatar

pv80 are vga, intradevar PIP nu

http://panasonic.ro/Produse/Televizo...7pv80/655.html

eu personal nu inteleg nevoia de PIP, chiar crezi ca o sa stai sa o folosesti mai mult de 5 10 ori pip, in caz ca ai avea ?

Tamron 17-50mm f2.8
Canon EF 50mm f1.4
Canon EF 70-200mm F4 L
Canon Speedlight 430EX

XTCPlus is offline    Reply With Quote
Old 02-05-2008, 16:15   #6708
raz
Nick anterior: raz98

raz's Avatar

Quote:
Originally Posted by han solo View Post
oldshooterman, eu ma refer la comparatia cu un bluray sau hddvd care in mod real poate afisa rezolutia fullhd. Mie mi se pare o tampenie upscalingul respectiv numai ca e camera 1080(i) cand aceeasi rezolutie poate fi afisata bine-mersi la 720p (avand in plus avantajul unei compresii mai mici si a lipsei interlacing-ului si a problemelor aferente).
Eu unul am ochii pe un SR11 vs TG3 VS SD9 (sa nu aud de casete) dar din fisierele originale pe care le-am vazut... mai stau oleaca poate.
Ca sa fiu ontopic, strict pentru camerele video actuale si transmisiunile HD, un 720p cred ca e suficient. In plus vechea discutie, un 1080 fara minim 42" si o serie de surse ,,serioase" plus procesari corespunzatoare in TV (100Hz, deinterlacing) e inutil.
Camerele astea HD au pur si simplu atatia pixeli cati sunt in specifictii, si inregistreaza atatia pixeli cati au. Ca se pierde din rezolutia verticala datorita interlaceului, well asta e daca vrei motion fluid. A mea stie si 25 progresive mode (true progresive) si mai castiga la capitolul asta.

Dar si asa, nu stiu cum masoara astia rezolutia verticala, dar iti zic eu pixelii aia exista si nu sunt 2 pixeli de aceasi culoare pe verticala, in sensul ca nu e in nici un caz doar un 720p "resized" la rez mai mare. Se mai pierde din rezolutie, sau cel putin din rezolutia "masurabila" (testele alea de rezolutie sunt cu linii curbe am impresia ca la camere foto) si din cauza filtrului de anti aliasing care face poate detaliile mai fine mai blured si de aici nu se poate masura realist rezolutia verticala.
Oricum, ce vrei tu, calitate de blu ray, nu o sa gaseti in veci vecilor, alea-s filmate pe film, transferate la calitate de master pe blu ray pe scule de zeci de mii de euro. Si bat la pariu ca nici alea nu au 100% 1080 linii pe verticala.

Uite, pana si o camera profi sau semi profi de 7000$ (XL H1) are aceasi rezolutie pe verticala ca si HV20-ul, iar Sony HDR-FX7 camera de 3500$ scoate la fel in testele lor...625 linii pe verticala. Deci te iei degeaba dupa numerele astea legate de rezolutia verticala/orizontala, nu o sa gasesti camera care sa-ti ofere fix 1080. Poate doar daca cumperi vreun HDW-F900 sau fratii lui, adica camera aia de 100.000+ $ cu care a fost filmat Star wars, ai sanse sa te apropii de rezolutia care o vrei tu.

Dar mai gandeste-te la o faza, o camera SD normala, filmat mai ales pe 16:9 si pus pe un televizor HD, iti zic eu, nu ai nici jumate din rezolutia pe verticala a unei camere HD...nici nu exista comparatie.

Last edited by raz; 02-05-2008 at 16:39.

raz is offline    Reply With Quote
Old 02-05-2008, 17:34   #6709
Registered User

Cred ca faceti cu totii o confuzie. Cind se vorbeste de linii pe verticala sau orizontala numerele alea reprezinta perechi de linii alba/neagra ce se pot vedea distinct pe mira de test. E nevoie de 2 rinduri de pixeli pentru a defini o linie! (deci se inmultesc cu 2 numerele alea si constatam ca sintem cu rezolutia intr-un domeniu foarte bun) Deja sint camere video-pro care filmeaza cu 10MP/cadru in RAW si cu care se obtine o calitate cinematografica mult peste ce e disponibil in comert. La nivel de amatori se poate obtine calitate maxima pentru 1080p doar la filme CGI!(animatie)

Old 02-05-2008, 17:39   #6710
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Quote:
Originally Posted by raz View Post
Oricum, ce vrei tu, calitate de blu ray, nu o sa gaseti in veci vecilor, alea-s filmate pe film, transferate la calitate de master pe blu ray pe scule de zeci de mii de euro. Si bat la pariu ca nici alea nu au 100% 1080 linii pe verticala.
Un master bun (cum sunt cam toate cele filmate cât de cât recent, adica dupa '80-'90) depaseste lejer si de departe rezolutia Full HD (care de fapt e doar 2 MP amarâti).

"Dacă banii nu aduc fericirea, daţi-i înapoi". Jules Renard

EMI is offline    Reply With Quote
Old 02-05-2008, 18:05   #6711
Registered User

Corect, chiar mult mai mari de 2MP si la cele vechi. Au ramas mai putin de 2 luni pina iese pe piata un concurent adevarat pentru TV-plasma/LCD! (LaserTV >60", pentru care string deja fonduri...)

Old 02-05-2008, 18:07   #6712
Registered User

kiphtea69's Avatar

Quote:
Originally Posted by XTCPlus View Post
pv80 are vga, intradevar PIP nu

http://panasonic.ro/Produse/Televizo...7pv80/655.html

eu personal nu inteleg nevoia de PIP, chiar crezi ca o sa stai sa o folosesti mai mult de 5 10 ori pip, in caz ca ai avea ?
Dintre toate site-urile, cel al Panasonicului Romania e cel mai prost, la fel si departamentul de relatii cu clienti de la ei. Am sunat la Panasonic sa-mi zica nenea ala si mie care sunt diferentele majore intre cele doua modele (pv8 si pv80). El statea cu mine la telefon si-mi citea de pe site iar eu ii spuneam la ce sa se uite sa-mi spuna daca e asa. I-am zis ca cele doua modele au contrast nativ diferit (10000 fata de 15000) si mai avea un pic si musca din ecran (cred) "nu domnule, asa zice pe site". Sunt in mare dilema acum ca as vrea sa trec la 106 pentru filme, dar pentru cablu parca as prefera 94. WAF normal ca trage cu 94 cu toate ca le-am gasit la acelasi pret. Voi ce ziceti ? O sa regret ca am luat modelul mai aratos si (cica) mai bun dar mai mic in detrimentul celui mai mare dar mai urat (un pic) si (cica) mai prost ?

Old 02-05-2008, 18:11   #6713
raz

raz's Avatar

Quote:
Originally Posted by oldshooterman View Post
Cred ca faceti cu totii o confuzie. Cind se vorbeste de linii pe verticala sau orizontala numerele alea reprezinta perechi de linii alba/neagra ce se pot vedea distinct pe mira de test. E nevoie de 2 rinduri de pixeli pentru a defini o linie! (deci se inmultesc cu 2 numerele alea si constatam ca sintem cu rezolutia intr-un domeniu foarte bun) Deja sint camere video-pro care filmeaza cu 10MP/cadru in RAW si cu care se obtine o calitate cinematografica mult peste ce e disponibil in comert. La nivel de amatori se poate obtine calitate maxima pentru 1080p doar la filme CGI!(animatie)
Asa credeam si eu de rezolutia masurata de aia de aia m-am mirat cand s-a plans han solo, am zis ca poate cine stie, aia chiar masoara liniile propriu zise din film or something.

Da legat de filme, astea-s filmate pe 35mm, au rezolutie nativa mult mai buna decat un full HD.

Old 02-05-2008, 19:20   #6714
Registered User

Quote:
Originally Posted by Laur View Post
despre ce overscan vorbesti? unde l-ai gasit mai exact in meniu?
e o optiune care apare doar daca televizorul e pus pe rezolutia 16/9. in meniul setup.
scrie si in manualul ala.

tu cum te descurci cu subtitrarile la posturile tv. ai gasit vreo metoda sa le vezi integral si cu imagine pe tot ecranul? (indiferent de post tv. am observat ca unele chiar emit asa.)

florin73 is offline    Reply With Quote
Old 02-05-2008, 20:25   #6715
Registered User

Quote:
Originally Posted by oldshooterman View Post
Cred ca faceti cu totii o confuzie. Cind se vorbeste de linii pe verticala sau orizontala numerele alea reprezinta perechi de linii alba/neagra ce se pot vedea distinct pe mira de test. E nevoie de 2 rinduri de pixeli pentru a defini o linie! (deci se inmultesc cu 2 numerele alea si constatam ca sintem cu rezolutia intr-un domeniu foarte bun) Deja sint camere video-pro care filmeaza cu 10MP/cadru in RAW si cu care se obtine o calitate cinematografica mult peste ce e disponibil in comert. La nivel de amatori se poate obtine calitate maxima pentru 1080p doar la filme CGI
Cred ca ai dreptate aici, nu m-am gandit la asta. Aici e un close-up comparativ la un test de doua camere (rezolutia este ceea ce se vede pe mira de test).
Acum, la modelul asta scrie ca are 1430/1080 pixeli disponibili in modul camera. Parca tin minte ca se face si un pixel shifting... asta insemnand ca se imparte la 3.
Oricum, ideea e ca am descarcat fisiere originale HD de pe AVSFORUM si nu mi-a placut deloc rezolutia. Oi avea eu filtrele proaste la PC?

@raz, nu contest ca e un salt fata de un SD. Dar e tot timpul loc de mai bine (mai sunt si camerele Red One, nu doar cele de Star Wars). Iar daca e sa vorbim de lowlight... cale lunga, ca si la aparatele foto...

Old 02-05-2008, 20:33   #6716
Registered User

kiphtea69's Avatar

Quote:
Originally Posted by kiphtea69 View Post
Dintre toate site-urile, cel al Panasonicului Romania e cel mai prost, la fel si departamentul de relatii cu clienti de la ei. Am sunat la Panasonic sa-mi zica nenea ala si mie care sunt diferentele majore intre cele doua modele (pv8 si pv80). El statea cu mine la telefon si-mi citea de pe site iar eu ii spuneam la ce sa se uite sa-mi spuna daca e asa. I-am zis ca cele doua modele au contrast nativ diferit (10000 fata de 15000) si mai avea un pic si musca din ecran (cred) "nu domnule, asa zice pe site". Sunt in mare dilema acum ca as vrea sa trec la 106 pentru filme, dar pentru cablu parca as prefera 94. WAF normal ca trage cu 94 cu toate ca le-am gasit la acelasi pret. Voi ce ziceti ? O sa regret ca am luat modelul mai aratos si (cica) mai bun dar mai mic in detrimentul celui mai mare dar mai urat (un pic) si (cica) mai prost ?
Are cineva 42pv8 ? La modelul anterior era diferenta mare intre pv7 si pv70, insa la astea noi panoul e acelasi, tehnologiile aceleasi, numai la conectivitate si finisaj (lucios vs mat) difera.

Old 02-05-2008, 20:34   #6717
raz

raz's Avatar

han solo, ce filmezi tu nu e recomandabil sa te uiti la pc...in sensul ca nu se vede in nici un caz asa de bine cum se vede pe un televizor, din cauza interlaceului, gamei de culori, si asa mai departe.

Nu e un salt fata de SD, e un salt IMENS, trust me

legat de 1430, camera ta probabil stie sa traga pe disk in AVCHD si ai probabil 2 optiuni, adica ori tragi full 1920 si pui pe disk 1920, ori tragi la 1920x1080 dar pune pe disk/banda 1440 pixeli (face un resize) x 1080 la fel ca la formatul HDV care il am eu .La AVCHD cred ca ai optiunea sa alegi.

Old 02-05-2008, 20:34   #6718
Registered User

andymandy's Avatar

daca si-a cumparat cineva de aici suport de perete pentru plasma de 42, cine i l-a montat si cat a costat?

merci

andymandy is offline    Reply With Quote
Old 02-05-2008, 21:43   #6719
Registered User

han solo, raz, Sper sa nu se supere cineva ca sintem 3/4 off-topic. Intre o filmare in format 1080p cu o camera cu 1440/1080 pixeli anamorfici si una cu 1920/1080 pixeli normali e o pierdere de 25% in rezolutia verticala, destul de greu de sesizat. Ca sa nu-i plictisim pe ceilalti cu detalii cred ca nu e cazul sa intram in amanunte, dar toata lumea poate sa studieze urmatoarele planse in care e redata rezolutia relativa perceputa in functie de tipurile diferite de semnale si rezolutii TV: http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Resolution_chart.svg

Old 02-05-2008, 21:55   #6720
made in romania

Laur's Avatar

Quote:
Originally Posted by florin73 View Post
e o optiune care apare doar daca televizorul e pus pe rezolutia 16/9. in meniul setup.
scrie si in manualul ala.
stai ca cum am vazut; tu ai pv80 si eu pv70. poate la mine la pv70 nu am aceasta optiune..

Laur is offline    Reply With Quote
Reply

Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Thread Tools

Posting Rules