![]() |
| | #8301 (permalink) | ||
|
1) La banii aia poti lua linistit plasma (plasma > LCD); 2) Uita de conexiunea la PC daca vrei plasma! Nu ca n-ar merge, insa nu este recomandat. Consolă de jocuri hai, mai treaca-mearga, insa nu PC; 3) Mergi LINISTIT pe Panasonic, vezi modelele TH-42Px8x/x (adica acelea care contin P si 8 in titulatura modelului de 42" = 106cm diagonala). Iti alegi modelul si cauti preturile cele mai mici pe site-uri de gen (www.price.ro etc) sau cu ajutorul lui www.Google.ro Fac aceasta recomandare din perspectiva posesorului modelului 42TH-PV80. M-a costat 3100 de lei, acum mai putin de 2 luni. Pentru banii aceia nu gasesti alceva mai bun (LCD-ul, indiferent de pret, marca si model este mult sub plasma din punct de vedere al calitatii imaginii). Pe semnal SD se vede bine, iar pe HD se vede devastator. Este foarte bine construit, robust, are panou de protectie din sticla dura, tratata atistatic si antireflexiv si vine bine echipat cu o conectica bogata. Meniul de asemnea satisface majoritatea obiceiurilor, gusturilor, preferintelor si reglajelor. Cel mai complet review la 42PX80 (care este versiunea cu tuner digital al lui PV80 si care nu se vinde/gaseste la noi Romania) il gasesti AICI. Modelele PV8, PY8, PY80 si PY800 (despre modelul PY85 nu stiu nimic pentru ca a aparut dupa ce mi-am cumparat TV-ul si deci nu m-a interesat) sunt variatiuni pe tema seriei 8, cu mai putine (PV8) sau mai multe (restul, celelalte 3) facilitati, dotari, controale si optiuni in meniu si conectica. Modelele echipate cu panel Full HD, deci 1920x1080 rezolutie si 1080p sunt PY8, PY80 si PY800. Cele HD Ready, 1024x768 rezolutie si 720p sunt PV8 si PV80.
__________________ Last edited by R/\ZV/\N; 27-09-2008 at 12:55.. | |||
|
| | #8302 (permalink) | ||
| Quote:
Sigura ciudatenie...Panel on time are acum 3780...peste 200 ore diferenta fata de acum 3 zile...
__________________ NU FAC SCHIMBURI DE NICI UN FEL CU PRODUSELE PE CARE LE AM LA VANZARE Contact:0722.833.643, Mihai, Vand Ochelari Ski. . Vand ochelari Matrix style. "Exista patru lucruri care nu se mai intorc inapoi niciodata: cuvantul spus, sageata trasa, trecutul si o sansa ratata." | |||
|
| | #8303 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca | Quote:
42" - Cel mai mare (la o calitate buna) - LCD - LG 42lf75 106cm Full HD 8000:1 1920x1080, contrast si timp de raspuns bun, model complex 40" - Ceva mai mic, dar Samsung: - Samsung LE 40A558P3F 40 inch 1920x1080 30000:1 Full HD 37" - Din ultima generatie, seria 6 Samsung: - Samsung LE 37A656A1F Full HD 15000:1 de ex. http://www.neomax.ro/Samsung_LE_37A6...16699s325.html | ||
|
| | #8305 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca |
Daca te referi la postul de mai sus, nu am facut nici o comparatie. Sint informatii luate cu "copy-paste" despre modelele respective. Dar daca tot veni vorba, contrastul dinamic la modelele noi are un efect din ce in ce mai vizibil, ajungind la performante deosebite la modelele LCD cu LED backlighting.
| ||
|
| | #8306 (permalink) | ||
|
Efectul vizibil e ca bisonul zice despre LCD-urile fara LED "ia uite ce contrast au astea, tataie, 50 000:1, ba nu, 150 000:1, nici nu se compara cu concurenta care e la 2000:1. Contrastul dinamic e o insulta.
__________________ E-adevarat, sunt tânar / Dar pentr-un suflet mare / Valoarea nu aşteaptă / Ca vârsta s-o măsoare | |||
|
| | #8307 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2006 Location: Bucuresti | DCG Cred ca e vorba de HDCP teoretic portul HDMI ar trebui sa suporte HDCP dar probabil nu e obligatoriu LINK sper ca e destul de scurt raspunsul .Si tot teoretic ar trebui sa mearga cu un cablu DVI to HDMI daca exista portul DVI. Last edited by Hell1; 27-09-2008 at 17:42.. | ||
|
| | #8308 (permalink) | ||
|
Full HD sau HD Ready... Pai totul depinde de la ce distanta privesti spre TV, nu de ce frumos ar suna un standard sau specificatie sau alta. Majoritatea TV-urilor <nu am sapat adanc pe partea de LCD> cu plasma sau LCD manipuleaza nativ semnal Full HD, chiar daca TV-ul este HD Ready. La treaba cu contrastul dinamic, rezon, e un mare bullshit. La fel ca si cu viteza panelurilor LCD, masurata mai nou grey to grey. Deci marketing la greu. Un contrast nativ de 15.000:1 sau 30.000:1 la un LCD este o utopie, pe cand la plasma nu.
__________________ | |||
|
| | #8309 (permalink) | ||
La modele foarte evoluate s-a ajuns la contraste de 2.000.000/1!, cu micro-LEDuri controlate individual (total "black", prin stingerea completa a LED in spatele pixelului). In 2-3 ani vor fi foarte raspindite, in timp ce plasmele se indreapa incet spre cimitir... | ||
|
| | #8310 (permalink) | ||
|
Doar ca modelele cu LED în momentul asta sunt o minoritate (eu am si precizat ca ma refer la LCD-urile clasice), iar ele au contrastul de baza imens, ala dinamic nici nu mai trebuie pomenit, când ai spus tehnologia ai spus totul. Iar discutiile comparative de pe topic se refera la mirificele contraste de nustiucâte zeci de mii la unu ale LCD-urilor clasice. Bisonul de pe strada a ajuns asa de formatat de bullshiturile de marketing încât daca intra în magazin si vede "contrast 3000:1" zice ca e un jeg, asta în timp ce un astfel contrast de baza, nativ si real pentru un LCD e excelent. Quote:
__________________ E-adevarat, sunt tânar / Dar pentr-un suflet mare / Valoarea nu aşteaptă / Ca vârsta s-o măsoare | |||
|
| | #8311 (permalink) | ||
EMI, se chinuie si producatorii de plasme sa amine inmormintarea si atita timp cit mai sint amatori se vor mai produce. | ||
|
| | #8312 (permalink) | ||
|
@shootermanu nu atat de greu precum crezi. Tehnologiile apar, se vand si se invechesc. Eu vorbeam mai sus depsre ce ESTE pe piata, nu despre ce VA FI. Probabil daca tehnologia LED-Backlight ar fi fost matura, daca s-ar fi gasit TV de acest gen pe piata si daca ar mai fi costat si cat am dat eu pe plasma cu siguranta ca as fi ales TV-ul cu LED-Backlight. Pana una-alta eu ma uit la ceva palpabil si vad ce-mi place/imi place ceea ce vad la un pret decent si acceptabil ale carui performante, iti convine sau nu, este peste orice LCD. Citezi din Nostradamus in legatura cu inmormantarea plasmei? Care "producatorii", ca momentan nu-s decat 2-3 jucatori pe piata, dintre care Panasonic fiind cel mai mare si care-si mai lanseaza la apa inca o fabrica de plasma panel nextgen (ce tampit!... nu stie saracul japonez ce-l asteapta ).De lecturat niste articole foarte interesante: Contrast Ratio Shoot-Out (Everyone Loses) si Display Technologies Guide (LCD, Plasma, DLP, LCoS, D-ILA, CRT): The Differences between LCD, Plasma, DLP, LCOS, D-ILA, SED, OLED, and CRT Televisions and Display. Un alt articol despre "inmoramantarea" plasmei < > mai pot lectura carcotasii AICI.
__________________ Last edited by R/\ZV/\N; 28-09-2008 at 03:01.. | |||
|
| | #8314 (permalink) | ||
| Quote:
Cu cat negrul se poate reda mai negru-pur si cu cat diferenta dintre negrul-negru <sa zic asa> si alb este mai mare, cu atat imaginea este mai frumoasa, detaliile mai bine conturate, contrastul mai stralucitor. Cu cat diferenta dintre alb si negru este mai mare cu atat efectul de 3D este mai accentuat <vezi primul articol de mai sus si ai sa-ti dai seama>.
__________________ | |||
|
| | #8315 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Apr 2005 Location: Bucuresti |
Nu iese cu bataie, ma amuz ca se vorbeste de ce va apare in domeniu LCD la preturi stelare cand majoritatea au cumparat deja carutele actuale. Daca se urmareste subiectul asta 80% din intrebari se limiteaza la diagonale de 32" ceva ieftin si bun, putini se gandesc la 42", foarte putini sub 50" si adevarate exceptii la +50". Ce mai conteaza pentru posesori ce va apare la anu? majoritatea isi cumpara un astfel de tv-u pe viata sau pentru multi ani. Eu nu am tinut un TV-u mai mult de un an si asta nu ca nu am fost satisfacut dimpotriva pur si simplu am amici foarte insistenti care au vrut in mod special exemplarul meu cand puteau cumpara unul nou din magazin la acelasi pret.Justificarea lor a fost mereu aceeasi:" nu am vazut niciodata in magazin ceva sa se compare nici la mare distanta".Am incercat sa le explic ca este vorba de iluminarea controlata de acasa, ca este vorba de setare si calibrare dar degeaba aveau impresia ca eu am ceva special.Asa vrand, nevrand a trebuit sa imi cumpar in fiecare an modelul nou si de fiecare data nu am ramas dezamagit pot sune ca am ramas impresionat la fiecare generatie noua.De fiecare data am ales numai plasma, LCD-urile nu au reusit decat sa imi provoace un zambet condescendent.Daca la anu apare vreun LCD sau alta tehnologie care sa imi placa mai mult decat plasma actuala fi sigur ca nu voi ezita sa o cumpar, pentru plasma actuala deja am o lista cu doritori. Ca sa nu fie oftopic pe alt subiect comentez aici ce a citat oldshooterman despre generatia LCD Philips ce va sa vina: "can now compete with the best plasma TV sets"...deci sa intelegem ca asta inseamna o recunoastere ca tot ce exista si a existat pana acum in materie de LCD nici nu visau sa se compare cu plasma? Se pare ca da , un alt citat dintrun un reviews spune acelasi lucru in alt context: "But then, of course, no LCD we can think of gets close to the 46PZ85’s black levels" si inca ceva care "ingroapa" orice LCD actual: "Now we’ve made one comparison with LCD we might as well make another, which is that moving objects on the 46PZ85 are noticeably clearer and less affected by blur than they are on all but the very highest level LCD sets" Contrastul dinamic mare este dupa parea mea o grava nenorocire , variatia contiunua a backlightului duce de la efecte neplacute de oboseala la ochi la variatia acuratetii culorilor.Se stie ca orice calibrare se face la un nivel fix si precis de lumina si contrast , modificarea, varierea acestor parametrii duce si virarea culorilor de la neutru la diverse dominante.In nici un test sau calibrare nu se foloseste modul DINAMIC de procesare, unde parametrii variaza continuu pentru a creea iluzia unei imagini vii, stralucitoare. Discutiile utile purtate aici sunt despre comparatii despre ce exista concret disponibil, presupunerile despre viitor sunt numai de divertisment. | ||
|
| | #8316 (permalink) | ||
| @florica este cam futile sa stai sa explici incontinuu despre un lucru mult prea evident si unanim acceptat de piata, unora sau altora, de fiecare data cand cred ca le stiu pe toate si/sau le este mai usor sa posteze decat sa caute pe internet sau cu ceva pagini in urma. Ar fi bine si util pentru toti sa informam, sa postam lucruri utile aici, pentru ca omul sa stie si sa actioneze in cunostinta de cauza spre o anumita directie, in functie de preferinte. Nu sa ne aruncam in polemici care mai de care mai "destepte" si in dialoguri dinspre stiu_eu_tot spre halesc_tot_ce_se_scrie. Si inca ceva: tot util ar fi ca comentariile sa fie insotite de citate, linkuri, exemple documentate etc, ca afirmatiile sa aibe un oarecare suport.
__________________ | |||
|
| | #8317 (permalink) | ||
http://www.quest4cameras.com/viewpro...=YahooShopping | ||
|
| | #8318 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Apr 2005 Location: Bucuresti |
Citatele date de mine sunt de aici: http://www.trustedreviews.com/tvs/re...n-Plasma-TV/p1 Inca un link : http://hdguru.com/panasonic-premiere...st-review/276/ Fara a mai intra in detalii tehnice concluzia este fara comentarii : "best flat panel to date" | ||
|
| | #8319 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2004 Location: Bucuresti | florica, tot cu plasmele ai ramas? ![]() Alexneo: ai fi surprins sa afli cat de mult conteaza un nivel de negru bun. Schimba intreaga imagine, chiar daca nu stai sa urmaresti negrul.
__________________ Core 2 Duo E8400 with ZEROTherm BTF-90 on EVGA nForce 780i TriSLI - Black / Asus 9800GT / 2 x 2GB Patriot Extreme Performance - Black / Powered by OCZ600SXS StealthXstream Quad-Rail, 600W / Samsung Peripherals Zen Edition Black / X-Fi Xtreme Audio PCIEx / Asus PW191A Black / Razer DeathAdder / Razer eXactMat / Fuck the rest | ||
|
| | #8320 (permalink) | ||
La un pret mult mai mic se poate comanda deja un LaserVue cu o calitate superioara a imaginii. | ||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |