![]() |
| | #7983 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2003 Location: Bucuresti |
ok, fiecare vede intr-un fel diferit, asa este. tu vezi diferenta de rezolutie de la 3 m, eu de la 2m samd dar. pui o imagine 1920X1080 pe un tv full hd si aceeasi imagine la 1378X780 pe un tv hdready. ambele aceeasi firma si aceeasi diagonala. esti de acord ca de la o anumita distanta NU SE OBSERVA DIFERENTA?
__________________ E8400@Zerotherm Nirvana, Biostar I45, Mushkin Enhanced 4gb DDR2 1066, Leadtek GTX260, Seagate 2X320GB, WD 1TB Caviar Black, DWD-RW LG, LG 22" wide, Z-board + wow keyset, volan + G5 Logitech, Razer DeathAdder, QcK , Audigy2 zs + Z-5500 + SpeedLink Medusa 5.1, Corsair 520HX, Antec Three Hundred, LG 37LG5000 | ||
|
| | #7985 (permalink) | ||
bineinteles. cu mentiunea ca intre hdready si sd tb sa fi la o distanta si mai mare ca sa nu observi diferenta. pana la urma discutia asta a inceput de la parerea subiectiva a mea si a lui plop ca daca te uiti de la mai mult de 1.5-2 m nu merita banii in plus pt fullhd. si cam asa si este, poate pentru unii cu privirea mai agera, o sa fie 3-4m distanta, nu contest asta.
__________________ E8400@Zerotherm Nirvana, Biostar I45, Mushkin Enhanced 4gb DDR2 1066, Leadtek GTX260, Seagate 2X320GB, WD 1TB Caviar Black, DWD-RW LG, LG 22" wide, Z-board + wow keyset, volan + G5 Logitech, Razer DeathAdder, QcK , Audigy2 zs + Z-5500 + SpeedLink Medusa 5.1, Corsair 520HX, Antec Three Hundred, LG 37LG5000 | ||
|
| | #7986 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca |
Exagerind putin, e ca si cum ai zice ca din avion nu se vede diferenta intre un Lamborghini rosu si un Logan rosu. Un HDTV 1080p ofera o imagine net superioara fata de un TV cu rezolutie mai mica, daca ii furnizam un semnal de calitate 1080p. Discutia despre cit de mult trebuie sa ne indepartam ca nu nu vedem diferentele e mai mult un element de consolare.
| ||
|
| | #7987 (permalink) | ||
1.5-2m inseamna din avion? tu daca ai cumpara o masina rosie sa te uiti din avion la ea, ai lua un lamborghini sau un logan? element de consolare daca ar fi vorba de 10m distanta. si de la 4m, cat aproximez eu ca e o distanta destul de comuna de vizionare in cazul unei sufragerii civilizate, hdready s-ar vedea NASPA. cati din cei care isi cumpara acum tv FULLHD o sa puna vre-odata in viitorul apropiat material FULLHD suficient cat sa zica : DA, A MERITAT SA DAU 10+ MIL PT FULL HD!
|
| | #7989 (permalink) | ||
| Quote:
| |||
|
| | #7990 (permalink) | ||
deci ai un tv cu 480 linii, unu cu 720 si unu cu 1080. la aceeasi diagonala. de aproape se vede 1080 cel mai bine. te indepartezi, incepe sa semene cu 720 si te indepartezi si mai mult, arata toate la fel nu?
|
| | #7991 (permalink) | ||
|
Eu am contrazis ce ai afirmat tu initial si nu,nu tb sa dai 10mil in plus pt un TV Full HD,la 29 de milioane 40M86 mi se pare best-buy daca esti interesat de un TV pe care il vei folosi la PC si la redare material 720p +,daca vrei TV pentru televiziunea de la noi well CRT FTW la partea de claritate a afisarii acestui semnal de mizerie pe care il primim majoritatea! Eu de exemplu nu am putut sa iau in considerare cumpararea unei plasme 1024x768 deoarece am vazut cum arata 42PY80 pe acest semnal si intre rezolutia sa nativa si cea mai de jos sunt diferente mari,cat de mari incercati daca aveti ocazia si atunci mai vorbim. Nu voi nega faptul ca Full Hasde e overrated de marketing-ul agresiv sustinut de companiile ce ofera asta insa sunt si multe puncte valide in marketing-ul creat. | |||
|
| | #7992 (permalink) | ||
la 29 mil corect, 40M86 este o alegere foarte buna. si eu mi-as lua fullhd pentru ca in putinul timp cat ma mai uit la tv, stau la 1-3m de el. tot ce spuneam este ca din distanta de 4 m de la care ma uitam la ele in flanco, ochiul MEU nu observa diferenta intre fullhd si hdready. cu cat ma apropiam insa incepea sa apara diferenta de rezolutie. daca aveam tv la 4+ m atunci imi luam un hdready cat mai mare.
|
| | #7993 (permalink) | ||
| Quote:
Ma rog se poate si sa ma obisnuiesc cu timpul cu aceste dimensiuni, adica inainte de acest 32" am avut 19"... | |||
|
| | #7994 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2002 Location: Bucuresti |
full hd nu e inutil, e o necesitate pt diagonale mari, adica de la un 46-50 incolo (de altfel pt alea a si aparut). pt 32, 37 si 42 e mai mult moft (pt filme adica). daca vrei ca monitor, desi imi e imposibil sa inteleg cum sa stai ore in sir in fata unui astfel de ecran, hd ready e mult prea putin.
| ||
|
| | #7995 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jun 2006 |
ca fapt divers: iata niste cifre ref. la livrarile de Tv-uri in trim. II 2008, pe plan global. interesant ca plasma creste mai repede decat lcd-ul, desi are o cota mai mica, dar si faptul ca vanzarile de crt-uri sunt inca imense (probabil pe seama tarilor lumii a 3-a). articolul complet aici | ||
|
| | #7996 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 | Quote:
Se amesteca uneori ciorbele, se spune ca un semnal SD arata mai prost ca unul HD indiferent de distanta (uitand ca sursa e de regula mai proasta indiferent de rezolutie), se compara acelasi semnal (aka SD) la rezolutii diferite (uitand de fenomenul GIGO). In plus nu toate TV-urile sunt la fel de performante la orice rezolutie, multe din ele doar ,,suporta" full hd, imaginea finala fiind destul de slaba la modelele mai ieftine (deh, procesor ieftin, LCD cu backlight ieftin, etc). Pana la urma testele Carltonbale folosesc imagini statice si e normal pentru ca la ele ai maxim de informatii privind acuitatea vizuala. Cand trecem la flux video, ajungem la acel Motion Resolution si vedem adeseori la LCD full HD valori maxime de 300linii (!!!) pentru cele care nu au 100Hz. Vezi hdtvtest. Iar in ce priveste Flanco si semnal HD, am mai spus, ca manager de magazin doar idiot sa fii si sa nu vrei face rost gratuit de streamere HD. Orice magazin poate lua in custodie de la Samsung (de exemplu) acele streamere HD, care vin cu clipuri specifice brandului; iti mai dau in plus si un distribuitor HD tot in custodie... | ||
|
| | #7997 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jun 2006 | hd-ready vs. full-hd
intr-un viitor foarte apropiat, nu vom mai avea ce dezbate, intrucat singurul standard care va ramane va fi full-hd (asta daca nu vor aparea cumva rezolutii superioare). hd-ready a aparut strict din motive comerciale, legate de costurile de productie. pe masura ce aceste costuri vor continua sa se prabuseasca, probabil ca toate generatiile viitoare de tv-uri vor fi 1080p.
| ||
|
| | #7999 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Aug 2004 | Quote:
daca stai la 2m distanta cumperi plasma panasonic 50py80 (1920x1080) (avantajul e ca daca stai la 3m, plasma te costa pe jumatate-50pv8)
__________________ Rebel XT | ||
|
| | #8000 (permalink) | ||
|
Camaradul meu plop are dreptate, doar ca în practica e bine sa lasi si o marja "vizuala" de eroare, asa ca pentru 3 metri si 50 inchi, as lua tot Full HD. De altfel cred ca în orice conditie as lua Full HD, nu ma complic cu cioace sub standard din principiu.
__________________ E-adevarat, sunt tânar / Dar pentr-un suflet mare / Valoarea nu aşteaptă / Ca vârsta s-o măsoare | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |