Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 20-06-2009, 15:57   #11101 (permalink)
Registered User

radu84's Avatar

Quote:
Originally Posted by radu84 View Post
M'ar interesa un LCD de 32", la un pret de maxim 1.800lei. Din ce am cautat pe net am gasit urmatoarele :

Televizor LCD LG 32LH2000
Televizor LCD Samsung LE32A430

Care este mai bun dintre cele 2? Eventual ce altceva imi recomandati?
Am de gand sa cumpar de la magazine ce practica buy-back, deci voi beneficia si de o reducere de aprox. 15%.
In cele din urma am cumparat Samsung LE32A450 de la Carrefour cu 1.600lei.
Deocamdata am urmarit doar la TV - cablu RCS. Se vede mai bine decat ma asteptam.
Luni voi cumpara cablurile necesare pentru conectarea calculatorului si revin cu impresii dupa ce voi viziona la 720p.
Putine produse erau la buy-back, deci vechiul televizor a ajuns la ghena de gunoi.

radu84 is offline    Reply With Quote
Old 20-06-2009, 16:24   #11102 (permalink)
Registered User

attacker's Avatar

Quote:
Originally Posted by radu84 View Post
Luni voi cumpara cablurile necesare pentru conectarea calculatorului si revin cu impresii dupa ce voi viziona la 720p.
Vezi ca trebuie sa aiba conector D-sub, deci poti sa-l conectezi deja la PC. Sa-l stapanesti sanatos !

attacker is offline    Reply With Quote
Old 20-06-2009, 17:48   #11103 (permalink)
Registered User

sorel san's Avatar

Quote:
Originally Posted by attacker View Post
@ sorel san, poti fi mai explicit ? Daca te referi al cum se vede semnalul SD (576p) si cel HD (720p/1080i/1080p) pe un panel 1920 X 1080, raspunsul depinde mult de preferinte, de sursa, de cabluri, de panel, de cum face TV-ul upscaling (procesor, algoritmi, setari), de calibrare, de distanta de la care privesti, de cantitatea de lumina din camera, de nevul oftalmic, etc.

Un raspuns general ar fi ca "nu se vede extraordinar de bine" in comparatie cu idealul de imagine "buna" (NB: nu perfecta !)... se vede multumitor de la o distanta rezonabila (diagonala TV x 2.5). Depinde de cat nod in papura incerci sa-i gasesti imaginii. Cel mai bine este sa vezi pe viu undeva calitatea ca sa-ti faci o idee. Parerea mea (si stiu ce spun), daca vezi mult SD, o plasma este o alegere mai potrivita.

Te-as invita la niste teste pe viu, dar deocamdata nu am unde ... ar trebui sa mai astepti putin timp.
la ce ma refeream mai exact ar fi asa LG 37LH4000 sau 3000 noua serie care este full hd, distanta ar fi 2.5 - 3 m.
Acum legat de cum se vede vroiam sa stiu e ok sa-mi iau un fullhd daca nu am semnal sau nu ma uit la ceva fullhd, in ideea ca voi viziona UPC digital, filme PC max 720p, si consola xbox360, si ma axez pe LG pt ca ofera zic eu multe la pret mai mic decat concurenta.
Legat d eplasma nu vreau sa iau un mamut in consumul de curent, si la partea de consoala am tot auzit ca sufera de probleme de genu fosfor trails ......, in principiu ar fi consumul + ca am avut okazia sa vad la cineva o plasma pana fullhd si legata la pc se vedea oribil , posibil sa nu fi setat el bine pe acolo ceva( desktopul se vedea neclar, sters).
O noua intrebare la o plasma pana pv80 asta era nmai demult in preferinta(pret) cum ar suporta semnalul 1080i ca stiu ca astai max cat scoate xboxul360.
mersi

sorel san is offline    Reply With Quote
Old 20-06-2009, 19:06   #11104 (permalink)
Registered User

Bylly's Avatar

Daca tot dai din pc 720p de ce nu ai putea sa dai si 1080p? Nu tine cpu-ul? Este clar ca un full-hd se vede mai slab pe cablu decat echivalentul lui varianta 720p (adica un tv asemanator, doar ca avand rezolutie nativa 720p) - se face procesar mai masiva ca sa aduca semnalul SD la rezolutia nativa a panel-ului (1080p); dar in functie de distanta de vizionare si de tipul tvului se poate vedea acceptabil (mai ales in cazul plasmei).

Pana la urma ce atat bataie de cap cu televizunea - cine se mai uita la cablu?

Legat de consola uite o chestie interesanta - pe tvul fratelui meu (samsung 26'' - 720p) jocuriel de pe xbox360 se vad mai bine (chiar cu mult mai bine) decat pe monitorul meu de 24'' (dell 2407 A04 rezolutie nativa 1900X1200). Eu banuiesc ca se intampla asta tocmai datorita diferentei intre rezolutia nativa a celor 2 paneluri si a sursei (consola in cazul de fata).

Pe de alta parte se poate sa existe diferenta aceasta din cauza diferente monitor - televizor, poate intre 2 paneluri asemanatoare ca dimensiuni dar nu si ca rezolutie nu vor mai fi diferente chiar asa de deranjante.

Bylly is offline    Reply With Quote
Old 20-06-2009, 20:06   #11105 (permalink)
Registered User

attacker's Avatar

Quote:
Originally Posted by sorel san View Post
Acum legat de cum se vede vroiam sa stiu e ok sa-mi iau un fullhd daca nu am semnal sau nu ma uit la ceva fullhd, in ideea ca voi viziona UPC digital, filme PC max 720p, si consola xbox360, si ma axez pe LG pt ca ofera zic eu multe la pret mai mic decat concurenta.
Gandeste-te ca daca nu iei full HD, maine-poimaine este posibil sa-ti para rau ca n-ai facut-o, mai ales ca preturile sunt in scadere la blu-ray playere si discuri, media playere, etc. In plus TV-urile cu panel FullHD, au mai multe functii si sunt mai avansate tehnologic, amanunte care la un moment dat vor conta.

Quote:
Legat d eplasma nu vreau sa iau un mamut in consumul de curent, si la partea de consoala am tot auzit ca sufera de probleme de genu fosfor trails ......, in principiu ar fi consumul + ca am avut okazia sa vad la cineva o plasma pana fullhd si legata la pc se vedea oribil , posibil sa nu fi setat el bine pe acolo ceva( desktopul se vedea neclar, sters).
IMHO nu-ti face prea multe griji de consum, importanta este calitatea imaginii... la capitolul asta trebuie intr-adevar sa-ti faci griji
Poti merge la un magazin (eg. Media Galaxy) si sa pui un laptop pe rand pe o plasma si un LCD. Te vei lamuri personal, fara sa mai asculti parerile altora, care sunt de cele mai multe ori subiective.
Daca ai de gand sa folosesti plasma mai mult decat ocazional ca monitor PC, eu as zice ca iti trebuie 100% un LCD.

Quote:
O noua intrebare la o plasma pana pv80 asta era nmai demult in preferinta(pret) cum ar suporta semnalul 1080i ca stiu ca astai max cat scoate xboxul360.
mersi
Plasmele se descurca foarte bine in a afisa orice sub rezolutia lor nativa si pot spune ca afiseaza putin mai bine decat LCD-urile.

Ca o concluzie personala:
plasma fullHd = filme + continut SD
LCD fullHD sau nu = solutia de compromis in cazul folosirii a unor surse diverse, calitati variate ale semnalului video, PC, console, etc (a se citi "bun la toate si putin problematic")

Este greu sa te hotarasti ce sa alegi, dar odata ce-ai ales, sigur nu-ti va parea rau. Bafta la cumparaturi.

attacker is offline    Reply With Quote
Old 20-06-2009, 22:04   #11106 (permalink)
Registered User

sorel san's Avatar

mersi de sfat dar sincer faza cu "poate mai tarziu sau maine - poimaine" ma c-am zgarie pe creier , mai tarziu cand ??? In Ro poate peste 20 de ani nici decum cat de curand si legat de sursa blu ray asta e facuta pt cine are bani si crede ca se uita la o colectie de 20-30 de filme si nimic mai mult.
Da intradevar compul e ceva mai vechi si 1080p c-am agata , dar sincer nu sunt curios sal fac sa ruleze asa ceva daca atata mai poate asa sa ramana,
Legat de consumul la plasma eu stau sa ma intreb chiar asa suntem noi romanii sa ne doara chiar in cot de cat consuma? sincer numai asa sa ai ceva dar sa nu conteze cat "afecteaza" , pacat, Ar fi o idee , ca oricum vreau sami cumpar o masina , imi iau un tractor ca e cool dar o sa ma doara undeva de aia care inghit tot fumul. si asa am deviat de la simplul subiect.
Oricum mersi inca odata de sfaturi

sorel san is offline    Reply With Quote
Old 21-06-2009, 00:05   #11107 (permalink)
LS
GIS/CAD

LS's Avatar

gata, mi-am cumparat un Samsung model LCD 32A450 (sper ca am retinut bine modelul). l-am montat, mi-a vazut tot ce misca de pe analogic, digitalul nu mai vorbesc, este in regula, dvd-ul la fel. inca nu am cabluri hdmi dar sunt sigur ca merg.

garantie 2 ani, l-am cumparat din carrefour baneasa, pret 1599.90 lei, folosind cardul carrefour. fiind prima data cand il folosesc (desi il am de 2 ani), am beneficiat si de un discount de 10%, materializat printr-un cupon de 159.90 lei cu care mi-am luat ce am vrut din magazin.

eu spun ca a meritat, am vazut ca nu eram singurul care cumparase modelul respectiv, ci inca cel putin 3 am mai vazut pe acolo.

sper sa ma tina, actualul CRT Sony de 81cm pe care il am, l-am relocat, dar imi pare rau de el, are o imagine superba, insa de Samsung am fost foarte multumit in momentul in care am luat in 1991 un CRT de 51cm a carui imagine n-as da-o pe nimic in lume, in momentul de fata.
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
later edit: modelul este Samsung 32A450.

Last edited by LS; 21-06-2009 at 00:05.. Reason: Automerged Doublepost

LS is offline    Reply With Quote
Old 21-06-2009, 00:36   #11108 (permalink)
Registered User

conteaza cat consuma ca daca iei o plasma cat peretele aia consuma 1kW cat un radiator........ de aceea au inventat panasonicul ecran neopdp ca sa reduca consumul la plasma... nu e un moft

plop is offline    Reply With Quote
Old 21-06-2009, 04:56   #11109 (permalink)
Nick anterior: razvan2007

R/\ZV/\N's Avatar

Quote:
Originally Posted by plop View Post
conteaza cat consuma ca daca iei o plasma cat peretele aia consuma 1kW cat un radiator........ de aceea au inventat panasonicul ecran neopdp ca sa reduca consumul la plasma... nu e un moft
Mda, ca doar un LCD cat peretele o consuma cu mult mai putin...

Si apoi, nu stiu, dar la diagonale foarte mari mi se pare mie sau plasmele sunt net superioare (asta din ce am vazut...)?

R/\ZV/\N is offline    Reply With Quote
Old 21-06-2009, 09:52   #11110 (permalink)
Registered User

Nu stiu unde ai vazut LCD cu diagonale mari.
Nu sunt decat prototipuri pe la expozitii, cea mai mare diagonala comerciala fiind 55" care numai foarte mare nu se poate denumi.
Plasme de 63" si 65" sunt disponibile de ani buni iar modeul 63B680 de la Samsung cantareste 52Kg si consuma 390W adica nimic exagerat iar daca se considera si pretul real din SUA de pana in 3000$ atunci chiar avem ceva interesant.

florica is offline    Reply With Quote
Old 21-06-2009, 13:07   #11111 (permalink)
Registered User

Samsung UE55B7000 asta consuma 220W asa spune producatorul...
e cel mai mic consum la diagonala asta .. totul e perfect la el (sunt reviewuri) culorile sunt nemaipomenite. un singur dezavantaj are :
nivelul de negru foarte fluctuant, si curba de gama variabila - asta inseamna ca filmele filmate pe intuneric, noaptea se vad tare naspa... in rest daca nu sunteti cinefili inraiti "go for it" pretul a scazut 600euro in 3 luni, asa ca de craciun va fi suficient de ieftin pt a putea fi cumparat... se vede extraordinar de bine national geografic , discovery, clipuri, si mai ales desene animate....

plop is offline    Reply With Quote
Old 21-06-2009, 13:13   #11112 (permalink)
Jack addicted

georgerusu79's Avatar

Gata mi-am luat si eu un Sony 32V5500. Momentan sunt multumit de el. Surpriza am avut-o cand am ajuns acasa, sa vad ca nu am nici un cablu de conectare video de la PC la TV. Ma duc azi sa imi cumpar macar un adaptor HDMI ca din ala am dar PC-ul meu nu scoate asa ceva.
In rest pare ok, pozele se vad foarte bine pe el, televiziunea prin cablu este asa cum ma asteptam, adica undeva spre mediu (UPC digital). Din cate am inteles, spre sfarsitul anului vor transmite si ceva material Full HD. Pana atunci o sa incerc mai tarziu cu o antena de camera sa vad cum se prinde ProTV HD si o sa revin cum impresii.
P.S. Azi l-am conectat si la internet, dar cam putine optiuni. Ceva sfaturi de la posesorii mai vechi de asa ceva?

georgerusu79 is offline    Reply With Quote
Old 21-06-2009, 13:43   #11113 (permalink)

R/\ZV/\N's Avatar

Quote:
Originally Posted by florica View Post
Nu stiu unde ai vazut LCD cu diagonale mari.
Nu sunt decat prototipuri pe la expozitii, cea mai mare diagonala comerciala fiind 55" care numai foarte mare nu se poate denumi.
Plasme de 63" si 65" sunt disponibile de ani buni iar modeul 63B680 de la Samsung cantareste 52Kg si consuma 390W adica nimic exagerat iar daca se considera si pretul real din SUA de pana in 3000$ atunci chiar avem ceva interesant.
Probabil mi-a ramas in minte diagonala uriasa (nu mare) a plasmei dintr-un club de pe Valea Prahovei . Era un Panasonic (habar n-am ce model) despre care pot sa zic fara sa exagerez ca avea lejer peste 2m in diagonala, deci cu mult mai mare de 65".
Le-am catalogat foarte mari caci sunt totusi uriase langa un 42" de exemplu.
Quote:
Originally Posted by georgerusu79 View Post
Gata mi-am luat si eu un Sony 32V5500. Momentan sunt multumit de el. Surpriza am avut-o cand am ajuns acasa, sa vad ca nu am nici un cablu de conectare video de la PC la TV. Ma duc azi sa imi cumpar macar un adaptor HDMI ca din ala am dar PC-ul meu nu scoate asa ceva.
In rest pare ok, pozele se vad foarte bine pe el, televiziunea prin cablu este asa cum ma asteptam, adica undeva spre mediu (UPC digital). Din cate am inteles, spre sfarsitul anului vor transmite si ceva material Full HD. Pana atunci o sa incerc mai tarziu cu o antena de camera sa vad cum se prinde ProTV HD si o sa revin cum impresii.
P.S. Azi l-am conectat si la internet, dar cam putine optiuni. Ceva sfaturi de la posesorii mai vechi de asa ceva?
Pai ce sfaturi vrei de la posesori mai vechi, caci modelul pe care l-ai achizitionat este nou in gama V .
Vad ca mi-ai luat-o inainte. Te-as ruga mult sa spui aici niste impresii dupa ce apuci sa te joci cu el si sa-l freci bine. Pana va sta si la mine pe masa as fi tare curios de nivelul de negru afisat, de cum se vede pe SD si cum presteaza conectat la PC, cu un joc ceva rulat pe el.
Stiu din review-uri ce poate TV-ul, insa sunt curios de ce vei zice.

Old 21-06-2009, 14:49   #11114 (permalink)
Registered User

escu69's Avatar

Vreau si eu un tv pentru tv ,dvd , eventual filme de pe pc.De mult urmaresc modelul panasonic 42 pv80 si acum e la promotie intr-un magazin la 1999 ron (lichidare stoc).Merita , sau mai bine astept sa mai cada pretul la panasonic 42x10 sau 42c10 ? E mare diferenta intre generatii astfel incat sa justifice diferenta consistenta de pret?

escu69 is offline    Reply With Quote
Old 21-06-2009, 15:04   #11115 (permalink)

R/\ZV/\N's Avatar

Quote:
Originally Posted by escu69 View Post
Vreau si eu un tv pentru tv ,dvd , eventual filme de pe pc.De mult urmaresc modelul panasonic 42 pv80 si acum e la promotie intr-un magazin la 1999 ron (lichidare stoc).Merita , sau mai bine astept sa mai cada pretul la panasonic 42x10 sau 42c10 ? E mare diferenta intre generatii astfel incat sa justifice diferenta consistenta de pret?
Diferente mari (a se citi sa-ti sara in ochi) nu-s!
Pana scade pretul la ce vrei tu apare altceva si tot asa...
Daca ti-l permiti ia-l caci n-o s-ti para rau.

Old 21-06-2009, 15:13   #11116 (permalink)
Registered User

escu69's Avatar

Quote:
Originally Posted by razvan2007 View Post
Diferente mari (a se citi sa-ti sara in ochi) nu-s!
Pana scade pretul la ce vrei tu apare altceva si tot asa...
Daca ti-l permiti ia-l caci n-o s-ti para rau.
Mersi ,Razvane de promptitudine.Probabil ma voi duce sa-l iau maine. Eventual trebuie sa verific ore de functionare , sa nu fie produs de raft. Cum se verifica asta?

escu69 is offline    Reply With Quote
Old 21-06-2009, 15:30   #11117 (permalink)

R/\ZV/\N's Avatar

Quote:
Originally Posted by escu69 View Post
Mersi ,Razvane de promptitudine.Probabil ma voi duce sa-l iau maine. Eventual trebuie sa verific ore de functionare , sa nu fie produs de raft. Cum se verifica asta?
Mama-mama-mama de cate ori s-a spus acest lucru!!!

Meniu service Panasonic plasma:
tii apasat -/V pe TV si apesi de 3x tasta 0 de pe telecomanda.

Un mic search pe forum daca dadeai si gaseai zeci de raspunsuri de genul celui de mai sus.
Un produs care a fost scos din cutie si folosit se va vedea IMEDIAT. TV-ul asta are rama negru lucios; cum ai pus mana pe ea, cum se vede instant. La fel panelul, ai pus mana pe el, l-ai atins, se vede imediat orice urma, cat ar fi ea de mica.
Apropos, ai grija nu cumva sa amprentezi ecranul, panelul!!! Nu zic ca nu se poate curata, dar greu. De preferat este sa nu-l atingi. Praful se va depune pe el extrem de greu, caci este tratat antistatic. Dar chiar si asa, atunci cand vrei sa-l stergi de praf nu pune carpa pe el caci il vei zgaria. Cel mai bine il sufli cu ceva. De asemenea cred ca este futile sa mai spun ca daca pui pe el vreo solutie de sters geamurile ai imbulinat-o .

Mai bine previi decat sa repari: nu-l atingi si n-ai batai de cap (sa nu zici ca nu te-am avertizat ).

Old 21-06-2009, 18:39   #11118 (permalink)
Registered User

adycoke2's Avatar

Quote:
Mama-mama-mama de cate ori s-a spus acest lucru!!!

Meniu service Panasonic plasma:
tii apasat -/V pe TV si apesi de 3x tasta 0 de pe telecomanda.

Un mic search pe forum daca dadeai si gaseai zeci de raspunsuri de genul celui de mai sus.
Un produs care a fost scos din cutie si folosit se va vedea IMEDIAT. TV-ul asta are rama negru lucios; cum ai pus mana pe ea, cum se vede instant. La fel panelul, ai pus mana pe el, l-ai atins, se vede imediat orice urma, cat ar fi ea de mica.
Apropos, ai grija nu cumva sa amprentezi ecranul, panelul!!! Nu zic ca nu se poate curata, dar greu. De preferat este sa nu-l atingi. Praful se va depune pe el extrem de greu, caci este tratat antistatic. Dar chiar si asa, atunci cand vrei sa-l stergi de praf nu pune carpa pe el caci il vei zgaria. Cel mai bine il sufli cu ceva. De asemenea cred ca este futile sa mai spun ca daca pui pe el vreo solutie de sters geamurile ai imbulinat-o .

Mai bine previi decat sa repari: nu-l atingi si n-ai batai de cap (sa nu zici ca nu te-am avertizat ).
E bine de retinut chestia cu intretinerea caci saptamana viitoare imi soseste plasma si fiind prima pe care am avuto pana acum ,imi este tare de folos sa retin sfaturi de genul acesta!

adycoke2 is offline    Reply With Quote
Old 21-06-2009, 19:48   #11119 (permalink)

R/\ZV/\N's Avatar

Quote:
Originally Posted by adycoke2 View Post
E bine de retinut chestia cu intretinerea caci saptamana viitoare imi soseste plasma si fiind prima pe care am avuto pana acum ,imi este tare de folos sa retin sfaturi de genul acesta!
Pai iti spun din propria-mi experienta cu 42PV80-ul.
Nu e cine stie ce de intretinut. Doar sa ai grija sa nu dai cu bolovani in el .
O sa primesti cu el si o laveta din mateial textil. O mare porcarie. Ei au pus-o chipurile pentru sters praful de pe TV. Insa daca dai cu ea pe ecran sunt mari sanse sa-l zgarii. N-o zic eu, scrie si pe avforums.
Conexiunile intre TV si alte device-uri (de exemplu o PS3) se fac cu plasma INCHISA din power sau trasa din priza (iarasi, n-o zic eu, tot pe forumul alora se poate citi si asta). De ce? Pai din acelasi motiv pentru care nu scoti stickul USB din port fara sa-i dai intai remove. La PC poti ramane fara portul USB respectiv, iar la TV fara portul HDMI respectiv.
Prima oara cand am conectat PS3-ul la TV am facut-o cu TV-ul aprins. Si m-am invartit vreo jumatate pe langa el pentru ca nu se vedea nimic. Intr-un final am inchis tv-ul, am scos cablul HDMI din el si l-am conectat din nou, insa asa, ca o ultima solutie, nu stiam de treaba asta. Si surpriza, a mers. Apoi cand am lecturat m-am gandit ca puteam foarte bine sa raman si eu fara portul HDMI respectiv.
In fine, pentru a afla mai multe cititi si voi pe acolo sfaturile, opiniile pataniile alora, la rubrica TH-42PX80 (e acelasi TV, numai ca ala are tunerul digital, specific UK).

Old 21-06-2009, 20:23   #11120 (permalink)
Registered User

adycoke2's Avatar

Quote:
Pai iti spun din propria-mi experienta cu 42PV80-ul.
Nu e cine stie ce de intretinut. Doar sa ai grija sa nu dai cu bolovani in el .
O sa primesti cu el si o laveta din mateial textil. O mare porcarie. Ei au pus-o chipurile pentru sters praful de pe TV. Insa daca dai cu ea pe ecran sunt mari sanse sa-l zgarii. N-o zic eu, scrie si pe avforums.
Conexiunile intre TV si alte device-uri (de exemplu o PS3) se fac cu plasma INCHISA din power sau trasa din priza (iarasi, n-o zic eu, tot pe forumul alora se poate citi si asta). De ce? Pai din acelasi motiv pentru care nu scoti stickul USB din port fara sa-i dai intai remove. La PC poti ramane fara portul USB respectiv, iar la TV fara portul HDMI respectiv.
Prima oara cand am conectat PS3-ul la TV am facut-o cu TV-ul aprins. Si m-am invartit vreo jumatate pe langa el pentru ca nu se vedea nimic. Intr-un final am inchis tv-ul, am scos cablul HDMI din el si l-am conectat din nou, insa asa, ca o ultima solutie, nu stiam de treaba asta. Si surpriza, a mers. Apoi cand am lecturat m-am gandit ca puteam foarte bine sa raman si eu fara portul HDMI respectiv.
In fine, pentru a afla mai multe cititi si voi pe acolo sfaturile, opiniile pataniile alora, la rubrica TH-42PX80 (e acelasi TV, numai ca ala are tunerul digital, specific UK).
chestiile astea sunt valabile si pentri modelul p42s10?

adycoke2 is offline    Reply With Quote
Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Digital Home-Video

Thread Tools

Posting Rules