Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 06-01-2009, 23:34   #9541 (permalink)
Nick anterior: razvan2007

R/\ZV/\N's Avatar

Quote:
Originally Posted by Zyklon5 View Post
Intrebare rapida, am un cablu VGA 15T-15T ecranat de 5m care pus intre un laptop HP Pavillion dv9000 si un LCD TV HD ready LG 32" sau un monitor LCD Hyundai 19" nu da semnal video, a mai intalnit cineva genul asta de problema ? Intre un PC cu un 8800GT si LCD Hyundai 19" cablul merge ok ... doar conectat la notebook intra in pauza de masa.
Sa nu se pupe din cauza rezolutiei <ce rezolutie iti soate pentru al 2-lea monitor?> sau sa nu stie unul sau altul de HDCP. Ai pus ultimul driver la nVIDIA? Te-ai jucat destul prin driver cu optiunile? Vezi ca trebuie sa ai undeva in driver o optiune de genul "Change the signal or HD format" aflata in meniul "Video & Television". Baga un ochi acolo si serveste-i TV-ului exact tipul de semnal nativ. Eventual mai posteaza daca i-ai dat sau nu de cap.

Pe tema cu preturile. Mi se pare ca deja incepeti s-o dati in diverse cu faze de genul "mai asteapta ţ luni ca apare ceva nou si se ieftineste ce-i acuma in top!". O zicala glasuieste cam asa: "pasarea malai viseaza".
Concluzia: cand ti-este foame te duci si-ti cumperi de mancare, nu stai sa-ti ghiortaie matele visand la cai verzi pe pereti.

Pana pe la 42" LCD-urile si plasmele au cam acelasi consum; dupa, deja plasma haleste mai mult, momentan. Daca mai este si FullHD si mai mult. Exista si vor aparea si plasme thin si ultrathin cu consum mic si extrem de mic comparativ cu cele actuale. Modele noi or sa tot apara ca ciupercile dupa ploaie. Si LCD <cu sau fara LED> si plasme. Si din ce in ce mai bune si mai ecofriendly <pacat ca n-ai de unde sa stii cat este de fiabil un nou produs, decat testat pe propria piele => ouch!>.

Sfaturi pe acest thread gasesti la Kg, insa nu trebuiesc luate ad literam. Mai filtrezi si prin propria materie cenusie, mai citesti in stanga si-n dreapta cate un review, mai sapi dupa opinii si pareri si pe forumuri din afara, eventual daca ai posibilitatea probezi TV-ul inainte sa dai banii s.a.m.d. Pareri si pareri...

Last edited by R/\ZV/\N; 06-01-2009 at 23:53..

R/\ZV/\N is offline    Reply With Quote
Old 07-01-2009, 09:32   #9542 (permalink)

Nu este o problema de rezolutie sau de driver cu alt cablu mergeo ok, voi incerca un driver mai nou sa vad daca exista optiuni suplimentare. Eram curios daca a mai intalnit cineva problema.

Mersi pentru input

Zyklon5 is offline    Reply With Quote
Old 07-01-2009, 09:47   #9543 (permalink)
blu ray

novi's Avatar

Wink

Nu cumva are in BIOS o setare legata de VGA?Incearca sa activezi VGA-ul apasand tastele FN si F4!

Last edited by novi; 07-01-2009 at 09:58..

novi is offline    Reply With Quote
Old 07-01-2009, 10:57   #9544 (permalink)
Registered User

Rippo's Avatar

Seria 6: LE46A656
SERIA 5: LE46A558
si LE46M86

Exista mari diferente intre seria 5 si 6. daca nu ma insel Seria 6 are 100hz.

Un best buy doar pentru filme si jocuri care ar fi?

Nota: nu ma intereseaza calitatea posturilor TV ca oricum nu ma uit la ele.

Rippo is offline    Reply With Quote
Old 07-01-2009, 11:58   #9545 (permalink)
Pinguis quod tumidus

Ce fel de filme ? HD sau nu ? La ce distanta ? Te-ai uitat si la diagonale mai mari ? Arunca o privire si pe site-urile de reviews (eg. trustedreviews.com). Best buy intre ce si ce - intre cele 2 Samsunguri ? Generatia cea mai noua evident. De ce nu Sony ? etc etc etc ...

Sa-ti piara cheful de a mai intreba asa pe forumuri

Adi[CG] is offline    Reply With Quote
Old 07-01-2009, 12:34   #9546 (permalink)
Registered User

Rippo's Avatar

in nici un caz... ok detaliem

Distanta de vizionare: posibilitate pana la 5-6m
Filme: in principiu 720p dar si 1080p
Jocuri: performatele PC-ului imi permit sa rulez jocuri in 1080p, posibil si un xbox360 pe viitor

Nu doresc neaparat 1080p dar sunt un pic ingrijorat ca 720p pentru un TV de 46inch este cam la limita.
As regreta daca as alege un TV prea mare si o rezolutie prea mica, cred ca nu s-ar vedea frumos.

Diagonale mai mari? 132cm ar fi parca cam mare si deja scump.

Reviews, am citit cat cuprinde. Dar vroiam o parere si de la CG

In principiu as merg pe Samsung (modelele de mai sus), diagonala de 46inch.

Old 07-01-2009, 14:41   #9547 (permalink)
Pinguis quod tumidus

Noroc ca sunt in concediu si singur acasa

La 46" si cum il utilizezi tu ar fi pacat sa nu-ti iei full hd. Intr-adevar bugetul trebuie suplimentat daca vrei sa cresti diagonala.

Eu nu am Samsung dar pe trustedreviews vad nota 8/10 la calitatea imaginii la A656 ( Samsung LE46A656 46in LCD TV Review - TV Reviews - TrustedReviews ) si 7/10 la A556 ( Samsung PS50A556 50in Plasma TV Review - TV Reviews - TrustedReviews ). Asta in vreme ce la aceeasi categorie de pret abunda de televizoare 42 si 46" cu 9/10. Parerea mea e ca poti alege mai bine, dar dintre cele 2 bunul simt si Internetul (sic!) ne spun ca seria 6 e mai performanta.

Bafta !

Old 07-01-2009, 14:52   #9548 (permalink)
Registered User

Rippo's Avatar

OK, sunt deschis la orice sugestie.
in principiu 46inch sa fie.

Old 07-01-2009, 15:04   #9549 (permalink)
Registered User

Drankon's Avatar

Nu e foarte de incredere as zice trustedreviews au note destul de ciudate la Sony la W4500 46" are 6/10 si 52"-ul 8/10 desi W4500 e cotat in general peste seria 6 de la Samsung. Asa ca decat 46W4500 de 6/10 am preferat 46A656 de 8/10
Eu am un 46A656 si sunt ft.multumit de el. Singurul regret ar fi ca nu am avut buget de 52A656.

Poti avea in vedere daca bugetul iti permite si un 46" din seria 7 http://www.avstore.ro/televizoare-lc...-full-hd-7098/ sau de ce nu ca aici sunt ft. laudate plasmele Panasonic (si e cam la acelasi pret cu 46A656) 46PY85 http://www.avstore.ro/televizoare-pl...nic-th-46py85/.

Drankon is offline    Reply With Quote
Old 07-01-2009, 15:12   #9550 (permalink)
uninstitutionalized sociopath

Nicky_Santoro's Avatar

Salut,

Am si eu nevoie de parerea voastra cu privire la acest lcd LCD TV Toshiba Regza FullHD 42XV501 la Domo.ro, LCD TV.

Eu eram hotarat sa cumpar SONY si nimic altceva, dar acest lcd mi-a facut cu ochiul, nu stiu de ce.

In primul rand ce parere aveti de marca Toshiba (nu la portabile, pt ca acolo stiu ca sunt buni) ci la tv lcd. In al doilea rand ce minusuri are acest tv de costa mai putin ca multe si totusi este o firma japoneza in spate. Aveti cumva un link cu un site gen dpreview sau gsm arena ... dar pt lcd-uri, un compare?

Astept pareri de la voi. Daca toshiba este genul LG sau chiar mai jos .. ce sa zic, ma resemnez si ma intorc la 40S4000 sau 40L4000 de la Sony.

Multumesc anticipat pt raspunsuri.
I just stare at my desk, but it looks like I'm working. I do that for probably another hour after lunch too, I'd say in a given week I probably only do about fifteen minutes of real, actual, work. - Office Space -

Playstation Network ID - PULIX82

Nicky_Santoro is offline    Reply With Quote
Old 07-01-2009, 15:57   #9551 (permalink)
Pinguis quod tumidus

@Drankon: Eu zic ca TR e de incredere, multi spun ca 4500 este o "recolta" mai slaba decat 4000 la Sony Bravia. Sunt convins ca la 8/10 A656 nu are cum sa fie un televizor prost doar ca ... se putea mai bine. Plasmele sunt ok si poate ca ofera si mici avantaje de calitate vizuala doar ca la dimensiunea asta si full HD ar fi doua probleme: consumul care e aproape dublu fata de LCD si ventilatoarele de racire din spate care in timp (de ordinul anilor) pot sa inceapa sa faca zgomote neplacute si trebuie intretinute. Asta again e doar "din citite" de pe avforums eu neavand decat amarastenii <= 42" ...

Revin cu obsesia mea la LCD-uri, Sony Bravia - in bugetul asta eu unul as merge pe Sony KDL40V4000 / KDL-40V4000 Review (V4000 este un W4000 ceva mai "chel" iar ca dotari 40V4000 si 46V4000 sunt identice).

Citeste si ce zic oamenii de pe hdtvtest apropos de Samsung: Samsung LE40A656 Picture Quality: HD, SD, PS3 100Hz Motion e ok dar :
- Colour performance was one of the few aspects where the Samsung LE40A656 failed to measure up to the excellent Sony W4000
- we measured input lag on the LE40A656 to be 30ms slower than our resident Samsung F96, which means that it's up to 60ms slower than the Sony W4000. While most people will not be affected by this, sensitive gamers will probably experience this input lag in games demanding sharp reflexes. We certainly did

La capitolul avantaje Samsung are interpolare la 100 Hz adica secventele cu miscare masiva si foarte rapida pe ecran vor fi mai putin blurry, iar tunerul digital cred ca suporta HD - si SD s-ar vedea mai bine decat pe Sony. Mai citeste si tu si lamureste-te

@Nicky: de ce sa experimentezi cu Toshiba daca tot te-ai decis pe Sony ? Sau la 42" o plasma full hd

Old 07-01-2009, 16:03   #9552 (permalink)
Registered User

Am nevoie de ajutorul vostru ,am achizitionat un LCD TV Philips 32PFL5403 .toate bune si frumoase .
Am incercat sa ma conectez la calculator si am intimpinat o problema la vizionarea filmelor ,se intrerupe semnalul la ceteva secunde dupa rulere dar revine imediat continuind aceasta sincronizare tot timpul,
ma scoate din minti si nu stiu ce sa mai fac sa o rezolv . Ma puteti ajuta in acest sens?

marian35 is offline    Reply With Quote
Old 07-01-2009, 16:42   #9553 (permalink)

Nicky_Santoro's Avatar

Nu vreau sa 'experimentez', tocmai din cauza asta ... rascolesc putin prin experienta voastra, poate poate primesc o parere. Asta e si ideea, nu am incredere decat in SONY, dar mi-am luat tzeapa cu produse 100% firma si alte dati ... si poate este bine sa judeci si putin din experienta utilizatorilor, teste ... etc. Asta incerc eu sa obtin. Imi este frica sa experimentez.

In al doilea rand, gandind ... logic, nu sentimental motivele sunt:
- firma este tot japoneza
- pretul este cu 30% mai mic
- diagonala este cu 2 inch mai mare
- restul specificatiilor sunt la fel, unde mai pui ca Toshiba are 3 hdmi ports, nu 2 (aici este aberant .. oricum nu folosesc mai mult de 1 ... dar ma rog)

Pe TrustedReviews nu gasesc lcd-ul respectiv, este vorba de 42XV501 si nici pe google ... vreun review sau ceva. Gasesc doar pretul peste tot in .ro si afara. In Ro este 3700 lei aprox cam peste tot, doar la Domo este 2800 lei. Mi se pare cel putin dubios.
I just stare at my desk, but it looks like I'm working. I do that for probably another hour after lunch too, I'd say in a given week I probably only do about fifteen minutes of real, actual, work. - Office Space -

Old 08-01-2009, 01:44   #9554 (permalink)

mobutu's Avatar

Că tot se vb. de noile generatii de anu' asta ... la capitolul plasma o sa avem 1" grosime, wireless:
CES 2009

mobutu is offline    Reply With Quote
Old 08-01-2009, 07:34   #9555 (permalink)
Moderator

Ivan's Avatar

Am vazut pe engadget si un LCD Samsung de 6.5 mm grosime.

Ivan is offline    Reply With Quote
Old 08-01-2009, 08:47   #9556 (permalink)
Registered User

Hawkie's Avatar

Modelele Panasonic 2009 :

VIERA | PDP&LCD TV | Panasonic

Sumar :

1080p : Seriile S,V,G

Seria S :
  • Moving Picture Resolution 1080 Lines with 600 Hz Sub-field Drive
  • Over 2,000,000:1 Dynamic Contrast Ratio (Native 40,000:1)
  • VIERA Image Viewer™ (JPEG)
  • VIERA Link™
  • 3 HDMI Inputs
  • PC Input
  • AR Filter
  • Game Mode
  • Up to 100,000 Hour Panel Life*1
  • VIERA TOUGH PANEL
Seria G : (in plus fata de Seria S!) :
  • THX® Certified Display
  • Deep Color
  • x.v.Color
  • VIERA CAST™
Seria V : (in plus fata de Seria G!) :
  • Digital Cinema Color*1
  • 24p Cinematic Playback
  • 4 HDMI Inputs (in loc de 3)
  • BBE® ViVA HD3D™ Sound
  • One Sheet of Glass Design

1080p Wireless
: Seria Z (54inch)
  • Ultra Thin 1" Design
720p : Seria X
  • 600 Hz Sub-field Drive
  • 30,000:1 Native Contrast Ratio
  • VIERA Image Viewer™ (JPEG)
  • VIERA Link™
  • 3 HDMI Inputs
  • PC Input
  • AR Filter
  • Game Mode
  • Up to 100,000 Hour Panel Life
  • VIERA TOUGH PANEL

Hawkie is offline    Reply With Quote
Old 08-01-2009, 09:49   #9557 (permalink)

Nicky_Santoro's Avatar

M-am decis, merg pe sony. Modelul este Sony 40L4000. Sunt in buget si nu [pt sa merg mai sus. KDL-40L4000 (KDL40L4000) : Specificaţii tehnice : TV şi proiectoare : Sony

Recomandati modelul?

Old 08-01-2009, 11:39   #9558 (permalink)
Nick anterior: razvan2007

R/\ZV/\N's Avatar

Interesant ce zice Panasonic in subsolul paginii fiecarui model, referitor la "Up to 100,000 Hour Panel Life*1": "*1 Before the brightness of the panel decreases to half its originallevel. Image retention and malfunctions are not taken into account."
Mie-mi suna cam asa: pana sa se duca naiba panelul, TV-ul va fi demult acvariu pentru pesti .
Si mergand si mai departe cu supozitiile, avand in vedere ca ne numim societate de consum, cam este valabila regula pentru tot. Diferenta o va face doar norocul, nu? Sau poate ca nu. Om trai si-om vedea cat ne-or tine mult indragitele si scumpele noastre "scule" .

R/\ZV/\N is offline    Reply With Quote
Old 08-01-2009, 12:13   #9559 (permalink)

mobutu's Avatar

Uite si plasma de 8.4 mm grosime:
CES 2009

mobutu is offline    Reply With Quote
Old 08-01-2009, 13:03   #9560 (permalink)
Registered User

oricand si orice (lcd, plasma) ai cumpara putin probabil sa ajungi la cele 100.000 de ore de functionare. in 5-10 ani e extrem de probabil sa cumperi alt tv. oricum la variatiile de tensiune din Romania mare minune sa nu crape ceva din partea electronica inainte sa se deterioreze panel-ul propriu-zis.

orice ai cumpara, peste 6 luni, 1 an tot o sa apara ceva fie semnificativ mai ieftin sau semnificativ mai bun (mai multi Hz, timp de raspuns mai bun, culori mai naturale, diagonala mai mare etc).toate se rezuma la ce buget ai cand vrei sa mergi la cumparaturi. la cat de repede se misca lucrurile mi se pare inutil sa dai banii pe un model highend.

vlad2006 is offline    Reply With Quote
Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Thread Tools

Posting Rules