Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 27-08-2008, 10:52   #8021 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by plop View Post
50pv70, 50pv700, 50pv8, si 42pv70 au cam aceeasi latime a pixelilor.
50py70 si 50py700 la 4m ? dai banii degeaba... nu vezi mai bine decat pe cele de mai sus.
strict din punct de vedere al rezolutiei, poate ca da... DAR, daca nu ma insel, seriile x00 la full-hd au si niste caracteristici superioare fata de celelalte: contrast mai mare, mai multe nuante, etc., si, poate cel mai important, procesare video superioara -- ceea ce e esential pt. ca sursele SD sa arate cat de cat multumitor pe un ecran asa mare.

asa ca, de la 4m probabil nu se vor vedea detalii mai multe pe un py700 fata de pv70 sau pv700, dar calitatea imaginii overall s-ar putea sa fie semnificativ mai buna.

k-man is offline    Reply With Quote
Old 27-08-2008, 11:24   #8022 (permalink)
Alexei

Din cate am citit, este de preferat un panou cu rezolutie mai mica, unuia de rezolutie mare (full HD) pentru redarea surselor SD.

Stukov is offline    Reply With Quote
Old 27-08-2008, 11:32   #8023 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by solver View Post
Astept cu nerabdare un review deoarece si eu vreau sa fac upgrade saptamina asta.
Multam'.
Eu am ezitat vreo 3 saptamani ce sa iau. Intre timp modelele 50PV700 si 50PV70 s-au vandut pe capete si nu se mai gasesc deloc. Am cautat 10 zile la rand sunand la toate magazinele de pe price.ro care afisau preturi decente. Ii rugam sa verifice sa fie neagra complet si cu piedestral. Toti imi spuneau ca verifica la depozit si ca ma suna. Intradevar ma sunau inapoi dar raspunsul era invariabil "NE PARE RAU DAR NU SE MAI GASESC IN DEPOZIT LA PANASONIC SI NICI NU SE MAI ADUC PENTRU CA A FOST O LICHIDARE DE STOC. DORITI ALT MODEL DE GENERATIE NOUA BLA, BLA, BALA......".

Asa ca am fost nevoit sa ma reorientez fie spre Samsungul LCD 40M86 (pentru mine prea mic ca diagonala dar il luam pentru parintii mei) fie spre plasma de 50" (care o luam pentru mine dandu-le parintilor mei 42PV70 achizitionat in decembrie 2007 si de care sunt in continuare extraordinar de multumit din toate punctele de vedere.) Nici mie nu prea mi-a suras 50PV8 pentru ca din cate am citit este un model entry si finisarea cam lasa un pic de dorit. A nu se intelege ca apreciez modelul 50PV8 ca fiind unul prost sau care nu merita sau mai stiu ce altceva.

Asa ca am ajuns la 50PY700 si am tot stat mai bine de o saptamana in dilema.
Pana la urma m-am hotarat si am dat comanda la unul din magazinele listate pe price.ro. Ehehehe si de aici incepe mica mea aventura cu 50PY700

Rog pe cei care nu au rabdare sa citeasca sa nu se supere ca povestesc asa de detaliat dar experienta mea poate fi de ajutor pentru alti forumisti si ii poate scuti de anumite neplaceri.

Cand am dat comanda i-am rugat pe cei de la magazin de doua ori sa imi verifice la depozit daca este modelul complet negru si daca are piedestral. De doua ori au sunat bietii oameni si au vorbit cu cei de acolo care au confirmat ca "Da domne, este complet negru si cu piedestral. Zic "Bine domne, il iau" gandindu-ma ca fac un efort financiar dar o sa merite ca de nu iti iei in fiecare zi un TV imbarbatandu-ma cu ideea ca la lansare modelul costa 3.999MSRP iar acum l-am mai gasit la magazine on-line de prin Europa la 2.600 euro. Asta se intampla joia trecuta. Am stabilit sa il livreze dupa amiaza la 5:30 gandindu-ma ca ma joc cu el tot week-endul. L-am chemat si pe nepotul meu sa ma ajute pentru ca stiam ca este cam mare "dihania". Vine ora 5:30 curierul punctual coboram sa luam "agregatul". Ma uit la cutie parea imensa. Ma si vedeam carand-o pe scari pana la etajul 8 pentru ca imi era ca nu intra in lift la cat este de mare. Am reusit sa o bagam in lift culcata pe laterala si am mers cu usile deschise pentru ca imi ramasese 1 cm pana la buza liftului. Am urcat primul cu el si l-am scos singur din lift. Pana au urcat curierul cu nepotul meu m-am uitat la cutie si m-a luat groaza. Era tiparit pe ea ca este varianta de TV fara piedestral. In mintea mea zic "Am pus-o". Am vazut apoi un abitibil lipit pe capac pe care scria 57 Kg pe laterale fiind tiparit 52kg. Am inceput sa sper, zicand ca poate poate o fi piedestralul, cu toate ca la 42PV70 piedestralul este foarte greu nu cred ca are doar 5 kg. Il bagam in casa si ii zic curierului ca vreau sa verific continutul ca sa ma conving ca este ceea ce am comandat asa cum vorbisem cu vanzatorul de la magazin. Zice ca este ok si ne apucam sa desfacem ambalajul. Scot cutia de deasupra si dau plasticul la o parte si ma uit la el. FRUMOS FOC. Ma uit in partea de ajos a cutiei dupa piedestral. Mi-a murit speranta pentru ca nu am gasit decat cutia cu care continea manualul, cablul de alimentare, bateriile si telecomanda. Nici nu am mai desfacut-o zicandu-i curierului "Ce ati facut fratilor ca nu este ce am comandat. V-am rugat de doua ori sa verificati daca are si piedestral". L-am sunat pe vanzator si am vorbit cu el:
- Prietene nu te-am rugat eu de doua ori sa verifici daca este negru complet si daca are piedestral ????
- Ba da si am eu personal am verificat la depozit si mi-au spus ca da, zice vanzatorul.
- Nu este piedestralul.
- Sunteti sigur?
- Da, foarte sigur si eu si nepotul meu si curierul dvs. Eu in cazul asta nu il iau ca nu am ce face cu el. Nu am unde sa il pun pe perete iar topografia sufrageriei mele nu imi permite sa il pun decat intr-un singur loc si anume pe o scafa de rigips care acopera caloriferul. Asta este imi pare rau il luati inapoi.
- In regula, imi pare rau ca s-a produs aceasta incurcatura dar nu este vina noastra.
- Stiu.

In continuare omul a fost foarte amabil nu a comentat nimic mi-a promis ca suna la Panasonic sa vada ce s-a intamplat si ca imi aduce altul. Am fost de acord si am amanat. L-am dus inapoi jos la masina si a plecat cu el.

Om de cuvant ma suna vineri si imi spune " Domne, astia de la Panasonic Romania nici nu stiu de vand, nu au deloc modelul 50PY700 cu piedestral ci numai modelul fara. Dar se poate comanda separat un piedestral dar nu este acum pe stoc si nici nu stiu cand o sa il aduca. Va caut eu in alta parte piedestral." L-am lasat sa caute si ma suna de 2-3 ori pe zi sa imi spuna ca nu a gasit. Intre timp am sunat si la alte magazine si am primit acelasi raspuns ca este varianta fara piedestral si ca pot sa comand separat piedestralul.

Vineri dupa amiaza ma suna si imi spune ca oricum o sa incerce si luni si ca daca nu gaseste imi va propune alta varianta. Am zis OK. Bineinteles ca nu a gasit piedestral si oricum daca gasea eu unul nu as fi dat aproape 6 milioane pe el.

Luni am vorbit din nou si desi mi-a propus alte variante de TV unele la preturi bunicele am refuzat pentru ca trebuia sa dau si mai multi bani eu plecand initial de la un buget de 3700 RON si ajungand la 3.070 RON. Intre timp luni dupa-amiaza mi-a venit o idee avand in vedere ca la mine in casa tocmai venise tipul care mi-a facut o mobila pe comanda si o asambla. Am vorbit cu el ca sa imi faca un fel de TV cabinet din acelasi tip de lemn, dublu ranforsat. Am stat si am cugetat si mi-am imaginat cum o sa il prind. Ieri m-am hotarat si de frica ca fiind promotie in vederea lichidarii de stoc daca mai stau pe ganduri nu o sa il mai gasesc nici pe acesta. Asa ca i-am spus tipului de la magazin "Domne il iau si vad eu ce fac cu el". Facand o paranteza intre timp am mai dat o comanda la el pentru un 37PV80 pentru un prieten care in decurs de cateva zile ale saptamanii trecute a ramas fara ambele televizoare crt din casa. Asa ca ieri m-am dus la un magazin de pe Strada Maica Domnului unde vazusem niste suporti universali de prindere pe perete pentru TV plasma/lcd si am luat unul negru complet care tine pana la 75 kg cu +/- 15 grade posibilitate de miscare fata de axa orizontala. m-a costat 165 RON in timp ce la Panasonic este peste 5 milioane unul. Asta poate fi folosit pana la diagonale de 65" ceea ce zic eu nu strica sa ai la casa omnului ca nu stii ce iti rezerva viitorul.

Mi l-au adus ieri dupa amiaza l-am verificat pe toate partile, toate porturile etc. Prima impresie este, asa cum am spus, impresionanta Este mare mare fata de 42PV70 cu toate ca le-am vazut pe amandoua in magazine unul langa altul. O sa incerc sa le fac poze unul langa altul sau mai bine spus unul peste altul.

50PY700 este extraodinar de bine finisat are lateralele mai mari, aproape dublu fata de cele de la 42PV70. Are un aspect mult mai luxos fiind finisat tot in Black paiano style. Telecomanda este mai grea un picut si mai luxoasa avand un inel cromat in jurul butoanelor de navigat prin meniu. O sa le fac si lor poze. L-am lasat pe suportii din polistiren din cutie si m-am jucat cu el pe posturile TV transmise prin cablu de catre RCS. Tin sa precizez ca la inceputul anului cand am renovat apartamentul am schimbat toate cablurile TV cu unele de calitate cu tesatura deasa de cupru precum si spliterele cu unele noi sunt excelente mergand pana la 2450MHz. Toate le-am bagat prin tubulaturi de PVC prin pereti si scafe alaturi de cablurile de internet si telefonie RCS/ Romtelecom. Drept urmare ma pot lauda ca am o retea de semnal analog TV prin casa de calitate. Acest semnal m-a ajutat sa vad foarte bine posturile principale care ma interesau pe 42PV70. Aseara am pus cablul de semnal TV pe 50PY700 si am fost incantat de cum se vede. Ma asteptam sa se vada mult mai rau avand in vedere tipul de panel respectiv FullHD (1920x1080) comparativ cu HDReady (1024x768). Cred ca procesorul V-Real Pro 2 isi face foarte bine treaba in a upscala imaginea TV analog la posturile care emit cu un bitrate mai de calitate. Ma uitam de pe la 3 metri aseara pe ProTV la "Ingerii lui Charlie" si am fost foarte multumit. Si alte posturi care emit mai bine se vad foarte multumitor. Sunt convins ca daca voi avea un semnal digital pur se va vedea extraordinar. O sa incerc sa iau un Tv tuner extern digital de la un prieten sa verific si cu transmisile TVRHD si ProTVHD. Pe HDMI se vede super, asa cum am spus am conectat un aparat foto digital Samsung DigiMax de 8 megapixeli prin docking-stationul proprietar. Si de pe SDCardul TV-ului se vede extraordinar.

Acum plasma 50PY700 se afla in rodaj prin rularea non-stop a unui DVD de Break-In descarcat de pe net cu contrastul/luminozitatea/culori/etc scazute folosind modul Cinema si filtrele dezactivate. procedura consta in rularea unor nuante de diferite intensitati din spectrul RGB, in mod uniform pe tot ecranul, acestea schimbandu-se la un interval de circa 30 secunde. Vad usor usor cum devin mai vibrante/naturale/etc culorile. La fel am observat si la celelalte plasme Panasonic pe care le-am pus pe rodaj (vreo 6 luate pentru prieteni, cele mai multe fiind de 42"). Cu cat este mai folosit panoul cu atat parca devin mai naturale culorile mai pline de viata. Asta nu este numai parerea mea.

Cred ca am facut o achizitie super buna si o sa mai revin cu poze in zilele urmatoare.

Toate cele bune

Last edited by altfel; 27-08-2008 at 12:19..

altfel is offline    Reply With Quote
Old 27-08-2008, 12:31   #8024 (permalink)
Registered User

pufulete's Avatar

Quote:
Originally Posted by pufulete View Post
salut, am pus ochii pe : http://domo.ro/Audio-Video/Televizoa...Samsung_32S62# imi puteti spune o parere, pentru ca sunt cam amator in ceea ce priveste plasma/lcd, in principiu o sa fie folosit pentru 3 lucruri:
  • tv
  • PlayStation3
  • filme from pc

multumesc
exista cineva sa-si dea cu parerea?

pufulete is offline    Reply With Quote
Old 27-08-2008, 13:40   #8025 (permalink)
Registered User

Mai jos aveti cateva linkuri adunate de mine de pe net care m-au ajutat sa ma dumiresc cat de cat in ceea ce priveste seria PY70/PY700

http://forum.paytv.ro/showthread.php?t=59932 (un fel de ghid pentru cumpararea unui HDTV care contine explicatii in ceea ce priveste diversele surse si standarde de semnal)

http://www.areadvd.de/hardware/2007/..._full_hd.shtml (review in germana al unui 50PY700 contine si poze ale TV-ului, meniurilor si a telecomenzii)

http://translate.google.com/translat..._full_hd.shtml (traducerea in engleza ale review-ului de mai sus, cu ajutorul lui google)

http://www.monky.ro/hifi/panasonic-th-50py70-review (cu tot cu comentariile scrise mai jos)

http://www.hi-fi.ro/fhifi/viewtopic.php?t=21021 (review al unui 50PY80 facut in comparatie cu un 42PV70)

http://forum.paytv.ro/showthread.php?t=53314 (discutie in jurul unui 50PY700 cuplat la un sistem satelit HD)

Mai sunt multe altele dar imi este lene acum sa le mai caut.

Old 27-08-2008, 21:32   #8026 (permalink)
Registered User

Daca ai fi intrebat pe cine stia puteai afla ca 50PY700 nu a existat niciodata la noi in varianta cu picior inclus.Fiind seria de varf s-a vandut numai panoul fara nici un suport in ideea ca cine il cumpara isi cumpara piedestalul de vreo 29 milioane sau suport de perete, foarte putini pun un 50" pe masa cu picior.
Eu l-am vazut langa seria noua PY80 si diferentele sunt substantiale in favoarea celui nou...dar si pretul este MULT mai mare.

Ce are deosebit PY700 este tratamentul antiglare pronuntat practic suprafata de sticla este matuita sa nu reflecte lumina si imaginea foarte odihnitoare care nu agreseaza niciodata ochiul.Poti sta si la 40cm de ecran fara sa te zapaceasca.Chiar daca plasma asta este depasita de modelele noi, reprezinta un best-buy incontestabil ce poate asigura o satisfactie garantata indiferent de sursa video folosita.

florica is offline    Reply With Quote
Old 27-08-2008, 23:56   #8027 (permalink)
Registered User

Kozmin's Avatar

Ma ajutati si pe mine cu un detaliu ? nu inteleg la ce se refera acel contrast dinamic... la unele tv lcd este precizat la altele nu (ma refer strict la cuvantul "dinamic")... cum e mai bine (in afara faptului ca trebui sa fie cat mai mare) ? multumesc.

Kozmin is offline    Reply With Quote
Old 27-08-2008, 23:59   #8028 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by florica View Post
Daca ai fi intrebat pe cine stia puteai afla ca 50PY700 nu a existat niciodata la noi in varianta cu picior inclus.Fiind seria de varf s-a vandut numai panoul fara nici un suport in ideea ca cine il cumpara isi cumpara piedestalul de vreo 29 milioane sau suport de perete, foarte putini pun un 50" pe masa cu picior.
Eu l-am vazut langa seria noua PY80 si diferentele sunt substantiale in favoarea celui nou...dar si pretul este MULT mai mare.

Ce are deosebit PY700 este tratamentul antiglare pronuntat practic suprafata de sticla este matuita sa nu reflecte lumina si imaginea foarte odihnitoare care nu agreseaza niciodata ochiul.Poti sta si la 40cm de ecran fara sa te zapaceasca.Chiar daca plasma asta este depasita de modelele noi, reprezinta un best-buy incontestabil ce poate asigura o satisfactie garantata indiferent de sursa video folosita.

Nu stiu la cine te referi ca trebuia sa intreb

Si eu am vazut seria noua PY80 dar nu am vazut substantiale diferente, mai ales pe acelea care sa justifice diferenta de pret. Daca te referi la durata de viata a panoului (100.000 ore la G11) tin sa te informez ca seria 50PY700 cand a fost lansata in Asia era laudata pentru faptul ca panoul are o durata de viata de 100.000 ore precum si contrastul de 10.000:1. Eu m-am uitat pe cutie la a mea dar nu este mentionat nicaieri contrastul. La fel si in manual. Mie imi vine greu sa cred ca Panasonic a fabricat seria de lux in mai multe variante avand in vedere ca panelurile, mai ales cele FullHD, banuiesc ca sunt produse intr-o singura fabrica care costa un munte de bani. Faptul ca le asambleaza in 2-3 locatii din lumea asta este altceva, important este ca principalele componente sa fie de calitate. De exemplu pe plasma mea scrie Panasonic Espana - Assembled in Czech Republic. Acum ce poti sa mai intelegi din asta? Ca este produsa in Japonia dar asamblata in Europa. Poate fi un punct de plecare. Oricum este cert ca seria 50PY700 in Asia a fost lansata ca avand o durata de viata a panoului de 100.000 de ore si un contrast de 10.000:1. Pe un alt forum se spunea ca la seria PY700 toata smecheria cu aspectul mat al ecranului ar fi dat de faptul ca nu are inca un strat de sticla ca la seriile PV700, strat de sticla care ar fi responsabil de efectul de oglinda. O sa caut link-ul unde am citit asta si o sa il postez pe forum. Oricum eu toate review-urile pe care le-am intalnit pe net sau discutii pe forum pe marginea seriei PY700 nu am intalnit o intrebare din partea unui proaspat posesor de PY700 care sa zica "Bre, dar eu de unde cumpar piedestral/suport de perete/stand". Macar unul sa fi spus asta si ma dumiream si eu mai din timp.

Oricum, ca o parere personala, eu cred ca Panasonic ar fi trebuit sa ia in calcul livrarea impreuna cu un piedestral avand in vedere greutatea semnificativa a seriei 50PY700 (57 kg). Daca luam in calcul si greutatea unui suport de perete probabil vreo 6-8 kg daca nu mai bine ajungem la cca 65 de kg atarnate de perete doar in patru suruburi/dibluri. La peretii nostrii de BCA mai treaca-mearga dar la peretii interiori din vest, in majoritate facuti din rigipis, tot mi se pare o greutate apreciabila care cu greu poate fi sustinuta in timp de profilele de tabla. Probabil ca vad eu lucrurile un pic aiurea.

O seara buna.

PS am gasit link-ul cu discutia pe marginea sticlei din fata panelului.

http://forum.paytv.ro/showthread.php?t=60781

Old 28-08-2008, 00:07   #8029 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Quote:
Originally Posted by Kozmin View Post
Ma ajutati si pe mine cu un detaliu ? nu inteleg la ce se refera acel contrast dinamic... la unele tv lcd este precizat la altele nu (ma refer strict la cuvantul "dinamic")... cum e mai bine (in afara faptului ca trebui sa fie cat mai mare) ? multumesc.
Ignora notiunea aceea, e ca si cum nu exista, de fapt nu exista decât pentru departamentul de marketing si pentru cei care ajung sa creada în departamentul acela.

EMI is offline    Reply With Quote
Old 28-08-2008, 00:37   #8030 (permalink)
Registered User

albul cu backlight la maxim / negru cu backlight la minim= contrast dinamic
alb/negru (la backlight constant) = contrast static

daca ai backlight cu leduri ce pot fi comandate independent, in zonele albe dai backlight la maxim si in zonele negre dai backlight la minim,
si astfel ai contrast mai mare, dar poti avea si halouri la trecerea brusca alb-negru. ( in jurul unui patrat luminos pe fond intunecat, ai o aura mai luminoasa decat fundalul). problema s-ar putea rezolva daca ar pune cate un led in spatele fiecarui pixel... ( ca la amoled)

Last edited by plop; 28-08-2008 at 00:51..

plop is online now    Reply With Quote
Old 28-08-2008, 14:38   #8031 (permalink)
Registered User

Hai sa iti arat diferentele la plasme intre generatia veche si asta noua, daca tii neaparat:

-cel mai evident contrastul de 30 000:1 fata de 10 000:1 aici oricum ai seta PY700 se vede mult mai sters decat seria PY80.Si la contrast maxim pe DINAMIC tot nu se apropie de nivelul de alb si negru afisat dezinvolt de modelul nou PY80 pe NORMAL cu setarile la jumate.Este vorba de alt ordin de marime nu de cateva procente.

-culorile sunt evident mai vibrante la modelul nou,la PY700 par sterse iar cresterea saturatiei din setari nu ajuta deloc, scade acuratetea si naturaletea.Cu toate ca la modelul nou sunt mai saturate si mai vii sunt si mai fine si mai precise gradatia de 5120 pasi asigura o paleta mai extinsa de degradeuri.
-suporta 24p afisand o imagine mai smooth fara judder sau sacadari cand primeste 24 fps, atentie ca asta nu se reduce exclusiv la BR, exista materiale video X264(majoritatea containerelor MKV) sau chiar divx cu exact numarul asta de frameuri.
-procesorul video V-Real3 asigura o procesare mai avansata a oricaror tipuri de semnal reducand zgomotul digital, jaggies,si asigura o imagine mai fluida.
-greutatea la 50PY80 este 38 Kg si consumul cu 110W mai redus

Pe scurt modelul nou ofera o imagine mult mai vie cu o procesare si performanta superioara avand o greutate si consum inferior.

Old 28-08-2008, 15:46   #8032 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by florica View Post
Hai sa iti arat diferentele la plasme intre generatia veche si asta noua, daca tii neaparat:

-cel mai evident contrastul de 30 000:1 fata de 10 000:1 aici oricum ai seta PY700 se vede mult mai sters decat seria PY80.Si la contrast maxim pe DINAMIC tot nu se apropie de nivelul de alb si negru afisat dezinvolt de modelul nou PY80 pe NORMAL cu setarile la jumate.Este vorba de alt ordin de marime nu de cateva procente.

-culorile sunt evident mai vibrante la modelul nou,la PY700 par sterse iar cresterea saturatiei din setari nu ajuta deloc, scade acuratetea si naturaletea.Cu toate ca la modelul nou sunt mai saturate si mai vii sunt si mai fine si mai precise gradatia de 5120 pasi asigura o paleta mai extinsa de degradeuri.
se spune ca de vina ar fi tocmai acel filtru anti-glare. pe de o parte, reduce aproape complet reflexiile, pe de alta parte influenteaza negativ calitatea imaginii (mai ales contrastul).

dar daca omul e super-multumit de py700, ce conteaza ca py80 arata mai bine pe hartie... si poate si in practica.

Old 28-08-2008, 15:49   #8033 (permalink)
Registered User

Nu am nevoie sa imi arati diferentele de pe hartie/manual/site-uri/prospecte/marketing/etc. Eu am spus ca in magazin, vazand seriile PY700 vs PY80, nu am sesizat diferente substantiale la nivelul perceptiei mele oculare care sa justifice diferenta de pret. Or fi, nu te contrazic, dar pentru mine ele sunt insignifiante. Diferenta de la 3.072, 4096 la 5120 de nuante graduale este de cele mai multe ori imperceptibila unui ochi uman normal (nu vorbesc aici de cei care sunt mai bine dotati de la mama natura, gen artisti plastici, creatori de mode s.a.m.d. care au o alta afinitate pentru culori) putand fi sesizate eventuale diferente doar daca le vezi pe amandoua unul langa altul.

Eu unul nu sesizez, ca fiind profunda, diferenta de la 29 miliarde de culori la 68,7 miliarde de culori sau la si mai multe miliarde in cazul celor 5120 nuante graduale (nu am gasit pe net cate miliarde de culori afiseaza in conditiile utilizarii a 5.120 de nuante graduale). Stiu ca exista, ma pot autosugestiona ca daca exista trebuie sa o si vad efectiv dar cred ca in viata reala sunt putini oameni care sa sesizeze aceste diferente mai ales de la 68,7 miliarde de culori la nu stiu cate miliarde are seria PY80 dar sa le mai ia serios in considerare. Nu vorbim de cazurile in care sunt ambele modele unul langa altul ci de situatiile in care se vede acelasi material video la un interval diferit de timp, pe cele doua serii de plasme in discutie, sa zicem ca la el acasa si dupa cateva zile la un prieten acasa, mai ales ca trebuie sa luam in considerare si conditiile de vizionare diferite (orientare diferita a TV-urilor in camere, lumina ambientala, orele diferite de vizionare si de ce nu gradul de oboseala al individului subiect). Genul asta de comparatie imi aduce zambetul pe buze amintindu-mi de discutiile pe care le aveam acum ani de zile cu diversi vanzatori din magazinele de componenete sau chiar si cu prieteni care imi laudau performantele placilor grafice de calculator, ca scot nu stiu cate FPS in anumite jocuri ale momentului. Eu le-am spus intotdeauna "Ok domne, bravo lor. Dar pe mine cu ce ma ajuta daca luam in considerare ca ochiul uman de la 25-30 FPS nu mai percepe diferenta. Doar asa sa dau bani aiurea ca sa fiu trendy. Prefer sa fiu mai realist decat trendy".

Despre noile implementari tehnologice pe noile serii PY80/PY800, eu din cate am citit pe forumurile de afara am inteles ca ar crea cateodata probleme. Si vorbesc aici si de x.v. Colour, Intelligent Frame Creation si de cele 24p Real Cinema, 24p Playback. Doar redau aici ceea ce am vazut scris pe alte forumuri asta neinsemnand ca stiu sigur ca au aceste probleme sau ca am testat seriile noi si ca ulterior constatat eu. Este de asemenea foarte posibil ca ele sa fie foarte performante si numai in anumite cazuri de surse de material video sa mai dea rateuri. Oricum cu cat se vor vinde mai mult seriile G11 FullHD cu atat vor fi mai multi cei care sa le laude pentru performantele lor dar si cei care sa le critice pentru defectele lor. Nu ne ramane decat sa asteptam.

In incheiere simt nevoia sa mentionez ca nu critic seriile noi de la Panasonic ci doar sa spun ca nu mi se pare justificabila diferenta de pret privind prin prisma a ce aduc ele nou. Nu vreau sa se inteleaga ca imi laud 50PY700 ci doar ca apreciez ca am facut o alegere echilibrata prin prisma raportului calitate/pret. Asa cum am mai spus eu mai am un 42PV70 de care sunt foarte multumit si pe care urmeaza sa il dau parintilor mei. Cand l-am cumparat in decembrie 2007 ma si vedeam cu el in casa pentru urmatorii 5 ani daca nu chiar mai bine, mai ales ca a fost un efort financiar pe care l-am facut pentru a-l cumpara. La 8 luni de la achizitia lui l-am schimbat dintr-un motiv pe care nici nu il banuiam la momentul achizitiei, facand iar un efort financiar ca nu ma dau banii afara din casa. Cine stie poate la anul pe vremea asta voi avea in casa un PY800. Niciodata nu stii ce iti rezerva viitorul asa ca macar sa ma bucur de prezent in conditii cat de cat rezonabile.

Old 28-08-2008, 15:51   #8034 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Kozmin View Post
Ma ajutati si pe mine cu un detaliu ? nu inteleg la ce se refera acel contrast dinamic...
ca si in privinta celorlalte specificatii tehnice ale televizoarelor HD, cu cat e mai mare, cu atat mai bine! problema e ca nivelul actual maxim atins e de doar 1,000,000:1, departe de a fi multumitor, iar generatiile actuale de marketing manageri se pare ca nu pot mai mult.

asteptam modelele cu 1catragazilion:1.

Old 28-08-2008, 16:44   #8035 (permalink)
Registered User

Cand am scris de diferente ma refeream la o comparatie directa side-by-side, sincer chiar le-ai vazut unul langa altul?
Diferenta de contrast , nivel de negru si saturatia culorilor este mai mult decat evidenta pentru oricine, bate la ochi si pentru un ignorant total nu este nimic subtil sau de finete.

Treaba cu numarul de culori exprimat in miliarde si neputinta sesizari lor este falsa. Eu am avut plasme ce porneau de la 8 miliarde ai acum au ajuns la 130 miliarde.Diferenta este iar clara daca stii la ce sa te uiti.Un numar mic de culori favorizeaza aparitia fenomenelor de banding, dithering, posterizare si este foarte usor sa vezi la fetele oamenilor din imaginea redata cu mai putine culori cum se vede ditheringul in incarcarea de a afisa nuante fine intermediare.Deci nu este vorba de a numara numarul de culori sau a sesiza nu stiu ce fineturi deosebite ci pur si simplu a evita probleme de afisare.Daca nu ma insel aici pe forum se plangea cineva de astfel de probleme cum ca apare deranjant ca un zgomot redarea degradeurilor fine.

Strict din punct de vedere perfectionist nici macar cele 5120 de trepte nu sunt indeajuns tot se mai vede ca mai exista loc de mai bine.
Cum am spus personal nu imi displace deloc modelul 50PY700 si poate asigura satisfactie garantata la un pret super bun dar strict tehnic se poate mai bine.

Old 28-08-2008, 17:31   #8036 (permalink)
Registered User

la magazin unde sunt zeci de neoane in tavan, si mai e si soarele de afara, nu prea poti sa vezi diferenta de nivel de negru, chiar si contrast, saturatie.... la lcd poti sa vezi doar cu cat se altereaza nivelul de negru (vireaza spre gri) daca privesti din lateral... plus ca nu toate tv sunt reglate la fel... unele sunt pe dinamic altele pe normal... asa ca privitul in magazin iti poate face o impresie generala, si nu poti trage concluzii finale... totusi te poti lamuri aproximativ cum se vede standard definitie pe ele...
s-ar putea ca unul, desi ar putea oferi o imagine mai buna , fiind reglat prost, sa para a avea o imagine mai proasta...

plop is online now    Reply With Quote
Old 28-08-2008, 21:32   #8037 (permalink)
Registered User

Prietene eu nu tin sa ma contrazic cu tine si cu nimeni altcineva. Sunt de acord cu tine cand ai spus ca este loc de mai bine. La fel am spus ca noile serii de la panasonic sunt produse mai bune dar nu revolutionare care sa justifice pretul pe care il platesti in prezent. Astea sunt parerile mele si le poti trata ca atare.

Eu am spus doar cum percep lucrurile. Eu sustin ca anumite lucruri tin de finetea acuitatii vizuale a fiecarui individ in parte. Restul tine de banii din buzunar, dorinta de a avea ultimul produs de pe piata si nu in ultimul rand la ceea ce ai spus ."daca stii la ce sa te uiti". Desigur ca mai pot fi si alte motive care nu imi vin acum in minte si poate nicodata nu imi vor veni.

Personal, cred ca ar trebui sa privim lucrurile in felul urmator adica dintr-un anumit punct de vedere si anume ca materialul video per unitate de timp contine o anumita cantitate de informatie digitala binara care trebuie afisata cat mai aproape de "realitatea tehnologica proiectata a aparatului" care a realizat captura/transferul si nu de "realitatea care ne inconjoara". Sper ca sunt in asentimentul tau cand afirm ca si aceste aparate au limitarile lor tehnologice dar depind in foarte mare masura si de capacitatea operatorului care prelucreaza ulterior informatia pana la distributia finala. Poti sa te duci sa faci capturi de "natura vie" iar operatorul cu ajutorul unei scule super performante sa ti-o transforme in "natura moarta" chiar si atunci cand o vezi pe o super scula de televizior. De asemenea cred ca sunt in asentimentul tau cand afirm ca daca faci captura cu o camera care dpdv tehnologic poate inregistra numai cu echivalentul a 4.092 nuante graduale sau daca prelucrarea ulterioara este in domeniul celor 4.092 atunci consider ca degeaba mai ai 5.120 de nuante graduale pe plasma ta din moment ce vor fi folosite pentru o redare cat mai "naturala" doar 4.092. Cred ca daca vor fi folosite intradevar 5.120 ei bine atunci intervine elementul de "artificial/nenatural". Astea sunt pareri personale care cred eu tin de logica bunului simt. Eu consider ca fiecare aparat de pe lumea fie mecanic/electric/electronic are limitarile lui tehnologice. Cu atat mai mult cele folosite de inregistrarea/redarea "realitatii" care ne inconjoara. Eu fac parte din categoria acelor oameni care cred ca niciodata in viitor oamenii nu vor putea construi un aparat care sa capteze "realul". Vom merge spre perfectiune dar nu o vom atinge niciodata.

Sunt in stare sa fac un pariu ca daca am avea conditii si am putea pune un PY70 si un PY80 unul langa altul ruland acelasi film HD intr-o camera intunecoasa majoritatea privitorilor nu vor sesiza diferenta cromatica intre 4.092 si 5.120. Eu cred ca vor aprecia la sfarsit ca ceea ce au vazut era identic. Nu vorbesc aici de contrast, luminozitate etc. Eu cred ca o analiza intre zeci de miliarde si sute de miliarde de culori este greu de facut de ochiul uman fiind poate mai usor de facut de aparate de colorimetrie.

Ma repet, acestea sunt parerile mele personale si trebuie sa le tratati ca atare.

PS imi vine in minte un exemplu de acum 7-8 ani cand o firma de reputatie mondiala, ATI (cumparata intre timp de un alt gigant tehnologic) lansa cu surle si trambite o noua generatie de placi video Radeon 9100. Eu la vremea respectiva aveam un Radeon 8500. Dupa cateva luni am descoperit pe forumurile de afara ca de fapt 9100 era un 8500 caruia ii schimbasera doar bios-ul care sa se identifice astfel pe calculatoare. Eu am luat frumusel un bios de 9100 si l-am scris si hopa dintr-o data eram in lumea buna avand 9100. Evoluasem dintr-o data, pe parcursul a catorva fumuri de tigara, trecand la o alta clasa. Lumea este plina de astfel de exemple. Este doar un exemplu personal, trait de mine, care arat cam cum sunt cateodata salturile tehnologice in lumea gigantiilor ale caror produse le cumparam.

Last edited by altfel; 28-08-2008 at 21:59..

Old 28-08-2008, 23:44   #8038 (permalink)
Registered User

Usurel ca deja deviem pe panta filosofica.
Nu pot decat sa apreciez faptul ca ai precizat ca iti exprimi parea personala si nu vreo teorema cum dau altii verdicte irevocabile.

Scopul televizorului nu este reproducerea exacta realitatii cum nici actul artistic reprezentat de un film nu reprezinta neparat "realitatea care ne inconjoara" si nici nu sunt prezentate realitatile sociale care ne inconjoara.
Performanta insa se poate evalua daca luam ca referinta realitatea.
Numai daca te gandesti ca un tv-u ca si o fotografie reprezinta o imagine bidimensionala iar sistemul uman pe percepere vizuala are capabilitati 3D si deja avem o mare problema in comparatia cu realitatea.

Normal ca performantele redarii depind si de sursa dar intotdeuna un sistem ce are calitati native si de procesare superioare poate prezenta mai placut surse sub nivelul de calitate de care dispune produsul.Pot face o analogie cu sistemele de sunet :asculta o melodie banala mp3 pe un telefon mobil, apoi pe o combina stereo portabila si in final pe un sistem stereo sofisticat , ce crezi sunt diferente? ...doar melodia e aceeasi, difera numai performanta sistemului de redare.

Din acest motiv cand faci comparatii este usor sa determini diferenta, sistemul mai performant va dezvalui ceva in plus chiar si cu surse inferioare nivelului calitativ disponibil.
Asta este pararea mea.

In cazul nostru diferentele nu se reduc numai la numarul de culori este vorba de contrast si nivelul de negru ce sunt parametrii nativi (independenti de setari) de alt nivel iar daca mai consideri si procesarea video atunci diferentele sunt atat de clare ca orice comparatie are un rezultat mai mult decat evident.
De ce modelul nou are parametrii nativi mai buni? Constrastul si nivelul de negru sunt obtinute la panoul G11 ca urmare a colaborari cu Pioneer reusindu-se controlarea predescarcarilor si s-a utilizat un filtru in sticla frontala mai elaborat.

Sa nu se intelega ca vreau sa ma contrazic sau ca sustin neconditionat numai ultima generatie Panasonic, vreau doar sa arat diferentele pentru cei foarte pretentiosi , bineneteles ca pentru multi ce am scris mai sus sunt aberatii ei vor doar sa stie ce Tv este cel mai bun si cel mai ieftin.Vor ceva de genul tv-u X este cel mai bun incomparabil cu altceva si costa doar 11 milioane, restul sunt ori proaste ori snobisme nejustificat de scumpe.

Old 29-08-2008, 00:14   #8039 (permalink)
Registered User

Alexneo's Avatar

Quote:
Originally Posted by pufulete View Post
exista cineva sa-si dea cu parerea?
Ai cam gresit threadul. Aici nu se dau raspunsuri concrete sau folositoare. Fiecare isi lauda plasma si isi da cu parerea cam cate culori poate percepe ochiul uman, etc...alte basini.

Dar hai sa facem nota discordanta.
In principiu e ok TV-ul acela de la Samsung. Daca vrei calitate superioara a imaginii ai putea sa incerci asa ceva.
http://www.emag.ro/televizoare_lcd/t...cm--pTX-32LE8P

Insa modelul Panasonic nu are intrare D-sub (VGA), in cazul in care te intereseaza acest aspect.

Alexneo is offline    Send Message via Google Talk to Alexneo Reply With Quote
Old 29-08-2008, 00:53   #8040 (permalink)
Registered User

pufulete's Avatar

arata bine si panasonicul. thx de sfat tre sa ma hotaresc

pufulete is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Thread Tools

Posting Rules