![]() |
| | #8921 (permalink) | ||
| Pinguis quod tumidus Join Date: Feb 1999 Location: this space for rent |
In magazine LCD-urile par mai "frumoase" din cauza ca sunt reglate cu sharpness maxim si culori suprasaturate. Lumea se uita de aproape la ecrane si precizia de afisare a pixelilor impresioneaza. Cu o imagine full HD statica orice LCD decent trezeste imediat sentimentul de "uau", in vreme ce plasma e "meh". Lucrurile se schimba radical in conditii normale de vizionare, in special pe surse SD. Imaginea data ca exemplu de Soulstorm este ilustrativa. LCD-ul este extrem de saturat si "nervos" in vreme ce plasma nu. Dar ia uitati-va pe care ecran se vad mai multe detalii cu acuratete (frunza din spate, tulpina, etc.) ? Pe care ecran culorile sunt mai naturale, mai calde ? Batalia nu se da intre Ferrari si Lamborghini, nu-i asta segmentul de pret. Piata este ruptă intre plasmele cu diagonale mici si LCD-urile low cost cu diagonale si mai mici. Mai ales in Romania. Statisticile trebuie interpretate un pic inainte de a le folosi drept argumente. | ||
|
| | #8922 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jun 2007 |
Eu nu ma prind de ce tot vin in fiecare zi plasma fanboys sa arunce la gunoi lcd-urile. E asa mare plictiseala? Tot timpul iese scandal aici cand mai vomita cate unu d-asta de la imaginea lcd. Noi astia mai neinitiati si cu ochii mai prosti de ce nu scriem toata ziua ca plasma e varza, face burnin sau e o mare si foarte scumpa oglinda cu urme de fosfor si pigmenti dreptunghiulari?
| ||
|
| | #8923 (permalink) | ||
| Pinguis quod tumidus Join Date: Feb 1999 Location: this space for rent |
Eu unul nu am spus ca arunc LCD-ul la gunoi. Ma bate gandul la anul de unul huge-huge pe care sa-l folosesc exclusiv cu PC-ul. Promit sa-mi pastrez mâncarea în interiorul organismului. Iar "plasma face burnin si e o mare si foarte scumpa oglinda cu urme de fosfor si pigmenti dreptunghiulari" - e o glumă sau cum ? | ||
|
| | #8924 (permalink) | ||
Pai m-am exprimat si eu la fel de plastic ca si cel ce vomita de la imaginea lcd-ului. :P De un an si ceva de cand citesc si postez pe aici vad flameuri din partea unor iubitori de plasma. Plasma e super, lcd-ul e o mizerie. Tot timpul iese scandal si daca dai si de un moderator iubitor de plasma mai iei si ban. Vreau si eu sa inteleg de ce. Oare cred ei ca daca repeta zilnic plasma e super, lcd e caca imaginea televizorului lor va deveni mai buna? Sau a lcd-urilor mai proasta? | ||
|
| | #8926 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Apr 2005 Location: Bucuresti |
Daca te ajuta cu ceva eu mi-am schimbat tv-ul in fiecare an in ultimi 3 ani si intotdeuna am cautat si testat ce era mai bun nu ma incurc cu modele si branduri orientate low-cost. In aceste comparatii si teste au intrat si Sony cu seriile X si W , Samsung LCD cu seria A656 cat si plasmele lor, Sharp, chiar si LG cu plasme si LCD si concluzia a fost evidenta si fara nici o indoiala, alegerea fiind deosebit de facila, diferentele fiind dramatice.Daca acum unii vad acum numai mici diferente de culori sau sharp pentru mine sunt mari , deranjante, obsedante si nu as putea urmari LCD-u nici macar pentru o zi, cred ca vomit in prima ora ![]() Acum daca sunt super incantat? nu! sunt extaziat! nu acelasi lucru il poate afirma detinatorii de LCD este suficient numai sa citesti forumurile sa vezi cati de plang de imagine si incerca tot felul de solutii, improvizatii in speranta ca poate cosmarul se va transforma doar in vis urat. Promit sa nu mai repet ca plasma este mai buna deoarece este o treaba mai mult decat evidenta care nu trebuie reamintita, fiecare face ce crede, ma retrag din discutiile astea. | ||
|
| | #8928 (permalink) | ||
| Quote:
Dupa cum am mai afirmat, cand am vrut sa fac pasul, sa-mi cumpar un TV de diagonala mare care sa-mi inlocuiasca vechiul CRT de 72" eram croit pe LCD. Nici nu vroiam sa aud de plasme. De ce? Aveam eu o gogoasa in creier de cativa ani, cand ma aflam in magazinul Real din Sibiu unde am vazut o plasma Panasonic al carui consum energetic era pe undeva pe la 600-800W. M-am speriat atat de tare incat nici nu mai vroiam sa aud de plasme ever, indiferent ce imagine afisau <buna/rea etc>. Asta mi-a fost fobia cativa ani de zile, pe vremea cand plasmele costau o avere. Intre timp situatia s-a mai schimbat nitel. Tot nitel mi-am reconsiderat si eu parerea cu privire la plasme, in detrimetul LCD-urilor. Intotdeauna am mers pe un principiu, cred eu, destul de sanatos: ce cumpar sa cumpar in cunostinta de cauza si in banii dati sa iau ce-i mai bun. Si pana acuma nu am gresit. Acuma, revenind, ideea este ca pe orice segment de pret, am mai spus-o si ma mai repet, gasesti oricand o plasma mai buna decat un LCD. Nu posteaza nimeni aici, judec din punctul meu de vedere, in sensul răzbelului LCD vs plasma. Este/ar fi ridicol daca se intampla asa. Tot in opinia mea, LCD-urile sunt promovate altfel. Avand in vedere ca plasme de dimensiuni mici nu sunt <de genul monitoarelor LCD> segmentul LCD-urilor acopera o plaja mai mare. Apoi asa cum bine a sesizat cineva de aici, cand privesti de aproape o plasma si un LCD pe o imagine nasoala de cablu, plasma scoate si mai mult in evidenta neclaritatile, orice artefact, purici etc. Oricum, vad ca tendinta plasmelor este aceeasi ca a LCD-urilor, de a se subtia cat mai mult si de a fi din ce in ce mai putin energofage, ceea ce nu poate fi decat un lucru bun in esenta. Consider ca in viitor vor coexista in preferintele oamenilor atat noile LCD-uri cu LED cat si plasmele. Si unele si altele afiseaza imagini socant de frumoase si au potential. LCD-ul normal cred ca-si va mai putea gasi locul in piata pana ce pretul celor cu LED va cobori suficient de mult incat sa fie preferat, dar pana atunci va mai trece destul timp, cel putin la noi in Romania. Bravo! Si suportul afirmatiilor l-ai lasat... Unde?...
__________________ | |||
|
| | #8929 (permalink) | ||
Am fost sanctionat de Monky dupa ce am avut o polemica pe marginea lcd/plasma, discutie in care m-a jignit in mod repetat. Cine are rabdare sa citeasca in urma o sa vada si de ce am fost sanctionat de un moderator cu care am avut o polemica pe o arie in care nu avea jurisdictie. In sfarsit, sint de domeniul trecutului sanctiunile mele, eu nu inteleg si nimeni nu vrea sa-mi explice de ce trebuie tot timpul sa citim aceste mizerii legate de lcd-uri. Este evident ca daca-i spui unui om ca si-a cumparat un TV care provoaca voma faci flame. Este evident ca atunci cand spui ca lcd-ul este la ani lumina in urma plasmei faci flame. De ce plasma fanboys nu se rezuma in a scrie ca lcd-ul inca n-a ajuns la performanta plasmei si simt nevoia sa sublinieze ca lcd-urile sint niste gunoaie? -------------------- Editare ulterioară -------------------- Eu scriu de mult timp pe aici, ceea ce se discuta in ultima luna s-a tot discutat pe topicul asta cam de la inceputuri. Citeste topicul. Nu o sa repet pentru fiecare nou posesor de plasma care le stie pe toate ceea ce am scris acum un an. Sintem mai multi pe aici care mai citim si avforums, si hdtvtest si alte locuri asemenea, sintem multi pe aici care au vazut la lucru si lcd-uri si plasme, sintem multi pe aici care am ales lcd-ul in cunostinta de cauza si sintem multumiti de alegerea facuta. Last edited by avlad; 30-11-2008 at 20:04.. Reason: Automerged Doublepost | ||
|
| | #8930 (permalink) | ||
| Pinguis quod tumidus Join Date: Feb 1999 Location: this space for rent | Quote:
* nu mi-e rusine nici cu consumul CRT-urilor, cred ca unul de 42" ar fi cat jumatate de sufragerie, ar cantari cam 150kg si ar veni la pachet cu o hidrocentrala.LCD-urile sunt deocamdata cele mai economice, pentru unii poate fi un criteriu important. | ||
|
| | #8931 (permalink) | ||
| Moderator Join Date: Aug 1999 | Quote:
In rest, ma intereseaza sa mentinem discutia in limite civilizate. Poate ar fi indicate 2 topicuri noi, unul despre plasme altul despre lcd-uri. Bineinteles, si topicul obligatoriu de versus.
__________________ Sometimes oi just sits and thinks. Sometimes oi just sits. | ||
|
| | #8932 (permalink) | ||||
| Quote:
Ce era la "la inceputuri" s-a cam schimbat intre timp! Deci suportul in afirmatii tot lipseste. Quote:
Ori de cate ori am simtit ca "spiritele" se cam incing pe aceasta arie am avut grija sa mentionez ca vorbesc in nume propriu si din propria-mi experienta. Vad ca tu reprezinti masele vorbind la plural. Quote:
Ca o rezultanta, din tot postul tau de mai sus, se poate observa o oarecare rautate si inversunare in exprimare. Si nu-i frumos deloc. Mai domol cu aprecierile <stiu sa si ripostez cand ma simt luat in balon>! Quote:
.Foarte important este consumul! La orice, nu? Este foarte importanta eficienta. In cazul TV-urilor: cat halesc si ce scot in urma, merita sau nu. La plasme consumul de curent este dinamic: variaza incontinuu in functie de imagine. Reglata, o plasma nu consuma cu mult peste un LCD de diagonala comparabila.
__________________ Last edited by R/\ZV/\N; 30-11-2008 at 20:32.. | |||||
|
| | #8933 (permalink) | ||
| Moderator Join Date: Aug 1999 |
Eu am si o plasma (lg) si un lcd (le40a550), luat de curand. Pot sa spun ca prefer lcd-ul, fara nici o discutie. Plasma am exilat-o pe dolce, iar lcd-ul a devenit tv-ul principal pentru ps3, hd si ocazional sd. Desi pe SD plasma se vedea o idee mai bine (aka nu se mascau erorile din semnalul initiale), prefer imaginea lcd-ului. Calibrat corect, se vede foarte bine, imaginea este foarte calda. Avand in vedere ca principala utilizare va fi ps3 + hd, alegerea a fost foarte simpla. Singurul dezavantaj este ca 40'' este cam mic.
__________________ Sometimes oi just sits and thinks. Sometimes oi just sits. | ||
|
| | #8934 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca |
Consumul de energie e un factor important care e luat in calcul. Incepind din 1 noiembrie 2008 se iau in calcul normele Energy Star 3.0 si toate HDTV-urile trebuie sa se incadreze in noile specificatii daca vor sa afiseze Energy Star logo. Se poate consulta un tabel cu diferite modele si consumurile aferente aici: HDTV power consumption compared - TV power consumption - CNET Reviews | ||
|
| | #8937 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca | Problema e larg dezbatuta in alt thread. Nu e destul un adaptor DVI-HDMI pentru transmiterea sunetului. E nevoie ca PV sa fie special construita ca sa transmaita sunetul prin DVI-audio, sa fie conectata intern la audio si adaptorul DVI-audio-HDMI sa fie cel dedicat.
| ||
|
| | #8938 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 |
Despre plasma mea Panasonic Viera 42PV80PA, sosita cu 3 zile in urma: imi place cum se vede RCS analog, pe toate posturile. Ce ma enerveaza este: - lateste imaginea si se vede ok doar in formatul 4/3, caz in care ar fi trebuit sa iau o dimensiune mai mare de 106 cm, pt ca se pierde mult din spatiul de vizionare. - e o problema si nu numai la meciuri de fotbal: la filme cand misca unul capul (de aprobare sau negare), ochii luii, fata lui... se intinde pe mail multi pixeli, nu stiu cum sa explic mai bine, se vede si pe pixelii de sus si pe cei de jos, daca isi misca capul de sus in jos spre exemplu. Asa ca ochii in loc sa apara ovali, apar pt o secunda putin patratosi. La voi e la fel? Ma bate gandul sa-l dau inapoi si sa iau Sony Bravia (la comenzi pe net ai 10 zile la dispozitie, desi ei nu recunosc, dar este lege pt asta). Acolo tot asa e cu pixelii care raman 'impregnati' cu imaginea anterioara? | ||
|
| | #8939 (permalink) | ||
| Quote:
Alternativa este scoaterea sunetului din placa de sunet si introducerea acestuia in TV, alt cablu. | |||
|
| | #8940 (permalink) | ||
|
multumesc oldshooterman, mobutu... boxele sunt x-530. ideea e ca as fi vrut sunet si pe boxe si pe tv ![]() mai multe pers mi-au indus ideea ca un cablu hdmi-hdmi reda si sunetul, spre deosebire de un cablu dvi- hdmi... ![]() adaptorul e cel original al placii video.
__________________ romania | |||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |