Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 01-12-2008, 11:51   #8941 (permalink)
Nick anterior: razvan2007

R/\ZV/\N's Avatar

Quote:
Originally Posted by crss2099 View Post
Despre plasma mea Panasonic Viera 42PV80PA, sosita cu 3 zile in urma:
imi place cum se vede RCS analog, pe toate posturile. Ce ma enerveaza este:
- lateste imaginea si se vede ok doar in formatul 4/3, caz in care ar fi trebuit sa iau o dimensiune mai mare de 106 cm, pt ca se pierde mult din spatiul de vizionare.
Este normal sa fie asa! TV-ul este WIDE! Insa... Ai incercat setarea "Partial"? Ai citit manualul cu atentie? Caci scrie si despre setarile din meniu.
Quote:
- e o problema si nu numai la meciuri de fotbal: la filme cand misca unul capul (de aprobare sau negare), ochii luii, fata lui... se intinde pe mail multi pixeli, nu stiu cum sa explic mai bine, se vede si pe pixelii de sus si pe cei de jos, daca isi misca capul de sus in jos spre exemplu. Asa ca ochii in loc sa apara ovali, apar pt o secunda putin patratosi.
La voi e la fel?
Habar n-am despre ce vorbesti. Pot fi totusi niste explicatii.
Stai prea aproape de TV incat sesizezi orice moschito. N-ai setat ca activ filtrul 3D-Comb. In definitv semnalul pe cablu il iei asa cum este si fara prea multe pretentii si comentarii. Nu pentru asta sunt facute TV-urile format WIDE <LCD si/sau plasmele>. Pe semnal bun si curat performa superb, ai incercat?
Quote:
Ma bate gandul sa-l dau inapoi si sa iau Sony Bravia (la comenzi pe net ai 10 zile la dispozitie, desi ei nu recunosc, dar este lege pt asta).
Acolo tot asa e cu pixelii care raman 'impregnati' cu imaginea anterioara?
Da. In 10 zile poti returna produsul daca intrunesti conditiile: l-ai comandat online, nu domiciliezi in localitatea de unde l-ai comandat si factura o ai pe persoana juridica.
Indiferent ce TV format WIDE vei cumpara, imaginea de cablu tot latita o vei avea pe format 16:9.

R/\ZV/\N is offline    Reply With Quote
Old 01-12-2008, 12:25   #8942 (permalink)
Registered User

(Kickazz) Si cablul DVI-HDMI transporta sunetul, daca are ce transporta. Problema nu e cablul...PV trebuie sa transmita sunetul, dupa care adaptorul (sa fie cel dedicat), dupa care cablul il transporta ca asa e facut. Duci sunetul separat in boxele de la PC si in TV, si ai sunet si in boxe si in TV.

oldshooterman is offline    Reply With Quote
Old 01-12-2008, 12:29   #8943 (permalink)

mobutu's Avatar

Quote:
Originally Posted by razvan2007 View Post
Da. In 10 zile poti returna produsul daca intrunesti conditiile: l-ai comandat online, nu domiciliezi in localitatea de unde l-ai comandat si factura o ai pe persoana juridica.
Dar daca am factura pe persoana fizica nu mai pot returna produsul in 10 zile?

mobutu is offline    Reply With Quote
Old 01-12-2008, 13:07   #8944 (permalink)
Registered User

Am fost ieri la altex si mi-am luat un Samsung 32A430 http://www.altex.ro/catalog/index.js...01&itemId=1495 si sunt foarte multumit cum se vede si se aude. Acum am si eu o rugaminte.Eu nu ma prea pricep si sa nu sariti cu gura pe mine. Ce cablu trebuie sa cumpar sau ce trebuie sa fac pt a prinde tvr hd si pro tv hd ..sau dc mai sunt si alte posturi din romania care transmit hd. Si o a doua intrebare ce reprezinta functia "Anynet+ (HDMI-CEC)" ..si ce tb sa fac sa o pun in folosinta. Multumesc si astept raspuns.

Last edited by comentatorul; 01-12-2008 at 13:07.. Reason: r

comentatorul is offline    Reply With Quote
Old 01-12-2008, 13:28   #8945 (permalink)
Registered User

As dori sa cer un sfat:
Am gasit Panasonic TH-42PV8 (laudat peste tot) la pretul de 2500 RON. Eram hotarat sa-l iau, pana cand am vazut o oferta la carrefour, televizorul LG 42PG200R la 2000 RON.
Intrebarea mea este daca intr-adevar merita cei 500 RONI in plus Panasonicul (sunt destul de limitat cu bugetul si mi-ar fi prins bine sa salvez 500 roni)

Crysler is offline    Reply With Quote
Old 01-12-2008, 14:05   #8946 (permalink)
Registered User

Quote:

Poti returna produsul in 10 zile (sau 30 de zile) indiferent daca esti pF sau PJ si de unde ai domiciliul.
Aici este legea Ordonanta privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta

crss2099 is offline    Reply With Quote
Old 01-12-2008, 14:06   #8947 (permalink)
Registered User

Kickazz's Avatar

Quote:
Originally Posted by oldshooterman View Post
(Kickazz) Si cablul DVI-HDMI transporta sunetul, daca are ce transporta. Problema nu e cablul...PV trebuie sa transmita sunetul, dupa care adaptorul (sa fie cel dedicat), dupa care cablul il transporta ca asa e facut. Duci sunetul separat in boxele de la PC si in TV, si ai sunet si in boxe si in TV.
cred ca sunt initial se auzea doar sunetul in boxe. acum am instalat driverele HD-audio de la placa video si acum sunetul se aude NUMAI in tv.

nu se poate sa se auda si in tv si in boxe ? deoarece atunci cand tv-ul e pe cablu , nu am sunet deloc la pc

edit: cum sa duc sunetul si in tv daca deja am conectate boxele la placa de sunet?
Ofer invitatii pe www.lockerz.com. Castigi premii doar accesand site-ul si aducand invitati. Ai 4p/zi, un PSP e 200p, un WII e 250P etc. Da-mi adresa ta de email pe PM pt a-ti trimite invitatia, altfel nu te poti inscrie. Grabeste-te sa aduni si tu invitatii tai!

Last edited by Kickazz; 01-12-2008 at 14:24..

Kickazz is offline    Reply With Quote
Old 01-12-2008, 14:13   #8948 (permalink)
Registered User

In cel mai rau caz (daca setarile din PC nu permit iesirea audio si pe audio-out din PC) scoti sunetul din TV (din audio-out) si il duci in boxele de la PC.

oldshooterman is offline    Reply With Quote
Old 01-12-2008, 14:15   #8949 (permalink)
Registered User

Quote:
Este normal sa fie asa! TV-ul este WIDE! Insa... Ai incercat setarea "Partial"? Ai citit manualul cu atentie? Caci scrie si despre setarile din meniu.

Stai prea aproape de TV incat sesizezi orice moschito. N-ai setat ca activ filtrul 3D-Comb.
Pe setarea Partial lateste f urat. Manualul e mic si nu scrie mai nimic.
Nu stau aproape, stau la 3 m.
Filtrul 3D-Comb era setat pe activ.

Puncte forte ale TV-ului: nu se vad pixelii, nu se vad pureci, semnalul e ok, culorile sunt frumoase.
Puncte slabe: lateste imaginea si la miscare raman niste pixeli impregnati cu imaginea anterioara. Pt cei care au vazut si LCD-uri: asa e si la LCD?
As vrea sa imi iau Bravia in loc, dar daca e tot asa....

Old 01-12-2008, 14:24   #8950 (permalink)

mobutu's Avatar

Quote:
Puncte slabe: lateste imaginea...
Asta se intampla cand vizionezi o sursa 4:3 pe un TV wide (16:9)
Orice TV wide 16:9 (indiferent de brand/model) va lăţi imaginea daca sursa este 4:3.
Quote:
Originally Posted by Crysler View Post
Am gasit Panasonic TH-42PV8 (laudat peste tot) la pretul de 2500 RON. Eram hotarat sa-l iau, pana cand am vazut o oferta la carrefour, televizorul LG 42PG200R la 2000 RON.
Intrebarea mea este daca intr-adevar merita cei 500 RONI in plus Panasonicul (sunt destul de limitat cu bugetul si mi-ar fi prins bine sa salvez 500 roni)
Daca banul e o problema ia modelul mai ieftin.

Last edited by mobutu; 01-12-2008 at 14:25.. Reason: Automerged Doublepost

Old 01-12-2008, 14:35   #8951 (permalink)
Registered User

[QUOTE=mobutu;39006540]Asta se intampla cand vizionezi o sursa 4:3 pe un TV wide (16:9)
Orice TV wide 16:9 (indiferent de brand/model) va lăţi imaginea daca sursa este 4:3.
QUOTE]

Ok, hai sa pun altfel intrebarea: exista alte TV-uri, plasme sau LCD-uri care au alt format, nu 16:9? Ceva mai patrat adica?

Old 01-12-2008, 14:43   #8952 (permalink)

mobutu's Avatar

nu, asta daca nu vrei sa te intorci la anticul crt.
problema este din nou tarisoara asta care transmite dinozaurian, 4:3

Old 01-12-2008, 14:50   #8953 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by mobutu View Post
nu, asta daca nu vrei sa te intorci la anticul crt.
problema este din nou tarisoara asta care transmite dinozaurian, 4:3
Adica in alte tari, pt ca transmisia este altfel, nu se vede asa latita imaginea?
HD inseamna (printre altele) si ca nu transmite 4:3?
Boom TV sau altele, transmit altfel decat 4:3?
Multumesc pt raspunsuri.

Old 01-12-2008, 14:51   #8954 (permalink)

mobutu's Avatar

pai e simplu, trebuie transmisie 16:9
boom tv si altele transmit 4:3
n-o sa vezi niciodata HD transmis 4:3

Old 01-12-2008, 14:53   #8955 (permalink)
Registered User

Quote:
Asta se intampla cand vizionezi o sursa 4:3 pe un TV wide (16:9)

Daca banul e o problema ia modelul mai ieftin.
Pai nu neaparat asta era prima problema. Intrebam daca SE MERITA diferenta de 500 de lei

Crysler is offline    Reply With Quote
Old 01-12-2008, 15:22   #8956 (permalink)
Registered User

Am fost ieri la altex si mi-am luat un Samsung 32A430 Televizor cu LCD SAMSUNG 32A430 - Altex - cel mai mic pret din Romania si sunt foarte multumit cum se vede si se aude. Acum am si eu o rugaminte.Eu nu ma prea pricep si sa nu sariti cu gura pe mine. Ce cablu trebuie sa cumpar sau ce trebuie sa fac pt a prinde tvr hd si pro tv hd ..sau dc mai sunt si alte posturi din romania care transmit hd. Si o a doua intrebare ce reprezinta functia "Anynet+ (HDMI-CEC)" ..si ce tb sa fac sa o pun in folosinta. Multumesc si astept raspuns.

comentatorul is offline    Reply With Quote
Old 01-12-2008, 16:12   #8957 (permalink)
Registered User

mihai.alexandru's Avatar

Salutare. Zilele astea batranul tv crt a decedat. Am decis ca ar fi momentul achizitiei unui lcd. Din pacate bugetul nu este foarte mare, undeva pe la 1500 RON.
Deocamdata am pus ochii pe LCD LG 32LG3000 despre care am citit numai lucruri de lauda. La Flanco se gaseste la 1499 RON. Are cineva acest model?
Este o achizitie buna sau nu? Imi puteti recomanda altceva in banii acestia?
Multumesc.

mihai.alexandru is offline    Reply With Quote
Old 01-12-2008, 16:21   #8958 (permalink)
Registered User

Review LCD TV LG 32LG3000 - eMAG.ro Forum

geo2000 is offline    Reply With Quote
Old 01-12-2008, 16:43   #8959 (permalink)
WRT
Registered User

Quote:
Originally Posted by florica View Post
Pentru a observa cat de mari sunt diferentele intre unele din cele mai grozave LCD-uri si plasme de ultima generatie, este suficient sa citesti o simpla comparatie: Sony Bravia KDL-46W4500 46in LCD TV Review - TV Reviews - TrustedReviews si Pioneer Kuro PDP-LX5090 50in Plasma TV Review - TV Reviews - TrustedReviews

Toata seria W4500 indiferent de diagonala, ultima generatie Sony este un dezastru ca sa fiu ingaduitor si nota 5 din 10 la imagine cred ca este un record negativ.Treaba este cu atat mai ciudata cu cat in publicatii, reviste notele mari si laude se dau cu usurinta cu largul concurs al sponsorizarilor si este un adevarat act de curaj sa scrii ceva de rau despre un produs al unei mega corporatii.Bugetul de marketing si publicitate SONY depaseste de cateva ori cifra totala de afaceri a firmei Pioneer.
Totusi, personal m-i se par cam inconsistente reviewurile in general...asta fara a avea vreo legatura cu aprecierea pro sau contra plasma sau lcd...pt ca e clar ca nu poti compara Kuro la capitolul imagine cu nimic deocamdata..cam pe toate site-urile de specialitate este luata ca referinta in domeniu.

So, intrebarea e cat de mult ne incredem in site-urile de specialitate ?
Acelasi trustedreviews il coteaza cu nota 8 la imagine modelul de 52...nu zic ca e bine sau rau, dar intre diagonalele de 46" si 52" e diferenta de 3 pct la calitatea imaginii...cam mult ...sunt totusi pe aceeasi serie

Sony Bravia KDL-52W4500 52in LCDTV Review - TV Reviews - TrustedReviews

Mai mult, modelul anterior si teoretic mai slab W4000, fara motion flow-ul mult laudat al W4500 iese f tare in fata in opinia lor [9/10 la imagine, 9/10 Overall ], desi dupa reviewurile postate nu stiu cat de multa relevanta are:

Sony Bravia KDL-40W4000 Full HD 40in LCD TV Review - TV Reviews - TrustedReviews

Pe de alta parte pe hdtvtest.co.uk, situatia se inverseaza : modelul W4500 este considerat peste w4000 si destul de aproape de varful topului ca apreciere generala.

Sony KDL40W4500 / KDL40W4500U Review

Topul lor este urmatorul si ai crede ca W4500 e aproape de Pio :

Best HDTVs

1.Pioneer PDP-LX5090
2.Panasonic TH42PZ85B
3.Sony KDL40W4500
4.Samsung LE40A656
5.Sony KDL40W4000
6.Toshiba 40ZF355D

Deci , aprecierea este una relativa si destul de subiectiva ...inca odata inafara de ochii nostri, in ce site-uri spuneti ca merita sa avem incredere pana una-alta ? Nu e vorba despre un produs anume sau tehnologie , ci de modalitatea de evaluare a lor si calitatea review-urilor, ca pana la urma nu toate tv-urile le putem studia amanuntit pe viu

Thx

WRT is offline    Reply With Quote
Old 01-12-2008, 16:53   #8960 (permalink)
Nick anterior: razvan2007

R/\ZV/\N's Avatar

Quote:
Dar daca am factura pe persoana fizica nu mai pot returna produsul in 10 zile?
Am gresit eu! Ma gandeam la una si am scris alta. Inlocuieste persoana juridica cu persoana fizica. Chiar am discutat mai demult cu cineva de la ANPC Valcea despre aceasta problema. A mancat terci individul respectiv, mânc si eu inevitabil. Oricum, de baza este litera legii, multumesc de completare.
Quote:
Originally Posted by Crysler View Post
As dori sa cer un sfat:
Numai tu poti sti. Incearca-le cu grija si atentie pe amandoua si ai sa vezi. Eventual informeaza-te despre ce panel are in dotare acel LG. Vezi specificatiile lui etc. Eu stiu cum merge Panasonicul. Cu LG-ul este treaba ta sa te documentezi.
Quote:
Pe setarea Partial lateste f urat. Manualul e mic si nu scrie mai nimic.
Nu stau aproape, stau la 3 m.
Filtrul 3D-Comb era setat pe activ.

Puncte forte ale TV-ului: nu se vad pixelii, nu se vad pureci, semnalul e ok, culorile sunt frumoase.
Puncte slabe: lateste imaginea si la miscare raman niste pixeli impregnati cu imaginea anterioara. Pt cei care au vazut si LCD-uri: asa e si la LCD?
As vrea sa imi iau Bravia in loc, dar daca e tot asa....
Da, asa se intampla cand pe format wide 19:9 afisezi semnal 4:3, indiferent de brandul ales.
Setarea "Partial" nu deformeaza imaginea, nu o lateste, ba dimpotriva, o restrange catre centru si are efect de lupa catre margini. Uita-te mai atenta si ai sa observi! Este o setare de compromis intre 16:9 si 4:3.
Cat priveste calitatea semnalului SD, afisarea lui se vede cel mai bine pe o plasma SD. Insa materialul HD se vede flawless pe plasma pe care o ai acuma. Acuma tu decizi la ce folosesti plasma: semnal preponderent SD, HD content sau si una si alta, caz in care trebuie sa te impaci cu compromisul 4:3 latit pe 16:9 .

R/\ZV/\N is offline    Reply With Quote
Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Thread Tools

Posting Rules