![]() |
| | #7141 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Apr 2005 Location: Bucuresti |
Ce anume determina ca un panou full-hd cu 1080p sa afiseze o imagine 1080i mai buna decat unul 720p? Ambele trebuie sa proceseze semnalul nici unul nu il afiseaza nativ.Transmisiile HDTV sunt si vor fi numai 1080i nu p. Calitatile legate de contrast, nunate, timp de rapuns , nivel de negru conteaza mult mai mult decat procesarea video de tip deinterlece sau down-scaling.Aici mai intervine ceva, Plasma se descurca nativ onorabil si cu semnale diferite fata de rezolutia nativa datorita principiului de functionare, la LCD afisarea prin interpolare este cumplita si numai super procesoarele video pot atenua din efectele interpolarii. Ca fapt divers plasmele PV70 si PV80 au cea mai buna imagine folosind semnal 1080i nu 720p ...de ce? nu am putut determina de ce.Cu semnal 1080p imaginea devine mai fluida dar mai soft iar la 720p imaginea este mai solida, culorile mai vibrante dar se pierde usor din detaliile fine. De curand am testat modelul entry 50PV8 (HD-Ready cu procesarea veche si panou cu 10 000:1 contrast) in comparatie cu 46PY85 (Full-HD , procesor nou VR3 , 134 milarde culori, panou 30 000:1, 24p) si era convins ca modelul mai mic dar cu performate mult superioare va umili grav magaoaia. Real prima reactie a fost exact invers, 50PV8 parea ca este mai bun afisand o imagine mai vie, culori mai saturate , contrast mai mare si binenteles impresiona prin faptul ca era mai mare! Ulterior dupa o calibrare si dupa mai multe teste invingator a fost 46PY85 dar diferentele nu erau deloc mari, PY a castigat la finetea culorilor si a detaliilor, la redarea miscarii perfect fluida cu playerul BR Panasonic BP30. Totusi la 4m distanta diferenta de rezolutie si nivelul de detalii nu prezentau nici o diferenta si 7 din cei 10 prezenti la test au declarat ca ar fi atrasi mai mult de modelul mare decat de fineturile celui mic mai ales ca pretul era cu 30% mai mic! | ||
|
| | #7143 (permalink) | ||
|
am vazut eu 42PY800 si dpmdv era la fel ca 42PY700. sunt convins ca exista diferente (mici) dar eu nu le-am vazut in putinul timp cat l-am studiat. probabil cu 50PY800 e la fel ... deci nu cred ca e justificat un upgrade la noul model ... poti sta lejer cu PY700 pana in 2009 cand, daca avem noroc, iese seria aia super slim | |||
|
| | #7145 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2002 |
Diferentele care mi-au sarit mie in ochi, insa ca date tehnice, intrucat nu am apucat sa ma joc cu nici-un PY800: PY700: contrast 5.000:1 (10.000:1 pt. PY70) PY800: contrast 30.000:1 (1.000.000:1 dinamic - pacat ca au inceput sa preia stilul Samsung cu aberatii) PY700: V-real Pro II PY800: V-real Pro 3 PY700: nuante graduale in 4096 pasi PY800: nuante graduale in 5120 pasi PY700: nu suporta 24p PY800: suport 24p cinema si playback PY700: nu suporta x.v.Colour PY800: suport x.v.Colour PY700: uz normal 561 W (50PY700) PY800: uz normal 495 W PY700: 3 x HDMI PY800: 4 x HDMI PY700: panou G10 FullHD PY800: panou G11 FullHD | ||
|
| | #7147 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Aug 2004 | Quote:
daca ai tv fullHD 1920x1080.... calculatorul il pui pe hdmi, acolo ai doar imaginea punct cu punct; (pe vga poti afisa doar 1366x768, deci nu o sa ai imagine perfecta) si pe celelalt hdmi pu receptorul HD. deci indiferent de caz vii la tv cu 2 cabluri unu de la calculator si celalalt de la receptor hd... eu te sfatuesc daca poti, sa iti cumperi tv fullHD, si folosesti 2 cabluri hdmi, ai si sunetul prin ele... dar poti folosi de ex. la calculator un sistem de boxe 5+1 se aud mai bine si ai efect spatial la filmele cu AC3.
__________________ Rebel XT | ||
|
| | #7148 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jun 2006 | Petre, in pimul rand, sa-l stapanesti sanatos si sa te bucuri de el! Dar ai pus intrebarea asta de 3 ori si nici un raspuns. Oare pentru ca nu exista teste standard pe care sa le aplici? Uita-te si tu la el, se vede bine, se aude, panoul e uniform, nu are pixeli morti sau blocati, ii merg toate mufele... Chiar nu cred ca trebuie sa te stresezi prea tare. La unele modele mai vechi, probleme serioase au aparut dupa luni sau sute de ore.
| ||
|
| | #7149 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2007 | Quote:
__________________ 0745004158 / 0788686700 sau YM : magai_fancy | ||
|
| | #7151 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2002 | Quote:
| ||
|
| | #7152 (permalink) | ||
|
posibil ... pe de alta parte eu nu prea vad diferente seminificative la un BD cu demo panasonic legat la PY700 si PY800 (vb. de 42" ce am vazut dar o fi la fel pt. 50") e ca si cum ziceai tu in topicul alalalt, plasma vs lcd, cu pio care a anuntat negru de 5x mai negru decat vechea generatie si stai si te uiti ca prostu si nu vezi nimic ... | |||
|
| | #7153 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2002 |
Bine... daca raman la aceleasi preturi, sa isi tina ei negrul de 5 ori mai negru la ei acolo... Noroc ca incepe Panny sa le manufactureze panel-urile, si poate asa mai reduc si ei din costuri, ca in rest... Pioneer zici ca face tv-uri doar pt. nababi | ||
|
| | #7154 (permalink) | ||
| Sper ca vorbeai de PZ800 si ti-a alunecat degetul. Tocmai acum când încep transmisiile HD, tu vrei sa-ti iei modelul cu tunerul HD scos si cu 50 de euro mai ieftin ?
__________________ E-adevarat, sunt tânar / Dar pentr-un suflet mare / Valoarea nu aşteaptă / Ca vârsta s-o măsoare | |||
|
| | #7157 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jun 2000 |
...Si ca sa fie distractia si mai mare, rezolutia pe verticala nici macar nu este de 720 pixeli, ci de 768 . Deci se face re-scaling si pe verticala, cu un numar neintreg . Singurele plasme cu 720 pixeli pe verticala sunt cele de 37" (si si aici este o mica problema din cauza "overscan-ului" - nu prea sunt sanse de 1:1 pixelmapping) .
| ||
|
| | #7159 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2002 | Quote:
Probabil ca voi fi nevoit sa folosesc un tuner extern pt. digital... atunci cand va fi available | ||
|
| | #7160 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Apr 2005 Location: Bucuresti | Hai sa reformulam: ce te face crezi ca un tv-u care are contrastul evident mai slab, numarul culori si de nuante mult mai redus , probleme cu afisarea imaginilor in miscare(asta fara a aminti toate problemele) si care mai trebuie sa faca deinterlace, poate afisa o imagine mai buna? Adica down-scalingul , o procesare care este extrem de putin invaziva (spre deosebire de upscaling) anuleaza performantele native incomparabile, performante native care determina in cea mai mare masura calitatea imagini? Chiar sunt curios cati din posesorii de LCD pot spune cu mana pe inima ca sunt fascinati de imagine si daca maine ar trebui sa cumpere alt tv-u, tot asa ceva ar cumpara. | ||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |