Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 06-10-2008, 17:58   #8401 (permalink)
Registered User

predaarycy's Avatar

la PC am iesire DVI-I Dual-Link Digital/Analog Cable
daca iau dvi - hdmi am cumva si sunet sau asta e alta treaba?

iar din home cinema - lcd cred ca voi folosi un cablu ' component video '

predaarycy is offline    Reply With Quote
Old 06-10-2008, 18:10   #8402 (permalink)
Registered User

am un panasonic 42pv80. am folosit cu succes pt 6 luni mufa vga pt a vedea filmele de pe calculator. problema este ca acu 2 zile n-a mai mers pe pc. dupa ce am mutat cablul din laptop in pc. nimik. indiferent de rezolutie. si am mai facut chestia asta de zeci de ori si totul a fost ok. am incercat alte 2 cabluri si aceeasi problema.
in rest functioneaza normal.
se poate repara usor sau trebuie neaparat dusa la garantie... e mare, nu mai am cutie...

florin73 is offline    Reply With Quote
Old 06-10-2008, 19:10   #8403 (permalink)
made in romania

Laur's Avatar

Quote:
Originally Posted by GiGi View Post
mi-a cedat si mie Plasma PV70.
Dupa un an a aparut o dunga verde (sau roz, sau albastra, depinde de fundal) verticala. S-a constatat de service-ul Panasonic. Acum astept panoul sa vina de la Bucuresti , dupa care urmeaza sa mi-l schimbe. Noroc cu garantia asta de 2 ani
welcome to the club
cred ca sunt sute de pv70 cu problema asta...

Laur is offline    Reply With Quote
Old 06-10-2008, 19:47   #8404 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by predaarycy View Post
la PC am iesire DVI-I Dual-Link Digital/Analog Cable
daca iau dvi - hdmi am cumva si sunet sau asta e alta treaba?

iar din home cinema - lcd cred ca voi folosi un cablu ' component video '
Prin DVI ai sunet doar de la anumite PV, dar nu cred ca e cazul. In tv trebuie sa ajunga semnal digital si din home-cinema.

florin73, conectare cablurilor la HD-TV se face cu aparatele (PC si HD-TV) deconectate de la priza/priza cu inpamintare. Se stie clar ca conectarea pe HDMI poate fi fatala daca nu sint respectate conditiile. Pe VGA nu am auzit in mod clar sa existe problema, dar trebuie luata in considerare, deci cred ca ajungi la garantie.

oldshooterman is offline    Reply With Quote
Old 06-10-2008, 20:07   #8405 (permalink)
Registered User

predaarycy's Avatar

Quote:
Prin DVI ai sunet doar de la anumite PV, dar nu cred ca e cazul. In tv trebuie sa ajunga semnal digital si din home-cinema
sa inteleg ca pt sune am nevoie de alt cablu ?
sa vad daca am inteles : imaginea din PC intra in LCD iar cu alt cablu duc sunetul in HOME THEATRE ....?

Old 06-10-2008, 20:11   #8406 (permalink)
Registered User

Quote:
sa inteleg ca pt sune am nevoie de alt cablu ?
sa vad daca am inteles : imaginea din PC intra in LCD iar cu alt cablu duc sunetul in HOME THEATRE ....?
Ai inteles bine! Poti sa duci sunet si din Tv in Home-Theatre daca mai sint intrari disponibile si vrei un sunet mai profund pe programele TV.

