Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 30-11-2008, 09:41   #8901 (permalink)
Registered User

Novi multumesc frumos. Te mai deranjez un pic.
La acest model : Televizor cu LCD SAMSUNG 32A330 - Altex - cel mai mic pret din Romania merge picture in picture la tv sau e ca celalalt..iar cu setarile de imagine si asta le pierde cand il inchid sau le pastreaza? Astept raspuns mersi.

comentatorul is offline    Reply With Quote
Old 30-11-2008, 09:44   #8902 (permalink)
blu ray

novi's Avatar

La fel este si la acest model!Ti-am zis testeaza-l inainte sa iesi din magazin cu el la bancul de proba si urmareste sa isi pastreze setarile!

novi is offline    Reply With Quote
Old 30-11-2008, 09:46   #8903 (permalink)
Pinguis quod tumidus

Quote:
Originally Posted by novi View Post
Diferenta merita numai daca ai material FULL HD (blu ray player si filme blu ray)!Pentru meciuri si filme 720p sau 1080p (blu ray rip) este perfect PV80-ul!
Corect. Canale TV 1080p nu exista nici in State la ora actuala, decat poate experimental. Ce vei vedea in Romania in urmatorii 6-7 ani sunt ceva canale 1080i de nisa la unii furnizori de cablu plus ce ai acum in terestru. Piata HD este inca mica in Romania (14% din detinatorii de TV) deci nu exista business pentru implementarea HD pe cablu. In 2009-2010 investitiile sunt prognozate sa scada deci nu va faceti iluzii prea mari. Iar intre 1080i si 720p diferenta de calitate vizuala la 42" este destul de mica (asta nu am testat personal, doar din ce mi-au zis diversi si am vazut prin magazine deci YMMV).

Iar peste 6-7 ani cine stie ce tehnologii si modele noi vor fi pe piata.

Cu alte cuvinte full HD e bun DOAR pentru bluray si conectare PC daca vrei sa joci pe ecran mare. Altfel nu-si are rostul, mai bine pui diferenta deoparte si cu cateva milioane in plus iei un TVIX, Popcorn sau un PS3 ca sa ai si ceva content HD - sau un decodor DVB-T si o antena.

Cunosc genul asta de frustrari. Eu am avut un HD Ready de prin 2004 si mai mult de 2 ani am avut doar surse SD. Ia-ti ce-ti trebuie si nu fa "investitii" inutile.

Last edited by Adi[CG]; 30-11-2008 at 10:00..

Adi[CG] is offline    Reply With Quote
Old 30-11-2008, 09:51   #8904 (permalink)
Registered User

Novi..pai tu spui ca asa sunt ele toate facute si isi pierd setarile de imagine dupa ce le inchid sau ca unele pot fi defecte si din cauza asta sa si le piarda iar altele sa nu si le piarda ca daca spui ca asa sunt ele toate facute..probabil o sa ma oreientez in alta parte

Old 30-11-2008, 10:03   #8905 (permalink)
Registered User

Coza's Avatar

Multumesc mult pentru raspunsuri ! Blu ray player si conectarea la PC pentru jocuri iese din discutie. Asa ca raman la 42PV80. O zi faina, tuturor; revin cu impresii.

Coza is offline    Reply With Quote
Old 30-11-2008, 10:03   #8906 (permalink)
Nick anterior: razvan2007

R/\ZV/\N's Avatar

Quote:
Originally Posted by novi View Post
Are picture in picture dar nu la programe TV!Daca vrei sa vezi 2 posturi TV in acelasi timp nu poti!Stie picture in picture doar cu o sursa HDMI/PC si un post TV!
PBP = Picture By Picture, care face exact ce scrie mai sus;
PiP = Picture In Picture, se stie ce face;
PAT = Picture And Teletext sau multiwindow, o fereastra imagine si cealalta fereastra alaturata teletextul;
PAP = Picture At Picture, se imparte ecranul in 2 avand deci 2 imagini/posturi TV deodata, fiecare cu sunetul lui; jumatatea dreapta cu sunet pe boxa dreapta si jumatatea stanga cu sunet pe boxa stanga.

R/\ZV/\N is offline    Reply With Quote
Old 30-11-2008, 10:10   #8907 (permalink)
Pinguis quod tumidus

Quote:
Originally Posted by razvan2007 View Post
PBP = Picture By Picture, care face exact ce scrie mai sus;
PiP = Picture In Picture, se stie ce face;
PAT = Picture And Teletext sau multiwindow, o fereastra imagine si cealalta fereastra alaturata teletextul;
PAP = Picture At Picture, se imparte ecranul in 2 avand deci 2 imagini/posturi TV deodata, fiecare cu sunetul lui; jumatatea dreapta cu sunet pe boxa dreapta si jumatatea stanga cu sunet pe boxa stanga.
Eu am si PIP, PAT si PAP pe CRT-ul pe care tocmai l-am "promovat" ca televizor de dormitor. Nu cred ca am folosit nici una dintre functii mai mult decat ca sa vad cum functioneaza. In aproape 4 ani sa fi folosit cam jumatate de ora, hai o ora, PIP-ul ...

Iar gluma cu cate un canal pe jumatate de ecran e desigur foarte buna, vreme de cateva secunde cel putin.

Foloseste cineva cu succes vreuna din aceste functii ?

Adi[CG] is offline    Reply With Quote
Old 30-11-2008, 10:14   #8908 (permalink)

R/\ZV/\N's Avatar

Quote:
Originally Posted by Adi[CG] View Post
Eu am si PIP, PAT si PAP pe CRT-ul pe care tocmai l-am "promovat" ca televizor de dormitor. Nu cred ca am folosit nici una dintre functii mai mult decat ca sa vad cum functioneaza. In aproape 4 ani sa fi folosit cam jumatate de ora, hai o ora, PIP-ul ...

Iar gluma cu cate un canal pe jumatate de ecran e desigur foarte buna, vreme de cateva secunde cel putin.

Foloseste cineva cu succes vreuna din aceste functii ?
Rostul postului meu anterior a fost de a lamuri putin lucrurile despre ce rost au si ce anume reprezinta toate terminologiile acelea, nu de altceva. Omul a intrebat, i s-a raspuns putin cam confuz si de aceea am indraznit a face putina lumina. N-am discutat utilitatea lor. That's all folks.
Mici retusuri:
PAP = Picture And Picture este acelasi lucru cu PBP = Picture by Picture.

Old 30-11-2008, 10:43   #8909 (permalink)
Registered User

Multumesc frumos. O ultima intrebare. Daca voi ati avea de ales intre aceste 2 modele:
Televizor cu LCD SAMSUNG 32A330 - Altex - cel mai mic pret din Romania si
Televizor cu LCD SAMSUNG 32A430 - Altex - cel mai mic pret din Romania
Pe care l-ati alege? Astept raspuns si multumesc de ajutor.

Old 30-11-2008, 10:58   #8910 (permalink)

R/\ZV/\N's Avatar

Quote:
Originally Posted by comentatorul View Post
Multumesc frumos. O ultima intrebare. Daca voi ati avea de ales intre aceste 2 modele:
Televizor cu LCD SAMSUNG 32A330 - Altex - cel mai mic pret din Romania si
Televizor cu LCD SAMSUNG 32A430 - Altex - cel mai mic pret din Romania
Pe care l-ati alege? Astept raspuns si multumesc de ajutor.
Daca ma incluzi si pe mine in VOI, atunci raspunsul meu este NICIUNUL. De ce? Pai pentru ca ieftin si bun nu se poate. Iar brandul SAMSUNG este cel mult midrange oriented, indiferent de pret.
Pana sa-mi iau plasma am cautat de mi-a venit rau dupa un LCD bun <n-am gasit niciunul si de aceea am optat pentru plasma> si stateam pe ganduri ce sa aleg intre un Toshiba Regza, Panasonic Viera, Sharp Aquos si Philips Cineos. Nu mai stiu exact modelele, insa sfatul meu este sa cauti ceva convenabil printre cele 4 branduri. Mai nou si Pioneer-ul produce TV LCD.
Parerea mea ...

Old 30-11-2008, 12:47   #8911 (permalink)
Registered User

Coza's Avatar

Adi[CG], m-am decis sa cumpar si un Popcorn Hour; voi viziona de pe el si 1080p-uri ripuite. Cat de tare va fi alterata imaginea pe 42PV80, daca stau la 2 m de plasma ?

Old 30-11-2008, 12:58   #8912 (permalink)

R/\ZV/\N's Avatar

42PV80 lucreaza nativ cu semnal 1080p, dar procesorul face downscaling la 720p. Si o face chiar foarte bine.

Old 30-11-2008, 13:07   #8913 (permalink)
blu ray

novi's Avatar

Wink

Quote:
Originally Posted by comentatorul View Post
Novi..pai tu spui ca asa sunt ele toate facute si isi pierd setarile de imagine dupa ce le inchid sau ca unele pot fi defecte si din cauza asta sa si le piarda iar altele sa nu si le piarda ca daca spui ca asa sunt ele toate facute..probabil o sa ma oreientez in alta parte
Doar anumite modele de la SAMSUNG au "chestia" asta de aceea te sfatuiesc sa il testezi cand il cumperi!

Quote:
Originally Posted by Coza View Post
Adi[CG], m-am decis sa cumpar si un Popcorn Hour; voi viziona de pe el si 1080p-uri ripuite. Cat de tare va fi alterata imaginea pe 42PV80, daca stau la 2 m de plasma ?
Nu vei observa aproape nici o diferenta fata de un TV FULL HD!Ti-am spus FULL HD doar pe un BLU RAY player da tot ce poate!

Last edited by novi; 30-11-2008 at 13:10.. Reason: Automerged Doublepost

novi is offline    Reply With Quote
Old 30-11-2008, 13:12   #8914 (permalink)
Registered User

Coza's Avatar

Thanks guys !

Old 30-11-2008, 15:05   #8915 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by coza View Post
va rog un sfat: Sunt in dilema si nu stiu ce sa aleg intre panasonic 42pv80 si 42py8. Primul este hd ready, cel din urma fiind full hd. Diferenta de bani intre ele este de 5-6 mil. Nu e asta problema, ci as vrea sa stiu daca chiar se justifica suma mai mare pentru full hd-ul. Teleul` il voi folosi pentru a viziona un meci, documentar si bineinteles filme de pe pc unde cele mai multe sunt 720p, insa mai nou vad ca apar si cele 1080p. Distanta fata de televizor va fi de 2.5/3m. Daca merg pe 42pv80, cat de afectata va fi imaginea cu un upscale la 1080p ? Si invers, full hd cu downscale la 720p..... Merci anticipat.
cumpara un 50pv8 la 2.5m-3metri e perfect

plop is offline    Reply With Quote
Old 30-11-2008, 15:16   #8916 (permalink)
Banned

Quote:
Originally Posted by florica View Post
Pentru a observa cat de mari sunt diferentele intre unele din cele mai grozave LCD-uri si plasme de ultima generatie, este suficient sa citesti o simpla comparatie: Sony Bravia KDL-46W4500 46in LCD TV Review - TV Reviews - TrustedReviews si Pioneer Kuro PDP-LX5090 50in Plasma TV Review - TV Reviews - TrustedReviews

Toata seria W4500 indiferent de diagonala, ultima generatie Sony este un dezastru ca sa fiu ingaduitor si nota 5 din 10 la imagine cred ca este un record negativ.Treaba este cu atat mai ciudata cu cat in publicatii, reviste notele mari si laude se dau cu usurinta cu largul concurs al sponsorizarilor si este un adevarat act de curaj sa scrii ceva de rau despre un produs al unei mega corporatii.Bugetul de marketing si publicitate SONY depaseste de cateva ori cifra totala de afaceri a firmei Pioneer.
Bravo, meriti un os. Tu compari plasma/plasme de 2300 de lire cu LCD de 1000 de lire......patetic.
Sony Bravia KDL-52W4500 52in LCDTV Review - TV Reviews - TrustedReviews
KDL-52W4500 - Note 8/10 la imagine (deci se pare ca nu toata seria "suge", doar un model).
LG 47LG7000 47in LCD TV Review - TV Reviews - TrustedReviews
LGLG7000 - Nota 9/10 la imagine.
Sony Bravia KDL-46Z4500 46in LCD TV Review - TV Reviews - TrustedReviews
Sony KDL 46Z4500 - Nota 9/10 la imagine.
http://www.trustedreviews.com/tvs/re...46in-LCD-TV/p1
Samsung LE46 - Nota 9/10 la imagine.

Si de cand W4500 e seria de top Sony? De XBR ai auzit in viata ta? Aia e seria de top Sony.

Last edited by Soulstorm; 30-11-2008 at 15:36..

Soulstorm is offline    Reply With Quote
Old 30-11-2008, 15:45   #8917 (permalink)
Registered User

Am fost la Altex si am intrebat de modeulul Samsung 32a430: Televizor cu LCD SAMSUNG 32A430 - Altex - cel mai mic pret din Romania daca are picture in picture si mi-au spus ca nu are. In schimb modelul 32a330:Televizor cu LCD SAMSUNG 32A430 - Altex - cel mai mic pret din Romania mi-au spus ca are. Mi se pare ciudat acest lucru 32a430 e seria 4 mai scump cu 1 mil si nu are pip iar celalat e seria 3 si are pip..cum naibii? nu e cam ciudat? Eu ma gandeam ca au amandoua

Old 30-11-2008, 15:54   #8918 (permalink)
Registered User

Drankon's Avatar

@florica 9/10 e bine ? Sony Bravia KDL-40W4000 Full HD 40in LCD TV Review - TV Reviews - TrustedReviews Si asta la W4000 nu W45000 !
Si acelasi 9/10 si pentru un Samsung 40A656 mai ieftin si mai slabut teoretic decat Sony W4500.
Si acelasi 9/10 si la Panasonic 42PZ85 ! Naspa deci dupa trustedreviews.com plasma Panasonic G11 fullHD nu e cu nimic mai buna decat LCD-ul Samsung seria 6 la capitolul imagine.
Eu am si plasma si LCD asa ca pareri din acestea cu plasma rulz e de 10 si LCD de 5 mi-se par exagerari ale unora super incatati de plasma achizitonata.

Last edited by Drankon; 30-11-2008 at 16:05..

Drankon is offline    Reply With Quote
Old 30-11-2008, 16:07   #8919 (permalink)
Registered User

Uite ce sa scris in reviews:" After the ‘warning shot' of the 52W4500, the smaller 46W4500 seems to suffer even more distractingly with the picture-ruining light pooling problem that troubled us on the large model."

Nu imi spune ca 46" este un accident sau ca exista MARE diferenta de calitate a imagini, defapt modelul 46" reprezinta adevarata valoare, fiind si ultimul reviews in care si-au dat seama de cat de proasta imaginea si au corectat evaluarea.
Eu iti recomand sa citesti si printre randuri sa vezi ce semnifica "truly extraordinary picture quality" la plasma si ce "Does it produce better pictures than most other LCD TVs period? Yes." la LCD.

Despre XBR nu ar fi trebuit sa auda sau sa intereseze pe nimeni nimeni...deoarece este seria ce se vinde in state, este echivalenta cu seria X europeana.Apropo care XBR? ca sunt mai multe fiecare indicand generatia.

Nu cred ca ai vazut un LCD bun asezat side by side langa o plasma buna setate corect, in conditii domestice controlate, ruland cu orice material video de orice natura...daca aveai experienta asta ai fi avut o revelatie.
Comparatiile le-am exemplificat indiferent de categorie sau pret pentru a evidentia ca plasma are fara nici cea mai mica indoiala imaginea mai buna.
Daca vrei comparatii in categorii de pret comune poti considera plasmele Panasonic care spulbera la mare distanta orice LCD ce costa similar la orice diagonala.

Doar ca exemplu la HI-FI Arena se puteau admira o plasma si un LCD produse de Pioneer asezate involuntar side by side ( asta era LCD: Pioneer KURO KRL-37V 37in LCD TV Review - TV Reviews - TrustedReviews ) .Rezultatul ? incredibil, comparatia parea sa sfideze bunul simt, LCD care are nota 9 era o gluma foarte proasta.Mai are rost sa iti spun ca LCD ala de 37" costa 7500 ron?

florica is offline    Reply With Quote
Old 30-11-2008, 18:21   #8920 (permalink)
Banned

Nuu, nu am vazut LCD-urile si plasme puse side-by-side, deloc (si aici ma citez dintr-un post anterior) :
"De aia am in casa un Sony Bravia KLD 52" si un Panasonic TH-42PV80 iar diferentele intre ele la sharpness nu exista, plasma are culori putin mai bune, atat."
Daca LCD-ul avea o imagine de kko, atunci de ce a primit nota 9? Asa de curiozitate, sau presupunem ca la testarea plasmei omul era sanatos si cand a facut review la LCD a fost lovit de schizofrenie, alzhaimer si a uitat cum arata imaginea pe plasma, si de aia i-a acordat nota 9 nu?
Si cum pana mea sa compari 2 chestii din categorii diferite de pret, compari Mercedes C Class cu Ferrari? Normal ca un Ferrari castiga. Compara Ferrari cu Lamborghini. Pe scurt compari o plasma Signature (Kuro) cu un LCD LED.
Ai o poza cu cele 2, plasma si LCD, de la HiFi Arena? Nu de alta, dar : http://www.avreview.co.uk/news/image..._plasma_bg.jpg
Mari diferente, ce sa zic. Si totusi daca plasma e asa superioara, la orice categorie de pret, de ce raportul de vanzari plasma/lcd e asa mare in favoarea LCD-ului. Si nu imi spune ca oamenii is neinformati, ca oricine se duce intr-un magazin vede zeci de plasme si LCD-uri unele langa altele, deci poate sa faca o comparatie fara prea multe cunostinte tehnice.
Dar de fapt, ce sens are sa imi mai bat capul, vorba lui Drakon : "pareri din acestea cu plasma rulz e de 10 si LCD de 5 mi se par exagerari ale unora (completarea mea : care de obicei au jumatate de buletin) super incatati de plasma achizitonata."

Soulstorm is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Thread Tools

Posting Rules