Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 08-01-2009, 13:21   #9561 (permalink)

mobutu's Avatar

Quote:
Originally Posted by vlad2006 View Post
oricum la variatiile de tensiune din Romania mare minune sa nu crape ceva din partea electronica inainte sa se deterioreze panel-ul propriu-zis.
Aici intervine un banal UPS cu AVR la vreo 30-40-50 EURO si ai rezolvat problema.

mobutu is offline    Reply With Quote
Old 08-01-2009, 20:28   #9562 (permalink)
Pinguis quod tumidus

Ce inseamna "600 Hz Sub-field Drive" ?
Mai gaseste cineva interesant faptul ca se mai fabrica inca paneluri HD Ready ?

Adi[CG] is offline    Reply With Quote
Old 08-01-2009, 22:11   #9563 (permalink)
Alexei

Da e interesant. Ca si faptul ca Panny au renuntat la plasma de 37".

Stukov is offline    Reply With Quote
Old 08-01-2009, 22:23   #9564 (permalink)
Registered User

krazyeone's Avatar

Quote:
Originally Posted by Nicky_Santoro View Post
M-am decis, merg pe sony. Modelul este Sony 40L4000. Sunt in buget si nu [pt sa merg mai sus. KDL-40L4000 (KDL40L4000) : Specificaţii tehnice : TV şi proiectoare : Sony

Recomandati modelul?
Si eu sunt in cautarea unui tv inca nu m-am hotarat daca sa fie Plasma sau LCD
La LCD ma oprisem si eu exact la acest model Sony 40L4000 dar este un pic peste bugetul actual, exista posibilitatea sa se ieftineasca in urmatoarea luna?
In dormitor am un LCD LG 32LC42, 82cm HD ready de care sunt multumit, il am de un an si este bun la mai toate , am legate la el PC (dvi-hdmi), PS3(hdmi) , DVD , PS2
Dc pana la urma de ce Sony este peste Samsung cand panelurile sunt produse tot de Samsung?
Singurul incoveninent ar fi ca negrul nu este asa negru dar si specificatiile nu sunt grozave Luminozitate : 450, Contrast : 5000:1
In alta ordine de idei, are cineva PS3 legat la Plasma HD ready? cum se vede?
Pana la urma LCD sau Plasma? il voi folosi la jocuri PS3, DVD , probabil ceva MKV redate de pe Laptop si probabil dc se vor ieftini filme blu-ray
Va multumesc

krazyeone is offline    Reply With Quote
Old 08-01-2009, 22:29   #9565 (permalink)
Registered User

The Answer's Avatar

Are careva idee de ce exista, cel putin la Sony, doua dimensiuni la un LCD?
Am un spatiu de maxim 85 de cm si la 32w4000k spun ca are latime de 79.4 cm, dar apoi apare o alta caracteristica a LCD-ului, dimensiunea carcasei, care este de 101,9 cm.
Asta inseamna ca nu am loc pentru el in cei 85 de cm?

The Answer is offline    Reply With Quote
Old 08-01-2009, 22:44   #9566 (permalink)
Registered User

Hawkie's Avatar

Nu stiu ce LCD de 32 e ala cu latimea de 101 cm , insa plasma mea PANASONIC de 37 inch are doar 91 cm latime !

Hawkie is offline    Reply With Quote
Old 08-01-2009, 22:52   #9567 (permalink)
Pinguis quod tumidus

Eu am un CRT de 32" cu doua boxe babaroase in laterale si nu depaseste 92 cm ! Sa fie oare dimensiunea cutiei si nu a carcasei ?

@krazy: PS3 se vede excelent pe o plasma HD Ready, dar sunt convins ca (in unele jocuri) s-ar vedea mai bine pe o plasma full hd. Avantajul la o plasma hd ready este ca intr-un buget relativ redus intra diagonala mare si consum mai domol decat la un full hd. Dar daca esti multumit de Samsungul pe care il ai nu vad de ce nu ai fi multumit de un LCD Sony cu diagonala mai mare.

La ritmul in care creste EUR nu se va ieftini nimic in curand - toti vanzatorii isi iau marje de siguranta si calculeaza preturile la un curs mirobolant.

Adi[CG] is offline    Reply With Quote
Old 08-01-2009, 23:00   #9568 (permalink)
Registered User

The Answer's Avatar

Ar putea sa fie dimensiunea cutiei in care este impachetat televizorul, da. Sper sa fie asa.

In ceea ce priveste HD Ready, putine dintre jocurile pe care le am eu sar de 720, dar ajuta la tv sa fie Full HD.

Preturile ar trebui sa ramana la fel sau sa scada pentru ca vor aparea alte modele mai noi si mai bune.

Old 08-01-2009, 23:06   #9569 (permalink)
Club Fuchsia

isarescu's Avatar

Cum sa scada preturile daca creste euro?

Club Fuchsia (ID:clubfuchsia, 0721.88.24.85)

isarescu is online now    Reply With Quote
Old 08-01-2009, 23:08   #9570 (permalink)
Registered User

The Answer's Avatar

De preturile la modelele actuale ziceam. Oricat s-ar duce euro in sus, noile modele aparute vor face ca preturile celor actuale sa scada. Oricum e valabila regula de la calculatoare si nu merita sa cumperi ceva nou aparut pentru ca ii va scadea pretul destul de repede.

Old 09-01-2009, 00:02   #9571 (permalink)
WRT
Registered User

Quote:
Originally Posted by The Answer View Post
Are careva idee de ce exista, cel putin la Sony, doua dimensiuni la un LCD?
Am un spatiu de maxim 85 de cm si la 32w4000k spun ca are latime de 79.4 cm, dar apoi apare o alta caracteristica a LCD-ului, dimensiunea carcasei, care este de 101,9 cm.
Asta inseamna ca nu am loc pentru el in cei 85 de cm?
79.4 este latimea tv-ului. Am unul identic acasa si am avut aceeasi problema cu masuratorile Daca nu te intereseaza sa fie neaparat Full HD la dimensiunea asta un best buy ar fi modelul 32V4500 mai ales ca pretul e sensibil mai mic. El e aproape identic cu 32W4000 doar ca e HD Ready......eu am tinut sa fie full hd. Altfel, pt modelele de 32" daca stai la distanta mai mare de 1.3-1.5 m de ele nu se mai sesizeaza diferenta intre HD Ready si Full HD, deci e important acest aspect

Atentie ca doar de la 40" in sus modelele W dispun de Live Colour Creation, x.v. Colour si pannelul pe 10 biti [chestia cu pannelul e marketing deocamdata, in realitate neobservandu-se diferente perceptibile]

WRT is offline    Reply With Quote
Old 09-01-2009, 10:28   #9572 (permalink)
Registered User

Samsung LE40A536

Salutare tuturor.
Ieri am achizitionat un TV LCD Samsung seria 5, model LE40A536.

Este in oferta la Real, in sistemul Buy-back (pretul a fost 2799 RON din care s-au scazut 400 RON pentru ca am depus la ei un televizor vechi).

In Arad si Timisoara e bataie mare pe ele, s-au vandut foarte bine. La Arad au primit, ieri la ora 16, 10 bucati, iar seara la ora 21 erau vandute deja 6 + al 7-lea care l-am luat eu.

Este Full HD, are diagonala de 102 cm si consider ca are unul dintre cele mai bune rapoarte pret/calitate (mai ales prin Buy-back).

Impresii:
- pe semnal de cablu RDS se vede mai bine decat am sperat, conditia este sa te uiti de la peste 2,5 metri la el
- pentru ca e Full HD trebuie sa fii constient ca nu va afisa clar un semnal compus din 500 de linii orizontale si sa te astepti la o imagine pixelata + distorsiunea rezultata din afisarea in format 16/9 a semnalului emis in 4/3
- pe mufa de PC (d-sub) rezolutia maxima admisa este 1280x1024 (legat la laptop) - dar se vede super OK, e clar superior unul monitor LCD care pe orice alta rezolutie decat cea nativa se vede ca prin ceata (mai mult sau mai putin, depinde de rezolutie / tipul de monitor)
- am conectat computerul printr-un cablu DVI-HDMI si de acolo am putut sa setez rezolutia de Full HD, filmele 1080p (mkv) se vad impecabil, iar diferenta fata de unul 720p e vizibila doar de la distanta mica, de unde ma uit eu (peste 2,5 m) nu se observa nici o diferenta, filmele dvdrip (divx) de asemenea se vad foarte bine (desigur nu la calitatea celor mkv, dar totusi mult mai bine decat pe fostul CRT de 55)
- sunetul e cat de cat OK. Televizorul are SRS TS XT (true sound) dar totusi bass-ul nu se aude foarte clar. Am incercat multe setari (are egalizator pe 5 benzi + SRS activat / dezactivat) si nu prea am ajuns deocamdata la un compromis acceptabil (sa se auda OK si pe un canal de stiri si pe unul de muzica), dar il am doar de aseara si nu am avut inca timp suficient de butonat prin setarile lui. Din calculator nu am bagat sunet in televizor (nu am audio pass-trough la placa video), filmele le-am auzit prin sistemul 2.1 legat prin s-pdif la computer
- televizorul are panou "clear panel" si, sincer, pe semnal Full HD de la calculator, eu nu am vazut nici o diferenta fata de cele din seria 6 care au panou "ultra clear panel" si costa cu 1300-1400 de RON mai mult
- partea de conectica e mai mult decat suficienta: 3 hdmi, mufa PC (d-sub), 2 scart, 1 component + intrari/iesiri de sunet (analog / optic), s-video, rca (1 video + 2sunet - mufele galbena, alba si rosie), interfata CI (inutila in Romania deocamdata), USB pentru service
- partea de reglaje la imagine este super OK si accesibila direct din meniu (fata de Toshiba sau Grundig la care trebuia sa intri in "service mode" ca sa faci reglaje de culoare separate pe rosu/verde/albastru)

Urmeaza diseara sa fac teste pe PS2 (iesire normala, mi-am comandat un cablu de PS2 cu iesire pe Component dar inca nu l-am primit) si pe dvd (care are iesire HDMI si cica face upscaling pana la 1080p) sa vad ce si cum.

O zi buna la toti si revin cu detaliile despre cum se comporta pe PS2 si DVD.

Dany_Arad is offline    Reply With Quote
Old 09-01-2009, 11:14   #9573 (permalink)
Alexei

Quote:
eu nu am vazut nici o diferenta fata de cele din seria 6 care au panou "ultra clear panel" si costa cu 1300-1400 de RON mai mult
Printre altele (contrast&co), seria 6 are in plus si functia 100Hz si un timp de raspuns ceva mai mic.

Stukov is offline    Reply With Quote
Old 09-01-2009, 11:58   #9574 (permalink)
Registered User

De timpul de raspuns, inca nu pot sa spun nimic, ca inca nu m-am jucat pe el (o sa incerc atat pe PS2 cat si pe PC).
La filme nu am observat nici un efect de "ghosting".
Legat de contrast, de acord ca seria 6 are un contrast mai bun, dar sa nu uitam ca aici intervine si marketing-ul. Televizorul meu are un asa zis "contrast dinamic" de 35.000 : 1
Sa fim seriosi ... e abureala pentru cumparatorii creduli. Din cate am vazut sunt putini producatori care specifica contrastul real al televizorului.
Legat de 100 de Hz, eu am vazut diferente doar la CRT-uri. La LCD-uri (pe semnal Full HD, pe analogic nu ma pronunt) eu nu am vazut diferenta intre 60 de Hz si 100 de Hz.

Sa nu ma intelegeti gresit: seria 6 e mai buna decat seria 5. Doar ca, din punctul meu de vedere, diferenta de pret este uneori nejustificat de mare.

Dany_Arad is offline    Reply With Quote
Old 09-01-2009, 14:35   #9575 (permalink)
Registered User

The Answer's Avatar

E foarte interesanta reducerea aceasta la depunerea unui tv mai vechi. Exista o reducere unica pentru orice tip de tv aduci, fie el mare sau mic? Se aplica la toate magazinele?
Eu vreau sa iau un LCD de la un magazin online, s-o putea aplica aceasta reducere si in cazul meu? Cat mai dureaza promotia aceasta?

Old 09-01-2009, 19:37   #9576 (permalink)
Banned

mRzv's Avatar

A cumparat (eventual testat) cineva asa ceva?Din descriere pare un cablu ok.
Profigold DVI-HDMI 5m nu gasesc din pacate

mRzv is offline    Reply With Quote
Old 09-01-2009, 19:58   #9577 (permalink)
Nick anterior: razvan2007

R/\ZV/\N's Avatar

Quote:
Originally Posted by mRzv View Post
A cumparat (eventual testat) cineva asa ceva?Din descriere pare un cablu ok.
Profigold DVI-HDMI 5m nu gasesc din pacate
Geezus, Santa Maria!
Ti-l dau io pe al meu cu 1 milion <eu am dat pe el 700 de mii>. Tot de 5m este.
Glumeam. Nu l-am cumparat ca sa-l vand. Insa... Ce vroiam sa zic este ca arunci banii de poamana pe cabluri scumpe, caci pe unul normal se va vedea la fix fel si identic ca si pe cel din platina de 10.000 de € .

R/\ZV/\N is offline    Reply With Quote
Old 09-01-2009, 20:16   #9578 (permalink)
Banned

mRzv's Avatar

Eu am mai citit putin in stanga si'n dreapta si am vazut ca, cablul face diferenta (ca'n reclama )...d'asta vreau sa investesc in ceva de calitate...
Tu ce cablu ai?

Last edited by mRzv; 09-01-2009 at 20:16.. Reason: Automerged Doublepost

mRzv is offline    Reply With Quote
Old 09-01-2009, 20:17   #9579 (permalink)
Registered User

Cablul nu face nici o diferenta. Ca e 3 euro sau 39 de euro e acelasi lucru. De la 10 m in sus se poate zice ca se simte ceva, in rest e pacaleala pt fraieri.

whitecat is offline    Reply With Quote
Old 09-01-2009, 20:22   #9580 (permalink)
Registered User

Rippo's Avatar

Din punct de vedere calitativ, imaginea unui LCD de 40inch este mai buna decat cea a unui de 46inch?

Pe scurt, smaller > bigger?

Rippo is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Thread Tools

Posting Rules