Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 09-02-2009, 21:30   #9881 (permalink)
Banned

mRzv's Avatar

Nu merita...si eu vroiam sa investesc intr-un cablu de firma.
M-am linistit repede la sugestiile indicate aici pe forum.Orice cablu pana-n 5 metri no-name e super ok.

p.s.1: sa o stapanesti sanatos
p.s.2: [Viewing Mode] - “Cinema” and [Colour Balance] - “Warm”, right?

mRzv is offline    Reply With Quote
Old 09-02-2009, 22:11   #9882 (permalink)
Registered User

sorel san's Avatar

re

vad si eu ca se discuta de plasmele pv si py . intrebare vreau si eu sa achizitionez un tv nou adica plasma sau lcd,. Il voi folosi in special pentru cablu tv(upc) si jocuri de pe consola si ceva filme de pe pc.
Se merita totusi o plasma panasonic? eu ma gandeam la 37pv80, ceva de consum,cine stie cat consuma??? sau merita o plasma lg? sau un lcd LG adica 37lg5000 fullhd??? . ideea este ca astea ar fi in bugetul meu adica 2500 lei nu pot mai mult.
Va multumesc

sorel san is offline    Reply With Quote
Old 09-02-2009, 22:49   #9883 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Rover View Post
Cine dracu sta sa se intrebe ce va fi peste 10 ani? Sau discutam de cumpararea de apartamente aici?
Eu am zis 5-10 ani. Si nu toata lumea schimba TV-ul in fiecare an, nu toata lumea schimba apartamentul la 10 ani. Din cate stiam TV-urile sint bunuri de folosinta indelungata. Ma rog, asa erau pe vremea cand costau 200...300 de dolari. Acum de cand costa 500-1000 de euro se pare ca au devenit bunuri de consum.

avlad is offline    Reply With Quote
Old 09-02-2009, 23:41   #9884 (permalink)

mobutu's Avatar

Referitor la 50pz1, acesta, teoretic, inlocuieste modelul 50pz(y)800, asadar pretul va fi, probabil, tot pe acolo (~10.000 lei la cursul actual).
Preturile alea care se vehiculeaza acum sunt la strigare, aberante si n-o sa reziste prea mult, asta daca panasonic vrea sa vanda ceva. plus ca au si concurenta lcd, deci pretul va trebui sa fie rezon, altfel ciuciu vanzari.
Consumul va fi la jumatate [raportat la pz(y)800]
Iar pioneer se pare ca nu va face tv'uri, deloc ... e inca zvon:
Report: Pioneer Exiting TV Business, Spinning Off DVD

mobutu is offline    Reply With Quote
Old 10-02-2009, 00:33   #9885 (permalink)
Registered User

scoop's Avatar

Quote:
Originally Posted by KeR View Post
In legatura cu zoom-ul si eu sunt nemultumit, este mult prea mare ! Stie cineva daca se poate configura un zoom custom ceva? La o plasma samsung primul nivel de zoom este perfect, nu inteleg de ce l-au facut asa de mare la panasonic.

In legatura cu cablul Profigold.. doamne fereste ! Este un cablu digital de 5 m amarati, ia cel mai ieftin cablu fiindca nu are absolut nicio importanta (eu am de 2m care a fost 20 lei parca)
In sfarsit cineva care sesizeaza problema cu zoom-ul ...care este enervanta zic eu si uite ca si altii au problema asta, si eu la lg meu actual am zoom auto care se face singur dupa ce program ai dar si spectacol care zoom-eaza pastrand aspect ratio, si la toate poti sa ridici/cobori imaginea zoomata ! nu stiu de ce panasonic nu a putut sa faca asta.

Despre cabluri, nu pot spune decat ca am un cablu profigold pe care l-am luat dupa ce am avut probleme cu un cablu de 5 ron de la taraba si acolo s-a vazut diferenta. cablul profigold a fost 80 ron. Ulterior am gasit un cablu la 40 ron care este foarte apropiat de profigold sau ma rog identic, eu nu am vazut diferenta intre ele. Deci nu lua cablu de la taraba dar nici profigold, nu se merita banii. parerea mea

scoop is offline    Reply With Quote
Old 10-02-2009, 13:07   #9886 (permalink)
Registered User

cobrax3's Avatar

pai nimeni nu a zis sa iei de la taraba, alea sunt porcarii facute in 2 minute. dar exista si cabluri "noname" la magazine de electronice la cateva sute de mii, superok

cobrax3 is offline    Reply With Quote
Old 10-02-2009, 13:17   #9887 (permalink)
Registered User

razclud's Avatar

cabluri

Quote:
Originally Posted by cobrax3 View Post
pai nimeni nu a zis sa iei de la taraba, alea sunt porcarii facute in 2 minute. dar exista si cabluri "noname" la magazine de electronice la cateva sute de mii, superok
elfast.ro au multe cabluri hdmi gold sau simple plus adaptoare dvi si preturi bune zic eu. Profigold de 3m e 180lei iar aici e 40 lei unul no name cu cablul gros, am inteles ca astea ar fi mai bune decat cele cu cablu subtire.

razclud is offline    Reply With Quote
Old 10-02-2009, 13:48   #9888 (permalink)
Registered User

Am de la elfast 2 cabluri de 10 metri "simple", non gold si n-am probleme cu ele. Unul hdmi-hdmi si unul dvi-hdmi.

Tzeb is offline    Reply With Quote
Old 10-02-2009, 13:57   #9889 (permalink)
Registered User

razclud's Avatar

Quote:
Originally Posted by Tzeb View Post
Am de la elfast 2 cabluri de 10 metri "simple", non gold si n-am probleme cu ele. Unul hdmi-hdmi si unul dvi-hdmi.
Azi imi iau unul gold dvi hdmi de 5m, intre normal si gold e dif de 10 lei poate un 10% mai bine s-o fi vazand, am sa testez.

Old 10-02-2009, 19:27   #9890 (permalink)
Lost & Found

mihai_89's Avatar

Are cineva idee cu ce solutie pot sterge LCD-ul? Daca sterg cu apa (cum spun unii producatori, raman niste urme albe) si am folosit si solutii speciale, dar la fel raman niste urme enervante. De asemena ce "carpa" recomandati si unde pot gasi niste truse (am gasit tot felul de kit-uri mici pt curatare, care aveau carpe facute dintr-un material aspru si prost iar substanta nu era cine stie ce).

mihai_89 is offline    Reply With Quote
Old 10-02-2009, 19:33   #9891 (permalink)
Registered User

razclud's Avatar

re

Quote:
Originally Posted by mihai_89 View Post
Are cineva idee cu ce solutie pot sterge LCD-ul? Daca sterg cu apa (cum spun unii producatori, raman niste urme albe) si am folosit si solutii speciale, dar la fel raman niste urme enervante. De asemena ce "carpa" recomandati si unde pot gasi niste truse (am gasit tot felul de kit-uri mici pt curatare, care aveau carpe facute dintr-un material aspru si prost iar substanta nu era cine stie ce).
50% apa 50% spirt - un tricou de bumbac vechi pt ca e mai moale, sau carpa care vine cu ochelarii de soare/vedere nu neaparat piele de caprioara.

Old 10-02-2009, 19:41   #9892 (permalink)
Blood & Guts

P@TRYK's Avatar

Location: Bucharest●●●Yeahhh buddy!●●●Lightweight baby!●●●Ain't nuthin' but' a peanut!●●●
SPIRT pe LCD??? Omule nu mai da astfel de sfaturi, please!

P@TRYK is offline    Reply With Quote
Old 10-02-2009, 19:44   #9893 (permalink)
Registered User

razclud's Avatar

Quote:
Originally Posted by P@TRYK View Post
SPIRT pe LCD??? Omule nu mai da astfel de sfaturi, please!
asa am citit, diluat jumate cu apa e bun. Eu asa am curatat si a fost f bine, linkul

Old 10-02-2009, 20:26   #9894 (permalink)
Lost & Found

mihai_89's Avatar

Quote:
Originally Posted by razclud View Post
asa am citit, diluat jumate cu apa e bun. Eu asa am curatat si a fost f bine, linkul
Mersi de sfat, o sa incerc sa vedem ce iese, deocamdata am ramas fara carpa, uitand-o undeva (iar cu tricou nu incerc)

Old 10-02-2009, 20:28   #9895 (permalink)
Registered User

razclud's Avatar

re

Quote:
Originally Posted by mihai_89 View Post
Mersi de sfat, o sa incerc sa vedem ce iese, deocamdata am ramas fara carpa, uitand-o undeva (iar cu tricou nu incerc)
incearca linistit daca e vechi si de bumbac si la sfarsit dai cu capa aia uscata sa indepartezi scamele

Old 10-02-2009, 20:37   #9896 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by razclud View Post
Azi imi iau unul gold dvi hdmi de 5m, intre normal si gold e dif de 10 lei poate un 10% mai bine s-o fi vazand, am sa testez.
E imposibil sa se vada cu 0.00001% mai bine decat non gold. Semnalul fiind digital, crezi ca aurul ala ajuta la ceva? Evident ca nu...

Banii dati pe cabluri hdmi/dvi "gold" (sau altele tipuri de cabluri ce transporta un semnal digital) sunt fix bani aruncati la gunoi. Semnalul digital ori ajunge la destinatie, ori nu ajunge. Bitii in contact cu "aurul" ala nu se infrumuseteaza.

Tzeb is offline    Reply With Quote
Old 10-02-2009, 20:42   #9897 (permalink)
Registered User

razclud's Avatar

Quote:
Originally Posted by Tzeb View Post
E imposibil sa se vada cu 0.00001% mai bine decat non gold. Semnalul fiind digital, crezi ca aurul ala ajuta la ceva? Evident ca nu...

Banii dati pe cabluri hdmi/dvi "gold" (sau altele tipuri de cabluri ce transporta un semnal digital) sunt fix bani aruncati la gunoi. Semnalul digital ori ajunge la destinatie, ori nu ajunge. Bitii in contact cu "aurul" ala nu se infrumuseteaza.
mai era cineva acu vreo 300 pagini in urma care zicea ca se vedea putin mai bine cu un gold, la ce diferenta e tot aia. Maine imi iau placa video ca lumea sa vad adevarata valoare.
Evitati 9500gt !!!!!!! e un cosmar pt full hd, rendeaza sacadat filmele 1080p.

Apropo cum ati reusit sa calibrati un xvid pe fullhd? M-am chinuit o gramada cu aspect 16:9 din placa si din plasma si tot n-am reusit, tot ce am putut sa fac e ceva gen zoom1 sau un 4:3 infect

Old 10-02-2009, 20:44   #9898 (permalink)
Registered User

Ideea de gold se refera la faptul ca in timp pinii nu-si pierd proprietatile, conductorii sint de calitate, etc si vor transporta bitii si peste cativa ani spre deosebire de cablurile de 10 lei. Dar pe aici lumea schimba TV-urile in fiecare an, ma gandesc ca pe langa asta inca ceva cabluri no-name asortate la aparatele de mii de euro nu mai conteaza.

avlad is offline    Reply With Quote
Old 10-02-2009, 20:44   #9899 (permalink)
Registered User

cablu - daca ai transporta vreo 2000w la eu stiu ce boxe poate ar merita un cablu eu stiu cat de scump dar cum tu transporti un semnal digital nu conteaza foarte mult (poate fi intradevar putin zgomot dar asta in cazuri extreme si oricum nu cred ca ti ai da seama ...)

faza cu curatat lcd -- cum sa curete cu spirt ???? de ce nu i spui sa si curate si obiectivul de la camera cu spirt (sau mai bine sa bage sub dus si tv ul si camera sa fie sigur ca sunt curate ...)

majoritatea sticlelor optice au un anumit tratament care nu este bine sa l stergi cu orice (probabil ca nu i un tratament nici macar in apropiere de un obiectiv dar in orice caz ar trebui sa fie ceva)
eu as recomanda ori o solutie speciala pentru asta ori incerca doar cu ceva foarte moale de bumbac,uscat si sterge in cercuri

ps: sunt putin ... si eu si probabil ca mi as lua si eu un cablu mai scumpicel (dar nu neaparat cel mai scump totusi)

galeria foto

avinersan is offline    Reply With Quote
Old 10-02-2009, 20:48   #9900 (permalink)
Lost & Found

mihai_89's Avatar

Quote:
Originally Posted by avinersan View Post
majoritatea sticlelor optice au un anumit tratament care nu este bine sa l stergi cu orice (probabil ca nu i un tratament nici macar in apropiere de un obiectiv dar in orice caz ar trebui sa fie ceva)
eu as recomanda ori o solutie speciala pentru asta ori incerca doar cu ceva foarte moale de bumbac,uscat si sterge in cercuri
Chestia e ca urmele acelea nu se duc, l-am sters numai cu apa si solutii pana acum, dar raman niste urme albe care se vad doar atunci cand este inchis sau este un fundal negru si privesti din anumite unghiuri; mi-a mai spus cineva ca la Carrefour mai pot gasi Set sau carpa separat sau in MG, Flanco etc.

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Thread Tools

Posting Rules