Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 20-05-2009, 23:07   #10921 (permalink)
Registered User

Drankon's Avatar

In Sibiu (Emitator Paltinis)

Pe canalul 54, frecventa de receptie 738.00 MHz
TVR1
TVR2
TVR HD
Pe canalul 47, frecventa de receptie 682.00 MHz
TVR3
TVR Cultural
(pe canalul 47 se vor mai putea receptiona si Antena1, Antena3, Realitatea, National TV)

sursa tvr.ro

Drankon is offline    Reply With Quote
Old 21-05-2009, 13:37   #10922 (permalink)
Registered User

Question

Am nevoie de ajutor. Din decembrie am cumparati si eu un Samsung LCD 32A450C2 si a mers fara nici un fel de problema pana acum. De aproximativ 2 saptamani a inceput sa apara cateva dungi orizontale care in locul unde sunt ecranul devine mai luminos decat in rest. Aceste dungi dispar instantaneu. Apar si dispar repede. Aceste dungi apar pe tot ecranul. Dar in aceste doua saptamani am tot cautat pe forumuri dar nu am gasit o solutie la aceasta problema. Va rog daca puteti sau cunoasteti ce sa fac ca sa nu mai apara. Sau daca stiti setarile care ar trebui sa le fac si in acest fel sa nu mai apara?
Multumesc

criwinn is offline    Reply With Quote
Old 21-05-2009, 14:56   #10923 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by criwinn View Post
Am nevoie de ajutor. Din decembrie am cumparati si eu un Samsung LCD 32A450C2 si a mers fara nici un fel de problema pana acum. De aproximativ 2 saptamani a inceput sa apara cateva dungi orizontale care in locul unde sunt ecranul devine mai luminos decat in rest. Aceste dungi dispar instantaneu. Apar si dispar repede. Aceste dungi apar pe tot ecranul. Dar in aceste doua saptamani am tot cautat pe forumuri dar nu am gasit o solutie la aceasta problema. Va rog daca puteti sau cunoasteti ce sa fac ca sa nu mai apara. Sau daca stiti setarile care ar trebui sa le fac si in acest fel sa nu mai apara?
Multumesc
mergi la service cu el acolo unde scrie in garantie..

plop is offline    Reply With Quote
Old 21-05-2009, 15:41   #10924 (permalink)
Registered User

Buna,ca multi in aceasta postura vreau sa-mi achizitionez un televizor LCD,dar cu atatea optiuni si modele eu cel putin sunt in ceata total,nu vreau sa ma grabesc si dupa sa regret ca la aceasi bani sau chiar mai putin luam ceva mai bun.

1 Ce ma intereseaza pe mine o data ar fi marca din pct. de vedere al fiabiliatii(pixeli morti in timp,nu vreau sa stau cu el prin service) dupa care rezolutia(hd ready sau fullhd) si specificatii(timp de raspuns,refresh rate,contrast etc).

2a Nedumeririle ar fi o data legate de rezolutie,hd sau fullhd? adica daca ma uit la filme dvd rezolutie de 720 sau hd 1280 cum se vad comparativ pe un TV HD READY si FULLHD? din cate stiu eu teoretic s-ar vedea mai bine pe un HDREADY amandoua rezolutile(DVD,HD) fiind mai apropiate de rezolutia nativa a televizorului,iar in cazul FULLHD se face resampling mult mai mare daca am inteles eu bine,pe care se vede mai bine?
b E diferenta intre 8 ms si 5 ms incat sa conteze?
c Pentru filme si tv poate ocazional pc,50 hz sau 100 hz?

Astept recomandarile voastre,bugetul ar fi pana in 2000 RON + inca cateva sute daca merg pe fullhd.

Mersi.

ElSpeeDoo is offline    Reply With Quote
Old 21-05-2009, 17:22   #10925 (permalink)
Registered User

Ar fi bine sa mai dai cateva detalii gen distanta de vizionare, daca te uiti la filme 1080p sau vei achizitiona un bluray player, daca te joci, te uiti mult la sport. In principiu, toata lumea de aici iti recomanda plasma panasonic hd-ready(model de anu trecut in bugetul tau, probabil pv8 sau pv80).

seru is offline    Reply With Quote
Old 22-05-2009, 12:34   #10926 (permalink)
Solentzar

dj_sweat's Avatar

Am gasit un site cu teste, printre care si lcd:

link fnac

Alte 2 siteuri cu reviewuri destul de ok:
link review 1
link review 2

dj_sweat is offline    Reply With Quote
Old 22-05-2009, 22:03   #10927 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by dj_sweat View Post
Am gasit un site cu teste, printre care si lcd:

link fnac

Alte 2 siteuri cu reviewuri destul de ok:
Eu cred ca acest topic se refera la TV-urile folosite si incercate de useri , nu minciuni ambalate frumos.

cosmote is offline    Reply With Quote
Old 23-05-2009, 10:00   #10928 (permalink)
Registered User

noile serii 2009 de la lg/samsung/sony ce au concret in plus fata de 2008 ? de exemplu la samsung a450 vs b450 - acum ii spune high contrast si au adaugat tuner mpeg4 - tot dracul ala pare sa fie. nu am gasit daca sunt panouri noi.
singurul care pare sa fie nou e lg-ul care a devenit 1080p si are acum si tuner mpeg4. iar sony are in continuare preturi mult mai mari decat concurenta.
lg 32lh3000 pare solutia ideala pt. console de jocuri si uitat ocazional la tv (mai ales ca acum are si tuner mpeg4), dar inca n-am gasit nicio promotie.

vlad2006 is offline    Reply With Quote
Old 23-05-2009, 15:39   #10929 (permalink)
Registered User

O comparatie intre diferite modele LG gasesti aici LG Romania :: TV LCD. Diferente sunt pe hartie destule, ramane de vazut in practica cum se comporta. La LG nu prea sunt promotii dar ei au si asa o politica de preturi mici, mult mai avantajoasas fata de Samsung sau Sony.
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
Revin, se pare ca la Mediagalaxy ar fi promotia cu 15% reducere pt. un produs reciclat la LG.

Last edited by andrei0383; 23-05-2009 at 15:39.. Reason: Automerged Doublepost

andrei0383 is offline    Reply With Quote
Old 25-05-2009, 23:32   #10930 (permalink)
Registered User

Panasonic - Romania -> Home Entertainment -> Televizoare -> LCD TV -> TX-37LZD80 parereri merita?

djxilaa is offline    Reply With Quote
Old 27-05-2009, 11:53   #10931 (permalink)
Registered User

ce lcd de 94cm, full hd, care sa se incadreze in 30-32mil ati recomanda? va fi folosit si la un ps3, bluray player...

si inca o intrebare - de ce lg-urile sunt asa ieftine? de exemplu, Televizor LCD LG 37LH5000, 94cm 37LH5000 , in specificatii arata mai bine decat orice alt lcd pe la acelasi pret.

bennyben is offline    Reply With Quote
Old 27-05-2009, 16:21   #10932 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by seru View Post
Ar fi bine sa mai dai cateva detalii gen distanta de vizionare, daca te uiti la filme 1080p sau vei achizitiona un bluray player, daca te joci, te uiti mult la sport. In principiu, toata lumea de aici iti recomanda plasma panasonic hd-ready(model de anu trecut in bugetul tau, probabil pv8 sau pv80).
Inca nu stiu,cel mai probabil direct de pe calculator sau pe un dvd hd si sigur pe un dvd player normal,bluray nu ma intereseaza.Sa trecem peste buget,ma intereseaza cum se vede ca si claritate un film HD 1280 si DVD 720 pe un HDREADY comparativ cu un FULLHD,distanta ar fi undeva la 2 metrii jumate,adica merita un FULLHD daca eu oricum ma uit la filme de rezoluti pana in 1320(HDREADY) ? si daca chiar iau unul FULL HD se vor vedea mai prost filmele HD si DVD decat pe unul HDREADY?

100hz? chiar exista o diferenta fata de 50 hz?,adica majoritatea filmelor sunt la 25-30 de fps,unul hd poate 50 fps.Un TV LCD cu specificati de 50 hz poate reda 50 fps,nu ? in cazul asta de ce ar fi nevoie de unul la 100 hz?

Un model care mi se pare foarte interesant din toate pct. de vedere ar fi LG 32LH5000 ,e full hd,intradevar e "numai" de 81 dar pentru camera unde vreau sa-l pun e suficient,ce spuneti de el,in specificati apare truemotion 200 hz,ce presupune?

Old 27-05-2009, 17:37   #10933 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by ElSpeeDoo View Post
Inca nu stiu,cel mai probabil direct de pe calculator sau pe un dvd hd si sigur pe un dvd player normal,bluray nu ma intereseaza.Sa trecem peste buget,ma intereseaza cum se vede ca si claritate un film HD 1280 si DVD 720 pe un HDREADY comparativ cu un FULLHD,distanta ar fi undeva la 2 metrii jumate,adica merita un FULLHD daca eu oricum ma uit la filme de rezoluti pana in 1320(HDREADY) ? si daca chiar iau unul FULL HD se vor vedea mai prost filmele HD si DVD decat pe unul HDREADY?

100hz? chiar exista o diferenta fata de 50 hz?,adica majoritatea filmelor sunt la 25-30 de fps,unul hd poate 50 fps.Un TV LCD cu specificati de 50 hz poate reda 50 fps,nu ? in cazul asta de ce ar fi nevoie de unul la 100 hz?

Un model care mi se pare foarte interesant din toate pct. de vedere ar fi LG 32LH5000 ,e full hd,intradevar e "numai" de 81 dar pentru camera unde vreau sa-l pun e suficient,ce spuneti de el,in specificati apare truemotion 200 hz,ce presupune?
Esti cam confuz in ceea ce spui mai sus, dar voi incerca sa-ti dau si eu un sfat

Mai intai nu exista ceea ce numesti tu "DVD 720" sau "HD 1280" - ambele sunt HD, 1280 reprezinta liniile pe orizontala, iar 720 cele pe verticala, deci o rezolutie de 1280x720 (format HD). Formatul DVD scoate un maxim de 720x576, si e standard definition.

Acum, daca ai spus ca nu te intereseaza un blu ray player si cum cele mai multe filme hd pe net sunt la 720p, iti este de ajuns un HD Ready. La acestea se adauga si distanta de 2,5 m specificata de tine. Teoretic, un fullhd se va vedea mai prost decat un hd ready, daca-l hranesti cu multe materiale de tip dvd, pentru ca face un upscale mai sustinut pana ca imaginea sa ajunga la rezolutia nativa a panoului - 1920x1080.

In concluzie, pierderea de calitate este mai insemnata decat in cazul unui tv hd ready. Practic insa, depinde de fiecare tv in parte si de cat de bine se descurca electronica lui in acest caz.

In ceea ce priveste LG-ul ala fullhd la 81 cm, parerea mea e ca n-are rost. Din pmdv, un fullhd are rost de la un panou de 50'' in sus. Dar la 26'', daca tu sesizezi diferenta dintre hd ready si full hd, atunci ai ochi mai ceva ca a unui vultur.

Si da, daca te uiti la multe filme, sfatul meu se indreapta spre o plasma, preferabil Panasonic, dar acum depinde bugetul tau. Si LG si Samsung fac plasme decente...

La capitolul hertzi nu ma pricep prea tare, dar vezi ca s-a discutat in draci pe forumul asta - da un search

cipwine is offline    Reply With Quote
Old 27-05-2009, 18:04   #10934 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by cipwine View Post
Esti cam confuz in ceea ce spui mai sus, dar voi incerca sa-ti dau si eu un sfat
Eu ma refeream doar la rezolutia pe orizontala maxima(1280 pentru HD si 720 pentru DVD in cazul asta se poate chiar mai mult in functie de DVD player,am reusit si 800 pe anumite modele),aia conteaza,cea pe verticala poate sa varieze in functie de formatul materialului filmat.

Mersi pentru raspuns,in mare m-am lamurit si e cam cum ma asteptam,cand spui electronica te referi la cum stie sa faca electronica TV'ului respectiv upscale,si daca sa presupunem ca are o electronica buna poate sa ajunga la calitatea unui HD READY la materialul DVD si HD?

Ce model imi recomanzi,as vrea totusi LCD,am vazut ca au aparut modelele noi de la LG care au specificatii si preturi imbatabile,ce alte modele de LCD crezi ca mai merita si la ce anume sa fiu atent? diferenta timpului de raspuns de la 5 la 8 e sesizabila?

Old 27-05-2009, 18:25   #10935 (permalink)
Registered User

hd ready gasesti la diagonala maxim de 42"; e suficient pt 2.5m distanta de vizionare... nu lua mai mic de 42" ca o sa-ti para rau pe urma...

plop is offline    Reply With Quote
Old 27-05-2009, 20:23   #10936 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by ElSpeeDoo View Post
Mersi pentru raspuns,in mare m-am lamurit si e cam cum ma asteptam,cand spui electronica te referi la cum stie sa faca electronica TV'ului respectiv upscale,si daca sa presupunem ca are o electronica buna poate sa ajunga la calitatea unui HD READY la materialul DVD si HD?

Ce model imi recomanzi,as vrea totusi LCD,am vazut ca au aparut modelele noi de la LG care au specificatii si preturi imbatabile,ce alte modele de LCD crezi ca mai merita si la ce anume sa fiu atent? diferenta timpului de raspuns de la 5 la 8 e sesizabila?
unele fullhd-uri se descurca mai bine cu materiale sd decat altele, de asta am amintit de electronica fiecaruia. Totusi, nu cred ca se poate ajunge la aceeasi calitate ca in cazul unui hd ready - gandeste-te ca, oricat de buna e electronica unui fullhd, tot face niste pasi in plus pt a scala o imagine sd...

La LCD-uri nu iti pot da prea multe sfaturi...daca bugetul iti permite, iti recomand seria 6 de la Samsung sau un Sony...daca ai ceva mai putini bani, un LG e ok. Nici la timpul de raspuns nu iti pot spune mare lucru, deoarece eu am o plasma unde acesta este aproape instantaneu. Probabil, diferente se vad in functie de tipul de material rulat.

si plop are dreptate, vezi de o diagonala mai mare. Eu mi-am luat de 37" si acum imi cam pare rau...impactul este mare pe moment, dar dupa un timp se obisnuiesc ochii si parca vrei un panou si mai mare...

cipwine is offline    Reply With Quote
Old 27-05-2009, 22:17   #10937 (permalink)
Registered User

Chiar si 42" este mic si nu se poate considera nici prin absurd ca facand parte din un sistem home-cinema.
50" este ceva banal de o monotonie normala.Deja un 58" poate da senzatia ca nu te uiti la un simplu televizor dar mare se poate numi un ecran de 63" sau 65".
Modelul nou de 63" Samsung se vinde la un pret mai mult decat decent in jur de 3700$ ...din pacate numai pe alte meleaguri.
Poate ca unii vor sare ca arsi la astfel de suma dar acum un an, doi au fost destui care dadeau mai mult pe vreun 42" simandicos, care acum este ridicol prin comparatie cu modelele din generatia 2009.

florica is offline    Reply With Quote
Old 27-05-2009, 22:44   #10938 (permalink)
Registered User

Bylly's Avatar

Deja la banii pe care ii dai pe un ecran mare in conceptia ta, gasesti proiectoare... Bineinteles ca nu se pot compara mere cu pere, dar un home cinema, prin definitie ar trebui sa fie bazat pe un proiector, nu pe un tv.

Bylly is offline    Reply With Quote
Old 28-05-2009, 16:07   #10939 (permalink)
Registered User

Tekken's Avatar

Sunt in cautare de o plasma de 46"-50" fullhd, buget cam 5000ron. Ideal ar fi un Panasonic P50G10 insa nu am gasit vreun pret afisat in RO la magazine online. Momentan nu sunt in tara sa dau o raita prin magazine, poate stie cineva daca exista si cat costa modelul respectiv (am impresia ca nu ma voi incadra in bugetul propus inital).
Recunosc ca sunt tentat sa ma arunc la LG-ul 50PS8000 (review) insa nu stiu daca ma impac cu ideea retentiei dat fiind faptul ca il voi folosi pt gaming si ceva blu-ray.

Tekken is offline    Reply With Quote
Old 29-05-2009, 11:33   #10940 (permalink)
Registered User

merita sony 40v5500 36-37mil? sau la banii astia sa caut altceva?

KDL-40V5500 (KDL40V5500) : Televizor BRAVIA : Sony

bennyben is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Thread Tools

Posting Rules