Old 06-10-2008, 20:18   #8407 (permalink)
Registered User

predaarycy's Avatar

ok merci!
acum daca nu sunt prea insistent crezi ca imi poti da o parere despre :

LCD : Televizor LCD Samsung LE26A330 - Televizoare LCD
HT : Sistem home cinema Samsung HT-X20 la Ideall.ro
chiar asi vrea sa stiu parerea unuia care se pricepe la asa ceva

Old 06-10-2008, 21:13   #8408 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by florin73 View Post
am un panasonic 42pv80. am folosit cu succes pt 6 luni mufa vga pt a vedea filmele de pe calculator. problema este ca acu 2 zile n-a mai mers pe pc. dupa ce am mutat cablul din laptop in pc. nimik. indiferent de rezolutie. si am mai facut chestia asta de zeci de ori si totul a fost ok. am incercat alte 2 cabluri si aceeasi problema.
in rest functioneaza normal.
se poate repara usor sau trebuie neaparat dusa la garantie... e mare, nu mai am cutie...
s-a mai discutat cu cateva pagini in urma. ai facut conexiunea cu aparatele in priza? daca da, posibil ca ai ars placa cu intrarile de la tv. hdmi-urile merg?

k-man is offline    Reply With Quote
Old 07-10-2008, 01:10   #8409 (permalink)
Nick anterior: razvan2007

R/\ZV/\N's Avatar

Quote:
Originally Posted by altfel View Post
Repet inca o data, am luat doua plasme Panasonic,noi-noute, la un interval relativ scurt de timp.

Prima, 42PV70PA, a venit cu piedestral/suport/picior de culoare neagra.

A doua, 50PY700P, a venit fara piedestral/suport fiind tiparit/mentionat si pe cutie ca nu are suport/piedestral. In plus, pentru aceasta plasma, am sunat la o gramada de magazine de pe net rugandu-i sa verifice inainte de a da comanda daca este varianta cu piedestral. Cvasi-totalitatea raspunsurilor, dupa ce verificau la depozite/furnizori, a fost ca 50PY700P este varianta fara piedestral.

Eu as sugera ca, pentru cei care doresc sa de-a comanda pentru plasme Panasonic, sa verifice la vanzator daca au sau nu au piedestral pentru a nu avea surprize neplacute dupa ce desfac coletul.
Un reply putin offtopic la postul de mai sus <sa ma scuze userul, insa nu ma pot abtine>: acuma iti sare in ochi limba romana?

Quote:
ok merci!
acum daca nu sunt prea insistent crezi ca imi poti da o parere despre :

LCD : Televizor LCD Samsung LE26A330 - Televizoare LCD
HT : Sistem home cinema Samsung HT-X20 la Ideall.ro
chiar asi vrea sa stiu parerea unuia care se pricepe la asa ceva
Indicat ar fi sa cauti pe internet cat mai multe detalii despre ce anume vrei sa cumperi: review-uri ale produselor respective, alte pareri ale celor ce au deja asa ceva etc.
Este bine si de dorit ca playerul/recorderul DVD sa stie de decodare DivX si/sau XVid si sa-ti recunoasca corect diacriticile romanesti din subtitrari <care si acestea din urma sa fie recunoscute intr-o plaja cat mai larga: *.sub, *.txt, *.srt etc>.
Nu trebuie sa te pacaleasca aberatiile de specificatii ale puterilor afisate. Ce vezi tu acolo ori sunt minciuni sfruntate ori marketing cu caldarea.
Mai in clar, cel mai sigur, puterea sistemului este de 60W RMS, nu PMPO.
PMPO = Peak Momentary Performance Output sau Peak Music Power Output => marketing specification.
RMS = Root Mean Square => puterea aproximativa pe care o poate suporta difuzorul. 10W PMPO = 1W RMS.
Producatorii de duzina induc cu buna stiinta in eroare cumparatorul, afisand cifre, scoruri care mai de care. De exemplu numai firmele serioase specifica pe incintele lor SPL-ul = Sound Pressure Level => puterea sunetului, presiunea acustica. Caci pe tine te intereseaza de ce este capabila boxa, ansamblul incinta+difuzor, nu de cati wati poate sa suporte maxim la un moment dat un difuzor <dupa care intervin distorsiunile sau chiar se poate arde>.

R/\ZV/\N is offline    Reply With Quote
Old 07-10-2008, 01:41   #8410 (permalink)
raz

raz's Avatar

Quote:
Originally Posted by GiGi View Post
mi-a cedat si mie Plasma PV70.
Dupa un an a aparut o dunga verde (sau roz, sau albastra, depinde de fundal) verticala. S-a constatat de service-ul Panasonic. Acum astept panoul sa vina de la Bucuresti , dupa care urmeaza sa mi-l schimbe. Noroc cu garantia asta de 2 ani
Cate ore aveai cand a aparut linia ?

raz is offline    Reply With Quote
Old 07-10-2008, 07:28   #8411 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by raz View Post
Cate ore aveai cand a aparut linia ?
la mine a aparut dupa 3100 ore... cumparati seria 8, 80 ca e generatie noua de ecrane... au cazut pana in prezent doar seria cu 7 , 70

plop is offline    Reply With Quote
Old 07-10-2008, 08:06   #8412 (permalink)
raz

raz's Avatar

Shit...eu n-am nici 1000 ore dupa 1 an de zile...
Si eu tot pv70 am...

raz is offline    Reply With Quote
Old 07-10-2008, 09:26   #8413 (permalink)
Registered User

Hawkie's Avatar

La Seria PV70 sunt probleme cu ecranul doar la cele de 42inch sau si la cele de 37 ?

Hawkie is offline    Reply With Quote
Old 07-10-2008, 09:40   #8414 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by razvan2007 View Post
Un reply putin offtopic la postul de mai sus <sa ma scuze userul, insa nu ma pot abtine>: acuma iti sare in ochi limba romana?
Scuze pentru off-topic

Imi sare prietene, imi sare..........limba romana. Retinusem ca se spune piedestral, probabil si datorita faptului ca nu am inclinatii artistice si nici nu am fost "tare" la limba franceza. A fost o eroare din partea mea pe care mi-o asum si pe care de acum in colo o voi corecta.....

Scuza-ma dar nici eu nu am putut sa ma abtin, asa ca iti sugerez sa iti analizezi un pic propria exprimare <care si acestea din urma sa fie recunoscute intr-o plaja cat mai larga: *.sub, *.txt, *.srt etc>. Dupa umila mea parere corect era: <ca si acestea din urma sa fie recunoscute intr-o plaja cat mai larga: *.sub, *.txt, *.srt etc>. Deci, IMHO, cred ca trebuia sa folosesti "ca" si nu "care". Oricum, eu nu ma prea pricep la limba romana asa ca las pe altii sa confirme/infirme daca este corect sau nu.

Nu m-am suparat pentru observatiile tale pertinente. De asemenea, te rog sa nu consideri ceea ce am scris ca fiind un atac la persoana ta. Am vrut doar sa subliniez ca orice este supus greselilor.

Toate cele bune si mult respect

on-topic

Imi poate spune si mie cineva cum naiba setez sunetul pe HDMI la o placa video HD2900XT si placa de baza Gigabyte K8N-SLI. Am instalat toate driverele (Realtek si HDMI ATI), in Device Manager nu apare nimic neinstalat dar efectiv nu stiu de unde se seteaza ca sunetul sa fie transmis pe HDMI. In Control Panel la Sound.... nu apare decat Realtek. In CCC nu apare nimic de sunet. In meniurile playerelor (BSPlayer, KMPlayer) nu am gasit nimic. FFDShow Audio nimic...

Last edited by altfel; 07-10-2008 at 09:56..

altfel is offline    Reply With Quote
Old 07-10-2008, 10:19   #8415 (permalink)
Registered User

Daca tin bine minte, s-a mai discutat ceva despre HD 2900XT. Are iesire audio pe DVI (DVI-Audio), nu trebuie setat nimic dar trebuie un adaptor special (care ar trebui sa vina cu PV) DVI-HDMI. Nu merge cu adaptoare sau cabluri normale DVI-HDMI.

Old 07-10-2008, 10:39   #8416 (permalink)
pat
Monkee business

pat's Avatar

Quote:
Originally Posted by pat View Post
Imi puteti recomanda un TV LCD diagonala de 32"-37", pentru vazut filme de pe PC si TV de pe cablu? Buget in jur de 2300 RON.

Am vazut acel 32LG3000 (pe care l-am ratat la oferta aminita in urma cu cateva pagini), care se gaseste pe la 1700-1800 RON. Intrebarea ar fi daca pot gasi ceva in bugetul de mai sus care sa se vada mai bine.

Thanks
Si pe mine nu ma ajuta nimeni cu o parere, un sfat?

Servicii de fotografie - portrete, produse, evenimente, nunti · Servicii de graphic design, web design, identitate

pat is offline    Reply With Quote
Old 07-10-2008, 10:43   #8417 (permalink)
Alexei

Televizor LCD 32 Samsung LE32A430 le32a430

Stukov is offline    Reply With Quote
Old 07-10-2008, 12:23   #8418 (permalink)
Registered User

thor76's Avatar

Cred ca ma dau pe avforums.com de vreo doua zile uitandu-ma dupa cateva modele si am ramas impresionat de Toshiba 32AV505 la mare concurenta cu LG32LG3000.
As opta mult spre Toshiba DAR, caci exista si un dar, Toshiba pacatuieste prin lipsa unei iesiri audio precum si prin lipsa unui conector VGA.

De aici vad doua inconveniente:
1. Nu pot sa conectez rapid laptop-ul sa vad niste poze/ o prezentare
2. Nu pot scoate direct sunetul de pe televizor pe un sistem 5.1

Acum vin si cu intrebarile:
1. De pe un computer cu placa video cu iesire DVI, cu un cablu convertor DVI->HDMI, pot scoate imaginea pe TV?
2. Daca achizitionez un DVD player cu iesire audio analogica si imi conectez sistemul 5.1, in afara momentelor cand pun filme pe DVD, pot dezactiva boxele TV-ului si ruta sunetul prin iesirea DVD-ului?

Last edited by thor76; 07-10-2008 at 12:49..

thor76 is offline    Reply With Quote
Old 07-10-2008, 12:27   #8419 (permalink)
Registered User

Referitor la defectele semnalate la plasmele PV70: intelesesem ca numai cele livrate pana prin august-septembrie anul trecut au avut (sau au) nevoie de service, respectiv de schimbarea panoului, dupa aproximativ 1000 de ore de functionare. Cunoasteti si cazuri de televizoare livrate dupa luna octombrie 2007 care sa fi avut nevoie de service?

Griegut is offline    Reply With Quote
Old 07-10-2008, 14:31   #8420 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by thor76 View Post
Cred ca ma dau pe avforums.com de vreo doua zile uitandu-ma dupa cateva modele si am ramas impresionat de Toshiba 32AV505 la mare concurenta cu LG32LG3000.
As opta mult spre Toshiba DAR, caci exista si un dar, Toshiba pacatuieste prin lipsa unei iesiri audio precum si prin lipsa unui conector VGA.

De aici vad doua inconveniente:
1. Nu pot sa conectez rapid laptop-ul sa vad niste poze/ o prezentare
2. Nu pot scoate direct sunetul de pe televizor pe un sistem 5.1

Acum vin si cu intrebarile:
1. De pe un computer cu placa video cu iesire DVI, cu un cablu convertor DVI->HDMI, pot scoate imaginea pe TV?
2. Daca achizitionez un DVD player cu iesire audio analogica si imi conectez sistemul 5.1, in afara momentelor cand pun filme pe DVD, pot dezactiva boxele TV-ului si ruta sunetul prin iesirea DVD-ului?

1. DA, exemplu cu o placa video ieftina care suporta DVI/HDMI LINK
2. Normal ca da

Hell1 is offline    Reply With Quote
Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Thread Tools

Posting Rules