Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 20-05-2009, 11:16   #10901 (permalink)
blu ray

novi's Avatar

Wink

Quote:
Originally Posted by Laur View Post
am si eu o intrebare: sigla de la dolce nu se poate muta si in alt colt al ecranului? sau e batuta in cuie dreapta sus? am fost la un amic si ia ramas imprimata sigla de la dolce pe ecranul lcd-ului (no name) in doar doi ani. inseamna ca la plasma gaureste ecranul..
doreste sa schimbe tv-ul si ii recomandasem ultima generatie de plasma panasonic, dar vazand sigla imprimata m-am cam razgandit spre un lcd..
ce parere aveti?
Nu se poate muta sigla DOLCE!

Quote:
Originally Posted by Apollo11 View Post
As vrea sa cumpar si eu urgent un LCD cu diagonala de 46".

Puteti sa imi recomandati vreun model care sa functioneze pe 100 Hz dar care sa fie ceva mai ieftin?

Multumesc anticipat pentru sugestii.
Quote:
Originally Posted by Stukov View Post
A mai scazut pretul si la modelul 42LG6000 tot cu 100Hz!Eu sunt multumit de el!

novi is offline    Reply With Quote
Old 20-05-2009, 12:20   #10902 (permalink)
Registered User

Care e diferenta intre cele doua modele LG mentionate de tine?

Vad ca ambele merg pe 100 Hz. Aspectul asta ma intereseaza pentru a nu mai avea nicio grija dupa ce vor emite cablistii pe noile frecvente. Nu as vrea sa iau un tv depasit.

Apollo11 is offline    Reply With Quote
Old 20-05-2009, 12:45   #10903 (permalink)
blu ray

novi's Avatar

Wink

Eu ti-am recomandat un model de 42" ceva mai ieftin decat cel pe care ti l-a recomandat Stukov dar al lui este de 47" generatie ceva mai noua!Ambele au 100Hz!

Old 20-05-2009, 12:49   #10904 (permalink)
Alexei

Avatajele modelului propus de mine sunt evidente: diagonala mai mare, contrast mai bun, timp de raspuns mai mic, conectica mai larga, tuner MPEG4 incorporat. Dar e si mai scump.

Stukov is offline    Reply With Quote
Old 20-05-2009, 12:57   #10905 (permalink)
Registered User

Am inteles si va multumesc pentru informatii.

Pentru modificarile la care vor fi obligati cablistii e suficient ca tv sa fie pe 100 Hz? Am vazut ca acum sunt si modele pe 200 Hz.

Despre modelul Samsung Amber LE46A676 ce parere aveti?

Old 20-05-2009, 13:18   #10906 (permalink)
blu ray

novi's Avatar

Wink

Quote:
Am inteles si va multumesc pentru informatii.

Pentru modificarile la care vor fi obligati cablistii e suficient ca tv sa fie pe 100 Hz? Am vazut ca acum sunt si modele pe 200 Hz.

Despre modelul Samsung Amber LE46A676 ce parere aveti?
L-am vazut AICI la publicitate!Eu zic ca merita daca se incadreaza in bugetul tau!

Old 20-05-2009, 13:43   #10907 (permalink)
Registered User

Dar intre acel Samsung si modelul LG mai scump.....care s-ar merita? Voi ce ati alege?

Old 20-05-2009, 14:12   #10908 (permalink)
Alexei

Quote:
Pentru modificarile la care vor fi obligati cablistii e suficient ca tv sa fie pe 100 Hz?
La ce modificari de referi ? 100Hz este metoda prin care LCD-ul afiseaza imaginile in miscare mai fluid, diminuand acel motion-blur specific. N-are legatura cu sursa semnalului, CATV, DVD, PC, etc.

Old 20-05-2009, 14:18   #10909 (permalink)
Registered User

Pai am inteles ca vor fi obligati cablistii sa transmita semnalul astfel incat sa putem receptiona toate programele in rezolutie HD.

Asta vreau de la TV-ul pe care il cumpar, sa fie compatibil cu acel semnal.

Old 20-05-2009, 14:21   #10910 (permalink)
Alexei

Cand vor trasnmite cablistii nostri HD (daca o vor face), va fi nevoie de receiver-ul lor, asa ca poti lua linistit orice TV, ca va merge. Daca esti din Buc. si vrei insa sa prinzi ProTV si TVR HD cu o antena de camera, o poti face cu un TV cu tuner MPEG4.

Old 20-05-2009, 18:00   #10911 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Stukov View Post
Cand vor trasnmite cablistii nostri HD (daca o vor face), va fi nevoie de receiver-ul lor, asa ca poti lua linistit orice TV, ca va merge. Daca esti din Buc. si vrei insa sa prinzi ProTV si TVR HD cu o antena de camera, o poti face cu un TV cu tuner MPEG4.
si atunci de ce mai pun producatorii tunere digitale de cablu in tv daca cablistii folosesc sisteme propietare?.... sau numa in romania e treaba asta?

plop is offline    Reply With Quote
Old 20-05-2009, 18:05   #10912 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Pun degeaba. Unele televizoare vin chiar si cu tuner satelit, lafel de inutilizabil cu providerii consacrati. E peste tot lafel, providerii îsi cripteaza transmisiunile, si atunci nu poti folosi decât echipamentul lor.

EMI is offline    Reply With Quote
Old 20-05-2009, 18:20   #10913 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by EMI View Post
Pun degeaba. Unele televizoare vin chiar si cu tuner satelit, lafel de inutilizabil cu providerii consacrati. E peste tot lafel, providerii îsi cripteaza transmisiunile, si atunci nu poti folosi decât echipamentul lor.
e ok ca le cripteaza, dar sa poti pune CAM in slotul care exista la tv (de ex cam de viaccess, sau nagravision etc.) si cablistii sa iti dea cartela pe care o platesti, si care sa nu fie imperecheata cu receptorul lor proprietar, ci sa fie compatibila cu cam-ul corespunzator, pe care il introduci in slotul din spatele (sau lateral) tv-ului. si tot atatia bani incaseaza.

Old 20-05-2009, 18:38   #10914 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Teoria ca teoria, dar practica ...
Providerul e mai linistit când stie ca tehnica pe care livreaza serviciul e a lui, de la un cap la altul, si ca baza de clienti potentiali se largeste gratie furnizarii serviciului independent de unele caracteristici tehnice particulare de la domiciliul clientului.

Ex.1 : probleme de hotline evitate cu clientii care au slot pt CAM, dar de marci diferite, cu incompatibilitati sau defecte ; nu e vina providerului dar se încurca cu ele.
Ex.2 : furnizezi canale HD care vor merge si la clientii care nu au tuner de cablu HD integrat în tembelizor, gratie echipamentului furnizat în bloc
Ex.3 : furnizorul mai câstiga o pâine si din comisionul de închiriere a terminalului, pai ce e prost ?

Insa una peste alta nu asta e principala problema a celor care se aboneaza la servicii HD. De multe ori modemul HD e plin de optiuni care nu pot fi furnizate de eventualele tunere integrate compatibile. Exemplu : triple play, HDD recorder ...

EMI is offline    Reply With Quote
Old 20-05-2009, 18:40   #10915 (permalink)
Registered User

Drankon's Avatar

Nu-ti da nimeni in RO CAM si nici in restul UE nu e la moda acest lucru !
Producatori pun tunerele pentru marketing si reusesc sa fraiereasca pe multi cu acest lucru. Uni romani cred ca e suficient sa ai tv HD cu tuner HD ca sa ai programe in HD apoi afla ca in oras lor nu au nici un program in DVB-T nici macar in SD de unde HD si ca providerul de cablu codeaza toate canalele digitale (daca cumva are norocul sa aiba DVB-C in oras) si alea SD deocamdata. Si ramane omu cu speranta ca poate peste cativa ani ii va fi util tunerul ala desi dupa cum evolueaza tehnologia peste cativa ani isi va schimba TV-ul.
Am mai spus acest lucru cu cateva pagini inainte cred deocamdata ( anul acesta) daca esti din Bucuresti da e util tunerul mpeg4 sa o vezi pe Esca si ceva evenimente transmise live de tvrHD sau ProTV HD dar in urmatoarele luni cablistii& DTH-isti vor incepe sa lanseze pachete HD mai interesante sper decat TVR&PRO si multi din cei care si-au luat un fullHD vor opta pt. asa ceva mai ales ca va fi disponibil in toata tara nu doar in Bucuresti.

PS. Din 16.05 TVR HD se receptioneaza si in Sibiu ... ma rog au bifat al 2-lea oras pe harta mai sunt doar ...cateva.

Last edited by Drankon; 20-05-2009 at 18:52..

Drankon is offline    Reply With Quote
Old 20-05-2009, 18:57   #10916 (permalink)
Registered User

eu vad tvr HD de un an la 1 iunie, cu un receptor HD (sub 600lei) antena 0.8m si lnc (100lei), +cartela tvrHD (50 lei pe durata nelimitata).
are iesire HDMI 1080i.... am vazut finalele eurovision HD impecabila imaginea, si sambata si duminica de la orele 15 va fi formula 1 .

Old 20-05-2009, 19:04   #10917 (permalink)
Registered User

Drankon's Avatar

Da imagine impecabila 1080i dar cu sunet stereo si cum ziceam cu exceptia unor evenimente preluate de afara care nu sunt totusi ft. dese nu prea ai ce vedea la TVR-HD deocamdata. Dar cica sunt inca in teste poate din iunie sau cand termina perioada de testare sa mai umble la grila.
Da, am uitat de DVB-S pt. TVR HD dar si aceasta solutie confirma tot inutilitatea tunerului mpeg4 din tv.

Drankon is offline    Reply With Quote
Old 20-05-2009, 19:09   #10918 (permalink)
Registered User

salutare ,
azi am primit animalu tx-p42g10e
Problema : la multe canale tv de pe cablu nu se aude niik doar un fasait , am cablu de la rds si m-as mai uita la un meci pe gsp da din parti ca fasaie ca o rasnitza . Pot sa ii fac ceva?

Are tuner dvb-t mpeg4, cu o antena dvb-t pot prinde tvrhd sau protvhd in sibiu?

Pentru rodaj am pus: aspect - auto , mod de vizionare normal, contrast, luminozitate, culoare si claritate la jumate, temperatura culori normal e ok? mai tre sa setez si altceva?. E ceva dvd pt rodaj? sau ar trebui sa bag acum la inceput mai mult semnal fullhd/hd ? sau nu conteaza ?
ms

abuki is offline    Reply With Quote
Old 20-05-2009, 19:49   #10919 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by abuki View Post
la multe canale tv de pe cablu nu se aude niik doar un fasait
http://forum.computergames.ro/37576031-post3539.html

Tzeb is offline    Reply With Quote
Old 20-05-2009, 21:02   #10920 (permalink)
Registered User

@abuki
dai setari fabrica, reprogramezi canalele si setezi tara germania...

Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Thread Tools

Posting Rules