![]() |
| | #9181 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Dec 2008 | Sfat achizitionare tv, plasma samsung 42A410
Vreau sa achizitionez un TV dar cu diagonala de peste 100, din cautarile mele cea mai buna varianta ar fi o plasma, avand pret mai mic comparativ cu LCD-urile. Am gasit un model Samsung(imi plac tv Samsung), 42A410,HD ready, la 2500 Ron, la un hypermarket, la oferta cu 15% reducere daca aduci un produs electronic vechi; deci cu reducere s-ar ajunge pe la 2100 Ron. Intrebarea este daca merita acest model, este relativ nou, vara 2008, are Anti Burn-in Technology Yes (APS, All white, Signal pattern, Side grey). Mai pot aparea probleme de burn in la aceste plasme de noua generatie ? Stiu ca la LCD riscul este scazut, dar sunt destul de scumpe la marimea la care ma intereseaza pe mine. | ||
|
| | #9182 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Mar 2005 | Quote:
Buna, eu sunt posesor de 32A656. Distanta de vizionare la mine este de 2m, la inceput mi se parea mare dar acum..... regret ca nu am luat de 40 .L-am folosit pana acum la filme si TV. La filmele HD ( 720p si 1080p ) imaginea e superba ( am calibrat LCD-ul dupa niste setari de pe avforums unde e o sectiune destul de numeroasa de posesori de A656 ). pe partea de TV mi se pare ok, nu am posibilitatea sa vizionez pro-tv HD sau tvr HD, apropo vezi ca tunerul DVB-T e doar mpeg2 nu si H264. Depinde mult de firma de cablu si de calitatea cablarii/mufelor/meseriasului care ti-a pus cablul/etc.. Din pacate consola e in wish-list-ul meu si nu iti pot spune pareri de cum se vad jocurile, tot ce am incercat au fost ceva jocuri de pe PC dar la rezolutii modeste pentru ca am un calc antic ( maxim 1280x1024 prin intrarea VGA ). Sunt multe pareri conform carora nu ai nevoie de full HD pentru ceva sub 42", diferenta de calitate e prea mica intre 720p si 1080p la diagonalele astea ( cel putin la vizionat filme). Inclin sa le dau dreptate acum, daca nu-l folosesti partial ca si monitor sau pentru jocuri ( cu toate ca nu stiu ce ar putea rula pe 1920x1080 ) nu are rost la 32" full HD. Daca stai la 2m + de TV eu zic sa iei mai bine 32V4500 de la sony - e HD ready, are pret mai mic, tuner mpeg 4 ( poti vedea protv-HD cu o sarma daca ai noroc ), Bravia Engine 2 e tot pe acolo ca tehnologie cu procesorul de imagien de pe seria 6 . Eventual le poti compara la un magazin si vezi ce iti pace la fiecare. LE: nu ma intelege gresit, A656 e o alegere perfecta dar e bine sa stii de la inceput minusurile si plusurile acestui model. Mai poti incerca seriile noi de la Philips, le lauda toti pe afara... Last edited by krillin; 17-12-2008 at 16:26.. | ||
|
| | #9186 (permalink) | ||
| Quote:
cand ajunge am sa respect ca la carte tot ce trebuie...am sa-i fac si rodajul chiar daca ...poate nu mai e cazul la modelele astea mai noi....am sa-i bag in primele 100 de ore doar material full HD..si in urmatoarele 100 de ore cat mai putine posturi de televiziune....doar dvd-uri....am sa-l setez pe cinema si tot ce mai trebuie... oricum as vrea sa va multumesc la toti cei care mi-ati raspuns la intrebari..am reusit sa imi fac o idee despre ce inseamna o plasma si am observat ca sunt multe lucruri de care trebuie tinut cont...faceti o treaba excelenta cu acest thread si va felicit pentru rabdarea voastra de a raspunde la toate intrebarile....normal ca si eu daca m-as pricepe as raspunde la intrebari pentru ca acesta este scopul unui thread de acest gen si acesta este scopul unui forum... am sa revin cu pareri despre acest model...singurul lui minus e ca are doar 106 cm..cam putin pentru un full HD din cate am inteles pe aici.....in rest zic ca totul e ok...dar la o distanta de vizualizare de 2-3 metri eu zic ca e bine...dar parca vad ca peste o luna imi voi zice in gand "trebuia sa i-au unul mai mare"........dar na...erau si mai multi bani...poate se merita efortul...poate trebuia sa mai astept..in fine...sunt convins ca nu voi regreta alegerea facuta si acel gand va trece destul de repede... deci noi cei care intram pe forum...ne interesam pe net...si ne interesam destul de mult...putem sa zicem ca ne cam facem o idee despre ce inseamna 100Hz Double Scan, un contrast nativ, 24p Real Cinema, un Intelligent Frame Creation, Tehnologie V-real pro 3, 5120 pasi echivalenti de graduare, panou G11, full HD, HD ready, rezolutie, numar de culori, diagonala etc......dar omul de rand care merge prin magazine sa isi cumpere o plasma sau un LCD oare tine cont de toate aceste lucruri ?....cred ca merge...vede ca are o imagine superba...e mare...e ieftina...super..o cumpara.... faceti o treaba foarte buna cu acest thread si sunt cateva persoane care chiar se pricep si nu vorbesc tampenii ![]() numai bine....am sa revin cu primele impresii despre acel model... | |||
|
| | #9187 (permalink) | ||
|
In sfarasit am reusit sa imi iau si eu panasonicul pe care il vroiam, un TH-50PY80P. Sper ca am facut o alegere buna. Acum ma chinui de 2-3 ore sa aflu ce e de facut cu setarile de rodaj. Din cate am vazut parerile sunt impartite, de bun simt am gasit recomandarile de la Panasonic de pe site: FAQs for Plasma TVs - Support at Panasonic , recomandarile lui lenco de aici: Achizitie plasma - lcd! Sfaturi, preturi! - Page 114 - Computer Games Forum si break in dvd-ul de pe avforum: Download Break In DVD (SVCD) - AVS Forum . Eu as incerca sa fac o combinatie intre astea pentru ca mi se par toate de bun simt. Credeti ca e suficient, ar mai trebui sa stiu ceva? | |||
|
| | #9188 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Mar 2005 | Quote:
Sony LCD TV 2008 Differences | John-Michael Del Valle's Blog | ||
|
| | #9190 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2006 |
Fratilor, tot am cautat pe net si in magazine de cateva saptamani bune si mi-am cam restrans aria la urmatoarele modele: SONY KDL-46V4000, SAMSUNG LE 46A656A1F, SAMSUNG LE 46A551P2R, PHILIPS 42PFL7603, PHILIPS 42PFL5603D, LG 47LG7000, LG 47LG6000, TOSHIBA 46XF351. Cam astea ar fi. Toate sunt Full HD si costa undeva intre 4000-6000 RON. Pe mine ma intereseaza in primul rand cea mai buna calitate pentru semnalul SD (de cablu sau satelit). Deci care credeti ca ar fi mai nimerit pentru achizitionare, d.p.d.v. al upscalarii unei rezolutii SD, astfel incat sa se vada cel putin decent...? Mentionez ca am si PS3, deci filme/jocuri in HD, dar in proportie ceva mai mica... Orice sfat e binevenit. Eu din ce am vazut prin showroomuri, mi se pare ca cea mai curata imagine in SD o au cele 2 LG-uri, dar poate sunt subiectiv, si in plus, nu stiu daca la aceste noi generatii de LG-uri mai exista "buba" cu setarea automata a contrastului, cand ti-e lumea mai draga... Deci, astept ceva sugestii, topuri, etc. Multz'am anticipat! | ||
|
| | #9196 (permalink) | ||
| Quote:
in cele cateva zeci de ore de "rodaj" trebuie sa aplici doar regulile de baza: - inlocuiesti modul dynamic cu cinema. - culorile, contrastul, luminozitatea si claritatea, sub jumatate. - evitarea in aceasta perioada a afisarii prelungite pe ecran a imaginilor stationare[sigle, logo-uri, benzi informative etc] - rularea unui dvd care sa afiseze imaginea full-screen[fara benzi negre si fara subtitrari]. cam asta-i tot. sa-l stapanesti sanatos !
__________________ vodka online Ice Age Has Begun At 18.03.2007 | |||
|
| | #9197 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Aug 2004 | ai auzit de retentia nivelului de negru... daca folosesti contrast dinamic nivelul de negru e variabil si asta e foarte enervant... in toate testele din review-uri e dezactivat contrastul dinamic, se foloseste doar contrastul normal static.. asadar contrastul dinamic nu are nici o relevanta
__________________ Rebel XT | ||
|
| | #9198 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ | |||
|
| | #9199 (permalink) | ||
|
Konsolar mersi mult pentru sugestii. Deja am inceput rodajul.... ![]() razvan2007 m-am gandit mult la asta, s-ar putea sa ai dreptate, rodajul poate sa fie un mit, dar ce ma costa sa incerc sa il fac? nu e greu deloc. al_pacino iti recomand si plasma TH-50PY80P, e sub 6000 de RON si crede-ma ca pe semnal digital de la UPC se vede super bine de la 3-3.5 metri Drankon tu ce zici e ok cum am zis eu mai sus cu rodajul? | |||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |