Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Notices

Reply
LinkBack Thread Tools
Old 25-08-2008, 15:05   #8001 (permalink)
Registered User

Daca discutam probleme de "finete", tehnologia se indreapta spre o calitate cit mai buna a imaginii, panourile sa fie cit mai mari, FULL-HD sau chiar QUAD-HD (in viitor), pentru ca privitorul sa aiba "efectul de fereastra" si de imersiune in materialul video prezentat. Adica TV-ul trebuie astfel reglat incit sa stai cit mai aproape de el, sa "te patrunda" atmosfera filmului (sa zicem). Deci ideea e ca panourile nu se fac tot mai mari ca sa stai cit mai departe de ele! E ca la cinematograf, romanii au cinematografe cu ecrane mici si sali mari si adinci, pe cind in US (de ex.) sint ecrane cit mai mari la sali relativ mici ca sa simti spectacolul vizual. Pentru stiri si telenovele in SD nu are rost discutia.

oldshooterman is offline    Reply With Quote
Old 25-08-2008, 15:14   #8002 (permalink)
Registered User

dar oamenii se incapataneaza si vor sa stea la peste 3 m distanta de ecran...
pentru acei oameni se mai face inca 50pv8...

plop is offline    Reply With Quote
Old 25-08-2008, 15:16   #8003 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by oldshooterman View Post
Daca discutam probleme de "finete", tehnologia se indreapta spre o calitate cit mai buna a imaginii, panourile sa fie cit mai mari, FULL-HD sau chiar QUAD-HD (in viitor), pentru ca privitorul sa aiba "efectul de fereastra" si de imersiune in materialul video prezentat. Adica TV-ul trebuie astfel reglat incit sa stai cit mai aproape de el, sa "te patrunda" atmosfera filmului (sa zicem). Deci ideea e ca panourile nu se fac tot mai mari ca sa stai cit mai departe de ele! E ca la cinematograf, romanii au cinematografe cu ecrane mici si sali mari si adinci, pe cind in US (de ex.) sint ecrane cit mai mari la sali relativ mici ca sa simti spectacolul vizual. Pentru stiri si telenovele in SD nu are rost discutia.
nu, se fac sa stai cat mai cu nasul in ele ca dupa aia sa ii imbogatesti pe aia cu ochii. yeah, right.

Mandea is offline    Reply With Quote
Old 25-08-2008, 15:20   #8004 (permalink)
Registered User

Quote:
... Adica TV-ul trebuie astfel reglat incit sa stai cit mai aproape de el,...
Daca e bine reglat poti sa stai aproape de el. Distanta optima (pentru "imersiune") e considerata a fi egala cu diagonala ecranului - dupa ce e corect reglat in luminozitate si contrast.

Old 25-08-2008, 15:24   #8005 (permalink)
Alexei

Quote:
Distanta optima (pentru "imersiune") e considerata a fi egala cu diagonala ecranului
Considerata de cine si unde ?

Stukov is offline    Reply With Quote
Old 25-08-2008, 15:27   #8006 (permalink)
Registered User

Quote:
Daca e bine reglat poti sa stai aproape de el. Distanta optima (pentru "imersiune") e considerata a fi egala cu diagonala ecranului - dupa ce e corect reglat in luminozitate si contrast.
mai discutam dupa ce o sa stai vreo 10-20 de ani cu nasul asa aproape intr-unul. ca a stat x 2-3 luni e irelevant. reglarea la care te referi tu nu se poate face decat la contrast, stralucire, etc, ca sa nu fie prea tari, nu la ce ma gandesc eu.

Old 25-08-2008, 15:33   #8007 (permalink)
Registered User

Pentru formatul ecranului de 16/9, la o distanta egala cu diagonala ecranului imaginea e cuprinsa intr-un FOV rezonabil (in jur de 50*) si tot de la distanta asta nu se mai vede rasterul imaginii (pixelii). - valabil pentru FULL-HD

Mandea, in principiu ai dreptate, dar eu ma refer la "conditiile de imersiune", adica cind vrei sa savurezi filme si jocuri, nu sa stai 20 de ani cu nasul in tv. La stiri nu conteaza la ce distanta stai si nici ce rezolutie are tv-ul.

Old 25-08-2008, 15:35   #8008 (permalink)
Registered User

eu chiar nu pricep de ce te tot chinui sa aduci niste argumente care nu au nicio legatura cu ce spun eu. sunt foarte corecte, dar sunt redundante.

Old 25-08-2008, 16:17   #8009 (permalink)
Registered User

eloy's Avatar

Quote:
Originally Posted by EMI View Post
Camaradul meu plop are dreptate, doar ca în practica e bine sa lasi si o marja "vizuala" de eroare, asa ca pentru 3 metri si 50 inchi, as lua tot Full HD. De altfel cred ca în orice conditie as lua Full HD, nu ma complic cu cioace sub standard din principiu.
[/B][/B]La asa diferenta de pret (4300 - 6800) prefer sa ma mentin in afara marjei

eloy is offline    Reply With Quote
Old 25-08-2008, 17:41   #8010 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by EMI View Post
De altfel cred ca în orice conditie as lua Full HD, nu ma complic cu cioace sub standard din principiu.
desigur, dar am senzatia ca cei care cer sfaturi pe-aici vor sa ia niste decizii pe criterii obiective, gen raportul calitate/pret, nu pe criterii de snobism sau status.

k-man is offline    Reply With Quote
Old 25-08-2008, 20:16   #8011 (permalink)
Registered User

pufulete's Avatar

salut, am pus ochii pe : http://domo.ro/Audio-Video/Televizoa...Samsung_32S62# imi puteti spune o parere, pentru ca sunt cam amator in ceea ce priveste plasma/lcd, in principiu o sa fie folosit pentru 3 lucruri:
  • tv
  • PlayStation3
  • filme from pc

multumesc

pufulete is online now    Reply With Quote
Old 25-08-2008, 22:47   #8012 (permalink)
Registered User

Nu stiu daca ati remarcat un aspect mai putin popularizat, comun atat LCD-urilor cat si PDP-urilor: adancimea de culoare, sau numarul de biti pe care se face procesarea, eventual legat de dithering.
Inca se gasesc f.multe ecrane cu 6 biti/culoare = 64 nivele de gri = 262,164 culori. Fenomenul numit "banding" si "black noise" este extrem de pregnant pe aceste ecrane, atat pe surse HD cat si SD.
Unii fabricanti "ascund" defectul acesta al panoului prin dithering, facand un soi de PWM (alternare rapida) de culoare, pentru a emula culori intermediare.
Alte valori de biti/pixel pe care le-am intalnit (in datasheet-urile de panou): 8b, 10b, 11b, 12b. Prin dithering, am intalnit cip-uri care fac conversii de genul 8b/10b->6b, 10b/12b->8b, 11/12b->10b.

Deci eu as recomanda drept criteriu f.important de alegere (alaturi de diagonala, contrast, luminozitate, unghi, gamut, rezolutie, delay) si pe acesta: NUMARUL DE CULORI.

Si de altfel e si f. usor de verificat: o simpla poza cu 4 degradeuri de rosu/verde/albastru/gri, redata de pe un player "cu pretentii" o sa separe clar ecranele de 6biti (banding evident) de cele cu dithering (palpaire sesizabila in unele zone de tranzitie) si de cele cu >=10biti.

O socoteala simpla (log2(4096)) arata ca FullHD (1080p) necesita 12 biti de culoare (=68 miliarde culori), pentru "puristi".

Ca fapt divers, BluRay e limitat la 8 biti/culoare (asa a fost definit standardul, cel putin pana la 2.0 de astazi). In schimb, HDMI 1.3 si DisplayPort suporta pina la 16 biti/culoare, dar care va fi cel mult obtinuta prin dithering de catre player/scaler. Aici MKV-ul / x264 are un avantaj: permite pina la 16 biti/culoare, cel putin in implementarile recente (ma refer la binarele x264). Insa cip-urile hardware de HD media player existente nu stiu asa ceva. Viitoarea generatie va avea si suport pt. 12 biti. Termenul comercial este TrueColor sau cam-asa-ceva (nu retin cuvantul precis).

dozeru' is offline    Reply With Quote
Old 26-08-2008, 16:47   #8013 (permalink)
Registered User

klaxhu's Avatar

Quote:
Originally Posted by pufulete View Post
salut, am pus ochii pe : http://domo.ro/Audio-Video/Televizoa...Samsung_32S62# imi puteti spune o parere, pentru ca sunt cam amator in ceea ce priveste plasma/lcd, in principiu o sa fie folosit pentru 3 lucruri:
  • tv
  • PlayStation3
  • filme from pc

multumesc
DA! , ma intereseaza si pe mine diferenta dintre asta care il vrei tu si asta :
Samsung LE-26A330

doar diferenta de generatii (ma rog si diagonala) ..totusi pretul e acelasi si in specificatii nu identific nimic foarte diferit

klaxhu is offline    Reply With Quote
Old 26-08-2008, 17:33   #8014 (permalink)
Registered User

pufulete's Avatar

Quote:
Originally Posted by klaxhu View Post
DA! , ma intereseaza si pe mine diferenta dintre asta care il vrei tu si asta :
Samsung LE-26A330

doar diferenta de generatii (ma rog si diagonala) ..totusi pretul e acelasi si in specificatii nu identific nimic foarte diferit
Your point is?
Prefer 81cm daca e la acelasi pret cu 66cm, mai ales ca cel de 66cm nu are nimic in plus fata de cel ales de mine.

Multumesc pentru raspuns

Old 26-08-2008, 17:40   #8015 (permalink)
Registered User

klaxhu's Avatar

eu doar ziceam ca vreau acelasi sfat ce il vrei si tu ...eu habar nu am ...

Old 26-08-2008, 17:43   #8016 (permalink)
Registered User

pufulete's Avatar

inteleg

Bottom line NE POATE AJUTA CINEVA?

Old 26-08-2008, 23:03   #8017 (permalink)
Registered User

Deci nu a fost sa fie nici Samsung 40M86, nici Panasonic 50PV700, nici 50Pv70 ci Panasonic 50PY700.

A fost o adevarata aventura cu aceasta plasma pe care o voi povesti maine. Prima impresie este ca e "maret" comparativ cu cealalta plasma 42PV70. Le mai vazusem in magazin pe amandoua una langa alta dar in sufragerie se vad diferentele de gabarit cu totul altfel decat in magazin.

Acum se afla in rodajul de 200 de ore (la fel cum am facut si cu 42PV70). Oricum m-am jucat cu ea un pic pe posturile TV transmise prin cablu si sunt relativ multumit de cum se vede de la 3,5 metri, mai ales posturile care sunt transmise mai bine.

Pe Full HD se vede extraordinar (am folosit portul SDCard al plasmei si am mai conectat si un un aparat foto Samsung de 8 megapixeli care are docking-station cu port HDMI). Are si un sunet mult imbunatatit fata de 42PV70. O sa pun poze cu ea dupa ce o montez definitiv.

Pentru cei interesati am cumparat-o cu 5.070 RON cu tot cu transport si taxa verde. Am verificat in service menu si avea 0 minute de functionare. Am verificat toate porturile HDMI si este totul OK.

PS Nu am mai gasit nicaieri 50PV700 si nici 50PV70 pentru ca nu mai sunt in depozit la Panasonic Romania. A fost un efort financiar pe care sper sa nu il regret dar nu prea am avut de ales.

altfel is offline    Reply With Quote
Old 27-08-2008, 00:36   #8018 (permalink)
Registered User

Sunt in aceeasi dilema in care erai si tu. Am inceput cu 50PV700 apoi cu 50PV70 acuma incep sa ma gindesc la 50PV8 (dar ma dispera aspectul mat la carcasa) si in functie de review-ul tau poate o sa ajung si eu la 50PY70 sau 700. 50PY700 nu era cea cu display mat??? Cum se vad canalele SD fata de 42PV70 ? (si eu am acum 42pv70) Dar HD? Se observa diferenta de la 4m?
Astept cu nerabdare un review deoarece si eu vreau sa fac upgrade saptamina asta.
Multam'.

solver is offline    Reply With Quote
Old 27-08-2008, 01:05   #8019 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by solver View Post
Sunt in aceeasi dilema in care erai si tu. Am inceput cu 50PV700 apoi cu 50PV70 acuma incep sa ma gindesc la 50PV8 (dar ma dispera aspectul mat la carcasa) si in functie de review-ul tau poate o sa ajung si eu la 50PY70 sau 700. 50PY700 nu era cea cu display mat??? Cum se vad canalele SD fata de 42PV70 ? (si eu am acum 42pv70) Dar HD? Se observa diferenta de la 4m?
Astept cu nerabdare un review deoarece si eu vreau sa fac upgrade saptamina asta.
Multam'.
50pv70, 50pv700, 50pv8, si 42pv70 au cam aceeasi latime a pixelilor.
50py70 si 50py700 la 4m ? dai banii degeaba... nu vezi mai bine decat pe cele de mai sus.

plop is offline    Reply With Quote
Old 27-08-2008, 08:11   #8020 (permalink)
Registered User

klaxhu's Avatar

ok, ne zice si nou cineva ce merita intre : Samsung LE-26A330 si LCD TV Samsung 32S62 (ambele acelasi pret 1600 ron)

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Thread Tools

Posting Rules