![]() |
| | #8561 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Aug 2004 | Quote:
si in legatura cu alegerea e foarte simplu: daca stai la 1.5-2m de ecran iei cu Y sau cu Z (full HD) iar daca stai la 2m-3m poti sa iei linistit cu V , ca oricum nu o sa vezi nici o diferenta la detaliile fine la distanta mai mare de 2m...
__________________ Rebel XT | ||
|
| | #8562 (permalink) | ||
|
cam de mult se simte la factura de curent 42pv80? ..sa zicem 6 ore/zi
__________________ Abit ip35,Q6600@3400 G0,Scythe Infinity,Asus 8800gts 320mb ,2gb ram Kingmax 800,2xhdd Samsung 250gb sata2,dvd rw Lg,Sound Blaster Creative Audigy Se 7.1,carcasa Antec Sonata 3,Razer DeathAdder Blue mouse,Lg L1972h-pf | |||
|
| | #8564 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Oct 2008 | Quote:
Cred ca am sa cumpr o plasma full hd deoarece distanta de la care am sa privesc este in jur de 1.5-2m si orcum.. ma gandesc daca este fullhd o voi putea vinde ceva mai usor daca voi vrea la un moment dat altceva. Multumesc pentru raspunsuri | ||
|
| | #8565 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2002 Location: Bucuresti |
hm, asta cu vandutul mai repede nu prea are sens. fiind mai scumpa, vei pierde mult mai mult la revanzare ca aia ieftina hd ready. poti sa scazi si la aia mai ieftina cat scazi la aia scumpa si o dai si mai repede. in general, un tv din asta ori il vinzi dar pierzi la greu, ori il tii pana moare (mai degraba).
| ||
|
| | #8566 (permalink) | ||
|
Din ce am citit aici recomandarile se indreapta spre plasmele Panasonic. La 37'' (94cm) cea mai buna alegere ar fi Panasonic 37PV80? Multumesc!
__________________ "Somewhere over the rainbow Bluebirds fly And the dreams that you dare to dream Really do come true..." | |||
|
| | #8567 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2002 Location: Bucuresti |
ca pret/performanta eu as lua 37pv7, am vazut ca se gaseste pe la 18 mil online. merita toti banii. nu stiu daca se mai gaseste insa. altfel, da, la 94 37pv80 e cea mai buna. presupunand ca nu vrei si full hd (la diagonala asta e cam moft mai ales de la 2m incolo).
| ||
|
| | #8568 (permalink) | ||
| stai tu linistit ca nu consuma 215w decat daca ii dai cu power saving (contrast mai mic) si afisezi doar imagini inchise la culoare. aia 215w sunt de-aia de marketing (gen p.m.p.o. la audio sau contrast dinamic de n milioane la 1). sa vezi ce mi-a sarit mie factura cand am luat-o. calculasem la un moment dat ca se ducea spre 400w (42pv70)
__________________ | |||
|
| | #8569 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Apr 2005 Location: Bucuresti |
Cred multi isi dau cu parerea fara sa aiba habar ce este aia putere, consum, energie. Modelul 42PV70 are 270W/h consumul maxim, imposibil de atins acasa , pentru a ajunge la cifra asta iti trebuie un semnal alb pur cu setari in mod dinamic , contrast si lumina la maxim. La modelul asta 42 PV70 consumul MASURAT personal, ca medie in 3 ore mergand pe tv postul PRO-TV, este in jur de 200W/h.La modelul nou 42PV80 consumul este in jur de 170W/h. Pentru cine are dubii poate incerca asta acasa, nu exista nici un pericol. Exista si masuratori precise in reviewsul asta: Panasonic TH50PZ81B / TH50PZ81 Review poti citi cum o plasma de 50" full-hd specificata de producator cu puterea de 460W consuma doar 301W/h cand este calibrata pentru vizonare normala. Concret la 6 ore pe zi si la pretul maxim de 0,7RON KWh rezulta cam 7000 lei vechi pe zi, pentru 42PV80.Asta inseamna mai putin decat o cafea iar eroarea nu poate depasi 5-10%. | ||
|
| | #8570 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2006 Location: Bucuresti |
as dori si eu o recomandare... Ideea e asa: vreau sa scap de televizoru crt ca e cam mare pt camera mea mica si sa am un al doilea monitor pt laptop (mufa vga).....cumparand un tv lcd sau monitor lcd cu tv tuner (nu stiu cum e mai bine) va fi folosit in principal ca tv diagonala 22 inch, pip ar fi un plus.... vazusem samsung 225md dar depaseste un pic bugetul de ~1400 roni. sugestii? multumesc. | ||
|
| | #8571 (permalink) | ||
|
Pentru bugete mai restranse, recomand : Televizor LCD Sharp 32D44 EBK, 81cm SHARP 32 D44 EBK . Made in Japan. Il am, se vede foarte bine cu PS3 si HDMI.
__________________ | |||
|
| | #8572 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Aug 2004 |
plasma 42pv70 consuma 260W pe imagine alba(desktop alb) daca e activat " power saving ", iar daca nu e activat consuma 340W pe imagine alba(desktop alb)... iarna e bine ca mai incalzeste in camera... masuratorile is facute cu dispozitiv electronic de afisare a puterii, cu ecran lcd... pe cand un lcd de 42" consuma 140W cu backlightul la mijloc.... indiferent de continutul imaginii... plasmele consuma sub 100W daca pui imagini negre filmate noaptea fara lumina eventual cateva luminari.... dar daca afisezi imagini luminoase cu contrast corespunzator platesti dublu factura la curent... e ca si cum te-ai incalzi cu radiator electric in camera !!!!!!!!!!!!!!!!! plasmele full HD au si ventilatoare pt a raspandi mai bine caldura... veritabile aeroterme...
__________________ Rebel XT | ||
|
| | #8573 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jun 2000 |
Sunt destui oameni care nu stau sa se uite la consum: pana la urma e vorba de calitatea imaginii care dupa parerea mea primeaza. Si in conditii reale nu cred ca o plasma de 42" Full-HD depaseste 180w consum mediu (daca e reglata omeneste) . De curiozitate cred ca voi face niste masuratori cu 46PY80 , insa mai degraba imi fac probleme din cauza amplificatorului din dotare (~800W in idle) - poate fi util cand nu dau astia caldura .
| ||
|
| | #8574 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2005 |
Salut. Cum am scris putin mai in urma, de curand mi-am luat un LCD TV Philips 32PFL5403D/12 de care sunt foarte multumit, dar am o mica nelamurie. Atunci cand ma uit la filme, fiind conectat la pc prin HDMI cu adaptor DVI/HDMI, imaginea nu ocupa tot ecranul in lateral indiferent de rezolutia setata (720P sau 1080P) sau daca filmul este HD sau DivX, ramanand cam 1cm in stanga si in dreapta, dunga neagra. Programele tv transmise prin cablu se vad corect. L.E: Cred ca am gasit raspunsul aici.
__________________ MB Abit IP35 Pro // CPU Intel Core 2 Duo E8400@3900MHz - 1.29V - 24h/7 // Scythe Zipang // Mushkin 2 x 2GB DDR2@880 MHz 5-5-5-15 @ 1.85V // HDD WD 250 AAKS + WD 500AAKS + WD 640AAKS // Gainward HD4870 512MB // Creative X-FI Extreme-Music 7.1 // Fortron Blue Storm II 500 // DVD-RW LG H30NRBBB black SATA // Case Sharkoon Rebel9 | ||
|
| | #8575 (permalink) | ||
|
Salut. Doresc sa-mi iau un LCD-TV intrucat batranul a cedat si ma simt divortat fara. Vreau sa va intreb cam ceea ce conteaza implicit la un asemenea TV (HD/Rezolutie/moduri de conectare). Ca si brand-uri tintesc in principal spre Samsung si mai apoi Panasonic. Sunt binevenite si recomandari cu modele. Pretul de achizitie .. in jur de 2200RON , diagonala .. cam 82 .. si ce e foarte important .. sa pot reda de pe laptop pe el .. fara restrictii (pe jumatate etc).. Va multumesc. | |||
|
| | #8577 (permalink) | ||
| Quote:
Din start vreau sa mentionez ca consumul este tot timpul variabil, in functie de imagine, de contrast, de setari meniu etc. La imagini mai intunecate aparatul meu de masura imi afisa chiar sub 100W, insa la imagini clare, frumoase si cu alb mai mult mi se afisa chiar si peste 300W. Cu cat contrastul TV-ului este setat mai spre maxim cu atat consumul va creste <aici power saver are si el un cuvant de spus>. Asa cum am eu setat TV-ul, am vazut chiar si un 430W. De incalzit nu se incalzeste, cel putin nu excesiv sau nu mai mult ca un TV normal. De calibrat nu ai cum sa-l calibrezi sau cu ce sau nu stii <de exemplu am un colorimetru ColorVision Spyder2, insa nu stiu cum sa-mi calibrez TV-ul>. Ideea de baza este ca o plasma consuma clar mai mult decat un LCD, consum care poate ajunge si la de x ori consumul unui LCD, totul depinzand insa de cum reglezi TV-ul. Cumparand plasma am stiut la ce sa ma astept, stiam ca are un consum mai mare ca al unui LCD, insa si imaginea este exceptionala.
__________________ | |||
|
| | #8578 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Mar 2007 |
Posesor de 42PV70 de vreun an , vreau sa mai iau un Lcd sau Plasma de 82,in jur de 2000 RON, pt camera fiicei mele.Ce imi recomandati(si 42pv70 l-am luat tot in urma studiului forumului).Cablu RDS,la bloc(42PV70 se vede foarte bine)
Last edited by florin13; 30-10-2008 at 14:04.. | ||
|
| | #8579 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2007 | Quote:
Legat de consum, cum vedeti eu am 2 tv-uri plane care merg destul de mult, alternativ dar si simultan, si nu pot sa ma plang de consumul de energie. Nu am facut masuratori dar, practic nu am observat mare diferenta fata de perioda cand nu le aveam, si aveam 2 crt-uri. | ||
|
| | #8580 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Mar 2007 |
Am gasit asta Superocazii - PLASMA & LCD : SAMSUNG LCD-LN-37A550 si as fi curios sa aflu niste pareri,daca renteaza sau nu (ca si calitate a imaginii),sau ar fi mai ideal sa ma orientez spre inca o plasma(problema de retentie a imaginii este cam arzatoare tinand cont ca ar merge de multe ori 10-12 ore pe acelasi program de desene animate-JETIX,sau altele)
Last edited by florin13; 30-10-2008 at 16:49.. | ||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |