Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 28-05-2008, 22:22   #7121 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by EMI View Post
YES !YES ! YESSS !!

Cine o sa dea bobârnace, peste 3 zile, celor care se jurau ca nu va exista HD în Ro prea curând, deci se merita de departe tocarea banilor pe un HD Ready cu pixeli dreptunghiulari ?
Asa e, merita toti banii pe care-i ai sau ii poti imprumuta de la banca pentru a-ti lua un full HD ca sa vezi 2 ore de emisie HD din 24, pe un singur canal din cele 60 pe care le are un roman cu cablu sau DTH. Ce conteaza ca pentru restu' de 90% ai cea mai ordinara emisie SD pentru care tre' sa fii nebun sa-ti iei mai mult de un CRT de 51cm.

k-man is offline    Reply With Quote
Old 28-05-2008, 22:57   #7122 (permalink)
Nick anterior: X-White

wisepiggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by k-man View Post
Ce conteaza ca pentru restu' de 90% ai cea mai ordinara emisie SD pentru care tre' sa fii nebun sa-ti iei mai mult de un CRT de 51cm.
Trebuie sa fii nebun sa folosesti tvul doar pentru cablu

Quote:
Originally Posted by florica View Post
Pv 80 ca si PV70 poate reda 1080p prin down-scaling.
E ca si cum ai zice ca o femeie gonflabila e o femeie adevarata

Quote:
Ceea ce imi cumpar este optiunea personala si se bazeaza pe ce imi doresc nu este vorba de a sustine aiurea o cauza.Poate nu este relevant dar nu sunt la prima achizitie asa ca macar sunt in cunostinta de cauza cand fac o noua alegere.
Asta e opinia mea si poate fi atacata de oricine nu am pretentia ca exprim un adevar absolut.
Ia citeste postul tau intial. Ai sa vezi ca acolo nu ai precizat nimic despre "e doar parerea mea", " optiunea personala" etc ci ai venit cu o afirmatie ce se vroia adevarul suprem. Faptul ca ai gasit 2 tvuri sony care au o nota mica pe nu stiu ce site nu reprezinta un adevar suprem.

Hai sa revenim la realitate. PV80 e o plasma foarte buna si cam atat. Ca exista lcduri sony mai slabe ca ea asta e alta problema insa sa nu insiram toate modele sony si sa facem afirmatii hazardate

LE: Cateva siteuri cu aceleasi tvuri (a durat cateva minute sa le gasesc):
http://www.testfreaks.com/television...s/?include=all
http://www.unbeatable.co.uk/p_repr/S.../44393587.html
http://www.hdtvorg.co.uk/reviews/lcd...DL-46W3000.htm
http://www.hdtvorg.co.uk/reviews/lcd...dl-40d3500.htm

Nu zic ca linkurile astea reprezinta reviewuri mai bune. Am vrut sa-ti arat ca la majoritatea tvurilor parerile sunt cam impartite. Poti gasi pe net reviewuri pro produsul respectiv si reviewuri contra. Depinde care parte a paharului vrei sa o privesti.

Last edited by wisepiggy; 29-05-2008 at 00:00..

wisepiggy is offline    Reply With Quote
Old 28-05-2008, 23:32   #7123 (permalink)
Registered User

rivaldo's Avatar

Quote:
Originally Posted by florica View Post
Am mai aratat in nenumarate randuri si concluziile altora, eu nefiind o autoritate: http://www.trustedreviews.com/tvs/re...40in-LCD-TV/p1 nota 7 ...un dezastru, http://www.trustedreviews.com/tvs/re...46in-LCD-TV/p1 nota 6 o mizerie absoluta. Nici o plasma Panasonic nu a scazut sub nota 9 iar modelul nou este cel mai bun din ce au construit pana acum.Daca ajuta pot da nenumarte linkuri in care se explica cu amanunte ca rezolutia nu este determinanta in aprecierea calitati imagini.
Dar vai, un Sony d-asta n-are si Emi? Este incredibil...

rivaldo is offline    Reply With Quote
Old 28-05-2008, 23:42   #7124 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by rivaldo View Post
Dar vai, un Sony d-asta n-are si Emi? Este incredibil...
Nu fa confuzie intre D3500 si X3500

seru is offline    Reply With Quote
Old 28-05-2008, 23:59   #7125 (permalink)
Registered User

rivaldo's Avatar

Nu face tu confuzie intre ce are Emi si X3500!

Old 29-05-2008, 00:20   #7126 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Bine florica, esti simpatic cu PV-ul tau , acum sa revenim sa subiect. Având în vedere ca se debuteaza testele DVB-T HD în Ro, merita din ce în ce mai mult sa iei un tv nou cu tuner HD, mai ales ca în gama 2008 sunt destule modele.

EMI is offline    Reply With Quote
Old 29-05-2008, 00:55   #7127 (permalink)
Registered User

Lionhunter's Avatar

O sa mai dureze ceva timp pana oferta HD a televiziunilor sa merita efortul de a cumpara un tuner HD,asta daca nu este incorporat.
Cat despre fullhdgasmul care l-ai avut cand ai citit aceasta stire,ai dreptate,1920x1080 nu e 1280x720,tot timpul o rezolutie mai mare e mai buna,daca as fi trilionar,mi-as lua plasma aia de 3000xnustiucat,dar tu uiti un factor important in aceasta crestere a rezolutiei:este ea sesizabila la un ecran de sub 42"?Este rezolutia TOT ce conteaza?Nu a castigat Pioneer Kuro titlul de cel mai bun HDTV,CU REZOLUTIA DE 1366X768?!O da,toti utilizatorii de plasma isi scot ochii datorita faptului ca nu avem acei pixeli in plus,dar macar avem culori mai naturale,rezolutie de miscare superioara lcd-urilor care au si 120Hz (tu cat ai,100 Hz?),negru mai negru decat poate avea un lcd la acelasi pret...

Lionhunter is offline    Reply With Quote
Old 29-05-2008, 01:02   #7128 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Ce se mai chinuie unii sa se certe singuri cu LCD-ul meu, saracu de el.

Eu salutam premiera, începutul ! Sunt transmisii-test, si de ce sa nu recunoastem, în vara asta pica excelent : campionat european, olimpiada, alea alea.

Probabil vor avea si probleme cu fiabilitatea transmisiei la început, dar gata, lucrurile se misca si în Ro.

Acum asistam la ultimele rabufniri ale panasonicarilor cu pixeli dreptunghiulari, normal ca se simt un pic stresati când ei si-au optimizat cumparatura pentru SD.

Iar Kuro a câstigat titlul cu versiunea Full HD, nu cu aia HD Ready. Aia Full are un contrast si mai bun, pe lânga simpla diferenta de rezolutie. Ca fapt divers.

Prognozez ca multi pixelisti deformati vor latra la debutul HD din Ro. Multi si fara pauza.

Old 29-05-2008, 01:02   #7129 (permalink)
Registered User

cosmynss's Avatar

Chiar nu este nimeni sa imi dea si mie un sfat competent legat de ....nedumerirea mea,cu privire la postul de mai sus.....of of of...

cosmynss is offline    Reply With Quote
Old 29-05-2008, 01:13   #7130 (permalink)
Registered User

rivaldo's Avatar

Quote:
Acum asistam la ultimele rabufniri ale panasonicarilor cu pixeli dreptunghiulari, normal ca se simt un pic stresati când ei si-au optimizat cumparatura pentru SD.
How come? Tu ai impresia ca la 42" vezi vreo diferenta intre 1024x768 si 1900x1080? Eu mi-am 'optimizat cumparatura' pentru ce se gaseste din abundenta momentan, adicatelea 720p. Care 720p se vede MUUUULT mai prost pe un 'lecedeu' fullhd, fie el si Sony In schimb, pentru un 1080p pe 42" diferenta intre o 'ieftinatura cu pixeli dreptunghiulari' si un full-hd-nativ este aproape insesizabila - si nu vorbesc din carti ( ca tine), ci pe testate.

Damn, am pus botu' la flame-urile tale, promit ca nu se mai repeta

Emi, btw, 'se debuteaza'??? Teh horror!

Old 29-05-2008, 01:19   #7131 (permalink)
Registered User

Lionhunter's Avatar

Quote:
Iar Kuro a câstigat titlul cu versiunea Full HD, nu cu aia HD Ready. Aia Full are un contrast si mai bun, pe lânga simpla diferenta de rezolutie. Ca fapt divers.
Mda,se pare ca am gresit aici.

Old 29-05-2008, 01:19   #7132 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Eu nu tin sa demonstrez nimic, unii zghiara la mine poezii "LCD vs. Plasma" - partea "Plasma rupe tot", altii zghiara poezii "HD Ready rupe tot, Full HD e pentru n-ai ce face cu el si se vede si prost". Stau si ma mir, azi chiar nu le facusem nimic.

Inspirati adânc, vorbim de debutul HD în Ro, nu de necazurile panasonicarilor dreptunghiulati.

Ca sa vezi coincidenta, la anuntul DVB-T HD tocmai panasonicarii s-au trezit sa comenteze partile negative.

Old 29-05-2008, 01:31   #7133 (permalink)
Registered User

Lionhunter's Avatar

Pai,motivul pentru care am postat "plasma rupe tot" este simplu:in postul tau,in urma acestui anunt,ai spus ca cei cu plasme 1024x768 o sa isi..de fapt:
"YES !YES ! YESSS !!

Cine o sa dea bobârnace, peste 3 zile, celor care se jurau ca nu va exista HD în Ro prea curând, deci se merita de departe tocarea banilor pe un HD Ready cu pixeli dreptunghiulari ?
"
adica si-au luat teapa ca si-au o plasma HD Ready.Prin acest post se subintelege (destul de usor,chiar si pentru cineva care nu a citit/nu stie multe despre HDTVuri) ca rezolutia mai mare este singurul factor care conteaza la un HDTV,iar cei care nu au Full HD,practic au dat bani (multi) pt ceva ce a devenit inutil,datorita continutului de o rezolutie superioara transmis in formatul DVB-T.Lucru pe care eu il consider incorect.Dupa cum am mai spus,rezolutia (statica) e un factor important la un HDTV,dar nu este cel dominant.De fapt,nu exista un factor dominant.Culori,negrul,rezolutia de miscare,aceste lucruri nu exista pentru tine,nu le iei in considerare cand faci comparatii intre o plasma 1024x768 si un lcd ?
Tu tii sa demonstrezi ca numai Full HD conteaza,restul nu conteaza.Ceea ce nu e adevarat.IMHO.

Old 29-05-2008, 01:43   #7134 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Unul din argumentele des întâlnite în discutiile de pe paginile precedente în favoarea achizitionarii unui HD Ready, era ca oricum nu exista si nu va exista prea curând material tv HD, asa ca pâna scad preturile la Full HD sunt binevenite HD Ready, mai ales ca sunt mai friendly cu SD-ul omniprezent.

Chestie care e/era pertinenta. Doar ca uite, transmisiile HD încep acum, si nu în 2012. Nu uita, o transmisie HD e cu 1080 linii (cel putin în UE), deci merge perfect cu Full HD.

Da, peste 3 zile toata aceasta argumentatie, logica dar bazata pe prognoza non-existentei transmisiilor HD pentru înca niste ani, expira. Si tu vrei sa nu dau din buric pe masa ?

Si mai sper ceva : pâna în prezent, nu exista o piata a tunerelor externe HD. Si putinele modele ratacite prin oferte erau scumpe. Acum, de când cu anuntul, sper ca multi comercianti sa sesizeze piata aparuta brusc, sa aduca masiv si sa scada preturile.

Iar cei ce îsi cumpara acum tv, sa nu ezite pentru un model cu tuner HD. Daca în 2007 doar putine modele high-end (si exorbitante) aveau tuner HD integrat, în 2008 vad ca abunda tunerele HD pe toata clasa middle.

Old 29-05-2008, 01:49   #7135 (permalink)
Registered User

Saltul spectaculos si wow factor este de la SD la 720p. Deci cine are un TV decent (1024-1366*768) poate fi linistit ca imaginea va fi excelenta cand vom avea emisii HD.
Cand vom avea emisii HD diferenta intre plasma si lcd va fi si mai mica. Cand vom avea emisii HD la scara larga vom avea alte televizoare cu siguranta si nu vor fi nici plasme si nici lcd.

avlad is offline    Reply With Quote
Old 29-05-2008, 02:16   #7136 (permalink)
Registered User

Lionhunter's Avatar

Quote:
Unul din argumentele des întâlnite în discutiile de pe paginile precedente în favoarea achizitionarii unui HD Ready, era ca oricum nu exista si nu va exista prea curând material tv HD, asa ca pâna scad preturile la Full HD sunt binevenite HD Ready, mai ales ca sunt mai friendly cu SD-ul omniprezent.

Chestie care e/era pertinenta. Doar ca uite, transmisiile HD încep acum, si nu în 2012. Nu uita, o transmisie HD e cu 1080 linii (cel putin în UE), deci merge perfect cu Full HD.

Da, peste 3 zile toata aceasta argumentatie, logica dar bazata pe prognoza non-existentei transmisiilor HD pentru înca niste ani, expira. Si tu vrei sa nu dau din buric pe masa ?
Intr-adevar,un motiv de cumparare a unui HD Ready in defavoarea unui Full HD a fost cel prezentat de tine.Dar nu uita,acele persoane ori aveau bani de un Full HD LCD "ieftin" sau de o plasma HD Ready.Care arata mai bine?
Din posturile mele nu vreau sa se inteleaga ca Full HD nu isi are rostul,ca e inutil etc,dar rezolutia nu e totul,pentru a pune in valoare acea rezolutie de 1920x1080 mai sunt necesari si alti factori,altfel,diferenta e prea mica pentru a se justifica cumpararea unui TV doar pentru ca e full hd.Aici ma refer in special la LCDurile de 37"/42" vs Plasme 42".

Old 29-05-2008, 02:53   #7137 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Si eu sunt de acord ca la diagonale mici si distanta de vizionare normala (adica nu te uiti ca la monitor), nu are rost Full HD. De altfel nu degeaba nu gasesti televizoare de 26" sau mai putin cu rezolutia asta.

Si eu sunt de acord ca o buna parte din chestiile dupa care alergam la televizoare sunt risipa de bani, de la caz la caz. Da, unii nu au bani de Full HD, nu e nicio rusine, dar sa nu tina predici ca de fapt Full HD e pentru tonti si snobi. Cum sa nu fiu de acord cu suprapretul aiurea al gramezii de optiuni si superoptiuni, care de care mai marketing (vezi contrastul dinamic, baietii nu se mai opresc din concursul cifrelor imense, ba uneori fabricantul nu mai indica deloc contrastul de baza ,singurul care conteaza de fapt), sau cei 100 Hz "care fac diferenta" (când mai conteaza si latenta constructiva a panelului, si engine-ul, si transmisia), sau tratamente de imagine care mai de care (Bravia hypersuperpro, Perfectsuperhyperpixel, Naturalmotherfuckermotion, care când le activezi se strica imaginea, dar tu ai scos o gramada de bani suplimentari pentru ele - si asa mai departe.

Cum sa-i nu-i înteleg pe cei care nevrând sa arunce bani pe tehnologii care la anul vor fi obsolete, se orienteaza spre ceva bazic, asteptând generatii mai bune si mai ieftine ? Eu nu tot aia am facut cu varza mea de Sony ?

Insa savoarea discutiilor vine de la cetateni care tin neaparat sa decreteze ca solutia-minune, cea mai buna, cea mai tare, e A LOR. Si ca orice alta alegere nu e buna. Ca ei detin best-buy-ul planetar. Ai niste exemple doar 15 posturi mai sus. Stiu ca voi fi catalogat drept vicios, dar nu rezist sa le servesc bobârnace (vezi cazul recent cu cei care se uitau în ochii mei si afirmau raspicat ca imaginea 4:3 latita pe 16:9 e normala si faina). Iar ei stiu asta, si nu ezita sa-mi sara la jugulara. Dar macar se întretine atmosfera.

Old 29-05-2008, 03:29   #7138 (permalink)
Registered User

Quote:
Iar cei ce îsi cumpara acum tv, sa nu ezite pentru un model cu tuner HD. Daca în 2007 doar putine modele high-end (si exorbitante) aveau tuner HD integrat, în 2008 vad ca abunda tunerele HD pe toata clasa middle.
model cu tuner HD... dar ce trebuie urmarit ???
- tuner HD terestru
- tuner HD cablu
- tuner HD satelit
daca nu esti in bucuresti, tvr HD vezi numai prin satelit, trebuie- tuner HD satelit
cand o sa fie pe cablu HD trebuie - tuner HD cablu
cand o sa ajunga in toata romania HD terestru, trebuie - tuner HD terestru...
deci trebuie tv cu toate cele 3 tunere HD... care plasma si care lcd le are pe toate trei ?????

plop is offline    Reply With Quote
Old 29-05-2008, 04:27   #7139 (permalink)
Registered User

kirkus's Avatar

am si eu o intrebare....vreau sa-mi iau un LCD de 40" pe care sa-l folosesc destul de mult si ca monitor (filme, web, office). Intrebarea mea este....merita full hd?

si inca ceva...merge ca din calculator sa ies cu cablu hdmi pana intr-un receiver hd (sa scot si sunetul prin hdmi) si de acolo sa merg in televizor?

eu ma gandeam l aunul din modelele Sony KDL40S3000 hd ready sau Samsung LN40A530P1FX full hd.
Diferenta e destul de mare si nu stiu daca se justifica.

kirkus is offline    Reply With Quote
Old 29-05-2008, 08:47   #7140 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by plop View Post
model cu tuner HD... dar ce trebuie urmarit ???
- tuner HD terestru
- tuner HD cablu
- tuner HD satelit
daca nu esti in bucuresti, tvr HD vezi numai prin satelit, trebuie- tuner HD satelit
cand o sa fie pe cablu HD trebuie - tuner HD cablu
cand o sa ajunga in toata romania HD terestru, trebuie - tuner HD terestru...
deci trebuie tv cu toate cele 3 tunere HD... care plasma si care lcd le are pe toate trei ?????
Iti trebuie tuner HD terestru (dvb-t). Pentru cablu si satelit iti trebuie un card, implicit un stb care va sti cu siguranta HD.

avlad is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Thread Tools

Posting Rules