![]() |
| | #8161 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca |
Te duci la un magazin mare unde sint expuse tot felul de modele si diagonale, unde de obicei ruleaza si materiale HD, si alegi. Daca e numai pentru tv si filme e preferabil ecranul mai mare.
Last edited by oldshooterman; 10-09-2008 at 10:16.. | ||
|
| | #8163 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Aug 2004 | Quote:
daca stai la 2m se simte diferenta daca stai la 3m nu se simte deloc diferenta de rezolutie, deoarece acuitetea vizuala a ochiului e limitata....
__________________ Rebel XT | ||
|
| | #8164 (permalink) | ||
|
Sunt surprins de faptul ca al meu camarad plop nu a sesizat inversarea flagranta a reperelor din întrebare Quote:
__________________ E-adevarat, sunt tânar / Dar pentr-un suflet mare / Valoarea nu aşteaptă / Ca vârsta s-o măsoare | |||
|
| | #8165 (permalink) | ||
e de bun simt ca diagonala mai mare sa aiba rezolutie mai mare, atunci si numai atunci cand stai suficient de aproape fata de ecran ca sa vezi efectiv diferenta de rezolutie...
__________________ Rebel XT Last edited by plop; 10-09-2008 at 14:31.. | ||
|
| | #8166 (permalink) | ||
|
Fazele cu 2 metri sunt subiective, unii au alti ochi, alte repere, apoi e întelept sa mai lasi si o marja acolo. Si oricum, principiul se pastreaza, e absurd sa întrebi de tv mic Full HD vs. tv mare HD Ready.
__________________ E-adevarat, sunt tânar / Dar pentr-un suflet mare / Valoarea nu aşteaptă / Ca vârsta s-o măsoare | |||
|
| | #8167 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Aug 2004 | "tv mic Full HD" e foarte ok daca stai foarte aproape de el- vezi monitor PC, si "tv mare HD Ready" iar e foarte ok daca stai suficient de departe de el, incat sa nu distingi structura de pixeli... ecranele de pe stadioane au pixeli foarte mari dar la distanta mare de privire nu se distinge structura de puncte.. asa ca diagonala, rezolutie sunt strans legate de distanta fata de ecran,,,
|
| | #8169 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Aug 2004 | diagonala si rezolutia nu au nici o relevanta daca nu specifici si distanta la care privesti ecranul, sunt intr-o stransa relatie. la o diagonala data , cu cat stai mai aproape de ecran, e bine sa ai o rezolutie mai mare, si cu cat stai mai departe la aceeasi diagonala, poti sa ai o rezolutie din ce in ce mai mica, pentru ca oricum ochiul nu vede diferenta de detalii fine...
|
| | #8172 (permalink) | ||
| Quote:
3 metri Last edited by Alexneo; 10-09-2008 at 16:35.. Reason: Automerged Doublepost | |||
|
| | #8173 (permalink) | ||
|
Daca imi poate spune cineva mai priceput, cam ce diagonala mi-ar trebui (indiferent de rezoltuie), astfel incat sa stau la distanta de ~2m si sa am cea mai buna senzatie de imersiune intr-un joc 3d (eu pt jocuri -console si pc- iau tv-ul). Cu alte cuvinte vederea mea periferica sa nu cuprinda prea mult din mediul inconjurator al tv-ului, dar nici sa trebuiasca sa imi misc capul ca sa vad un inamic din coltul ecranului. Nu stiu sa explic mai bine de atat, sper ca s-a inteles... ![]() ps: stiu de charturile cu distanta optima in functie de diagonala si rezolutie, dar alea-s doar pt ca sa vezi daca poti distinge Full HD-ul de HD, de la o anumita distanta, deci nu prea are treaba cu ce intreb eu. | |||
|
| | #8175 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca | Quote:
| ||
|
| | #8176 (permalink) | ||
-------------------- Editare ulterioară -------------------- altfel nu distingi toate detaliile fine posibile ale imaginii.
__________________ Rebel XT Last edited by plop; 10-09-2008 at 18:39.. Reason: Automerged Doublepost | ||
|
| | #8177 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Aug 2004 | http://www.laservuetv.com/products.php va fi groparul plasmei ?????
|
| | #8178 (permalink) | ||
| Quote:
Ma multumesc sa desting detaliile care nu imi afecteaza mult vederea,mai putine detalii si o vedere buna in timp > decat ceva mai multe detalii pt o perioada scurta de timp dupa ochelari sau operatii etc... care tot nu imi va repara ochii. | |||
|
| | #8179 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca | Quote:
| ||
|
| | #8180 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Aug 2004 | lcd la 65" au preturi pt miliardari
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |