Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 10-09-2008, 10:03   #8161 (permalink)
Registered User

Te duci la un magazin mare unde sint expuse tot felul de modele si diagonale, unde de obicei ruleaza si materiale HD, si alegi. Daca e numai pentru tv si filme e preferabil ecranul mai mare.

Last edited by oldshooterman; 10-09-2008 at 10:16..

oldshooterman is offline    Reply With Quote
Old 10-09-2008, 13:16   #8162 (permalink)
Registered User

AnotherOther's Avatar

Pai asta e,ca 42" mi se pare cam "mic" ... eu prefer 50" , o sa se simta vizibil diferenta intre 720p si 1080p pe 50" , exclusiv filme ?

AnotherOther is offline    Reply With Quote
Old 10-09-2008, 13:58   #8163 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by AnotherOther View Post
Pai asta e,ca 42" mi se pare cam "mic" ... eu prefer 50" , o sa se simta vizibil diferenta intre 720p si 1080p pe 50" , exclusiv filme ?
depinde de distanta la care stai de ecran...
daca stai la 2m se simte diferenta
daca stai la 3m nu se simte deloc diferenta de rezolutie, deoarece acuitetea vizuala a ochiului e limitata....

plop is offline    Reply With Quote
Old 10-09-2008, 14:10   #8164 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Sunt surprins de faptul ca al meu camarad plop nu a sesizat inversarea flagranta a reperelor din întrebare
Quote:
ale pareri 42" 1080p vs. 50" 720p la o dis. de vizionare de aprox. 3 m ? inca nu sunt convins ...
atunci când e oarecum de bun simt ca diagonala mare sa fie cu o rezolutie superioara, eventual egala, dar nu mai mica.

EMI is offline    Reply With Quote
Old 10-09-2008, 14:18   #8165 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by EMI View Post
Sunt surprins de faptul ca al meu camarad plop nu a sesizat inversarea flagranta a reperelor din întrebareatunci când e oarecum de bun simt ca diagonala mare sa fie cu o rezolutie superioara, eventual egala, dar nu mai mica.
problema e ca la rezolutie superioara o plasma de 50" consuma si costa aproape dublu, si daca distanta de privire e de 3m ochiul nu distinge diferenta de rezolutie, asa ca de ce sa ai costuri mult mai mari (pret si curent) daca oricum nu iti foloseste la nimic ... e justificat sa iei o plasma 50" fullHD daca stai fata de ea la maxim 2m numai atunci merita, si te uiti numai la filme fullHD... la fel e justificat sa iei un lcd de 32" fullHD daca stai fata de el la mai putin de 1m distanta ( pe post de monitor PC).

e de bun simt ca diagonala mai mare sa aiba rezolutie mai mare, atunci si numai atunci cand stai suficient de aproape fata de ecran ca sa vezi efectiv diferenta de rezolutie...

Last edited by plop; 10-09-2008 at 14:31..

Old 10-09-2008, 14:31   #8166 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Fazele cu 2 metri sunt subiective, unii au alti ochi, alte repere, apoi e întelept sa mai lasi si o marja acolo. Si oricum, principiul se pastreaza, e absurd sa întrebi de tv mic Full HD vs. tv mare HD Ready.

Old 10-09-2008, 14:37   #8167 (permalink)
Registered User

Quote:
Fazele cu 2 metri sunt subiective, unii au alti ochi, alte repere, apoi e întelept sa mai lasi si o marja acolo. Si oricum, principiul se pastreaza, e absurd sa întrebi de tv mic Full HD vs. tv mare HD Ready.
"tv mic Full HD" e foarte ok daca stai foarte aproape de el- vezi monitor PC, si "tv mare HD Ready" iar e foarte ok daca stai suficient de departe de el, incat sa nu distingi structura de pixeli... ecranele de pe stadioane au pixeli foarte mari dar la distanta mare de privire nu se distinge structura de puncte.. asa ca diagonala, rezolutie sunt strans legate de distanta fata de ecran,,,

Old 10-09-2008, 14:40   #8168 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

De parca omul întreba si de doua distante de privit.

Old 10-09-2008, 14:43   #8169 (permalink)
Registered User

Quote:
De parca omul întreba si de doua distante de privit.
diagonala si rezolutia nu au nici o relevanta daca nu specifici si distanta la care privesti ecranul, sunt intr-o stransa relatie. la o diagonala data , cu cat stai mai aproape de ecran, e bine sa ai o rezolutie mai mare, si cu cat stai mai departe la aceeasi diagonala, poti sa ai o rezolutie din ce in ce mai mica, pentru ca oricum ochiul nu vede diferenta de detalii fine...

Old 10-09-2008, 14:46   #8170 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Deci n-ai înteles nimic.

Dar sa dai quote la toate posturile imediat deasupra, stii.

Old 10-09-2008, 15:57   #8171 (permalink)
Registered User

AnotherOther's Avatar

Distanta de vizualizare era specificata ... aprox. 3 metrii ...

AnotherOther is offline    Reply With Quote
Old 10-09-2008, 16:35   #8172 (permalink)
Registered User

Alexneo's Avatar

Quote:
Originally Posted by plop View Post
e justificat sa iei o plasma 50" fullHD daca stai fata de ea la maxim 2m numai atunci merita, si te uiti numai la filme fullHD... la fel e justificat sa iei un lcd de 32" fullHD daca stai fata de el la mai putin de 1m distanta ( pe post de monitor PC).
Nu este extraordinar de aproape ? Ca si cum ai sta la cinema in primul rand, lol.

Quote:
Originally Posted by AnotherOther View Post
3 metrii ...
3 metri

Last edited by Alexneo; 10-09-2008 at 16:35.. Reason: Automerged Doublepost

Alexneo is offline    Send Message via Google Talk to Alexneo Reply With Quote
Old 10-09-2008, 16:54   #8173 (permalink)

Dead Ghost's Avatar

Daca imi poate spune cineva mai priceput, cam ce diagonala mi-ar trebui (indiferent de rezoltuie), astfel incat sa stau la distanta de ~2m si sa am cea mai buna senzatie de imersiune intr-un joc 3d (eu pt jocuri -console si pc- iau tv-ul). Cu alte cuvinte vederea mea periferica sa nu cuprinda prea mult din mediul inconjurator al tv-ului, dar nici sa trebuiasca sa imi misc capul ca sa vad un inamic din coltul ecranului. Nu stiu sa explic mai bine de atat, sper ca s-a inteles...

ps: stiu de charturile cu distanta optima in functie de diagonala si rezolutie, dar alea-s doar pt ca sa vezi daca poti distinge Full HD-ul de HD, de la o anumita distanta, deci nu prea are treaba cu ce intreb eu.

Dead Ghost is offline    Reply With Quote
Old 10-09-2008, 17:31   #8174 (permalink)
Registered User

Lionhunter's Avatar

Ia cea mai mare diagonala la inceput.Indiferent de ce rezolutie alegi,incearca sa iei cea mai mare diagonala.Parerea mea.

Lionhunter is offline    Reply With Quote
Old 10-09-2008, 17:49   #8175 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Dead Ghost View Post
Daca imi poate spune cineva mai priceput, cam ce diagonala mi-ar trebui (indiferent de rezoltuie), astfel incat sa stau la distanta de ~2m si sa am cea mai buna senzatie de imersiune intr-un joc 3d (eu pt jocuri -console si pc- iau tv-ul). Cu alte cuvinte vederea mea periferica sa nu cuprinda prea mult din mediul inconjurator al tv-ului, dar nici sa trebuiasca sa imi misc capul ca sa vad un inamic din coltul ecranului. Nu stiu sa explic mai bine de atat, sper ca s-a inteles...
Pentru imersiune e nevoie de diagonala cit mai mare, sa stai cit mai aproape (de obicei la o sistanta de 1-1,5x diagonala ecranului, dar la distanta de "imersiune" e preferabil Full-HD. Nu este diagonala prea mare, doar prea scumpa.

Old 10-09-2008, 18:39   #8176 (permalink)
Registered User

Quote:

ps: stiu de charturile cu distanta optima in functie de diagonala si rezolutie, dar alea-s doar pt ca sa vezi daca poti distinge Full HD-ul de HD, de la o anumita distanta, deci nu prea are treaba cu ce intreb eu.
cumperi un lcd neaparat full HD (1920x1080) (nu este mai mare), si diagonala cat mai mare.. dar vezi ca pretul creste destul de repede cu diagonala, asa ca iei cea mai mare diagonala la cat vrei sa investesti ca suma de bani. ar fi frumos un 52" dar cam costa 7000-8000 lei ! cea mai ieftina varianta este Samsung LE-40M86 (40") care e aproape 3000 lei dar e cam mic pt 2m...
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
Quote:
Originally Posted by Alexneo View Post
Nu este extraordinar de aproape ? Ca si cum ai sta la cinema in primul rand, lol.
altfel nu distingi toate detaliile fine posibile ale imaginii.

Last edited by plop; 10-09-2008 at 18:39.. Reason: Automerged Doublepost

Old 10-09-2008, 19:06   #8177 (permalink)
Registered User

http://www.laservuetv.com/products.php
va fi groparul plasmei ?????
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	laser_detail_6.jpg
Views:	110
Size:	232.7 KB
ID:	383475  

Old 10-09-2008, 19:45   #8178 (permalink)
2K
Nick anterior: Fatal1ty

2K's Avatar

Quote:

Depinde de cat rezista ochii tai,pe mn de exemplu ma oboseste foarte mult gaming-ul la o distanta 1.8-2 metri de TV,mai mult de jumatate de ora nu rezist si ochii se fac foarte rosii si asta cu luminozitatea scazuta destul de mult (chiar prea mult de se pierde din detalii)
Ma multumesc sa desting detaliile care nu imi afecteaza mult vederea,mai putine detalii si o vedere buna in timp > decat ceva mai multe detalii pt o perioada scurta de timp dupa ochelari sau operatii etc... care tot nu imi va repara ochii.

2K is offline    Reply With Quote
Old 10-09-2008, 20:19   #8179 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by plop View Post
http://www.laservuetv.com/products.php
va fi groparul plasmei ?????
Deocamdata costa 7000$ (65'), deci intra doar la produse "Premium". La anul, daca scade la vreo 3000$ va fi o problema serioasa pentru concurenta. Si noua serie de LCD-uri Sony Bravia XBR (unele cu 240hz) are o calitate exceptionala.

Old 10-09-2008, 20:21   #8180 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by oldshooterman View Post
Deocamdata costa 7000$ (65'), deci intra doar la produse "Premium". La anul, daca scade la vreo 3000$ va fi o problema serioasa pentru concurenta. Si noua serie de LCD-uri Sony Bravia XBR (unele cu 240hz) are o calitate exceptionala.
lcd la 65" au preturi pt miliardari

Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Thread Tools

Posting Rules