![]() |
| | #8781 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2008 |
Nu ma ajuta nimeni cu un sfat vis a vis de lcd-ul asta? adica daca merita sa dau 4000 lei pe el... multumesc asta-i linkul : http://www.inside-digital.de/fernseher/telefunken_visium_37tlf7012/1787_7.html | ||
|
| | #8782 (permalink) | ||
| Alexei Join Date: May 2004 Location: земля | Quote:
| ||
|
| | #8783 (permalink) | ||
| Quote:
.Este de notorietate concurenta intre Panasonic si Pioneer pe segmentul plasme. KURO iti spune ceva? Reprezinta seria de plasme de la Pioneer. Ce are KURO caracteristic? Pai negrul extrem de negru, de adanc. Negrul perfect negru este dificil de obtinut, insa producatorii se apropie de ideal de la model la model. Acuma... diferenta intre alb si negru reprezinta esenta imaginii si cu cat diferenta intre cele 2 culori este mai mare si cele 2 culori mai intense, cu atat imaginea este mai frumoasa, cu efect 3D. Deci in concluzie: fie ca este plasma fie LCD, nivelul de negrul reprezinta provocarea pentru o imagine cat mai realista, mai clara, mai stralucitoare etc. Mai nou, LED LCD TV-urile ating performantele plasmelor <au potential chiar mai mare>, tocmai prin prisma faptului ca s-a reusit atingerea unui bun nivel de negru. Ce refulez aici nu reprezinta adevarul aboslut, axiomatic. Ce stiu, stiu tot de pe internet, am citit. Sunt siteuri de specialitate, forumuri de discutii cu obsedati de calitate video etc. Se poate verifica orice informatie. Just google it!
__________________ | |||
|
| | #8784 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca |
Zilele trecute chiar am studiat timp de citeva ore ultimele aparitii LCD de la Sony si Samsung in comparatie cu niste plasme (in special ecrane mari, peste 52") si in multe situatii (diferite materiale video) prefer imaginea unui LCD bine reglat fata de o plasma. In plus, ecranele LCD-LED ofera un negru impresionant, chiar daca uneori trece spre o tenta de albastru in anumite zone din scene intunecate, pastreaza detalii in imagine care la plasma dispar intr-un negru profund (chiar daca e neutru). Problema ar fi ca LCD-urile de inalta calitate inca sint scumpe in comparatie cu plasmele. | ||
|
| | #8785 (permalink) | ||
| Alexei Join Date: May 2004 Location: земля |
Eu din cate am citit, LCD-urile cu LED chiar ofera negrul "absolut", adica prin stingerea locala a ledurilor se obtin ~0cd. Ceea ce nici plasma nu poate oferi. Doar ca mie asta mi se pare doar un aspect care defineste imaginea, nu vad de ce ar fi cel mai importanta, sau tot ce conteaza...Atat LCD-urile cat si plasmele au plusurile si minusurile lor.
| ||
|
| | #8786 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca |
Da, asa e, cu LCD-LED negrul poate fi absolut, dar in plus pot fi evidentiate niste detalii in zonele intunecate pe care plasmele le transforma tot in negru (deci nu se vad), asta daca investigam imaginile in detaliu si cu ecranele in paralel. Ideea e ca si ecranele LCD non-LED de ultima generatie ofera o imagine exceptionala. Samsung A950 si Sony XBR8 sint absolut impresionante, dar Sony nu justifica diferenta de pret. | ||
|
| | #8787 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2004 Location: Bucuresti | Quote:
__________________ Core 2 Duo E8400 with ZEROTherm BTF-90 on EVGA nForce 780i TriSLI - Black / Asus 9800GT / 2 x 2GB Patriot Extreme Performance - Black / Powered by OCZ600SXS StealthXstream Quad-Rail, 600W / Samsung Peripherals Zen Edition Black / X-Fi Xtreme Audio PCIEx / Asus PW191A Black / Razer DeathAdder / Razer eXactMat / Fuck the rest | ||
|
| | #8788 (permalink) | ||
| Quote:
2) Exemplu de un LCD de top, best oful unui brand, in comparatie nu cu cea mai buna plasma ci cu una pe acelasi segment de pret. Ca sa inchei, NUMAI LED LCD-urile se pot bate ca de la egal la egal cu plasmele fie ca va place fie ca nu. In rest, o plasma surclaseaza LCD-ul din orice punct de vedere ai lua-o! N-o zic eu, este un fapt real, fie ca unora place sau nu. Fanboy se gasesc peste tot. Pe mine unul nu ma intereseaza ca respectivul TV foloseste tehnologia LCD, plasma, CRT, laser etc ci la banii dati sa iau ce-i mai bun. Si momentan plasmele sunt cel putin la acelasi pret ca LCD-urile <daca nu mai ieftine!!!> si presteaza cu mult peste un LCD. As dori sa mai clarific ceva. Nu ma intereseaza sa conving pe nimeni de nimic. Am vorbit mai mult decat civilizat. Acest thread nu este pentru polemici sau tabere de sustinatori plasma vs LCD. Este de la sine inteles ca trebuie plecat de la premisa ca ceea ce scriu concorda cu parerea-mi. Inainte sa-mi sariti la gat, faceti-mi va rog o favoare si incepeti sa cititi acest thread de la coada spre cap si apoi, daca tot nu sunteti dumiriti de ceva un mic search pe Google faci minuni. Stiu ca este mai placut sa stai si sa-ti pice infourile decat sa le cauti, insa din punctul meu de vedere nu este nimeni dator sa stea sa caute linkuri, explicatii si detalii pentru altul. Daca le ai la indemana, OK, paste it, daca nu, exprimi parerea si cine doreste info suplimentar sa caute, asa cum am cautat si eu la randul meu cand am dorit sa-mi achizitionez ceva, asa cum a cautat si X, Y sau Z. Nu te poti baza pe ce spune Popoescu/Ionescu si sa o iei de buna ca asa e, pui mana si "sapi". Si apoi discuti pe caz concret, de ce aia si nu cealalta, insa ai deja habar de amandoua, ca doar esti interesat, nu? Ma rog...
__________________ | |||
|
| | #8790 (permalink) | ||
| Quote:
Tot la o aruncatura de bat sunt si avantajele .
__________________ Last edited by R/\ZV/\N; 23-11-2008 at 19:12.. | |||
|
| | #8791 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2004 Location: Bucuresti | Hai sa lamurim chestia asta, pentru ca aici este o contradictie in ce scrii tu: LCD-ul best of al unui brand nu poate avea echivalent ca pret la plasma, deoarece este mult mai scump ca plasmele best of al aceluiasi brand sa zicem, la aceeasi diagonala.
__________________ Core 2 Duo E8400 with ZEROTherm BTF-90 on EVGA nForce 780i TriSLI - Black / Asus 9800GT / 2 x 2GB Patriot Extreme Performance - Black / Powered by OCZ600SXS StealthXstream Quad-Rail, 600W / Samsung Peripherals Zen Edition Black / X-Fi Xtreme Audio PCIEx / Asus PW191A Black / Razer DeathAdder / Razer eXactMat / Fuck the rest | ||
|
| | #8792 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Aug 2004 |
marele avantaj al plasmei, e naturaletea culorilor, ce e vizibil mai ales la filme, plus nivelul de negru si unghiul mare de vizualizare... acu ca e iarna e bine ca mai incalzeste... dar daca vrei sa folosesti ca monitor de calculator e preferabil lcd, desi are culori artificiale, plus ca consuma pe jumatate... dar la 52" lcd-ul costa dublu fata de plasma, din pacate...
__________________ Rebel XT | ||
|
| | #8793 (permalink) | ||
| Quote:
Vezi cat costa un Pioneer de 50" si daca nu-ti ajunge atunci cauta in segmentul ala de pret un concurent LCD.
__________________ | |||
|
| | #8794 (permalink) | ||
| Alexei Join Date: May 2004 Location: земля | Quote:
| ||
|
| | #8795 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ | |||
|
| | #8797 (permalink) | ||
| Alexei Join Date: May 2004 Location: земля |
Chiar si pe cablu, la posturile cu stiri care au acele benzi cu informatii care curg de la dreapta la stanga, daca te uiti cu atentie, contururile literelor sunt perfecte sau au niste nuante verzui sau mov ? Fenomen vizibil si cu alte ocazii, dar usor de probat asa. Sau alta problema: cand e o imagine complet alba, sau dominant alba, albul nu apare ceva mai sters decat de obicei ? Quote:
| ||
|
| | #8798 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2004 Location: Bucuresti |
razvan2007, la o simpla cautare, gaseste tu o plasma pe aici http://www.shopmania.ro/magazin~onli...p-4290287.html
|
| | #8799 (permalink) | ||
| Quote:
Quote:
Si apoi... Ai fost absent de pe aici sau nu ai citit. Nu am bagat in aceeasi oala si LED LCD-urile. Imi tot sparg plamanii de cateva pagini incoace spunand ca plasma autperformă LCD-ul, NU SI LED LCD-ul. Nu in ultimul rand tu compari mere cu pere, pretul noii tehnologii <LCD-urile cu LED> cu pretul plasmei, doh!
__________________ Last edited by R/\ZV/\N; 23-11-2008 at 19:53.. | |||
|
| | #8800 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Aug 2004 | Quote:
asta e o oferta interesanta: http://www.neomax.ro/Toshiba_46XF351...5931s325.html?
__________________ Rebel XT Last edited by plop; 23-11-2008 at 19:55.. | ||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |