Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Notices

Reply
LinkBack Thread Tools
Old 29-03-2009, 21:16   #10381 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by robert0andrei View Post

La naiba
Care o fi diferenta intre
tehnologiile Samsung
Auto Motion Plus 100Hz si Real Motion Studio
Amindoua introduc cadre interpolate pentru 100Hz, deci nu prea conteaza diferentele.

andrei83, nu gasesti nimic cu LEd in banii aia.

SAMSONICS, nu merita adus TV din State din mai multe motive. Printre altele e incompatibilitatea cu sursele de semnal TV din zona PAL (problema se rezolva dar cu cheltuiala suplimentara), alimentare la 120V (se rezolva dar cu cheltuiala suplimentara), transportul e foarte scump (poate sa depaseasca 1000$, depinde cum te descurci), mai platesti ceva taxe si TVA, ai probleme serioase cu garantia.

oldshooterman is offline    Reply With Quote
Old 29-03-2009, 22:50   #10382 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by avlad View Post
Si ai impresia ca nenea gheorghe din deal face diferenta intre plasma si lcd? Daca vrei sa discutam in termenii astia atunci rugam un moderator sa inchida topicul pentru ca nenea gheorghe din deal nici nu cred ca o sa-si cumpere in viata asta un flat TV.

Da, mai ales la sport diferenta este izbitoare.
Expresia folosita era un sort of speak, iar voi ati luat-o ad literam...si ai fi tu uimit cati de-alde "nenea gheorghe" au flat tv-uri pt ca asa se poarta si e cool.

In alta ordine de idei, daca voi ati facut teste comparative si diferenta e izbitoare, atunci va cred pe cuvant. Eu mi-am exprimat doar o parere, am zis ca nu cred, nu ca as fi convins de faza cu motion flow-ul. Oricum suna de parca toate lcd-urile fara acest proces sunt varza si se vad execrabil la imagini in miscare, iar motion flow-ul e un fel de mesia tehnologic. Dar, ma rog, hai ca ne invartim in jurul cozii, renunt la badea gheorghe
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
Quote:
Originally Posted by SAMSONICS View Post
In ultimul timp tot ma bate un gand din ce in ce mai serios sa achitionez un dlp led Samsung 67" HL-67A750.Din nefericire modelul este doar pentru piata americana,asta implicand sa il comand din state,ajungand acasa fara vama in jur de 2100$ .Banii asta pt un ecran de 170 cm.Daca a vazut cineva asa ceva in actiune ,va rog niste pareri...
67” widescreen LED DLP® HDTV HL67A750 - DLP TV - televisions | SAMSUNG
Stai linistit...pe langa taxele exorbitante, gandeste-te in ce conditii este transportat, tocmai de la mama naibii...nu este totusi un suvenir de cativa dolari, e ditamai teveul

Last edited by cipwine; 29-03-2009 at 22:50.. Reason: Automerged Doublepost

cipwine is offline    Reply With Quote
Old 29-03-2009, 23:11   #10383 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by oldshooterman View Post
Amindoua introduc cadre interpolate pentru 100Hz, deci nu prea conteaza diferentele.

Pai stai mai putin,
Samsung PS-58P96H
are Real Motion Studio
http://www.avforums.com/forums/plasm...fd-thread.html
altii zic ca nu are
http://samsungps58p96fdx.fullhdtvs.co.uk/

dar are si 50 Hz refresh-ul
Superocazii - PLASMA & LCD : PLASMA SAMSUNG-PS-58P96H

La un search PS-58P96H nu se vorbeste pe nicaieri de 100 de Hz
In aceste conditii cum ramane cu "Amindoua introduc cadre interpolate pentru 100Hz" ?

Samsung PS-58P96H are Double Scan 100 Hz sau nu ?

Ca imi iau PS-58P96H daca are

Last edited by robert0andrei; 29-03-2009 at 23:32..

robert0andrei is offline    Reply With Quote
Old 29-03-2009, 23:45   #10384 (permalink)
Registered User

"Auto Motion Plus 100Hz si Real Motion Studio" sint denumirile a doua procedee care introduc cadre interpolate. Double Scan 100 Hz nu introduce cadre interpolate, reda fiecare cadru de 2x, procedeu asemanator cu cel de la cinematograf. Acelasi TV poate sa foloseasca mai multe procedee de imbunatatire a imaginii, diferite pentru scopuri/tipuri de materiale video diferite.

Old 29-03-2009, 23:53   #10385 (permalink)
Registered User

Quote:
"Auto Motion Plus 100Hz si Real Motion Studio" sint denumirile a doua procedee care introduc cadre interpolate. Double Scan 100 Hz nu introduce cadre interpolate, reda fiecare cadru de 2x, procedeu asemanator cu cel de la cinematograf. Acelasi TV poate sa foloseasca mai multe procedee de imbunatatire a imaginii, diferite pentru scopuri/tipuri de materiale video diferite.
Din tot ce-am postat pana acum nu reiese ca stiu foarte bine ca sunt diferite?
Eu zic de modelul PS-58P96H care afiseaza 50 de cadre pe secunda, si totusi ar avea Real Motion Studio.
Ce cadre interpolate mai POATE introduce daca el saracu' afiseaza doar 50 de cadre pe secunda?

Old 29-03-2009, 23:55   #10386 (permalink)
Registered User

Quote:

andrei83, nu gasesti nimic cu LEd in banii aia.
Am inteles, dar atunci tu ce ti-ai lua de banii aia?

andrei83 is offline    Reply With Quote
Old 30-03-2009, 00:02   #10387 (permalink)
Registered User

La mine e 5 dimineata, dar o sa incerc sa caut date despre PS-58P96H. Cred ca e un model mai vechi si nu contine tehnologie pentru cadre interpolate. Siturile care comercializeaza TV-uri mai scriu si multe prostii la caracteristici, trebuie verificat "la sursa", respectiv pe situl Samsung.

andrei83, daca vrei LCD, iti recomand cel mai mare Samsung din seria 6, pe care il gasesti in banii pe care esti dispus sa ii dai.

Old 30-03-2009, 00:07   #10388 (permalink)
Registered User

Quote:
iti recomand cel mai mare Samsung din seria 6
Adica spui ca seria 6 e mai reusita decat seria 7 ?

-----------------

Acum imi dau seama cum stau lucrurile
Pentru firma Samsung, zic pe nivele

Nivel 1 : Plasma are refresh la 50 Hz
Nivel 2 : Plasma are Double Scan 100 hz : se dubleaza cadrele ca la un CRT 100 Hz
Nivel 3 : Plasma are Real Motion Studio : refresh 100 Hz cu cadre interpolate
Nivel 4 : Plasma are Auto Motion Plus 100Hz care e Real Motion Studio mai nou

Corect?

In plus, eu vreau sa folosesc o Plasma Samsung care are Real Motion Studio sau Auto Motion Plus 100Hz
cu ele dezactivate
vreau numai sa nu palpaie (flicker), deci vreau numai Double Scan 100 hz
pot face asta?

Last edited by robert0andrei; 30-03-2009 at 00:24..

Old 30-03-2009, 00:31   #10389 (permalink)
Registered User

Pai eu sint amator de LCD-uri si trebuie sa imi dau cu parerea despre plasme? "Nivelul 1" (ca sa folosesc terminologia ta) poate sa iasa din discutie, e depasit (poti sa uiti de PS-58P96H). "Nivelul 2" (Double Scan 100 hz ) cred ca e inclus in modelele care folosesc si tehnologia introducerii de cadre interpolate. Functiile "Real Motion Studio sau Auto Motion Plus 100Hz" se pot dezactiva, deci nu e nici o problema cu ele. Deci vei fi multumit cu oricare dintre modelele noi.

Old 30-03-2009, 00:37   #10390 (permalink)
Registered User

Quote:
Adica spui ca seria 6 e mai reusita decat seria 7 ?

-----------------

Acum imi dau seama cum stau lucrurile
Pentru firma Samsung, zic pe nivele

Nivel 1 : Plasma are refresh la 50 Hz
Nivel 2 : Plasma are Double Scan 100 hz : se dubleaza cadrele ca la un CRT 100 Hz
Nivel 3 : Plasma are Real Motion Studio : refresh 100 Hz cu cadre interpolate
Nivel 4 : Plasma are Auto Motion Plus 100Hz care e Real Motion Studio mai nou

Corect?

In plus, eu vreau sa folosesc o Plasma Samsung care are Real Motion Studio sau Auto Motion Plus 100Hz
cu ele dezactivate
vreau numai sa nu palpaie (flicker), deci vreau numai Double Scan 100 hz
pot face asta?
Oioioi...daca am inteles bine: vrei o plasma samsung care are Real Motion Studio sau Auto Motion Plus 100Hz - dar dezactivate? Pai atunci de ce tii musai sa le ai pe astea daca le tii dezactivate? m-ai pierdut...

S-a mai explicat ce e cu flickerul la plasme...chiar si la 100 Hz, pe fond alb-alb, tot va avea un mic flicker

Old 30-03-2009, 00:38   #10391 (permalink)
Registered User

Quote:
Pai eu sint amator de LCD-uri
Pai s-atunci sa-mi iau

LCD Samsung LE-55A956 55 inch, 12.219 RON, 240 W, 36 Kg ? <-- e cel mai mare LCD de pe piata cu pret decent

Ce parere ai despre model, e la pretul lui Samsung PS-63A756

Quote:
Originally Posted by cipwine View Post
S-a mai explicat ce e cu flickerul la plasme...chiar si la 100 Hz, pe fond alb-alb, tot va avea un mic flicker
Nu vreau sa arate Plasma cum afiseaza un CRT vechi (50hz)
Intelegi, atat vreau, fiindca acum am un CRT 100Hz si stiu care e diferenta
In primul rand pentru ochi.

Old 30-03-2009, 00:46   #10392 (permalink)
Registered User

Quote:
Pai s-atunci sa-mi iau

LCD Samsung LE-55A956 55 inch, 12.219 RON, 240 W, 36 Kg ?

Ce parere ai despre model, e la pretul lui Samsung PS-63A756

Nu vreau sa arate Plasma cum afiseaza un CRT vechi (50hz)
Intelegi, atat vreau, fiindca acum am un CRT 100Hz si stiu care e diferenta
In primul rand pentru ochi.
Pai acum depinde si de sensibilitatea ochilor tai, ce sa spun? La a mea plasma panasonic cu 100 Hz, n-am sesizat nici un flicker deranjant pt mine. Daca o setez pe 50Hz, flickerul devine deranjant.

S-a tot zis pe aici...depinde in cea mai mare masura de nevoile tale, pt ce vrei sa folosesti teveul mai mult...in functie de asta alegi lcd sau plasma. Specificatiile tehnice vin dupa aia...

Old 30-03-2009, 01:04   #10393 (permalink)
Registered User

Samsung 55A956 e cu totul altceva. Face parte din clasa de top de ultima generatie, e cu tehnologie LED, pe chestia asta are contrast dinamic 2,000,000:1, calitatea imaginii e la nivelul plasmelor de top KURO. Am studiat modelul asta impreuna cu cel de top da la Sony, in paralel cu plasme mari KURO si altele, timp de vreo 2 ore intr-un magazin specializat din US...E greu de ales intre ele, dar eu as merge pe asta.

Old 30-03-2009, 01:31   #10394 (permalink)
Registered User

Quote:
Samsung 55A956 e cu totul altceva. Face parte din clasa de top de ultima generatie, e cu tehnologie LED, pe chestia asta are contrast dinamic 2,000,000:1, calitatea imaginii e la nivelul plasmelor de top KURO. Am studiat modelul asta impreuna cu cel de top da la Sony, in paralel cu plasme mari KURO si altele, timp de vreo 2 ore intr-un magazin specializat din US...E greu de ales intre ele, dar eu as merge pe asta.
Tv-ul asta este rupere, trebuie sa recunosc, chiar daca prefer plasmele. Acum, ca tot ai zis ca l-ai vazut pe viu la lucru, i-ai verificat si unghiul de vizionare? Din ce am citit, cica asta ar fi principala problema a acestui tv. Se pare ca trebuie sa stai chiar drept cu ochii pe el sa obtii performante optime de vizionare...

Dar e scump mama, scump rau...daca tehnologia LED vrea sa se impuna, ar face bine sa nu procedeze ca Pioneer cu tarifele la plasmele lor

Old 30-03-2009, 02:44   #10395 (permalink)
Registered User

cip - pei momentan este noua tehnologia, o sa scada in timp, dar dureaza

galeria foto

avinersan is offline    Reply With Quote
Old 30-03-2009, 03:19   #10396 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by avinersan View Post
cip - pei momentan este noua tehnologia, o sa scada in timp, dar dureaza
om trai si om vedea...sunt convins ca o sa mai scada, sa vedem cum se va implementa noua tehnologie. In functie de asta, o sa scada si pretul, dar nu cred ca va fi o cadere semnificativa nici pe termen mediu...

Old 30-03-2009, 09:10   #10397 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by cipwine View Post
Tv-ul asta este rupere, trebuie sa recunosc, chiar daca prefer plasmele. Acum, ca tot ai zis ca l-ai vazut pe viu la lucru, i-ai verificat si unghiul de vizionare? Din ce am citit, cica asta ar fi principala problema a acestui tv. Se pare ca trebuie sa stai chiar drept cu ochii pe el sa obtii performante optime de vizionare...
S-a exprimat foarte concis cel care a facut review-ul din care am extras acest citat: "Performance: (Samsung LA55A950)
We'll put this out there: if you're looking for a plasma-like picture without the associated burn-in problems then the Series 9 Samsung is the king. In fact, because this TV doesn't have the light bleed or off-axis discolouration problems of other LCDs, we think you could fool most people — experts included — into believing this was a plasma TV."
Acest model e exceptional, orice alta discutie e doar de dragul discutiei.

Old 30-03-2009, 12:23   #10398 (permalink)
Registered User

Quote:
Performance: (Samsung LA55A950)
La noi se gaseste Samsung LE-55A956 ...cu ce difera fata de LA-55A950 ?

Quote:
calitatea imaginii e la nivelul plasmelor de top KURO.

Vad ca s-a lansat a2a generatie Pioneer Kuro

http://www.blitztech.ro/hardware/tv/pioneer-lanseaza-o-noua-generatie-de-televizoare-kuro/

Vad... Kuro prima generatie, trebuie sa ai un "kuro" mare de unde sa scoti banii
Televizor Plasma Pioneer PDP-LX608D 27899 RON la 60 inch http://www.vendaria.ro/ProductDetail...oductKey=12905

In America a aparut Panasonic TC-P54Z1 (1 inch thick) ?
Cand e asteptat si in Romania si la ce pret?

Last edited by robert0andrei; 30-03-2009 at 12:35..

Old 30-03-2009, 13:04   #10399 (permalink)
Registered User

Quote:
La noi se gaseste Samsung LE-55A956 ...cu ce difera fata de LA-55A950 ?
...In America a aparut Panasonic TC-P54Z1 (1 inch thick) ?
Cand e asteptat si in Romania si la ce pret?
LA, LE, etc...au treaba numai cu piata de desfacere (pentru Australia, Pentru Europa, etc...)

"The Panasonic TC-P54Z1 is a return to massive $ 5999 and will be available in June 2009." Deci Pentru Romania mai poti pune un minim 50% in plus, daca si cind o sa apara in RO.

Old 30-03-2009, 14:07   #10400 (permalink)
Registered User

Quote:
S-a exprimat foarte concis cel care a facut review-ul din care am extras acest citat: "Performance: (Samsung LA55A950)
We'll put this out there: if you're looking for a plasma-like picture without the associated burn-in problems then the Series 9 Samsung is the king. In fact, because this TV doesn't have the light bleed or off-axis discolouration problems of other LCDs, we think you could fool most people — experts included — into believing this was a plasma TV."
Acest model e exceptional, orice alta discutie e doar de dragul discutiei.
hihi...imi place expresia plasma-like picture asta spune multe despre cine e inca tata lor la capitolul imagine. Si ca sa demonstrez ca si aceste review-uri nu sunt cele mai obiective, uite aici - pentru 55A956 (review de pe trustedreviews):

"Without doubt the biggest problem is its extremely limited viewing angle. As soon as you get to a viewing angle of around 40 degrees you can see some really quite extreme ‘blooming', for want of a better word, around bright parts of the picture, especially when showing extreme contrasts."

De asta te-am si intrebat daca ai observat tu ceva de genul asta. A rezolvat doar o parte a problemei off-axis viewing, se pare ca nu pe toata. Acest model este exceptional, dar nu este perfect si are probleme, deci este deschis la discutii - mai ales ca dai o carutza de bani pe el. In rest, numai de bine despre el.

Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Thread Tools

Posting Rules