Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 12-04-2009, 10:22   #10561 (permalink)
Registered User

Ca aberez, e doar opinia ta si ti-o respect.

Razvan, imi cer scuze! Cred ca am fost prea inflacarat. In opinia mea, televizorul trebuie sa fie ceva de larg consum, sa poata fi folosit si de un copil si de un pensionar . Instructiunile trebuie citite, dar ele trebuie sa cuprinda informatii de genul: apesi pe butonul cutare , se schimba canalul, mufa cutare se baga acolo, samd. Dupa asta te uiti la el ( de aia a fost facut) si apesi pe butoanele telecomenzii. Crede-ma, asta e starea de normalitate! Sa tii cont de orele in care a functionat in nu stiu ce format si alte chestii de acest gen, este o anormalitate. Inseama ca acel produs are niste mari probleme. Dar cum s-a mai spus, tv-urile de azi nu mai sunt cele de ieri.

fikus is offline    Reply With Quote
Old 12-04-2009, 11:02   #10562 (permalink)
ktf
Registered User

problema la plasma e ca vine cu aceste riscuri. dar vine si cu calitate mai buna a imaginii iar acum e decizia fiecaruia daca riscurile sunt pe masura castigurilor. oricum threadul asta ar trebui sa ajute in informarea tuturor, astfel ca fiecare sa stie exact ce cumpara si ce li se potriveste cel mai bine. nu sunt un mare fan al cartilor tehnice, dar cand mi-am luat masina am citit-o. iar la plasma desi probabil nu o sa o citesc toata, stiu de ce anume sa ma feresc.

ktf is offline    Reply With Quote
Old 12-04-2009, 11:40   #10563 (permalink)
Nick anterior: razvan2007

R/\ZV/\N's Avatar

Quote:
Originally Posted by West View Post
Ai putea sa te uiti la TV la noi 16:9 sau 4:3 cu margini GRI?
Daca ai meniul in engleza (daca nu, in romana te lamuresti tu...):
- change aspect ratio => JUST mode (sau AUTO)
In felul acesta ti se va umple ecranul in mod JUST, echitabil ca sa zic asa, chiar daca semnalul primit este in format 4:3.
Ca rezultat => de remarcat pe burtiera unor canale de stiri: imaginea la mijlocul ecranului se va vedea OK, iar pe 1/3 in laterale va avea un mic efect de lupa, abia sesizabil, pentru ca este putin "trasa de par". Poate stii deja despre ce este voba si la ce vreau sa ma refer, dar daca nu, incearca acest view mode si materialele in format 4:3 ti se vor parea mai usor "digerabile" de acum in colo.
AICI cel mai bun review la TV-ul nostru, respectiv TH-42PX80 (varianta UK a lui TH-42PV80, cu tuner digital in loc de analogic, in rest identic). Regleaza-l ca acolo, dar dupa ce scapi de dungi, pentru ca asta presupune un constrast mai scazut si tie nu-ti prieste acest lucru acuma.
Ah, si apropos, nu exista 42PV80A, ci doar 42PV80 (literele de dupa 80 sunt vehiculate pe la noi prin tara si chiar nu stiu de ce), conform catalogului Panasonic.

R/\ZV/\N is offline    Reply With Quote
Old 12-04-2009, 22:31   #10564 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by fikus View Post
Ca aberez, e doar opinia ta si ti-o respect.

Razvan, imi cer scuze! Cred ca am fost prea inflacarat. In opinia mea, televizorul trebuie sa fie ceva de larg consum, sa poata fi folosit si de un copil si de un pensionar . Instructiunile trebuie citite, dar ele trebuie sa cuprinda informatii de genul: apesi pe butonul cutare , se schimba canalul, mufa cutare se baga acolo, samd. Dupa asta te uiti la el ( de aia a fost facut) si apesi pe butoanele telecomenzii. Crede-ma, asta e starea de normalitate! Sa tii cont de orele in care a functionat in nu stiu ce format si alte chestii de acest gen, este o anormalitate. Inseama ca acel produs are niste mari probleme. Dar cum s-a mai spus, tv-urile de azi nu mai sunt cele de ieri.
Intr-un fel sunt de acord cu tine. Oricum manualele de acum si meniurile sunt ceva mai user friendly (cel putin la plasma mea e chiar usurel rau). Nu sunt de acord insa ca un tv de genul asta trebuie sa fie atat de simplu incat sa umble un copil cu el...sper ca ai spus asta doar sa-ti intaresti afirmatiile. Nu cred ca ai lasa o scula de mii de lei pe mana unui copil, indiferent cat de usor s-ar umbla cu ea. Nu este deloc o anormalitate sa poti verifica orele de functionare, ba din contra - aceasta optiune este chiar una excelenta. Daca ai fost atent la discutiile anterioare, iti poti da seama si de ce: in primul rand, poti verifica daca ai fost tras in piept sau nu. Au fost destule cazuri in care multora li s-au vandut teveuri folosite drept noi-noute.

Importanta este si calibrarea unui televizor. Pai daca merg doar pe principiul "il bag in priza si gata", m-ar ingrozi imaginea pe care o afiseaza cu setarile venite din fabrica. Nici macar la un teve vechi nu puteai sa aplici un asemenea principiu simplist. Nu trebuia sa consulti un manual inainte de a memora programele, de exemplu?

Nu poti sa te astepti ca un televizor pe care dai o carutza de bani si care implica tehnologie de ultima ora sa poata fi folosit cu ochii inchisi chiar si de un copil. Parerea mea...

cipwine is offline    Reply With Quote
Old 13-04-2009, 09:22   #10565 (permalink)
Registered User

Daca nu s-a prins nimeni pan' acum, eu vreau sa-mi iau cel mai mare ecran posibil la pret "omenesc"

Am constat:

* LCD
-> 55'' Samsung UE 55B7020 12.499 ron
"SARE" LA (de ce?)
-> 70'' JVC HD-70ZR7U 23.863 ron

* Plasma
-> 60'' model vechi (2007) care dispare sau a disparut din stocuri : LG 60PF95 in jur de 7000 de ron
-> 63'' Samsung PS-63A756 12.519 ron

Oameni buni, ce varianta sa aleg ?

Quote:
Originally Posted by cipwine View Post
riscul de burn in la plasma e mic spre inexistent, daca stii cateva trucuri sau nu dai dovada de inconstienta crasa
Ca viitor posesor de plasma, spune-mi cum sa fac sa evit burn-in-ul

robert0andrei is offline    Reply With Quote
Old 13-04-2009, 13:17   #10566 (permalink)
Registered User

Am citit si recitit thread-ul dar pana la urma tot nu m-am lamurit cu 100hz. Deci ce ziceti? Este mai bun Sony 52V5500 fara 100 hz cu 8 biti sau trebuie neaparat 52W4500 cu 100 hz si 10 biti? Diferenta mare de pret ma cam omoara, dar n-as vrea sa ma omoare trasoare pe ecran.

Si aia 100 hz sunt importanti numai la fotbal sau si la mkv-uri 1080p in miscare foarte accentuata?

Dati-mi un sfat va rog.

snooker123 is offline    Reply With Quote
Old 13-04-2009, 13:23   #10567 (permalink)
Registered User

eu am fara 100hz si nu am avut nici o problema la meciuri / mkv. dar depinde de televizor.
E8400@Zerotherm Nirvana, Biostar I45, Mushkin Enhanced 4gb DDR2 1066, Leadtek GTX260, Seagate 2X320GB, WD 1TB Caviar Black, DWD-RW LG, LG 22" wide, Z-board + wow keyset, volan + G5 Logitech, Razer DeathAdder, QcK , Audigy2 zs + Z-5500 + SpeedLink Medusa 5.1, Corsair 520HX, Antec Three Hundred, LG 37LG5000

bonus is offline    Reply With Quote
Old 13-04-2009, 14:07   #10568 (permalink)
Registered User

ACHIZITIE TELEVIZOR LCD SAU PLASMA ? CE MODEL ?

Salut,

Am si eu o mare dilema .. care cred ca o au multi oameni care cauta in zile astea sa si cumpere un televizor

In primul rand sa va spun la ce imi trebuie acest televizor :

- Filme si posturile tv care vor fi vizionate de la aproximativ 4m
- Jocuri de pe PC (adica tv-ul devine monitor) + xbox ,ps3 ..ceva de
genu de la 2-3 m

Bugetul este cuprins intre 22 - 28 mil
Si acum intrebari

1) 37 sau 42 de inch ?

2) plasma sau lcd ?

3) hd ready sau full hd ?

4) generatie noua sau mai veche(adica model 2009 sau model 2008,2007) ?

5) Care din modelele de mai jos l-ati alege pentru ce v-am descris mai sus ?

37lh3000 - LG - 28 mil
42pg6910 - LG - 25.5 mil
37lg5000 - LG - 27 mil
42pfl3403 - Panasonic - 22 mil
37lg3000 - LG - 22 mil
le37a430t2 - Samsung - 22 mil

Multumesc oricarui om care imi lasa un post !

O zi buna !

masd1313 is offline    Reply With Quote
Old 13-04-2009, 15:11   #10569 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by robert0andrei View Post
Daca nu s-a prins nimeni pan' acum, eu vreau sa-mi iau cel mai mare ecran posibil la pret "omenesc"

Am constat:

* LCD
-> 55'' Samsung UE 55B7020 12.499 ron
"SARE" LA (de ce?)
-> 70'' JVC HD-70ZR7U 23.863 ron

* Plasma
-> 60'' model vechi (2007) care dispare sau a disparut din stocuri : LG 60PF95 in jur de 7000 de ron
-> 63'' Samsung PS-63A756 12.519 ron

Oameni buni, ce varianta sa aleg ?

Ca viitor posesor de plasma, spune-mi cum sa fac sa evit burn-in-ul
Oioioioi, mai robert mai! In postul de mai sus ne pui sa alegem intre un lcd si o plasma, si putin mai incolo spui "ca viitor posesor de plasma" Pai esti hotarat pana la urma ce vrei sau cum? Ca eu nu mai inteleg nimic...

Acum referitor la burn-in si la evitarea lui...iar ai sa te superi daca o sa-ti spun sa dai un search pe forum, ca s-a discutat problema asta de tzashpe mii de ori aici.

Ideea de baza e sa nu tii plasma un timp indelungat pe o imagine statica. Nu cred ca ai cum sa faci asa ceva decat daca vrei sa experimentezi tu asta. Ti-am zis, burn-in-ul nu apare decat daca esti inconstient. Cu retentia imaginii e altceva. Ea este inevitabila pt o astfel de tehnologie, dar orice imagine imprimata dispare destul de repede daca alternezi modul de vizionare. Preferabil este sa eviti posturile cu sigle stralucitoare de doi bani gen gsp sau realitatea, benzile de jos la programele de stiri, etc. Unele posturi si-au refacut siglele tocmai datorita posesorilor de plasma (sigle transparente).

Daca totusi te uiti ceva mai mult pe posturi gen realitatea, prima, kanal d si alte bazaconii, e bine ca dupa aia sa schimbi pe ceva cu imagini cat mai dinamice si care sa umple tot ecranul. Si barele negre la filmele dvd pot provoca retentia. Macar in perioda de rodaj (in primele 200 de ore) e bine sa eviti aceste bare negre si sa te uiti la filme care sa umple tot ecranul. Rodajul este oarecum un mit, dar nu strica sa-l faci. Oricum, retentia este vizibila doar in conditii de intuneric total si pe ecran negru (in mod AV de exemplu). Ai o gramada de setari in aspect ratio care sa te ajute sa umpli ecranul cu o imagine anume. Dar, normal, acum ma repet ca s-a tot zis asta...

Oricum, noile generatii de plasme au o gramada de tehnologii anti-retentie sau burn, asa ca nu mai este o problema decat daca o dai in paranoia.

Eu imi tot bat gura aici si parca vad ca iti iei un lcd pana la urma

In ceea ce priveste algerea dintre modelel de mai sus, de cate ori sa mai repet? Depinde foarte mult in ce scop ai sa folosesti teveul. In functie de asta, alegi intre lcd si plasma...daca esti cinefil, preferi o imagine mai naturala si te uiti destul de mult la transmisiile prin cablu - o plasma; daca esti gamer sau folosesti mult pc-ul pe teve - lcd. Alegerea trebuie sa fie a ta, nu trebuie sa-ti spunem noi ce sa iei. Ai comparat pe viu modelele de mai sus? Vezi unde sunt, du-te si vizioneaza-le, compara. Doar asa iti vei da seama de capacitatile fiecarui tv in parte. Alegerea trebuie sa vina de la tine, trebuie ca ochiul tau sa faca diferenta. Noi iti putem spune, eventual avantajele sau dezavantajele fiecarei tehnologii, in functie de cum si pt ce o folosesti.

Last edited by cipwine; 13-04-2009 at 15:23..

Old 13-04-2009, 17:43   #10570 (permalink)
Registered User

Sa va spun eu care e situatia cu "lista mea scurta"
in mununata noastra tara si in minunatul Bucuresti
NU se gaseste la ora actuala niciun panou peste 55 de toli
Punct
No comment

PS Cifteaua de 6700 roni la 60 de toli era intr-adevar o ocazie la pretul asta
dar s-au gandit si altii si au achizionat ultima bucata
...in conditiile in care era marfa nevanduta in vest, adica solduri

Old 13-04-2009, 17:55   #10571 (permalink)
Registered User

De ce nu achizitionezi de pe un site din EU care trimite in Ro... exemplu asta si mai sunt si alte zeci ca el.

krillin is offline    Reply With Quote
Old 13-04-2009, 17:58   #10572 (permalink)

R/\ZV/\N's Avatar

Quote:
Originally Posted by snooker123 View Post
Am citit si recitit thread-ul dar pana la urma tot nu m-am lamurit cu 100hz. Deci ce ziceti? Este mai bun Sony 52V5500 fara 100 hz cu 8 biti sau trebuie neaparat 52W4500 cu 100 hz si 10 biti? Diferenta mare de pret ma cam omoara, dar n-as vrea sa ma omoare trasoare pe ecran.

Si aia 100 hz sunt importanti numai la fotbal sau si la mkv-uri 1080p in miscare foarte accentuata?

Dati-mi un sfat va rog.
Opinii ai sa gasesti si pro si contra unuia sau altuia.
Daca vrei sa centralizezi opinii, a mea este pro cel mai ieftin, 52V5500 sau mai bine zis pro raport calitate/pret mai bun. Intotdeauna ai sa gasesti ceva si mai bun, tot mai bun. Insa daca nu te dau banii afara din casa, conteaza intotdeauna cel mai bun la pret decent (eventual cel mai mic).

Old 13-04-2009, 17:59   #10573 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by krillin View Post
De ce nu achizitionezi de pe un site din EU care trimite in Ro... exemplu asta si mai sunt si alte zeci ca el.

Dar mi trebuie pe cineva care sa stie cum e cu vama si
costul transportului

Old 13-04-2009, 18:17   #10574 (permalink)

R/\ZV/\N's Avatar

Quote:
Originally Posted by robert0andrei View Post
Dar mi trebuie pe cineva care sa stie cum e cu vama si
costul transportului
Pe un alt thread am explicat acest lucru.
Transportul ori ti-l calculezi onsite ori iti este afisat pentru fiecare zona/tara in parte ori le dai mail si ii intrebi.
Vama nu platesti, n-ai de ce.

Old 13-04-2009, 18:55   #10575 (permalink)
ktf
Registered User

Quote:
Originally Posted by cipwine View Post
In ceea ce priveste algerea dintre modelel de mai sus, de cate ori sa mai repet? Depinde foarte mult in ce scop ai sa folosesti teveul. In functie de asta, alegi intre lcd si plasma...daca esti cinefil, preferi o imagine mai naturala si te uiti destul de mult la transmisiile prin cablu - o plasma; daca esti gamer sau folosesti mult pc-ul pe teve - lcd.
hmm. eu vreau sa folosesc tv-ul predominant pt filme HD de pe calc, eventual jocuri. asta ma trimite in categoria LCD ... ?

ktf is offline    Reply With Quote
Old 13-04-2009, 19:03   #10576 (permalink)
made in romania

Laur's Avatar

lcd de 42' hd ready si cat mai nou ca an. la ce buget ai, nu prea conteaza producatorul...

Laur is offline    Reply With Quote
Old 13-04-2009, 19:59   #10577 (permalink)

R/\ZV/\N's Avatar

Quote:
Originally Posted by ktf View Post
hmm. eu vreau sa folosesc tv-ul predominant pt filme HD de pe calc, eventual jocuri. asta ma trimite in categoria LCD ... ?
Pai chiar tu l-ai citat mai sus pe cipwine unde omul zice filme => plasma, jocuri => LCD. De unde si pana unde concluzia ta care de fapt este si ambigua ?
Si oricum si jocurile si filmele merg bine-merci si pe LCD si pe plasma. Tu decizi ce este mai bine pentru tine, ca doar nu alege altul in locul tau pe ce dai banii.
Chiar si cu ceva posturi mai sus s-a vorbit, poate pentru a suta mia oara, despre faptul ca tu alegi, tu decizi, restul sunt sondaje. Iar daca vrei sa alegi in cunostinta de cauza pana sa-ti iei o decizie, apăi do something, nu sonda, caci fiecare vine cu parerea lui si stii tu... vorba aceea: "cate bordeie, atatea obiceie" .

Old 13-04-2009, 22:30   #10578 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by ktf View Post
Ceea ce am spus eu nu este litera de lege, in nici un caz. Dupa cum a spus si razvan, poti juca bine mersi si pe plasma cu o singura conditie: sa nu devii paranoic cu retentia imaginii Daca poti trece peste acest aspect - inofensiv dupa mine, mai ales daca esti rezonabil- atunci o plasma e buna cam pentru orice.

Din nou, ochii tai trebuie sa decida ce si cum. Trebuie sa compari pe viu teveurile, eventual in aceleasi conditii de ambient sau de calibrare, etc...depinde de preferintele fiecaruia

Old 14-04-2009, 01:24   #10579 (permalink)
Registered User

m@dm@n's Avatar

Intrebare rapida, ce este mai rezistent la fluctuatii de temperatura si umiditate, plasma sau lcd-ul?
Trebuie sa scot un televizor pe o terasa si nu stiu care rezista mai bine - LCD-ul are experienta, a fost scos si vara trecuta, plasma a devenit o optiune de anul acesta, rezista la fel de bine ?

m@dm@n is offline    Reply With Quote
Old 14-04-2009, 02:45   #10580 (permalink)
Registered User

Mda... sincer cel mai tentat sunt de 37lh3000 sau de plasma de 42pg6910

Are cineva vreunul din cele 2 modele si daca da .. este multumit ?

masd1313 is offline    Reply With Quote
Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Thread Tools

Posting Rules