Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Notices

Reply
LinkBack Thread Tools
Old 06-02-2009, 23:04   #9841 (permalink)
Registered User

Bogdan Manea's Avatar

Pt o camera micutza, 23 mp(latimea aproximativ egala cu lungimea) ce diagonala si ce model de tv ma sfatuiti sa iau?Buget 15-20mil, niste linkuri ar fi binevenite.
multumesc anticipat

Bogdan Manea is offline    Reply With Quote
Old 07-02-2009, 00:14   #9842 (permalink)
Registered User

Drankon's Avatar

@combat2k
1. TVR HD nu, ProTV poate.
2. Ok da e pacat de el ... macar un Dolce merita.
3. HDMI
4. Un receiver HD si cartela platita pentru un anumit pachet HD (solutii de piratare in alta parte)
5. Standard-definition television - Wikipedia, the free encyclopedia
High-definition television - Wikipedia, the free encyclopedia

Drankon is offline    Reply With Quote
Old 07-02-2009, 11:10   #9843 (permalink)
Registered User

scoop's Avatar

Salut, stie cineva care e treaba cu TH-42PX80 ? din cate vad eu este asemanator cu TH-42PV80 asupra care ma hotarasem insa la px exista review-uri ok pe net si la noi se gaseste doar la 2 mag in timp ce pv nu exista pe net dar in mag noastre e din plin. Ca pret sunt cam la acelasi nivel.

2) stiti magazin in buc unde sa pot gasi unul dintre cele 2 modele sa-l pot testa pe semnal rds analogic ? ( eu am semnal rds analogic si sunt foarte multumit de calitatea lui, am in prezent o plasma de 82 LG care se vede exceptional - este cea cu rezolutie foarte mica ) banuiesc ca in toate magazinele care au semnal sd datorita numarului mare de tv-uri se vede mult mai prost ca acasa ...cel putin eu cu plasma mica am avut o surpriza placuta (probabil baietii nu au nici amplificatoare de semnal, etc ..)

3) pana la urma tot citind tone de forumuri am ajuns la concluzia ca o plasma full hd nu se merita in mom de fata pentru mine care ma uit 80% la tv, 20% calc (divx,mkv,dvd). full hd consuma foarte mult, se vede mai prost pe sd care la noi o sa mai fie mult si bine dupa parerea mea, costa cu 10 mil mai mult si nu se stie ce viata vor avea plasmele anul acesta ...asa ca o plasma mai ieftinache = mai putin riscant. Eu am vazut mkv de 4gb pe plasma panasonic hdready si mi s-a parut ca se vede excelent ...mult mai bine ca un dvd normal. (apropos, plasma de care vb avea un sunet demential ...incredibil 2x15w care sunt adevarati)

4) eu la lg am 2 moduri de zoom care mi se par geniale, in sensul ca dupa ce ai facut zoom-ul, poti da imaginea mai sus sau mai jos, incadrand astfel scrisul la filme sau poti sa scapi de benzile cu stiri de la realitatea/antena 3. Exista si la panasonic chestia asta ? Mi se pare foarte important pentru ca este un zoom care pastreaza ratia si nu se vad aia latziti...

scoop is offline    Reply With Quote
Old 07-02-2009, 11:58   #9844 (permalink)
Registered User

Drankon's Avatar

Pentru estul europei si Irlanda Panasonic are PV-uri cu tuner analogic, pentru restul Europei sunt PX cu tuner digital.
N-am prea inteles ideea cu ce viata vor avea plasmele anul acesta ... noua generatie Panasonic arata chiar bine si are sanse mari sa faca din nou vanzari ft.bune.
Din pacate nu e asa inteligent zoom-ul la Panasonic, daca faci zoom nu mai poti misca in sus sau jos si uneori nu se mai vede scrisul.

Old 07-02-2009, 12:11   #9845 (permalink)
Registered User

scoop's Avatar

Quote:
Originally Posted by Drankon View Post
Din pacate nu e asa inteligent zoom-ul la Panasonic, daca faci zoom nu mai poti misca in sus sau jos si uneori nu se mai vede scrisul.
mda, mi-era frica de raspunsul asta ...mie mi se pare o chestie foarte importanta faza cu zoom-ul pentru ca daca te uiti majoritate timpului la tv, trebuie sa stai pe zoom ca sa iti pastrezi ratio si daca dupa ce faci zoom, nu se mai vede scrisul asa cum ma asteptam, e naspa..

pt faza asta cu zoom-ul cred ca o sa-mi iau tot lg ) incredibil nu ? ah, si ma mai supara ceva la panasonic ...faza cu telecomanda indreptata STRICT catre senzor, altfel nu merge, si daca ai perne sau obsacole prin fatza tv, trebuie sa faci acrobatii ca sa obtii perf. asta.. la lg merge telecomanda in orice directie ...

scoop is offline    Reply With Quote
Old 07-02-2009, 16:44   #9846 (permalink)
Registered User

Bogdan Manea's Avatar

Pt o camera micutza, 23 mp(latimea aproximativ egala cu lungimea) ce diagonala si ce model de tv ma sfatuiti sa iau?Buget 15-20mil, niste linkuri ar fi binevenite.
multumesc anticipat

Bogdan Manea is offline    Reply With Quote
Old 07-02-2009, 17:57   #9847 (permalink)
Registered User

Cum pot face sa se vada intreg desktopul pe o plasma Panasonic (37PV80)? Sunt conectat pe HDMI cu o placa video Nvidia 8800GTS. Indiferent ce setare ii dau, clone sau dualview, pe plasma nu se vad marginile laterale ale desktopului. Oare e din cauza ca rezolutia nativa a Panasonicului e raportata ca 1280X720, cand de fapt e 1024x720?

Denno is offline    Reply With Quote
Old 07-02-2009, 18:09   #9848 (permalink)
Mir
Moderator

Mir's Avatar

Ce parere aveti de plasma SAMSUNG PS-50A556 de 50" ? E mai slaba semnificativ fata de exhivalentul de la Panasonic ? Le-a comparat cineva ? Are cineva Samsungul sa-mi dea o parere ? Ceva detalii despre viata ei ?

Mir is offline    Reply With Quote
Old 07-02-2009, 20:00   #9849 (permalink)
raz

raz's Avatar

Quote:
Originally Posted by Denno View Post
Cum pot face sa se vada intreg desktopul pe o plasma Panasonic (37PV80)? Sunt conectat pe HDMI cu o placa video Nvidia 8800GTS. Indiferent ce setare ii dau, clone sau dualview, pe plasma nu se vad marginile laterale ale desktopului. Oare e din cauza ca rezolutia nativa a Panasonicului e raportata ca 1280X720, cand de fapt e 1024x720?
Ai in Nvidia Control Panel o functie care iti permite sa ajustezi rezolutia cat sa intre totul perfect pe ecran. Iti arata niste colturi si 2 slidere pe care le misti pana cand totul e perfect, apoi iti genereaza o rezolutie custom sau ceva de genul asta.

raz is offline    Reply With Quote
Old 07-02-2009, 20:07   #9850 (permalink)
Banned

mRzv's Avatar

Adica "Resize my HDTV desktop", nu?

mRzv is offline    Reply With Quote
Old 07-02-2009, 22:50   #9851 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Denno View Post
intri in meniul de setup (cand esti conectat la pc prin HDMI) si selectezi "picture overscan" pe OFF... la placa grafica a calculatorului sa ai setat 1280x720 la 50Hz refresh, pt ca plasma sa faca la 100Hz refreshul (dublare)

plop is offline    Reply With Quote
Old 08-02-2009, 09:03   #9852 (permalink)
Registered User

razclud's Avatar

Am citit forumul de mi-am facut ochii cat cepele si tot n-am gasit ce ma intereseaza.

As vrea sa-mi iau o plasma pentru a o lega la pc. La cablu tv nu ma uit deloc am sa vad numai filme, h264, xvid, blue ray si din cand in cand cate un joc.

Distanta de vizionare e de maxim 2,5m Bugetul e de 2500 lei, nu mai mult ca deja am de furca cu WAF.

Pansonic de 42 mult laudat pe forum are rezolutia cam mica pentru ce folosesc eu si nu m-as indura sa dau banii pea ea daca nu ma uit la SD.

Ma gandeam ca un 1300x768 hd ready ar fi de ajuns, nu stiu cat se justifica diferenta pana la un FULL hd, diferenta de bani e de vreo 7-10mil deci sare de bugetul meu.

Am sa-mi cumpar si o placa video mai buna, 9500gt 128biti al meu vad ca face probleme la blue ray, nu se vede msicare chiar fluida. Am si un laptop cu player blue ray, e diferenta mare de calitate intre un blue ray player si un blue ray clip vazut pe calc? Folosesc KMPlayer care are codecuri integrate, asta pentru a nu-mi termina windowsul cu mii de codecuri.

Sa traim bine!

razclud is offline    Reply With Quote
Old 08-02-2009, 10:02   #9853 (permalink)
Registered User

Drankon's Avatar

Plasma SD doar de 50" are 1366x768.
Ce s-ar incadra in buget daca e asa fix de 2500 lei ar fi un LCD LG 37LG500. Nu e grozav dar e FullHD. Oricum si cu plasma doar un 42PV8 sau un 37PV80 s-ar incadra in 2500 lei.
Daca bugetul atata e trebuie sa faci un compromis ori un LCD modest dar fullHD (nu prea iti recomand) ori o plasma buna dar cu rezolutie modesta (1024x768).

Old 08-02-2009, 10:13   #9854 (permalink)
Registered User

queensoft's Avatar

Quote:
Originally Posted by Laur View Post
Ma refeream si din punctul de vedere a garantiei
Si tie ti se pare normal sa iei un tv cu butoane lipsa....? eu unul nu mi-as lua asa ceva chit ca-mi da o reducere.
Garantie este de 1 an de zile. Produsele sint refurbished (macar te-ai uitat pe site??). Da, mi se pare normal, in aceasta situatie, sa aiba butoane lipsa, sint refurbished. Vezi si noile reclame de la emag....
Deci, pina la urma, a auzit cineva de modelul ala?
http://superocazii.ro/produse_detali...=plasma&id=190
Vreo parere pertinenta, strict referitoate la televizor ??

queensoft is offline    Reply With Quote
Old 08-02-2009, 11:08   #9855 (permalink)
Registered User

razclud's Avatar

Quote:
Originally Posted by Drankon View Post
Plasma SD doar de 50" are 1366x768.
Ce s-ar incadra in buget daca e asa fix de 2500 lei ar fi un LCD LG 37LG500. Nu e grozav dar e FullHD. Oricum si cu plasma doar un 42PV8 sau un 37PV80 s-ar incadra in 2500 lei.
Daca bugetul atata e trebuie sa faci un compromis ori un LCD modest dar fullHD (nu prea iti recomand) ori o plasma buna dar cu rezolutie modesta (1024x768).
OF

Nu as vrea LCD si nici ceva la rezolutia aia, mai bine as sta cu Horizonul meu de 22". Am sa vad ce mai gasesc dau o raita prin mag online, daca mai aveti alte sugestii va rog nu ezitati.

Referitor la placa video?
Sa fie msicarile alea usor intrerupte din cauza ei? Proc e e6750 e un sistem bun.

EDIT: Stie cineva de modelul asta LG 42PG3000 ?

Last edited by razclud; 08-02-2009 at 11:39..

Old 08-02-2009, 15:59   #9856 (permalink)
Registered User

La 52 inch Sony W4500 ce credeti, va mai scadea pretul in urmatoarele 2 luni? M-am hotarat la el, am renuntat la Samsung 551 si chiar 656. Dar nu stiu ce sa fac, sa-l iau acum la 8500 roni sau sa mai astept 1 luna, doua?!?

snooker123 is offline    Reply With Quote
Old 08-02-2009, 16:04   #9857 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Asteapta o luna-doua ca sa te întrebi daca nu ar fi indicat sa mai astepti o luna-doua, dupa care vei fi ispitit sa astepti iarasi o luna-doua. Pentru ca indiferent când l-ai lua, dupa o luna-doua alergi sa cumperi o tesla, vazând cum s-a ieftinit.

EMI is offline    Reply With Quote
Old 08-02-2009, 16:57   #9858 (permalink)
Registered User

da, ma asteptam la raspunsul asta, sunt constient de scaderea pretului (doar m-am luat acum aproape 3 ani Sony Bravia 102 cm cu 100 de milioane). Ma refeream la criza de acum si la faptul ca marii jucatori incep sa aiba probleme. Pe de alta parte stiu de ceva stocuri nemiscate la Media Gal. Poate o sa scada mai abrupt.

snooker123 is offline    Reply With Quote
Old 08-02-2009, 17:03   #9859 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by snooker123 View Post
La 52 inch Sony W4500 ce credeti, va mai scadea pretul in urmatoarele 2 luni? M-am hotarat la el, am renuntat la Samsung 551 si chiar 656. Dar nu stiu ce sa fac, sa-l iau acum la 8500 roni sau sa mai astept 1 luna, doua?!?
ti-a luat mult sa te decizi intre W4500 si seriile 5/6 de la Samsung?

glumesc, nici nu cred ca exista comparatie (la nivel calitativ, ma gandesc, din moment ce range-ul pretului e pe la 8500 RON) intre astea ... poate cu seriile 7/8 de la Samsung, nu cu 5/6. Parerea mea. Mai ales ca socru-miu are un 656 de 40 care e super fain, dar..... diferentele sunt clare in favoarea lui 4500.

Succes la achizitie

combat2k is offline    Reply With Quote
Old 08-02-2009, 20:11   #9860 (permalink)
Registered User

razclud's Avatar

L-am facut pe dracu-n patru si am ajuns la un buget de 3200 lei. Acum am fost prin MG si 2 baieti de acolo mi-au zis chestii diferite, incetati sa va luati dupa ei pentru ca o sa va dea dreptate in orice ziceti numai ca sa vanda. Probabil au target sau comision pe vanzare.

Drankon am inteles bine sau e mai bun un LCD pentru Blue ray si mkv de pe calc decat o plasma?

M-am oprit la modelul asta de plasma TH-42PY8P dar iau in considerare si un LCD, problema e ca distanta de vizionare e mica, maxim 2.5m si nu stiu cat de bine e sa iau LCD pt ce am eu nevoie. Multam

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Thread Tools

Posting Rules