Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 25-02-2007, 14:38   #1041 (permalink)
Registered User

Westinghouse

Am citit in mare parte tot thread-ul, dar cum sint nou in acest domeniu sint destul de multe informatii de procesat, asa ca o sa apelez la voi pentru niste sfaturi.

Intentionez sa cumpar un ecran 32-42" si sint disupus sa cheltui undeva intre 40-60mil. SD nu ma intereseaza nici analog nici digital, la ora actuala am Astral, dar ma uit atit de putin la cablu incit pur si simplu nu ma intereseaza cum se vede. Ce imi trebuie mie este de fapt un monitor cit mai mare, ideal 42", in genul acestui Westinghouse : http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1088497 Aduce cineva in RO asa ceva?

Cum modelul de mai sus nu exista aici, pentru un ecran foarte mare nu pot decit sa ma indrept spre un TV. Va fi folosit 90% pentru filme, si 10% pentru gaming. Sursa principala video va fi ori pc-ul, DVD si HD, ori un dvd player. As prefera ceva cu suport full HD, dar nu am vazut nimic care sa se incadreze in bugetul meu. Cred ca e destul de important suportul full HD, pentru ca asta e viitorul, si o data ce il cumpar nu am de gind sa-l schimb la anul. Care sint modelele cele mai accesibile cu 1080p?

Ca sa rezum ce am inteles eu, plasma are avantajul timpului de raspuns mai mic, culorilor mai bogate si contrastului mai mare, iar LCD-ul...? e indicat mai mult pentru gaming din cauza lipsei de IR?

atomic.rabbit is offline    Reply With Quote
Old 25-02-2007, 15:08   #1042 (permalink)
Registered User

phat_sua's Avatar

plasma e naspa pentru jocuri din cauza de retentie. nu ai cum sa iei ceva full HD in bani tai, pt full HD sony face doar de la 40" si de la W in sus, asta inseamna minim 95 mil.
la ce vrei tu zic k cel mai bun e S-ul de la sony de 40" la 55 mil
omg cum e westinghouse-ul ala, ceva de genul ala as vrea si eu , doar monitor fara tv tuner etc, gen plasmele comerciale

phat_sua is offline    Send Message via Google Talk to phat_sua Reply With Quote
Old 25-02-2007, 16:30   #1043 (permalink)
Registered User

Da, e uimitor ce bine o duce consumatorul in US. Ecran bun de 37" monitor pc, cu toata conectica unui TV si suport full HD la 1000$ : http://www2.buydig.com/shop/product....&sku=WELVM37W3

Retroproiectie DLP de 60" cu suport full HD la 1700$ : http://www.tigerdirect.com/applicati...CODE=WEM1305NV

Pe mine ma ustura mina cind ma gindesc sa dau ~2000$ pe un ecran HD Ready in RO cind in 6-12luni deja o sa fie o problema lipsa suportului 1080p. Bine, stiu ca asta e o discutie mai mult sau mai putin inutila, dar simteam nevoia sa spun asta.

Old 25-02-2007, 17:21   #1044 (permalink)
Registered User

la noi cu 1000$ de abea iei un 32''
dezamagitor paradoxul asta

azi am fost prin cora sa-mi clatesc ochii cum se zice..mi-a placut panasonicul de 37'' dar ramin la samsung 32r73bd adus de afara...e mai ''acesibil''din punct de vedere financiar..si asa am facut un efort imens sa-l achizitionez..pe 1 sau 2 martie vine omul in tara cu comanda ..sa vedem ce bafta am

daniel_inedit is offline    Reply With Quote
Old 25-02-2007, 18:47   #1045 (permalink)
Registered User

phat_sua's Avatar

dap , deaia imi iau un proiector ieftin nativ wide acum , kre ma tine cam 2 ani , insa dupa 1 an sper sa-l dau k se vor ieftini si la noi 1080p-urile
noi dak am fi baietzi destepti am puneo de o firma sa aducem Westinghouse sau viewsonic-uri deastea aici
in america penetrarea hdtv e cam 20% iar in europa 10% insa in romania fac pariu k e mai mare de atat. uite de ex cum au explodat mobilele, e in sangele romanului o sa explodere si hdtv-uri cand o sa aiba un pretz accesibil, dc crezi k astia cu Myria sau Davio sunt super vanduti

phat_sua is offline    Send Message via Google Talk to phat_sua Reply With Quote
Old 25-02-2007, 19:21   #1046 (permalink)
Registered User

Vlado's Avatar

Da la ce iti trebuie momentan 1080p in Romania?
Te uiti tu la Pro Tv in 1080p *lucru imposibil nu se poate emite mai mult de 1080i in lume , si protv da in 720p*.
Poate daca iti cumperi un Hd Dvd la xbox-u tau si comanzi de pe Amazon.de sau de pe site-uri care livreaza in Romania filme hd , fara taxe si tva sunt cam 60-70 Ron *pret incredibil de bun , mai ales daca comanzi 5-6*.

Vlado is offline    Reply With Quote
Old 25-02-2007, 19:25   #1047 (permalink)
Registered User

phat_sua's Avatar

pai momentan nu imi trebuie, dar un TV nu il cumperi ca un telef mobil, odata la 6 luni sau 1 an, il iei pentru 5 ani minim , uni il iau si pentru 10.
oricum n-ai inteles esentialul

Old 25-02-2007, 19:29   #1048 (permalink)
Registered User

mai baieti..ca tot a fost acuma reportajul pe prosttv(cu tv arse si pc..)...intrebare logica..
am un UPS de 1000 Va ..are ceva daca o sa-mi alimentez viitorul TEVE la el?

e vorba in principiu de + cu - si impamintare..banuiesc ca conectorul tv are doar + si -
acum UPS-ul tine in spate un lcd de 19 cu un p4 3 gb (lga) , 2 x 250 gb, 2 x 1 gb,x800xt, 2 writere - timp de 12 minute (am scris si un dvd in timpul asta sa vad cit rezista)

logica mea zice ca s-ar putea - samsungul planuit sa-l iau are 100 w consumul..asta as face-o doar pt. protectie ..ca daca ma trezesc cu el ars..imi bat copii

ce ziceti?

Old 25-02-2007, 20:32   #1049 (permalink)
raz

raz's Avatar

huh ? + si - la curent alternativ ?

raz is offline    Reply With Quote
Old 25-02-2007, 21:29   #1050 (permalink)
Registered User

mai..nu ma pricem ..de aia intreb

daca imi tine un pc energofag care consuma 350W ..nu vad de ce nu ar duce si un teve de 100w

deci?..
pareri...merge sau nu alimentat dintr-un UPS?

acuma am 2 feluri de protectie pt pc - 1 este o priza cu siguranta la socuri(am dat pe ea 850.000 acum 2 ani)..etc si din priza pleaca 1 cablu spre UPS si de acolo se alimenteaza pc-ul

in caz de ceva si trece de priza cu rezistenta se opreste in UPS..parerea mea.dar nu-s cunoscator ..deci..intreb

nu-s probleme mari la mine in bloc..mai sint caderi mai lungi sau scurte de tensiune ..dar de aceea am stat si m-am gindit ca doar o priza cu protectie nu e destul si am achizitionat un UPS anul trecut ..

ca idee a fost in noiembrie o cadere naspa 2 socuri scurte in decurs de 1 secunda pc-ul nu s-a deconecta ca are sursa buna (430w reali) dar tv-ul s-a stins..hai ca deviez de la curs

intrebarea e mai sus..stiu ca e o idee nebuneasca ..dar daca merge ..de ce nu..asta ar fi doar sa pot opri tv-ul din telecomanda nu cind se opreste curentul si al 2-lea motiv ar fi pt. protectia oferita de UPS
si tot se zicea pe forum ca in caz de soc de curent primul pleaca tv-ul si dupa aia frigiderul..etc

Last edited by daniel_inedit; 25-02-2007 at 21:44..

Old 25-02-2007, 23:45   #1051 (permalink)
Registered User

mi-am luat acum cateva ore un TH-37PV60E din mediagalaxy si sunt f incantat de calitatea imaginii pe semnal analog..

as avea si eu cateva intrebari, mai exact 2:

1.unde as putea gasi separat standul pe care se potriveste modelul asta? (standul este cel din poza: http://www.panasonic.ro/products/product.jsp?id=544)

2.nu am gasit nicaieri in manual ceva concret despre efectul de burn-in... scrie doar cateva randuri in care producatorul spune sa nu fie afisata f mult timp o imagine statica... ce inseamna asta mai exact? cat timp?

bennyben is offline    Reply With Quote
Old 26-02-2007, 01:12   #1052 (permalink)
Registered User

Dlp

Pentru cei priceputi de aici, ce parere aveti de chestia asta? : http://www.neomax.ro/produs.php?id=P:10728-S:397 Ecran cu retroproiectie DLP Samsung, 60", 5500lei.

Care este opinia voastra despre DLP vs plasma si lcd?

Old 26-02-2007, 09:23   #1053 (permalink)
Registered User

h0stile's Avatar

Quote:
Originally Posted by bennyben View Post
mi-am luat acum cateva ore un TH-37PV60E din mediagalaxy si sunt f incantat de calitatea imaginii pe semnal analog..

as avea si eu cateva intrebari, mai exact 2:

1.unde as putea gasi separat standul pe care se potriveste modelul asta? (standul este cel din poza: http://www.panasonic.ro/products/product.jsp?id=544)

2.nu am gasit nicaieri in manual ceva concret despre efectul de burn-in... scrie doar cateva randuri in care producatorul spune sa nu fie afisata f mult timp o imagine statica... ce inseamna asta mai exact? cat timp?
cit ai dat pe el? ti-a venit cu picior sau stand in forma de H?
I'mma do the things / That I wanna do / I ain't got a thing / To prove to you / I'll eat my candy / With the pork and beans / Excuse my manners / If I make a scene / I ain't gonna wear / The clothes that you like / I'm finally dandy / With the me inside / One look in the mirror / And I'm tickled pink / I don't give a hoot / About what you think

h0stile is offline    Reply With Quote
Old 26-02-2007, 09:59   #1054 (permalink)
Registered User

Stie cineva care este diferenta dintre urmatoarele modele de Sony KDL-32:
- Sony KDL-32S2000 (3.699,00 lei DOMO)
- Sony KDL-32S2510 (299990 forinti la MediaMarkt Szeged)
- Sony KDL-32S2530 (3.699,00 lei DOMO)
Pe langa astea ar mai fi: 2010, 2020,2030, 2520.

marius_ar is offline    Reply With Quote
Old 26-02-2007, 10:01   #1055 (permalink)
Registered User

42mil de la mediagalaxy si mi-a venit asa: http://img.clubic.com/photo/00297413.jpg

Old 26-02-2007, 10:12   #1056 (permalink)
Registered User

vreo sugestie la ideea expusa mai sus ..sau sint doar eu dus cu pluta?

Old 26-02-2007, 10:30   #1057 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by bennyben View Post
42mil de la mediagalaxy si mi-a venit asa: http://img.clubic.com/photo/00297413.jpg
ai idee, e plasma de generatia alta decat 9? ca alea mai noi gen 37PX600 sunt generatia 9.

Mandea is online now    Reply With Quote
Old 26-02-2007, 11:44   #1058 (permalink)
Registered User

din cate citisem pe thread-ul asta 37PX600 are acelasi panel si tuner ca si 37Pv60... deci banuiesc ca e tot de generatia 9

Old 26-02-2007, 12:01   #1059 (permalink)
Registered User

Carturaru's Avatar

Plasma vs. LCD

Saluti baieti.

Tin sa spun ca am citit acest topic din scoartza in scoartza, intrucat am fost afectat de aceasta dilema a achizitionarii unei plasme sau a unui lcd... in principiu, pentru mine, utilizarea de baza ramane SD, dublata de gaming ocazional deocamdata pe PC si in viitorul apropiat Xbox 360 sau PS3.

Drept urmare, pana la urma si dupa o matura chibzuintza am ales un Panasonic TH-42PV60EH, la scorul de 42 mil. lei veki direct de la Panasonic Romania (am un prieten acolo care mi l-a dat la pretul de intrare), cu garantie 2 ani etc.

Prima impresie a fost ca se vede absolut laser. Am cablu RDS, si ma asteptam sa se vada destul de prost, dar, surpriza, imaginea e lacrima, in conditiile in care cablul masoara 15 metri de la distribuitor pana in televizor, este innadit intr-ul loc si la intrarea in casa e putin ros de caine.

Lamurindu-ma deci ca SD se vede haos, in conditiile in care plasma am pus-o in dormitor, deci ma uit de la 3m la ea si nu ma dor ochii deloc, m-am apucat sa o testez pe alte tipuri de conexiuni.

Astfel, am fost curios de HDMI: asa ca am procurat un cablu DVi 2 HDMI, si am scos semnal din laptop. Laptopul a detectat corect plasma (pe el e o placa ATI X1600), dar partea funny e ca daca fac clone la display nu umple complet ecranul plasmei cu imaginea desktopului, mai raman in laterale 2 dungi cam de 1cm; daca fac extend desktop, umple ecranul, dar ca sa vad un film trebuie sa mut cu mouse-ul fereastra Media Playerului de pe ecranul laptopului pe plasma. Uitandu-ma eu insa in manualul plasmei, acolo scrie negru pe alb "HDMI is not intended for use with computers". Poate cineva sa imi explice de ce?

Dupa aceasta am incercat conexiunea PC a plasmei. Ca atare, am tras de pe iesirea secundara a placii video de pe desktop PC (o nVidia GeForce 7600GT) un cablu VGA 2 VGA. De data asta, ecranul plasmei se umple corect cu imaginea desktop-ului, jocurile se vad absolut belea etc, etc. Partea de audio am rezolvat-o cu un 3,5mm jack la PC si 2 RCA-uri care intra in sistemul surround SONY (adica in DVD player). Chestia e ca la placa nVidia am si iesire compozit. Intrebare: ar fi vreo diferentza notabila daca intrarea din plasma nu ar fi pe VGA, ci pe cele 3 RCA-uri compozit? De fapt, care ar fi solutia ideala? VGA 2 VGA, DVi 2 HDMI sau compozit 2 compozit? Ca acum am toate cablurile posibile in casa, pot sa ma spanzur cu jde metri de fire. (pentru ca PC-ul e in camera alaturata, am pus de o preafrumoasa gaura in perete, prin care am tras harnashamentul mai sus amintit, precum si cablu prelungitor USB pentru keyboard)

Multumesc pentru idei.

Cu stima.

Carturaru is offline    Send Message via Google Talk to Carturaru Reply With Quote
Old 26-02-2007, 12:12   #1060 (permalink)
Registered User

sigur e de 42" si nu 37"? eu la 42mil am luat 37-le

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Thread Tools

Posting Rules