Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 12-02-2009, 23:00   #9941 (permalink)
Registered User

daca vrei tv cu tuner HD, nu ai nevoie de cadru interpolat la 100Hz, dar tv trebuie sa fie fullHD, ca sa te bucuri de toate detaliile fine ale imaginii oferite de tunerul HD. (pacat sa iei tv cu tuner terestru HD si tv-ul sa nu fie 1920x1080)

plop is offline    Reply With Quote
Old 12-02-2009, 23:38   #9942 (permalink)
Registered User

@avinersan si @cobe: pana nu comparati side by side imaginea obtinuta de pe calculator si playerul dedicat, pe acelasi TV si cu acelasi film sau receptie TV HD, eu zic ca nu e corect sa sustineti ca sunt la fel dpdv al calitatii imaginii.
Eu unul m-am saturat de PC (optimizari, codecuri, setari playere, etc) in conditiile in care si-o ia scurt de la Tvix. Been there, done that.
Pe tuner DVB-T HD, diferenta este chiar mai mare.

Scuba is offline    Reply With Quote
Old 12-02-2009, 23:50   #9943 (permalink)
Registered User

Scuba : complet deacord cu ce ai zis tu si nu am sustinut ca este aceeasi calitate vreodata ...

cu codecuri eu nu am mai avut probleme de o gramada de timp (hd,divx,.... chiar si pt filmele de 5d II a mers ok dar mai tre pus la punct (tre sa spun ca sunt remarcabile filmarile cu acest aparat....))

galeria foto

avinersan is offline    Reply With Quote
Old 13-02-2009, 09:21   #9944 (permalink)
WRT
Registered User

Quote:
Originally Posted by mgh View Post
Vad ca se tot discuta pe aici de plasme vs. LCD.

Pentru cei interesati am gasit pe net un studiu:
Executive summary
Studiul a fost facut de synovate in 2006 si rezultatele publicate in 2007...de atunci au mai trecut 2-3 ani..tehnologia a mai evoluat...practic de la an la an apar modele mai performante si diferentele tind sa se estompeze.

Ar fi interesanta insa o comparatie la momentul curent a diferitelor tehnologii existente pe piata.

WRT is offline    Reply With Quote
Old 13-02-2009, 09:50   #9945 (permalink)
spellbound

profetu's Avatar

In cazul LCD-urilor, imi spuneti si mie, va rog, ce este mai important: contrastul mai mare sau rezolutia mai mare.

Am sesizat ca Sony are contrast mai mare (33000:1) cu rezolutie mai mica (1366x768) spre deosebire de Samsung care are contrast mai mic (15000:1) si rezolutie mai mare (1920x1080) ...

10x

profetu is offline    Reply With Quote
Old 13-02-2009, 09:58   #9946 (permalink)
Alexei

Fiecare este importanta in felul ei. Depinde pentru ce vrei LCD-ul. Pentru cablu TV n-are sens rezolutia mare, ci doar pentru a-l folosi drept monitor sau conectat la vreo consola de jocuri sau blu-ray player/player HD.

Stukov is offline    Reply With Quote
Old 13-02-2009, 11:06   #9947 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by krillin View Post
Nu zau... cam ce laptop iei tu cu 2000 RON care sa aiba tuner DVB, HDMI, placa video standalone pentru decompresie hw materiale HD si procesor care sa nu se sufoce cand te uiti la un 1080p ( nu mai zic de telecomanda, HDD de 500 GB )? Eu stiu o singura alternativa dar nu e 2000 ron, ci un pic mai mult cam cu 10% si nu se gaseste in .ro ( din pacate ).
Un exemplu ar fi asta. Ok, nu are telecomanda, hardul nu e de 500 Gb, nu are tuner. So what, e un calculator cu care poti face muuult mai multe decat cu un tvix. Oricum un tvix cu tuner si hard de 500 ajunge pe la 2300...2400 ron.

Quote:
chiar si cu placile video care decodeaza hd tot ai nevoie de un pc relativ puternic (Desi usor- usor asta nu mai este o problema )
mie pe un quad core cu 9600gt gs procul imi sta cam pe la un 25-40% dar se poate sa mai faca spikuri si ca sa nu pierszi framuri ai nevoie de un proc care sa stea la maxim 70%, dupa mine... (desigur ca asta pe un bluray/mkv fullhd)
ideea este ca daca ai ceva ce ti sta in 80%... (un dual core de generatie mai veche cam acolo sta si pierde ocazional framuri..) pe langa faptul ca iti cam blocheaza calc pentru alte operatiuni dar se poate sa si piarda framuri

1.avlad poate dabea un laptop pe la 50 de mil poate sa se descurce binisor cu un full hd
2.tvix este dedicat pentru asta si nu te mai complici cu nimic .... (ecranul de lap,sis de op,...)

3.totusi la banii aia cred ca as lua un ps3 care arata si foarte bine are si hdd si pe langa asta mai si este o consola foarte puternica pentru jocuri ...
Eu nu stiu daca tu folosesti cum trebuie calculatorul. Eu am un laptop cu o placa video Ati 3470 dedicata, una din cele mai slabe placi video la ora actuala. Daca mkv-ul suporta accelerare hw, procesorul nu sare de 10% utilizare in 1080p si 5% pentru 720p, cu nenumarate taburi prin firefox deschise, cu messenger deschis, cu torente deschise, etc. Nici vorba de blocare daca cineva face si altceva in timpul filmului, nici vorba de frameuri pierdute.

avlad is offline    Reply With Quote
Old 13-02-2009, 11:47   #9948 (permalink)
ktf
Registered User

ma indoiesc putin de partea cu 10%, dar in fine. eu am un dual core la 3Ghz + geforce 8800gts si imi ia pana sub 50% din proc

@Scuba : deci sutn diferente intre playerul respectiv si un film rulat de pe un PC ? de unde vin diferentele ? intrebare sincera, nu am vazut playerul respectiv pana acum ca sa pot sa il compar.

ktf is offline    Reply With Quote
Old 13-02-2009, 11:53   #9949 (permalink)
Registered User

Pai ce player folosesti? Din catre stiu doar MPC homecinema stie la ora actuala de accelerare hw la h264. La 50% ocupare a procesorului cu siguranta placa video nu face decodare hw.

Old 13-02-2009, 12:07   #9950 (permalink)
ktf
Registered User

probabil ai dreptate. folosesc media player clasic, nu m-am preocupat prea mult de resurse, ca era de unde. o sa incerc si playerul pe care l-ai mentionat

ktf is offline    Reply With Quote
Old 13-02-2009, 12:15   #9951 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by profetu View Post
In cazul LCD-urilor, imi spuneti si mie, va rog, ce este mai important: contrastul mai mare sau rezolutia mai mare.

Am sesizat ca Sony are contrast mai mare (33000:1) cu rezolutie mai mica (1366x768) spre deosebire de Samsung care are contrast mai mic (15000:1) si rezolutie mai mare (1920x1080) ...

10x
rezolutia e importanta, daca stai aproape de ecran la sub 1.5m, la 1m diagonala merita sa fie 1920x1080... daca stai la o distanta de 2m sau mai mare, la 1 m diagonala e suficient 1366x768, pentru ca oricum nu mai vezi diferenta de detalii...
contrastul e bine sa fie cat mai mare deoarece nivelul maxim de alb e acelasi (500candele), dar negrul e cu atat mai negru cu cat contrastul e mai mare.... ( dar trebuie luat in cosiderare contrastul static (1000-3000) si nu cel dinamic care e zeci de mii)...
asa ca trebuie ales contrast (static) cat mai mare,. si rezolutie functie de distanta de privire a ecranului si diagonala.. adica rezolutia proportionala cu diagonala si invers proportionala cu distanta de privire..

Old 13-02-2009, 13:47   #9952 (permalink)
spellbound

profetu's Avatar

Deci contrastul static nu poate fi mai mare de 3000 in prezent ?

O sa merg pe rezolutia mai mica cu contrast static cat mai mare. Treaba e cum aflu contrastul static daca toti vanzatorii mi-l spun pe cel dinamic ?

Stie cineva care e diferenta intre modelele Sony Bravia E 4500, S 4500, V 4500 ... exista vreo succesiune logica ?

Last edited by profetu; 13-02-2009 at 14:05..

profetu is offline    Reply With Quote
Old 13-02-2009, 15:26   #9953 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by avlad View Post
Un exemplu ar fi asta. Ok, nu are telecomanda, hardul nu e de 500 Gb, nu are tuner. So what, e un calculator cu care poti face muuult mai multe decat cu un tvix. Oricum un tvix cu tuner si hard de 500 ajunge pe la 2300...2400 ron.

Eu nu stiu daca tu folosesti cum trebuie calculatorul. Eu am un laptop cu o placa video Ati 3470 dedicata, una din cele mai slabe placi video la ora actuala. Daca mkv-ul suporta accelerare hw, procesorul nu sare de 10% utilizare in 1080p si 5% pentru 720p, cu nenumarate taburi prin firefox deschise, cu messenger deschis, cu torente deschise, etc. Nici vorba de blocare daca cineva face si altceva in timpul filmului, nici vorba de frameuri pierdute.

laptopul ala din link... daca poate reda 1080p e mare lucru... iar la ce configuratie are e un pic mai grozav ca un netbook ( deci poti face pe el office, mail, browsing ) si ceva jocuri de acum multi ani.
btw... Tvix e 2000 RON cu HDD de 500GB si tunerul AVC-HD incluse.

Daca vrei sa vezi cat de bine se descurca un PC cu materiale HD ia un VC1 sau AVC de 40GB si vezi cum se vede, daca face drop la frameuri sau daca ramane sunetul in urma.

Eu nu zic ca PC-urile nu sunt cel putin la fel de performante, doar ca NMT-urile sunt in general mult mai usor de folosit, mai silentioase si nu provoaca dureri de cap cu codecuri, playere, etc

krillin is offline    Reply With Quote
Old 13-02-2009, 15:34   #9954 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by profetu View Post
Deci contrastul static nu poate fi mai mare de 3000 in prezent ?

O sa merg pe rezolutia mai mica cu contrast static cat mai mare. Treaba e cum aflu contrastul static daca toti vanzatorii mi-l spun pe cel dinamic ?

Stie cineva care e diferenta intre modelele Sony Bravia E 4500, S 4500, V 4500 ... exista vreo succesiune logica ?
vezi ca pe sony.ro poti sa compari modelele exact pe chestiile pe care le au in + sau -. E f utila functia de comparatie...

btw, daca stiti ceva echivalent la samsung sau philips, va rog sa spuneti acilea...

si inca o intrebare: aveti idee de plasme cu tuner dbv-t mpeg4 incorporat? de samsung PN42A450 ce parere aveti? Exista vreun model comparabil in performante/pret de la Panasonic sau Pioneer?

Merci.

combat2k is offline    Reply With Quote
Old 13-02-2009, 16:36   #9955 (permalink)
Registered User

televizoarele cu tuner digital incorporat sd sau hd (cu mpeg4) au si tuner analogic, dar ambele tunere au o singura mufa de antena, asa ca pot fi folosite ori cu antena exterioara de uif , si se vad programele emise terestru analog si digital (sd si hd) gratis, si astfel folosit se renunta la cablu, ori se foloseste doar pentru cablu, si se renunta la emisie terestra....
daca pui cablu si antena de uif simultan (insumat), deoarece se suprapun frecventele, si se produc interferente care compromit receptia...

Old 13-02-2009, 17:59   #9956 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by krillin View Post
laptopul ala din link... daca poate reda 1080p e mare lucru... iar la ce configuratie are e un pic mai grozav ca un netbook ( deci poti face pe el office, mail, browsing ) si ceva jocuri de acum multi ani.
btw... Tvix e 2000 RON cu HDD de 500GB si tunerul AVC-HD incluse.

Daca vrei sa vezi cat de bine se descurca un PC cu materiale HD ia un VC1 sau AVC de 40GB si vezi cum se vede, daca face drop la frameuri sau daca ramane sunetul in urma.

Eu nu zic ca PC-urile nu sunt cel putin la fel de performante, doar ca NMT-urile sunt in general mult mai usor de folosit, mai silentioase si nu provoaca dureri de cap cu codecuri, playere, etc
Pe laptopul ala poti face cam orice, exceptand prelucrare foto sau video, cine stie ce randari 3d complicate sau gaming. In rest nu cred ca sughita la altceva fie la birou, fie acasa.
Cat despre fisiere de 40 Gb, ar trebui poate sa sti ca sint laptopuri cu placa aia video si blu-ray player. Crezi ca daca nu putea reda corect un film puneau combinatia aia intr-un laptop? Fisierele VC1 sint decodate hw de majoritatea placilor video de pe piata la ora actuala. Drop frame si sunet ramas in urma sint de domeniul trecutului.

Old 13-02-2009, 21:51   #9957 (permalink)
mgh
Registered User

Quote:
Originally Posted by aka.NegrU View Post
Ok, renunt la ideea de tuner (orice o insemna el ). Dar am alta problemuta acum.
Am reusit sa vad cu semnal SD pana acum 42py8p si 42py80p, primul in galaxy, celalalt in altex. Vreau sa zic ca din toata gama de plasme si lcd-uri care erau expuse in ambele locuri, cel mai prost se vedeau astea doua. Pur si simplu zici ca au paraziti sub forma unor linii transversale, care se vad si de la 4 metri distanta. Liniile astea sunt mult mai suparatoare decat puricii pe care ii afiseaza lcd-urile de exemplu.
Nu prea cred in coincidente, mai ales ca unul avea ca sursa cablu tv si celalalt un dvd.
Le are cineva, ca sa-mi desfiinteze dubiile?
Le-am vazut si eu in Media galaxy tot cu semnal SD si se vedeau oribil. La Panasonic insa 42py8 se vedea foarte bine cu semnal SD. Asa ca l-am cumparat si pot sa spun ca acasa posturile TV analogice se vad excelent. Mult mai bine decat ma asteptam. De semnalul HD de pe PS3 nici nu mai discut. Cristal.

PS: diferenta intre PY si PZ nu e decat de culoare exterior si ca PY e adus de Panasonic Romania iar PZ de Altex. In rest sunt identice. Informatia e de la cei de la Panasonic + ca le-am vazut pe amandoua si aveau exact acelasi stickere si acelasi pret (3500 in Altex PY si 3500 la Panasonic PY). La MEdia Galaxy Orhideea poti insa sa vezi si PZ si PY unul langa altul doar ca la ei PY e mai scump cu 200 RON.

mgh is online now    Reply With Quote
Old 13-02-2009, 22:02   #9958 (permalink)

mobutu's Avatar

Quote:
Originally Posted by mgh View Post
PS: diferenta intre PY si PZ nu e decat de culoare exterior si ca PY e adus de Panasonic Romania iar PZ de Altex. In rest sunt identice. Informatia e de la cei de la Panasonic.
FALS.
- PZ are tuner digital iar PY are tuner analogic;
- PZ si PY sunt importate in romania de catre Panasonic Romania iar Altex se aprovizioneaza de la acestia, nu importa ei;
- daca panasonic romania ti-a dat informatia asta te-au mintit in fata.

mobutu is offline    Reply With Quote
Old 14-02-2009, 00:41   #9959 (permalink)
Registered User

Salut, oameni buni!

Tot eu sunt, dar acum am realizat ca poate sony 40W4500 e prea mult pt ceea ce am nevoie, asa ca : ce tv lcd pot gasi in 25-35 mil, cu full hd, diagonala 102-106, contrast bun, hdmi, care sa se vada binisor pe cablu analogic?! merci pt recomandari....

combat2k is offline    Reply With Quote
Old 14-02-2009, 01:10   #9960 (permalink)
Registered User

Salutare tuturor.
As dori si eu un sfat pt o achizitie de tv lcd sau plasma pana in 2000-2500 ron daca se gaseste asa ieftina plasma.Vreau sa il folosesc pt semnal digital de la dolce intr-o camera de 8m pe 4m latime iluminata cu spoturi pe margine si in mijloc. Intentionez sa-l folosesc si cu un sistem home cinema cu dvd si pe care sa pot vedea poze, filme, muzica, achizitonat ulterior si in timp o consola cred ca o sa iau daca o sa-mi permit, si cu posibilitate conectarii calculatorului la el. Diagonala m-am gandit ca ar fi buna intre 90-107.Cam asta e tot, sper ca nu sunt prea pretentios .
Crede-ti ca ar fi bine sa mai astept pana mai scad preturile ?
Multumesc anticipat.

myx4free is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Thread Tools

Posting Rules