![]() |
| | #9502 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2001 Location: Brasov |
Ce sa spun, in Franta am vazut tot felul de mosi cretini cu LCD_uri/plasme de 50''. Nu mai spun de negrii. Astia de ce isi cumpara diagonale asa mari? Am o intrebare pt tine EMI, daca tin minte parca iti luasei un Sony de 40'' seria W. Ai observat fenomenul de clouding? Sau lightbleeding? | ||
|
| | #9503 (permalink) | ||
|
@mRzv : nu, ideea era ca nici nu se putea gândi la el, la o asemenea diagonala. ![]() @whitecat : nu 40" (ci 46" - stiu, ciuciu statut social, ca sa vedeti ca nu ma dau mare) si nu W ci D (mai slab). Nu are lightbleeding, si are un clouding f slab într-un colt.
__________________ E-adevarat, sunt tânar / Dar pentr-un suflet mare / Valoarea nu aşteaptă / Ca vârsta s-o măsoare | |||
|
| | #9504 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jun 2001 Location: Costanta |
Salut!Ma interesa si pe mine un Tv undeva pana in 20 mil max....Va fi folosit la RDS sau BOOM,niste divxuri si putin la jocuri... Din cate am citit pana acum un LG 32lg3000 pare a fi castigatorul...totusi intreb:dintre urmatoarele ce ati alege: 1.LG 32lg3000 e 1400ron la Domo 2.Toshiba 32AV500 sau 505 caci am inteles ca are si tuner incorporat;e aprox 1470 ron, pret ce include un discount de 15% daca aduc un monitor sau tv vechi 3.Samsung 32A430 care e cam 1900 ron la tonis dar mi se pare deja cam scump... Multumesc!!!
__________________ Frag everything isn't u! | ||
|
| | #9506 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Dec 1999 |
Am rulat ieri cateva jocuri pe un LCD si o plasma, comparativ. Mi-am dat seama de ce dau oamenii zeci de milioane pe un sistem capabil de AntiAliasing 8x la 1920x1080, facilitatea care face un LCD sa se vada de la 3m la fel de bine cum se vede acelasi joc fara AA pe o plasma privita de la 1m. Viitorul este al LCD-urilor cu AA pe semnal TV. | ||
|
| | #9509 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Dec 1999 |
Da, vorbeam de antialiasing din jocuri. Asta este ceea ce imi lipseste mie si de ce mi se pare semnalul TV pe LCD-uri un mare pas inapoi. Nu nivelul de negru, nu consumul, nu pretul...ci mai ales AA asta. Acelasi motiv care a obligat placile video sa consume de 10 ori mai mult si sa proceseze de 'nshpe de ori mai multe calcule, doar pentru facilitatea AA. Pentru ca gamerii au zis "nu vreau sa vad diagonalele sub forma unor scari de pixeli pe imagine, bagati-mi putin blurr la contururi sa para cat mai natural, asa cum se vede un film pe plasma/crt" ![]() TV-uri cu LCD au antialiasing? Nu stiam. Naspa, in cazul asta inseamna ca si ei recunosc. Eu am testat pe monitor Samsung si Viera Panasonic. Testul a fost foarte bun, adica mi-a intarit ceea ce stiam. Recunosc clar superioritatea la claritate a cristalelor lichide. Nu as rula un windows cu texte in viata mea pe o plasma. In schimb, la orice inseamna video (filme sau jocuri), claritatea maxima pixel-la-pixel este ceva ce nu accept nici batut cu caramida uda. Nu ma incalzeste cu nimic ca se vede mai bine un full-HD cu definite perfecta 1:1 si compresie de la 30GB/film in sus. Eu nu ma uit la stiri de pe blu-rayuri. Si cand ma uit, nu vreau sa vad noise-ul de pelicula la 50" impecabil. Nu vreau sa vad compresia la mkv-uri. Nu vreau sa ajung sa fiu nevoit sa dau tot mai multe mii de EUR pe placi video sau procesoare de semnal capabile de AA cu jdemii de X, doar ca sa tintesc si eu spre nivelul unui batran CRT de 200$. Last edited by GunX; 04-01-2009 at 11:50.. | ||
|
| | #9510 (permalink) | ||
| Pinguis quod tumidus Join Date: Feb 1999 Location: this space for rent |
La placile video este antialiasing cu supersample, insemnand ca se randeaza la rezolutie mai mare (8x daca-mi dau seama de setarile tale) dupa care se face downsample la rezolutia display-ului. In transmisia TV nu ai cum sa faci asa ceva pentru ca semnalul are o anumita rezolutie pe care nu vrei sa o degradezi la redare. La tv-uri AA-ul este o simpla interpolare de valori, dupa niste algoritmi mai mult sau mai putin "placuti vederii" in functie de cat de "destept" este procesorul de imagine. | ||
|
| | #9511 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Dec 2008 | Quote:
Eu am dat vreo 2200 lei pe el, si la banii astia n-am ce comenta; cu 3000 lei, insa, cred ca ai putea gasi ceva mai bun. | ||
|
| | #9512 (permalink) | ||
| Sfat achizitie TV
In viitorul apropiat va trebui sa cumpar un TV nou si sunt in mare dubiu. Momentan detin un TV cu tub catodic, 4:3, cu diag de 70cm de care sunt foarte multumit. Camera in care va fi pus TV-ul nou e destul de mica, deci distanta de vizionare e ~2m, chiar mai putin. In conditiile astea ma gandesc ca un LCD cu diagonala de 81 cm ar fi suficient. Acum vine marea intrebare: HD Ready sau Full HD? Care se vede mai bine la distanta mica? TV-ul va fi folosit 60% pt televiziune de la Dolce si 40% pentru vizionat filme .avi/dvd de pe calculator. Diferenta de pret pentru FullHD e destul de mare, si am auzit ca de la distanta mica se vede mai rau decat un HD Ready. Si o ultima intrebare, esentiala: cum se vad pe un LCD filmele de pe tv-out(calculator), la conectare prin cablu RCA? Nu am cum sa conectez direct prin DVI, calculatorul este in alta camera, la distanta de 10m si nu il pot muta. Daca se vede prost prin RCA, mai degraba as cauta un TV cu tub catodic si diagonala mare, caci pe asta stiu ca sigur se vede bine. Sau sa iau o plasma HD Ready? Dar asta cam sare bugetul, care in principiu e maxim 2000 ron (dar cu cat mai ieftin cu atat mai bine). | |||
|
| | #9514 (permalink) | ||
| Pinguis quod tumidus Join Date: Feb 1999 Location: this space for rent | Quote:
Mai bine iti iei un monitor cat mai mare si urmaresti filmele de pe calculator in loc sa tragi 10 metri de cablu - in bugetul tau incap un monitor de 24" plus un sistem audio decent. E cumva vorba de iesire de tip component (4 video + 2 mufe pentru audio) ? Atunci teoretic ai putea reda HD dar eu unul nu am incercat iar 10 metri e destul de mult ... | ||
|
| | #9515 (permalink) | ||
|
E iesire cu 1 singura mufa video, care se conecteaza printr-un adaptor(care mai are mufe pe s-video si hd cred) la tv-outul placii video (nvidia 8800GT). Prin cablu rca ma refer la asta http://www.afortunet.com/RCA_Cables%20pic.jpg. Sunetul il duc tot prin cablu rca, contectand la iesirea audio a placii de sunet un cablu care are si spliter pentru 2 canale(dreapta-stanga) in el. Deci in total am 3 cabluri rca care intra in televizor, 1 pt video si 2 pt sunet. Pe televizorul pe care il am acum, in ciuda distantei si fara nici un fel de amplificare filmele se vad perfect prin RCA.Monitorul de 24" nu e o solutie, vreau sa vad pe TV, nu pe monitor... fac asta de vreo 3 ani si m-am obisnuit asa | |||
|
| | #9517 (permalink) | ||
|
Am mai rascolit internetul si am gasit cablu DVI-DVI de 15m, deci problema cu RCA-ul ar disparea. Dar nu se pierde calitatea semnalului pe o distanta asa mare? Mai e cineva in situatia asta? Cum se vede? Nu e batut in cuie 81cm, daca as lua HD-Ready pot merge pe 94 in banii mei... sau am gasit si FullHD de 81 la 1900.
| |||
|
| | #9519 (permalink) | ||
| Quote:
). Daca suna telefonul pot sa vorbesc si sa ma uit la film simultan. Mie mi s-ar parea aiurea sa am pc-ul in sufragerie...
| |||
|
| | #9520 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Aug 2004 |
eu am un cablu hdmi/hdmi de 10m si e OK !
__________________ Rebel XT Last edited by plop; 04-01-2009 at 20:00.. | ||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |