![]() |
| | #9621 (permalink) | ||
|
Eu iti recomanda Panasonic TH-46PY80 ca e mai ieftin.
| |||
|
| | #9622 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Aug 2004 |
pt 720p e suficient 50pv8 (3689 RON (cu TVA)) Televizor cu plasma Panasonic TH-50PV8P, 127 cm
__________________ Rebel XT | ||
|
| | #9625 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Mar 2000 Location: Alba Iulia | Quote:
. In rest pot spune ca merge OK, are un meniu simplu estetic si eficient, backlight-ul poate fi controlat din meniu si este unform iar de pe PC merge super conectat prin cablu VGA insa sensibilitatea tunerului incorporat nu este chiar asa de buna si cu toate ca este trecut la caracteristici ca poate sa receptioneze si emisiuni transmise in DVB-T nu am reusit sa obtin nimic pe CH 58 (Emitatorul DVB-T al SNR de la Paltinis-Sibiu) unde ar fi trebuit sa intre fara probleme in Alba Iulia TVR1, TVR2, Antena 1, Antena 3 si Realitatea TV. Daca este cineva interesat de alte teste sa lase un mesaj.
__________________ | C2D E8400 | DFI P965-S | 2x1GB Crucial Balistix DDR2 1066| WD6400AAKS | Sapphire HD3870 | 2 x Pioneer DVR-212BK | SAMSUNG 940BF | | ||
|
| | #9627 (permalink) | ||
|
Salut din nou. Am promis ca revin cu pareri dupa decizie si totodata achizitia tv-ului, si iata. Am ales SONY 40V4000. Pana la urma am adaugat cateva milioane in plus pentru o calitate in plus si ... imi place mie sa cred, si un brand. La un moment dat ma invarteam pe la un Toshiba, a cazut, dupa asta la o plasma Panasonic full hd dar din seria cu 700 in coada pe la vreo 3000 lei full hd, dupa aia cochetam cu un Sony40L4000, care m-a cam dezamagit. Aseara pe la orele 8 am ajuns cu el acasa, am conectat PS3-ul si am inceput sa ... 'vad' cum se vede Ce sa zic, nu am nimic de obiectat, se vede si se misca perfect. DAR ... Eu am un Samsung lcd de 26 in dormitor la care ma mai uitam la dvd-uri pe ps3, la bluray, ma jucam, etc. Ideea este ca pe asta, inafara de bluray, se vad imperfectiunile. Pe celalat, nu observam imperfectiunile, aproape nu deosebeam un bluray de un dvd. Logic, ma gandesc ca este normal si este vorba de diagonala mai mare la SONY si din cauza asta. Ma enerveaza ca un tv cum este SONY nu are in meniu la picture, optiunea de user, custom, ceva care sa pot creea eu. La tv-ul din bucatarie am, care este un lg obosit. Trebuie practic sa aleg un profil deja existent pt a-l modifica. Are 3 profile, 3 presets, VIVID, STANDARD si CINEMA. Sincer nu am asa o problema pentru ca de fiecare data profilul meu va fi cel utilizat nu vreunul al tv-ului ... dar ... nu stiu parca vroiam unul Custom. Nu am reusit sub nici o forma sa fac GTA IV sa se vada pe 1080p, il vede pe 720p. Nu stiu de ce, nu am observat nici o setare difera la ps3 sau la tv. Filmele si alte jocuri se vad pe 1080p. O alta ciudatenie este ca de fiecare data cand umblu prin meniu la ps3 sau la tv, acesta isi intuneca imaginea, un fel de standby time. Nu am inteles de ce face asta ... nu am gasit nimic in meniu care sa scoata optiunea asta enervanta. Am citit in specificatii ca are un ambient light, de la lumina din camera isi schimba luminozitatea sau ceva de genul. In carte nu am gasit explicatii. Probabil dupa ce o sa il butonez mai mult o sa ma pot familiariza mai mult si nu voi mai avea atatea .. mistere. Buttom line ... TV-ul este super ok.
__________________ I just stare at my desk, but it looks like I'm working. I do that for probably another hour after lunch too, I'd say in a given week I probably only do about fifteen minutes of real, actual, work. - Office Space - Playstation Network ID - PULIX82 | |||
|
| | #9628 (permalink) | ||
|
Că tot se vorbea de consumul imens al plasmelor şi posibilitatea ca acesta să fie "interzise" în UE ... Panasonic a comentat astfel: Panasonic a iniţiat activităţile de cercetare-dezvoltate in segmentul TV în anul 1935 şi a început producerea televizoarelor alb-negru cu diagonala de 17 inch în noiembrie 1952 - un record mondial pentru acea vreme. De asemenea, Panasonic a atins cifra de 300 milioane de televizoare produse în octombrie 2008, fiind primul producător de televizoare din lume care a atins acest nivel al producţiei. Pentru modelele din 2008, în cazul televizorului cu plasmă, consumul de energie variază în funcţie de conţinutul care este afişat. Tehnologia cu plasmă necesită doar o singură aprindere a unei celule de plasmă pentru a face un pixel să lumineze. Deoarece culoarea neagră este obţinută la pixelii plasmei prin simpla oprire a curentului electric, televizoarele cu plasmă necesită un nivel de energie relativ redus, sau chiar nul pentru a reproduce scene întunecate. Pentru scăderea consumului de energie, Panasonic a introdus aşa numitul mod Eco (‘Eco Mode’) ca standard pentru majoritatea televizoarelor sale cu plasmă. Prin activarea Eco Mode, un fotosenzor măsoară condiţiile de iluminare ambientală din cameră iar setările imaginii vor fi modificate automat. Ca rezultat, televizorul foloseşte cu până la 55%* mai puţină energie în condiţii de iluminare redusă, fără a afecta în niciun fel calitatea imaginii. *cu TH-42PX80, în funcţie de conţinutul redat şi iluminarea ambientală (Sursa: măsurători VDE) De foarte multe ori, datorita diferentelor tehnologice dintre ecranele cu plasma si cele LCD, adica a iluminarii continue a ecranului LCD, la aceeasi diagonala, televizoarele cu plasma pot consuma chiar mai putina energie. Mai mult, pentru modelele din 2009, consumul se va reduce şi mai mult, pentru cateva modele acesta fiind cu 66 % fata de modelul etalon TH-42PZ750SK din 2007, sub 100W. Prototipuri prezentate la CES 2009 Panasonic, liderul global în tehnologia HDTV, a anunţat dezvoltarea unei noi tehnologii în domeniul ecranelor thin-profile. Aplicabilă atât pentru televizoarele HD LCD cât şi pentru cele cu plasmă (PDP), noua tehnologie a fost folosită pentru fabricarea unor prototipuri ce au fost expuse în această săptămână la International Consumer Electronics Show 2009. Nou dezvoltata tehnologie NeoPDP a fost incorporată în două noi modele de televizoare cu plasmă. Primul este un televizor super high-efficiency cu diagonala de 42 de inch ce oferă o eficienţă a luminozităţii triplă, consumul de energie fiind în acelaşi timp redus la o treime din cel consumat de modelele 2007. Al doilea prototip este o plasmă de 50-inch ultra-subţire, al cărui profil este de doar 8,8 milimetri, ecranul oferind cea mai mare rezoluţie a imaginilor în mişcare din întreaga industrie - 1080 de linii. De asemenea, noua tehnologie NeoLCD este integrată într-un ecran super high-efficiency LCD cu diagonala de 37 de inch, al cărui consum de energie este de doar 90 kWh pe an şi care oferă în plus o rezoluţie a imaginilor în mişcare de 1000 de linii - foarte aproape de rezoluţia unui PDP. Consumul de energie are cel mai redus nivel din întregul segment HDTV LCD, situat acum la aproximativ jumătate din cel al modelului precedent. Datorită creşterii numărului de servicii de emisie digitală în întreaga lume, piaţa televizoarelor flat-panel a crescut accelerat în ultima perioadă, iar pentru anul fiscal 2008-2009 este de aşteptat ca jumătate din cererea mondială de televizoare să fie pentru asemenea produse. De asemenea, piaţa va continua să crească în următoarea perioadă susţinută de serviciile de broadcasting digital şi de creşterea popularităţii televizoarelor flat-panel. În plus, pe măsură ce oamenii conştientizează nevoia de a proteja mediul înconjurător, este de importanţă vitală ca televizoarele să fie proiectate şi dezvoltate ţinând cont de impactul asupra mediului. Noile tehnologii dezvoltate de Panasonic au atins cel mai ridicat nivel al calităţii imaginilor şi în plus, oferă o protecţie excepţională a mediului prin reducerea consumului de energie şi prin economia de materiale folosite - atât în segmentul PDP, cât şi în cel LCD. Panasonic a denumit aceste reuşite tehnologice “NeoPDPeco” şi “NeoLCDeco”. Astfel, folosind avantajul verticalităţii integrate în modelele de afaceri pentru segmentele PDP si LCD, Panasonic va accelera dezvoltarea tehnologică, în concordanţă cu caracteristicile fiecărui produs, pentru a facilita progresul continuu al liniei flat-planel Viera şi pentru a răspunde nevoilor în continuă diversificare ale clienţilor din întreaga lume. Despre NeoPDP Deoarece Plasma este un device auto-luminiscent - capabil să- şi ajusteze nivelurile de luminozitate în funcţie de strălucirea mediului ambiant, este în consecinţă extrem de avantajos atât în ceea ce priveşte calitatea imaginilor, cât şi în privinţa performanţelor în protecţia mediului. Televizoarele NeoPDP oferă un contrast dinamic şi o rezoluţie extrem de înaltă a imaginilor în mişcare, o reproducere a culorilor extrem de reale, un unghi larg de vizualizare şi o eficienţă energetică ridicată. În 2006, Panasonic a devenit primul producător ce a eliminat utilizarea plumbului din fabricarea ecranelor cu plasmă. Prin reinventarea tehnologiei, Panasonic a dezvoltat şi a prezentat la CES 2008 produse NeoPDP revoluţionare, în listă fiind incluse televizoare cu eficienţă energetică dublă, un full-flat PDP super-thin cu grosimea de 24,7 milimetri şi un PDP ultra-large, cu diagonala de 150 inch. Panasonic continuă să rafineze propriile tehnologii, prin dezvoltarea şi utilizarea de noi materiale şi componente. La rândul lor, acestea au dus la reducerea numărului de componente şi la scăderea consumului de energie şi materii prime, în timp ce scăderea grosimii ecranelor contribuie la montarea mult mai facilă a televizoarelor. Despre NeoLCD Panourile IPS Alpha LCD oferă o rată înaltă de transmisie a luminii şi un consum extrem de redus de energie datorită structurii lor interne. În plus, aceste televizoare oferă o rezoluţie extrem de înaltă a imaginilor în mișcare şi un unghi extins de vizualizare. Adoptarea noilor panouri IPS Alpha cu o rată de transmisie îmbunătăţită şi iluminare indirectă LED fac de asemenea posibil controlul direct şi local al gradului de luminozitate. Datorită acestui control, panoul îmbunătăţeşte dramatic contrastul şi permite obţinerea unui negru extrem de apropiat de realitate. Mai mult, panourile NeoLCD oferă o eficienţă excelentă a consumului de energie, reducându-l la jumătate din cel aferent modelelor 2008, adică până la nivelul de doar 90 kWh pe an - un record mondial în această privinţă. | |||
|
| | #9629 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Mar 2007 | LR legat de lg-ul ala...cum se comporta dpdv al motion blur-ului ? adica la un meci de fotbal sau si mai bine la tenis mingea se vede clar sau ca o "cometa" ? vezi ca exista niste setari pe avforums care cica ar imbunatati semnificativ calitatea imaginii fata de setarile standard ( Unofficial LG 32/37/42 LG30 Owner/Info Thread - AVS Forum ) l-ai incercat la un ps3/xbox360 ? cat de bun e tuner-ul HD mpeg4 din sony 32v4500 ? adica in comparatie cu sagem-ul acela extern ? tinand cont ca sony-ul e undeva pe la 2700 lei imi pun problema daca nu e mai avantajos sa cumpar un lcd fara tuner mpeg4 si sa il iau searat mai incolo. sony-ul asta pare singurul rezonabil ca pret cu tuner inclus (mpeg4). | ||
|
| | #9631 (permalink) | ||
|
ce sa aleg pentru conectarea pc-ului la plasma (am o placa video GeForce 8800 GTS 320 MB cu doua iesiri DVI ), un cablu DVI-HDMI, sau un adaptor HDMI pentru DVI, in cazul adaptorului mai trebuie cumparat un cablu HDMI-HDMI separat ? Plasma pe care o voi achizitona va fi Panasonic TH-46PY8P, s-ar putea sa intervina ceva probleme la conectarea acesteia cu PC-ul ?
| |||
|
| | #9632 (permalink) | ||
| Quote:
Cu Adaptorul DVI-HDMI iesi mai scump insa ai si o mai mare flexibilitate in sensul ca poti folosi cablul HDMI-HDMI si la altceva <vreodata, cand o sa ai nevoie, daca o sa ai nevoie> Quote:
Nu.
__________________ | |||
|
| | #9633 (permalink) | ||
| Televizor LCD LG 37LG3000, 94cm 37LG3000 sau Televizor cu plasma LG 42PC35, 42" 42PC35 care ? doar astea 2 modele ma intereseaza nu veniti cu alte propuneri.
| |||
|
| | #9634 (permalink) | ||
| Quote:
Cumperi in functie de ce spun eu, Popescu sau Ionescu? Parerile vor veni si pro plasma si pro LCD. Ce faci? Dai cu banul? Cel mai intelept lucru ar fi sa sapi dupa ce stie sa faca si unul si celalalt si sa-l cumperi pe cel care ti se potriveste cel mai bine nevoilor si cerintelor tale, nu ale mele, nu ale lui Popescu si nici ale lui Ionescu. Parerea mea...
__________________ | |||
|
| | #9635 (permalink) | ||
|
Salut, deoarece nu prea ma pricep la LCD-uri apelez la voi. Care dintre cele 2 produse este mai bun? Philips 42PFL5603 Detalii produs sau Sony KDL-40 S4000 Detalii produs, in general va fi folosit la PS3, Blu-ray/DVD. Multumesc anticipat! | |||
|
| | #9639 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: May 2007 | Quote:
http://www.carltonbale.com/wp-conten...tion_chart.png Acum depinde de tipul LCD-ului/Plasmei si de materialul vizionat pe el. Sa spunem ca ce ai tu e Full HD si te uiti la ceva 1080p..bun.. Pt un LCD de 40" ca sa observi diferentele intre 1080p [Full HD] si 720p [HD Ready] trebuie sa stai intre 5 si 7.5 feet adica intre 1.5m si 2.3m. Daca stai mai departe de 2.3/2.5m chiar nu are rost sa-ti iei full hd ca oricum nu mai sesizezi diferenta fata de hd ready..nu mai sesizezi detaliile din cauza distantei Daca te uiti la material HD Ready dupa 2.3 m pana la 3.7m e OK. Conform graficului dupa 3.7/4m nu mai observi avantajele 720p pt ca esti deja prea departe..la distranta de care spui - 4.5 m doar daca il folosesti pt semnal SD [TV] | ||
|
| | #9640 (permalink) | ||
|
Televizoarele plasma nu vor fi interzise în UE COMUNICAT DE PRESĂ, PENTRU DIFUZARE IMEDIATĂ Bruxelles, 14 ianuarie 2009 Televizoarele cu plasmă NU VOR FI INTERZISE în Uniunea Europeană EICTA aduce clarificări importante în numele industriei electronice europene Informaţiile apărute în presă în ultimele zile despre posibilitatea interzicerii comercializării televizoarelor cu plasma în spaţiul Uniunii Europene, din cauza presupusului consum mare de energie sunt INCORECTE. Potrivit reglementărilor europene în vigoare, tehnologiile de producţie pe bază de plasmă nu pot fi interzise de la comercializare atâta timp cât sunt utilizate la fabricarea de televizoare ce respectă toate cerinţele UE referitoare la consumul de energie. Atât Uniununea Europeană cât şi ţările membre ale Uniunii lucrează în prezent la elaborarea unor noi reglementări pentru a asigura îmbunătăţirea consumului de energie al televizoarelor, indiferent de tehnologia de fabricaţie folosită, incluzând aici şi ecranele plasmă, LCD-urile, televizoarele cu tub catodic şi altele. Toţi producătorii vor trebui să respecte pe viitor aceste standarde referitoare la consumul de energie, pentru a-şi asigura continuitatea activităţii de fabricare, import şi comercializare pe pieţele din Uniunea Europeană. Aceste noi reglementări vor fi publicate cel mai probabil în a doua jumătare a anului 2009. Producătorii vor avea la dispoziţie o perioadă în care să facă tranziţia către tehnologii şi produse conforme cu noile reglementări. Din a doua jumătate a anului 2010, toate televizoarele ce vor fi produse sau comercializate pe teritorul UE vor trebui să respecte noile cerinţe referitoare la consumul de energie. Toate tehnologiile relevante, pe baza cărora se fabrică seturi TV, precum cele cu plasmă, cristale lichide (LCD) şi tub catodic (CRT), consumă în mod diferit energie electrică iar acest consum este măsurat diferit. Din acest motiv, la nivel de industrie s-a convenit unificarea tuturor criteriilor prin care consumul de energie este măsurat la nivelul acestor tehnologii de fabricaţie, astfel încât consumatorii să poată compara uşor consumul de energie al unei plasme, al unui LCD sau televizor de tip CRT. În ultimii ani, atât tehnologiile cu plasmă cât şi cele pe bază de cristale lichide au făcut progrese remarcabile în direcţia reducerii consumului de energie astfel încât, în prezent, atât televizoarele cu plasmă cât şi cele LCD raportează un consum mult îmbunătăţit. La ultima ediţie a Consumer Electronics Show ce a avut loc recent la Las Vegas, mulţi producători au expus tehnologiile pe care le folosesc în mod curent dar şi pe care le vor utiliza în viitor la fabricarea de televizoare, demonstrând încă o dată eforturile pe care le fac în direcţia îmbunătăţirii eficienţei energetice a produselor electronice. | |||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |