Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 05-09-2008, 00:34   #8101 (permalink)

Dead Ghost's Avatar

Nu stiu ce sa fac. Vreau sa fac upgrade la diagonala tv-ului meu actual (32"), pt ca m-am mutat si e alta camera. Am calculat ca ar fi bun unu de 37" sau 42", maxim. Va fi folosit la jocuri PC (si console) si la vizionat filme, tot de pe PC. La cablu Tv nu-s pretentios, asa ca nu ma intereseaza prea mult.
Ideea e ca vroiam ceva HD, nu Full HD, pt ca vreau o rezolutie mai mica in care sa pot juca jocurile de pe pc, punand in schimb AA, acolo unde e cazul. In plus de asta, mai toate jocurile din generatia actuala de console sunt 720P.

Bun, deci daca iau ceva HD (720P), intrebarea mea este daca se va vedea mai prost pe cel de 42", fata de cel de 37", in cazul in care privesc de la o distanta normala (recomandata) pt un 37". Ma refer la rezolutie, care ramane aceasi (ca nr de pixeli), doar ecranul devine mai mare (deci si pixelii), asa ca ma gandesc ca o sa vad toate artefactele si zimturile din jocuri (asta daca nu pun AA 12x, ceea ce e exclus, pot pune max 4x) pe cel de 42", fata de cel de 37".
Deci nu ma refer la filme sau tv, ci strict la jocuri HD, 37" vs 42", de la distanta de vizionare normala pt un 37".

Pt modelul de TV, ma gandeam la LG-urile din seria noua, LG3000:
http://www.emag.ro/televizoare_lcd/t...4cm--p37LG3000
http://www.emag.ro/televizoare_lcd/t...-pLGR_TVCO_141

Last edited by Dead Ghost; 05-09-2008 at 01:02..

Dead Ghost is offline    Reply With Quote
Old 05-09-2008, 11:58   #8102 (permalink)
Registered User

cobrax3's Avatar

laur, esti in garantie inca?
ce se intampla daca apare dunga aia tampita dupa ce iese din garantie? eu intelesesem ca daca nu apare pana la 1000 de ore nu mai apare (
trist

cobrax3 is offline    Reply With Quote
Old 05-09-2008, 12:41   #8103 (permalink)
made in romania

Laur's Avatar

da, sunt in garantie. dunga a aparut la exact un an si 2500 de ore functionare. nu este, inca, ceva f vizibil. si eu speram ca am scapat. am vb la service; vin sa-l ridice ei vinerea viitoare. nu a fost nicio pb cu programarea, chiar au fost f amabili.
daca nu mai esti in garantie, schimbatul panelului costa cat una noua. asa ca tragi singur concluziile....

Laur is offline    Reply With Quote
Old 05-09-2008, 13:29   #8104 (permalink)
Registered User

eu nu am nici 500 dupa 10 luni, cred ca trebuie sa bag mare ca sa nu ma trezesc ca trece garantia si raman cu ecranul stricat. partea naspa e sa nu faca si al doilea ecran la fel.

Mandea is offline    Reply With Quote
Old 05-09-2008, 13:40   #8105 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by cobrax3 View Post
laur, esti in garantie inca?
ce se intampla daca apare dunga aia tampita dupa ce iese din garantie? eu intelesesem ca daca nu apare pana la 1000 de ore nu mai apare (
trist
la mine a aparut dupa 3000 de ore 2000 in magazin si 1000 la mine acasa... daca apare dupa 2 ani nu mai ai garantie si ca sa cumperi panoul costa 120% din pretul plasmei... asa ca daca apare dupa 2 ani iti iei alta plasma
e mai ieftin... viva panasonic
ps am vazult la un magazin si un lcd lg cu dunga !!!

asa poti sa iti iei nevastä si moare dupa 2 ani nu ai nici o garantie, asa ca poti pati lucruri mai rele decat sa iti moara plasma...

plop is offline    Reply With Quote
Old 05-09-2008, 13:56   #8106 (permalink)
Registered User

Probabil ca in 2 ani o plasma va fi vreo 500 lei daca se mentine "trendul"...

geo2000 is offline    Reply With Quote
Old 05-09-2008, 17:42   #8107 (permalink)
Alexei

Quote:
Originally Posted by Stukov View Post
Cei de la Domo sustin ca nu au reusit sa prinda ProTV HD si TVR HD cu tunerul incorporat in noua serie de la Sony.
UPDATE: am fosta astazi din nou la Domo din Lujerului, si impreuna cu un baiat amabil de-acolo am facut proba cu o antena de camera mica, foarte asemanatoare cu un creion. Am reusit sa prindem atat TVR HD cat si PROTV HD impecabil, atat pe seria V4500 cat si pe W4000 si E4000. Deci good news zic eu

Last edited by Stukov; 05-09-2008 at 17:55.. Reason: typo

Stukov is offline    Reply With Quote
Old 05-09-2008, 18:56   #8108 (permalink)
Registered User

ma rog, daca am ajuns sa comparam o nevasta (o fiinta cu suflet) cu un obiect, e cam grava treaba. cuvantul madness imi vine in cap

Mandea is offline    Reply With Quote
Old 05-09-2008, 19:06   #8109 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Mandea View Post
ma rog, daca am ajuns sa comparam o nevasta (o fiinta cu suflet) cu un obiect, e cam grava treaba. cuvantul madness imi vine in cap
nu a fost comparatie fiinta-obiect... a fost doar o constatare ca poti pati lucruri mult mai grave, pierderi irecuperabile, pe cand daca se strica o plasma dupa cativa ani iei una noua un model mult mai avansat sau poate peste vreo 2 ani nu mai cumperi deloc plasma ci lasertv de exemplu....

Old 05-09-2008, 19:52   #8110 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mandea View Post
Si eu am avut o senzatie amara citind pasajul ala, ca si tine. Obiectul sfânt al comunitatii noastre de geeksi nu merita comparat cu nevasta sub nicio forma.

EMI is offline    Reply With Quote
Old 07-09-2008, 17:19   #8111 (permalink)
Alexei

DILEMA: ce ar fi de preferat pentru CATV (in special sport), mai rar filme DVD/PC:
- LCD TV HD ready din seria noua de la Sony (V4500) tuner HD incorporat, contrast dinamic 33000:1, cu backlight adjust SAU
- seria noua de la Panasonic (LX85), 100 Hz, contrast dinamic 10000:1, fara backlight adjust ?

Plz. help

Old 07-09-2008, 17:35   #8112 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Pai dupa cum s-a repetat de nenumarate ori pe-aici, contrastul dinamic e cel mai important, ala mai mare rupe totul, restul nici nu mai conteaza.

Old 07-09-2008, 17:38   #8113 (permalink)
Registered User

Quote:
DILEMA: ce ar fi de preferat pentru CATV (in special sport), mai rar filme DVD/PC:
- LCD TV HD ready din seria noua de la Sony (V4500) tuner HD incorporat, contrast dinamic 33000:1, cu backlight adjust SAU
- seria noua de la Panasonic (LX85), 100 Hz, contrast dinamic 10000:1, fara backlight adjust ?

Plz. help
pt CATV in romania NU ai nevoie de tuner HD incorporat ca am vorbit cu RCS si or spus ca nu ii intereseaza nici in viitorul apropiat nici in cel indepartat, sa bage programe HD... asa ca pe cablu poti sa uiti HD...
pentru sport este recomandat Panasonic (LX85), [B]100 Hz 100Hz iti reda o miscare fluida pt sport de fapt de aceea s.a creat 100Hz.. la sport nu iti trebuie backlight adjust (asta trebuie doar pt filme filmate noaptea) asa ca mergi linistit pe panasonic !

Old 07-09-2008, 17:38   #8114 (permalink)
Alexei

EMI, come-on, l-am postat just for info, ideea e ca nu ma decid ce sa aleg: tuner HD incorporat sau 100 Hz ?

Multumesc plop, deci backlight adjust nu e o mare pierdere...(doar ca seria noua de la Sony poate prinde TVR HD si ProTV HD cu o antena de camera, vazut, probat, placut)
Quote:
am vorbit cu RCS si or spus ca nu ii intereseaza nici in viitorul apropiat nici in cel indepartat, sa bage programe HD
Asta suna chiar trist...

Old 07-09-2008, 18:07   #8115 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Declaratiile de genul asta valoreaza cât ai dat pe ele. Daca mâine un concurent (vechi/nou) baga optiune HD, si clientii RCS pleaca, sa vezi tu cum uita de ce i-au zis camaradului plop.

Old 07-09-2008, 18:54   #8116 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by EMI View Post
Declaratiile de genul asta valoreaza cât ai dat pe ele. Daca mâine un concurent (vechi/nou) baga optiune HD, si clientii RCS pleaca, sa vezi tu cum uita de ce i-au zis camaradului plop.
in Arad este un singur furnizor de cablu RCS are monopol absolut.. inainte erau 3 firme de cablu, dar rcs a facut presiuni enorme si le-a cumparat pe toate 3 (unul din patronii uneia ditre cele 3 retele e bun prieten cu mine,
mi-a fost si coleg de facultate) asa ca alti concurenti pt cablu sunt exclusi...
la RCS cablul merge prost, internetul merge prost mai ales in week end, dar e singurul furnizor.. astept 2012 can o sa fie generalizat tv terestru si atunci nu se mai depinde de cablu...

Old 07-09-2008, 20:53   #8117 (permalink)
Alexei

In Bucuresti eu nu ma plang de calitatea serviciilor RDS/RCS...chiar o sa arunc si eu o intrebare legata de trecerea la HD, cine stie...Pe mine m-ar pasiona in primul rand Eurosport HD (e drept ca si Discovery HD sau National Geographic HD ar fi nice to have).

plop, ca revin la dilema initiala, faptul ca noile LCD-uri Panasonic nu au functia 100 Hz dezactivabila, ar putea fi o problema in a genera artefacte de neinlaturat in anumite cazuri ?

Old 07-09-2008, 21:13   #8118 (permalink)
Registered User

Quote:

plop, ca revin la dilema initiala, faptul ca noile LCD-uri Panasonic nu au functia 100 Hz dezactivabila, ar putea fi o problema in a genera artefacte de neinlaturat in anumite cazuri ?
eu am un sharp cu 100Hz -42xl2e si se vad mult mai bine imaginile in miscare decat pe sharpul vechi care nu avea 100HZ - 32wd1e
eu pe asta 42xl2e tin functia de 100HZ tot timpul activata unde se poate: pe tv si pe receptor de satelit... pe pc oricum nu poate fi activata, este inactiva, si de asemenea pe semnal 1080p 24Hz e inactiva.

Old 07-09-2008, 21:18   #8119 (permalink)
Alexei

Deci in filme de exemplu nu ai observat probleme cu imaginea si 100Hz on (asa cum se zvonea pe net)...?

Old 07-09-2008, 21:25   #8120 (permalink)
Registered User

Quote:
Deci in filme de exemplu nu ai observat probleme cu imaginea (asa cum se zvonea pe net)...?
nu am observat probleme la filme cat m-am uitat eu la filme pe lcd (cu 100Hz activat ar trebui sa fie mai fluide)... eu pt filme folosesc o plasma (42pv70) sa vad filme de pe pc, dearece culorile sunt mult mai naturale... pe lcd culorile sunt artificiale, dupa ce m-am obisnuit sa vad filme pe plasma nu mai suport sa le vad pe lcd, eu folosesc plasma numai pt filme, iar lcd pt orice altceva in afara de filme ( fotbal, talkshow, desene animate discovery, national geografic, calculator, poze,)
pe plasma imaginea e color, iar pe lcd imaginea e colorata...

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Thread Tools

Posting Rules