Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 16-05-2008, 19:54   #6901 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Mandea View Post
ce vezi la magazin nu e util ca test. nu sunt conditii propice pt un test de calitate. e si lumina ambientala, zgomot, cabluri aiurea etc.
in general da . dar aici erau unul langa altul tv cu semnal din aceeasi sursa

plop is offline    Reply With Quote
Old 16-05-2008, 19:57   #6902 (permalink)
Registered User

am inteles asta, dar tot nu e corect, eu cel putin nu m-as baza prea tare pe el.

Mandea is offline    Reply With Quote
Old 16-05-2008, 20:10   #6903 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Si ce daca era aceeasi sursa, crezi ca vânzatorii din magazin sunt mari artisti ai reglarii televizoarelor ?

In magazin te duci ca sa vezi de aproape design-ul, informatiile despre calitate le iei de pe net (site-uri specializate în teste).

EMI is offline    Reply With Quote
Old 16-05-2008, 20:46   #6904 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by EMI View Post
Si ce daca era aceeasi sursa, crezi ca vânzatorii din magazin sunt mari artisti ai reglarii televizoarelor ?

In magazin te duci ca sa vezi de aproape design-ul, informatiile despre calitate le iei de pe net (site-uri specializate în teste).
oare vanzatorii regleaza mai bine cele putin mai scumpe si pe cele mai ieftine nu le regleaza de loc?

Old 16-05-2008, 20:48   #6905 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Ideea e ca nu stapânesti deloc justetea calitatii imaginilor din magazin. Acum mai multi useri ti-au explicat acelasi lucru, daca insisti mergi pe ce vezi si gata.

EMI is offline    Reply With Quote
Old 16-05-2008, 20:54   #6906 (permalink)
Registered User

oricum la samsung si lg nici din user manual nici de pe site nu rezulta concret care sunt diferentele exacte intre diferite modele de plasma si lcd

Old 16-05-2008, 21:25   #6907 (permalink)
Registered User

In general e asa cum au subliniat EMI si Mandea, ceea ce vezi in magazin e doar informativ. Mai sint unle magazine mari unde unele firme isi instaleaza standuri de reclama pentru TV-urile lor si unde aparatele par sa fie bine reglate si ruleaza materiale demo de pe Blu-Ray. Acolo da, ai ce vedea si multe modele par foarte bune.

oldshooterman is offline    Reply With Quote
Old 16-05-2008, 23:11   #6908 (permalink)
Registered User

in Arad la un magazin coraura, pune pe plasmele samsung material demo HD samsung ( cu pesti,, cu baloane de zbor cu insecte, etc.) ; legarea cu sursa de semnal e pe componente (5 fire coaxiale); eu despre asa ceva vorbesc..... si in conditiile astea am facut comparatia;

deasemenea de pe un laptop performant am pus aceleasi imagini (filme, programe test) pe hdmi la 2 tv sony unul seria p3000 si altul seria w3000, era diferenta mare la redarea imaginii - seria w era mult mai buna decat seria p...

Old 17-05-2008, 11:46   #6909 (permalink)
Registered User

Trebuie sa iau pt cineva..ce sa aleg 37pv70 sau 37pv8? pretul e acelasi..e vreo diferenta referitor la 24p si 100hz..sau e doar marketing..ca mie pe pv70 mi se pare ca se vede ok..fara flicker..iar faza cu 24p nu prea o inteleg..dar din nou filmele sa vad ok deci e nevoie de 24p si 100hz ?

magai_fancy is offline    Reply With Quote
Old 17-05-2008, 12:28   #6910 (permalink)
Registered User

Filmele originale puse suporturi HD (Blu-Ray, HD-DVD) sint facute in 24p. Playerele HD comunica cu HD-TVurile si daca TVurile nu stiu de 24p, proceseaza materialul si il furnizeaza intr-un format care sa poata fi procesat de HD-TV. Se presupune ca ar trebui sa se vada ceva mai bine daca materialul nu e procesat intermediar. Ar trebui sa vezi aceeasi scena (multa miscare) pe cele 2 TVuri in discutie si sa vezi daca sint diferente. Pentru transmisiile tv nu conteaza problema.

Old 17-05-2008, 14:12   #6911 (permalink)
Registered User

salut! dati-mi si mie un sfat va rog!
ce ar fi de ales intre urmatoarele lcd :
- philips 32PFL5322
- samsung 32S81B
- samsung 32R81
Sunt cateva oferte interesante pe la unii distribuitori dar nu prea stiu la care sa ma opresc....
(tv folosit la cablu analog upc)
ms

adyx06 is offline    Reply With Quote
Old 17-05-2008, 15:22   #6912 (permalink)
Registered User

Cristi96's Avatar

vreau si eu un sfat. ce ati alege intre urmatoarele doua televizoare ?
http://www.mediagalaxy.ro/catalog/it...d=&itemId=4038
http://www.avstore.ro/televizoare-lc...full-hd-lcd-tv
ma intereseaza la care dintre ele imaginea este mai clara si mai potrivit pentru meciuri
multumesc anticipat

Cristi96 is offline    Reply With Quote
Old 17-05-2008, 18:01   #6913 (permalink)
Registered User

ferrari_vp's Avatar

Quote:
Originally Posted by adyx06 View Post
salut! dati-mi si mie un sfat va rog!
ce ar fi de ales intre urmatoarele lcd :
- philips 32PFL5322
- samsung 32S81B
- samsung 32R81
Sunt cateva oferte interesante pe la unii distribuitori dar nu prea stiu la care sa ma opresc....
(tv folosit la cablu analog upc)
ms
cam aceiasi intrebare am avut-o si eu cu ceva pagini in urma , nimeni nu s-a sinchisit sa-si dea cu parearea asa ca m-am dus la fata locului si am ales dupa ochi cea ce te sfatuiesc sa faci si tu.EU am ales philips-ul 5322(se gasesc la 22mil acum la mai multi distribuitori mari) care mi se pare ca are culori mai vii..si nu imi pare rau se vede bine pe upc digital iar pe dvd impecabil

ferrari_vp is offline    Reply With Quote
Old 17-05-2008, 18:43   #6914 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Cristi96 View Post
vreau si eu un sfat. ce ati alege intre urmatoarele doua televizoare ?
http://www.mediagalaxy.ro/catalog/it...d=&itemId=4038
http://www.avstore.ro/televizoare-lc...full-hd-lcd-tv
ma intereseaza la care dintre ele imaginea este mai clara si mai potrivit pentru meciuri
multumesc anticipat
Pentru "meciuri" poate e mai spectaculos SONY, fiind ceva mai mare. In schimb Samsung e un model foarte bun, cu negru profund, si rezolutie FULL-HD. Daca vrei sa vezi si filme HD de pe PC, sau sa-l folosesti si ca monitor de PC din cind in cind, clar Samsung. Eu de ex. as alege Samsung.

Old 17-05-2008, 19:13   #6915 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Cristi96 View Post
imaginea este mai clara si mai potrivit pentru meciuri
multumesc anticipat
pentru meciuri ar trebui ceva cu 100Hz, care intre 2 cadre mai introduc unul interpolat si astfel imaginea e mai cursiva mai fluida,, si astfel cand se redau scene cu miscare rapida nu se mai vede manjit miscarea... un tv care stie asta este
sony KDL-32D3000 (KDL-40D3000)(KDL-46D3000) http://www.sony.ro/view/ShowProduct....Sony+BRAVIA+TV
http://domo.ro/Audio-Video/Televizoa...ia_KDL-32D3000
si la plasma care stie "intelligent frame creation" este panasonic th-42py85, th-46py85

aceasta facilitate de frame interpolation a fost crearta special pentru meciuri unde mingea si jucatorii se misca rapid si ca sa nu se vada o imagine blurata (manjita ) se introduc cadre suplimentare interpolate...

Last edited by plop; 17-05-2008 at 20:23..

Old 17-05-2008, 20:58   #6916 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by ferrari_vp View Post
cam aceiasi intrebare am avut-o si eu cu ceva pagini in urma , nimeni nu s-a sinchisit sa-si dea cu parearea asa ca m-am dus la fata locului si am ales dupa ochi cea ce te sfatuiesc sa faci si tu.EU am ales philips-ul 5322(se gasesc la 22mil acum la mai multi distribuitori mari) care mi se pare ca are culori mai vii..si nu imi pare rau se vede bine pe upc digital iar pe dvd impecabil
mersi mult pentru raspuns!
maine ma duc sa le vad pe viu, pana acum nu prea am avut timp...
sincer philips-ul mi s-a parut si mie interesant, dar sa-l vad si fata de mult laudatul samsung.
imi poti spune te rog daca are si sistem NTSC, pt ca as vrea sa pot folosi si camera video care are doar NTSC.
multumesc!

adyx06 is offline    Reply With Quote
Old 17-05-2008, 21:15   #6917 (permalink)
Registered User

(philips 32PFL5322) E multisistem:"Analogue Video Input Signals -NTSC, PAL, SECAM"...

Old 17-05-2008, 21:47   #6918 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by oldshooterman View Post
Filmele originale puse suporturi HD (Blu-Ray, HD-DVD) sint facute in 24p. Playerele HD comunica cu HD-TVurile si daca TVurile nu stiu de 24p, proceseaza materialul si il furnizeaza intr-un format care sa poata fi procesat de HD-TV.
Aici cred ca gresesti. N-am auzit de player atat de destept (sa vada ca e prost TV-ul), de regula setarile gen 24p sunt fixe, daca TV-ul nu stie atunci se va vedea naspa.

han solo is offline    Reply With Quote
Old 17-05-2008, 22:19   #6919 (permalink)
Registered User

Cristi96's Avatar

Quote:
Originally Posted by plop View Post
pentru meciuri ar trebui ceva cu 100Hz, care intre 2 cadre mai introduc unul interpolat si astfel imaginea e mai cursiva mai fluida,, si astfel cand se redau scene cu miscare rapida nu se mai vede manjit miscarea... un tv care stie asta este
sony KDL-32D3000 (KDL-40D3000)(KDL-46D3000) http://www.sony.ro/view/ShowProduct....Sony+BRAVIA+TV
http://domo.ro/Audio-Video/Televizoa...ia_KDL-32D3000
si la plasma care stie "intelligent frame creation" este panasonic th-42py85, th-46py85

aceasta facilitate de frame interpolation a fost crearta special pentru meciuri unde mingea si jucatorii se misca rapid si ca sa nu se vada o imagine blurata (manjita ) se introduc cadre suplimentare interpolate...
mersi mult, am prins ideea . artificiile astea se folosesc sa inteleg atat in modul 'cablu analog' cat si digital, nu?

Cristi96 is offline    Reply With Quote
Old 17-05-2008, 23:39   #6920 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by han solo View Post
Aici cred ca gresesti. N-am auzit de player atat de destept (sa vada ca e prost TV-ul), de regula setarile gen 24p sunt fixe, daca TV-ul nu stie atunci se va vedea naspa.
Au aparut tot felul de playere care "se descurca" foarte bine: "Another example of 1080p processing, is the Samsung BD-P1000 Blu-ray Disc Player - what is does is even more complicated. This Blu-ray player reads the 1080p/24 signal off the disc, then it actually reinterlaces the signal to 1080i, and then deinterlaces its own internally made 1080i signal in order to create a 1080p/60 signal for output to a 1080p input capable television. However, if it detects that the HDTV cannot input a 1080p signal, the Samsung BD-P1000 just takes its own internally created 1080i signal and passes that signal through to the HDTV, letting the HDTV do the final deinterlacing step."
Nu mai vreau sa intru in polemici; se recomanda un HDTV care sa primeasca semnal 24p si problema cu playerele HD e mai bine rezolvata.

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Thread Tools

Posting Rules